ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy (16g)1,5 łyżeczki octu winnegoszczypta soliKrem biały:250g serka mascarpone125ml śmietany 30%2 łyżki cukru pudru Krem karmelowy:250g serka mascarpone125g masy krówkowejłyżka soku z cytrynyDodatkowo:ananasy w puszcze- pół puszkigalaretka wiśniowaopakowanie cukierków Schoko Bons100g dżemu z czarnej porzeczki150g posiekanych orzechów włoskichstarta czekolada Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu(...)biały:Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Na koniec dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników.Wstawiamy do lodówki.Krem karmelowy:Mascarpone miksujemy z masą krówkową i sokiem z cytryny.Również wstawiamy do lodówki.Przełożenie ciasta:Biszkopt dzielimy na 3 blaty. Dolny blat nasączamy sokiem z ananasów i smarujemy dżemem. Następnie wykładamy połowę kremu karmelowego i przykrywamy drugim blatem.Drugi blat
Czerwona Porzeczkajogurt i mleko Mieszamy Dodajemy mąki, mieszamy. Dajemy sól i pieprz. Cebulę obieramy i siekamy drobno Rozgrzewamy patelnię, lekko natłuszczamy. Wylewamy naszą masę jajeczną w ilości ok 3/4. Kładziemy plastry szynki, posypujemy bazylią, cebulą i zalewamy resztą ciasta. Przykrywamy. Na małym ogniu pozwalamy, by omlet się ściął. Gdy nie ma już płynnej masy przewracamy na drugą stroną (użyjcie szerokich łopatek
LatosiowydomSkładniki: Herbatniki podwójne opakowanie Masa krówkowa puszka Mleko 800 ml Budyń śmietankowy bez cukru 2 Cukier 4 łyżki Masło 150 g ( w temperaturze pokojowej) 400
Kulinarne przygodysię połączą i ciasto będzie odchodzić od ścianek garnka. Odstawić do lekkiego przestudzenia (10 - 15 minut). Miksując, dodawać po jednym jajku. Ucierać, aż masa zgęstnieje (po ok. minucie - dwóch). Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Ciasto wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą rękawa cukierniczego z szeroką końcówką. Zostawiać pomiędzy nimi przerwy, bo ptysie urosną. Wyciskałam
Weekendy w domu i ogrodzieTorty to fajna bajka jeśli chodzi o komponowanie ostatecznego smaku- zmieniając rodzaj nasączenia, czy nawet wprowadzając niewielkie zmiany do baz kremów, możemy tworzyć słodkie cudeńka, które
Domowe ciastaPyszny deser z malinami, masą śmietankową i czekoladą. To idealne połączenie z pewnością skradnie serca i podniebienia Waszych najbliższych. Idealny na wszelkiego rodzaju imprezy - urodziny, imieniny
Czekoladowa muffinkamascarpone, dodaj śmietanę 30% i ubijaj aż do powstania sztywnej masy (ok. 10 minut). Wystudzony spód mazurka posmaruj dżemem porzeczkowym, równomiernie rozsmaruj. Na to wyłóż masę z mascarpone i również rozsmaruj po całej powierzchni ciasta. Mazurek udekoruj wiórkami kokosowymi, migdałami oraz mascarpone. Przed podaniem wstaw ciasto na ok. 1h do lodówki. Smacznego Artykuł Mazurek kokosowy pochodzi z serwisu
365 dni dookoła kuchnimąka, proszek do pieczenia, cynamon, sól), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, cukier). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy marchewkę i dokładnie mieszamy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce kremu pomarańczowego . Następnie wylewamy
Projekty ze smakiemSKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 2 żółtka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1/2 l. mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 200g wiórek
Dziś Ja gotujeLekki, słodki i bardzo truskawkowy mus do ciast i tortów. Można go również podawać jako słodki deser, który z chęcią spałaszują
Słodki PomysłPulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady! : ) Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g
AleTorcikPulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g
AleTorcikpomarańczy😁 coś dla wielbicieli słodkich i kremowych ciast. BISZKOPT 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka wody 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka wody szczypta soli Białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli. Żółtka z cukrem ,wodą i octem ucieramy na puszystą masę. Żółtka dodajemy do białek i delikatnie mieszamy(...)jajeczną stopniowo dodajemy do serka miksując. DODATKOWO 3-4 paczki herbatników Dobrze ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Dolną część smarujemy połową masy kajmakowej ,na masę układamy herbatniki i smarujemy resztą kajmaku.Przykrywamy drugą częścią ciasta i na wierzch wykładamy krem pomarańczowy.Dekorujemy według uznania
Anielskie wypiekimigdałowy: miksujemy masło (wcześniej musimy wyjąć je z lodówki) z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jaja i mąkę migdałową, cały czas miksując. Krem wykładamy na ciasto. Na wierzch tarty układamy połówki moreli. Tartę zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto
La grande e la piccola cuoca....to dla Kuby Błaszczykowskiego Masa truskawkowa 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Masa serowa 1 kg serka waniliowego z wiaderka 1/2 litra kremówki
Jadło i czytadło