ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1017/3191)

Torcik Schoko Bons 4217

ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy (16g)1,5 łyżeczki octu winnegoszczypta soliKrem biały:250g serka mascarpone125ml śmietany 30%2 łyżki cukru pudru  Krem karmelowy:250g serka mascarpone125g masy krówkowejłyżka soku z cytrynyDodatkowo:ananasy w puszcze- pół puszkigalaretka wiśniowaopakowanie cukierków Schoko Bons100g dżemu z czarnej porzeczki150g posiekanych orzechów włoskichstarta czekolada Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu(...)biały:Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Na koniec dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników.Wstawiamy do lodówki.Krem karmelowy:Mascarpone miksujemy z masą krówkową i sokiem z cytryny.Również wstawiamy do lodówki.Przełożenie ciasta:Biszkopt dzielimy na 3 blaty. Dolny blat nasączamy sokiem z ananasów i smarujemy dżemem. Następnie wykładamy połowę kremu karmelowego i przykrywamy drugim blatem.Drugi blat

Czerwona Porzeczka
Wiosenny omlet graham 151

jogurt i mleko Mieszamy Dodajemy mąki, mieszamy. Dajemy sól i pieprz. Cebulę obieramy i siekamy drobno Rozgrzewamy patelnię, lekko natłuszczamy. Wylewamy naszą masę jajeczną w ilości ok 3/4. Kładziemy plastry szynki, posypujemy bazylią, cebulą i zalewamy resztą ciasta. Przykrywamy. Na małym ogniu pozwalamy, by omlet się ściął. Gdy nie ma już płynnej masy przewracamy na drugą stroną (użyjcie szerokich łopatek

Latosiowydom
Ciasto 3 Bit bez pieczenia 227

Składniki: Herbatniki podwójne opakowanie Masa krówkowa puszka  Mleko 800 ml Budyń śmietankowy bez cukru 2 Cukier 4 łyżki Masło 150 g ( w temperaturze pokojowej) 400

Kulinarne przygody
Ptysiowe łabędzie 193

się połączą i ciasto będzie odchodzić od ścianek garnka. Odstawić do lekkiego przestudzenia (10 - 15 minut). Miksując, dodawać po jednym jajku. Ucierać, aż masa zgęstnieje (po ok. minucie - dwóch). Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Ciasto wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą rękawa cukierniczego z szeroką końcówką. Zostawiać pomiędzy nimi przerwy, bo ptysie urosną. Wyciskałam

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort orzechowo- czekoladowy 158

Torty to fajna bajka jeśli chodzi o komponowanie ostatecznego smaku- zmieniając rodzaj nasączenia, czy nawet wprowadzając niewielkie zmiany do baz kremów, możemy tworzyć słodkie cudeńka, które

Domowe ciasta
Tort straciatella z malinami 224

Pyszny deser z malinami, masą śmietankową i czekoladą. To idealne połączenie z pewnością skradnie serca i podniebienia Waszych najbliższych. Idealny na wszelkiego rodzaju imprezy - urodziny, imieniny

Czekoladowa muffinka
Mazurek kokosowy 181

mascarpone, dodaj śmietanę 30% i ubijaj aż do powstania sztywnej masy (ok. 10 minut). Wystudzony spód mazurka posmaruj dżemem porzeczkowym, równomiernie rozsmaruj. Na to wyłóż masę z mascarpone i również rozsmaruj po całej powierzchni ciasta. Mazurek udekoruj wiórkami kokosowymi, migdałami oraz mascarpone. Przed podaniem wstaw ciasto na ok. 1h do lodówki. Smacznego Artykuł Mazurek kokosowy pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Muffinki marchewkowe z kremem pomarańczowym i kandyzowaną skórką pomarańczy / Carrot muffins with orange cream and candied orang 194

mąka, proszek do pieczenia, cynamon, sól), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, cukier). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy marchewkę i dokładnie mieszamy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce kremu pomarańczowego . Następnie wylewamy

Projekty ze smakiem
Rafaello na Krakersach 123

SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 2 żółtka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1/2 l. mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 200g wiórek

Dziś Ja gotuje
Mus truskawkowy do tortu 556

Lekki, słodki i bardzo truskawkowy mus do ciast i tortów. Można go również podawać jako słodki deser, który z chęcią spałaszują

Słodki Pomysł
Czekoladowy tort z chrupiąca warstwą 279

Pulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady! : ) Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g

AleTorcik
Czekoladowy tort z chrupiąca warstwą 293

Pulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g

AleTorcik
Ciasto z nutą pomarańczy 197

pomarańczy😁 coś dla wielbicieli słodkich i kremowych ciast. BISZKOPT 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka wody 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka wody szczypta soli Białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli. Żółtka z cukrem ,wodą i octem ucieramy na puszystą masę. Żółtka dodajemy do białek i delikatnie mieszamy(...)jajeczną stopniowo dodajemy do serka miksując. DODATKOWO 3-4 paczki herbatników Dobrze ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Dolną część smarujemy połową masy kajmakowej ,na masę układamy herbatniki i smarujemy resztą kajmaku.Przykrywamy drugą częścią ciasta i na wierzch wykładamy krem pomarańczowy.Dekorujemy według uznania

Anielskie wypieki
Tarta z morelami i kremem migdałowym "frangipane" (Crostata con albicocche e crema di mandorle "frangipane") 205

migdałowy: miksujemy masło (wcześniej musimy wyjąć je z lodówki) z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jaja i mąkę migdałową, cały czas miksując.  Krem wykładamy  na ciasto. Na wierzch tarty układamy połówki moreli. Tartę zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto

La grande e la piccola cuoca
Sernik kibica - "biało czerwoni" 552

....to dla Kuby Błaszczykowskiego     Masa truskawkowa 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe   Masa serowa 1 kg serka waniliowego z wiaderka 1/2 litra kremówki

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania