ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:930/1378)

Ciasto piernikowe z jabłkami 175

Pyszne , wilgotne ciasto o smaku piernika z dodatkiem jabłuszek i bakalii . Nie można się oprzeć temu smakowi :) Ciasto należy do grupy ciast "ucieranych" i oprócz przygotowania jabłek, przygotowanie ciasta trwa dosłownie chwilkę. żródło: książka "Serniki, szarlotki, makowce" Składniki 2 szkl. mąki pszennej szklanka cukru ( dodałam cukru trzcinowego) 4 jajka   1/2 szkl. oleju łyżka miodu 2 łyżki kakao łyżeczka sody(...)puder do posypania na wierzchu Jajka z cukrem ubijamy tak długo , aż zrobi się piękny biały krem. Nadal miksując dodajemy miód , olej, kakao, sodę , proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i mąkę. Jabłka myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy jabłka i bakalie, lekko całośc  mieszamy , wylewamy do dużej keksówki i pieczemy w temp

Różne smaki w kuchni
Ciasto piernikowe z jabłkami 338

Pyszne , wilgotne ciasto o smaku piernika z dodatkiem jabłuszek i bakalii . Nie można sie oprzec temu smakowi :) Ciasto należy do grupy ciast "ucieranych" i oprócz przygotowania jabłek, przygotowanie ciasta trwa dosłownie chwilkę. żródło: książka "Serniki, szarlotki, makowce" Składniki 2 szkl. mąki pszennej szklanka cukru ( dodałam cukru trzcinowego) 4 jajka   1/2 szkl. oleju łyżka miodu 2 łyżki kakao łyżeczka sody(...)puder do posypania na wierzchu Jajka z cukrem ubijamy tak długo , aż zrobi sie piękny biały krem. Nadal miksując dodajemy miód , olej, kakao, sodę , proszek do pieczenia, przyprawe do piernika i mąkę. Jabłka myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy jabłka i bakalie, lekko całośc  mieszamy , wylewamy do dużej keksówki i pieczemy w temp

Słodkości i nie tylko
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką 179

idealne i proste do zrobienia ciasto bez pieczenia. Polecam Składniki: 150 g markiz chałwowych od Cukry Nyskie 150 g masła 300 ml mleka 3 łyżki ksylitolu 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 galaretka krystaliczna 100 g borówek amerykańskich tortownica o śred. 16 cm Przygotowanie: Ciastka rozkładamy, ściągamy z nich krem (odkładamy) a same ciastka kruszymy bardzo drobno(...)zimną wodą. Pozostałe 100 g masła w temperaturze pokojowej miksujemy razem z kremem z ciastek, aż masa zbieleje. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu cały czas mieszając. Gotową masę budyniową przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do lodówki. Borówki myjemy. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyjmujemy z lodówki ciasto, układamy na nim borówki i polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto ponownie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Snikers bez pieczenia 947

pieczenia Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!     Składniki: około 30 sztuk kakaowych herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe(...)wykładamy kolejną warstwę kremu i całość przykrywamy kakaowymi herbatnikami *** *** Następnie wykładamy resztę kremu i kolejną warstwę słonych krakersów *** *** Na krakersach rozsmarowujemy masę kajmakową. Puszkę z masą możemy wcześniej umieścić na kilka minut w ciepłej wodzie, aby lepiej się rozsmarowywała *** *** Orzechy włoskie siekamy i obsypujemy nimi wierzch ciasta *** *** Ciast wstawiamy na minimum kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą

Blog z Apetytem
Rurki z kremem karpatkowym 247

kwaśnej śmietany, szczypta soli , krem karpatkowy 1 opakowanie krem karpatka 3 minuty Dr Oetker , 400 ml mleka, do posmarowania:    białko, do posypania:   cukier , do foremek :    masło i bułka tarta. Przygotowanie:       Z podanych składników (mąka, cukier, śmietana, żółtko, masło, sól) na rurki zagniatamy ciasto. Najlepiej, aby składniki były w temperaturze pokojowej(...)minut do lodówki. Następnie wałkujemy ciasto i wycinamy dwucentymetrowe paski, którymi owijamy foremki do rurek (wcześniej posmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą). Rurki smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 minut. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe ściągamy rurki z foremek. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie krem karpatka z zimnym mlekiem. Nadziewamy

Aga w kuchni
Zasady zdrowego odżywiania, czyli #WYZWANIE5PORCJI warzyw i owoców + przepisy 171

obiadu obowiązkowo serwuję sałatki, surówki lub warzywa np. szparagi. Często przygotowuję zupy krem na obiad. Na deser jadam owoce. Czasami zamiast owoców serwuję koktajle. Gdy robię desery dla gości lub na weekend, to zawsze staram się dodać do nich dużo owoców, a nawet warzyw (np. ciasto z dynią lub marchewką). Na kolację jadam lekkie sałatki lub piję koktajle warzywne(...)Zapiekanka z pieczonymi warzywami, kaszą i fetą        Wiosenna sałatka z fetą       Smażony halibut z warzywną salsą i buraczanym ryżem   Warzywna zupa krem podawana z łososiem i szparagami       Jesienna zupa krem z dyni, papryki i ziemniaków       Zupa krem z kalafiora       Zupa buraczkowa

Passions hobbies life
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 314

białej czekolady wiórki kokosowe płatki migdałowe *krem znajdziecie w większych supermarketach na półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania. Przygotowanie: Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski. Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje. Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez

Mania Gotowania
Torcik kokosowy 182

pyszna i warta grzechu! Składniki: (na tortownicę 14cm) BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao  szczypta soli KREM: 330ml kremówki 250ml mascarpone (użyłam  tego ) 3 łyżki cukru pudru 100g wiórków kokosowych 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku DODATKOWO: 3 łyżki (lub więcej) wiórków kokosowych(...)masy przesiać sypkie składniki (obie mąki i kakao), delikatnie zmiksować na najniższych obrotach do połączenia składników. Ciasto przelać do formy i piec w 170'C około 25 - 30 minut.  Po upieczeniu upuścić w formie z wysokości kolan, wystudzić, przekroić na 3 blaty. KREM: Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone, wiórki i rozpuszczoną żelatynę. Odstawić do lekkiego stężenia

Cakes By Kejt
Tort tiramisu 155

Bardzo efektowny tort, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu :) Jedynie wygląda na skomplikowany ze względu za dekorację zewnętrzną. W środku znajduje się nieopadający biszkopt, bez proszku do pieczenia. Krem to niezawodne połączenie mascarpone i ubita śmietanka kremówka - szybki i bardzo trwały. Jako nasączenie wykorzystałam smakowy alkohol o smaku kawy. Wierzch posypany jest ciemnym kakao... Całość prezentuje się zjawiskowo i zachwyci(...)łyżce i ubijać. Po jednym dodać żółtka i zmiksować. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić.     Krem : 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę

Chocolate Muffin Blog
Keks z mnóstwem bakalii 150

Witajcie :) Święta zapasem, większość z Was ma swoje sprawdzone przepisy z tradycją. Mam dzisiaj dla Was propozycję keksa takiego mojego z mnóstwem bakalii. Ciasto jest pyszne i delikatne na maśle i śmietanie, wprost rozpływa się w ustach.   Może ten przepis przypadnie komuś do gustu, polecam spróbować.  Zapraszam :) Składniki : 3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka kwaśnej śmietany(...)wymiarach 30/16 i wys. 11 Wykonanie : Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na krem, następnie ciągle mieszając dodajemy po jednym jajku i śmietanę.Gdy składniki dobrze się połączą przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i  mieszamy.Na końcu dodajemy 200 g bakali do ciasta i jeszcze raz delikatnie mieszamy łyżką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto i wyrównujemy.Piekarnik

Sama słodycz i szczypta chili
NALEŚNIKI Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 143

łyżki cukru, 2 jajka, szczypta soli, mąka. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone, czubata łyżka cukru pudru, 30 dag truskawek. Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji, cukier puder do posypania. Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier, wodę i mleko dokładnie mieszam (mąkę dodaję stopniowo, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta na naleśniki). Następnie wbijam jajka, mieszam. Dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę

JejKuchnia
Zemsta Teściowej 227

wydrylowanych), 300 ml gorącej wody, 700 ml soku z wiśni, Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g serka mascarpone, 5 łyżek cukru pudru, Beza: 5 białek, 0,5 szklanki cukru, 1 szklanka płatków migdałowych   Wykonanie: Masło/margarynę kroimy w kostkę i zagniatamy ze wszystkimi składnikami ciasta na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części. Pierwszą rozwałkujemy

Passion of Cooking
Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Śmietanową oraz Polewą Czekoladową 204

Każdą z porcji rozwałkowujemy na grubość ok. 3-5 mm. Na dolny krążek ciasta wykładamy cienką warstwę konfitury z róży. Następnie wykładamy masę marcepanową (w razie potrzeby odcinamy brzegi masy marcepanowej), a na nią wykładamy 1/3 masy śmietanowej. Kładziemy środkowy biszkopt, następnie znów konfiturę, masę marcepanową, krem śmietanowy. Wszystko przykrywamy górną częścią tortu i smarujemy cienką warstwą śmietany. Całość pokrywamy

Słodka Strona
Tort czekoladowo dyniowy 213

Dobrej jakości dynie w sklepie możecie dostać prawie cały rok. Mi właśnie udało się zgarnąć taki diamencik, z którego przygotowałam przepyszną zupę krem i jeszcze deser. Co prawda upiekłam tort ale nie oznacza to, że szykuję się na czyjeś urodziny. Taki tort śmiało możecie przygotować każdego dnia i delektować się z nim z bliskimi.   Składniki:  biszkopt czekoladowy(...)ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawaj po kolei po żółtku. Następnie powoli dodawaj cukier, mąkę, kawę z proszkiem do pieczenia i olej. Gotowe ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym i piecz w 180C przez 20-25 minut. Sprawdź wykałaczką czy ciasto do niej nie przywiera. Biszkopt odstaw do ostygnięcia i nie wyciągaj

Niezły Młynek
Ciasto Leśny Mech 121

współgrały z całością. Smak szpinaku nie jest wyczuwalny, a dodaje fajnego kolorku. Musicie spróbować! Ciasto: 4 jajka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 450 g. mrożonego szpinaku Krem: 500 ml. śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru mrożone jeżyny/maliny/borówki(...)miksować dalej. Mąkę z proszkiem i sodą przesiać. Powoli dodawać do masy jajecznej i mieszać. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody i rozdrobnić (nożem lub w malakserze). Dodać do ciasta i wymieszać. Tortownicę (lub blachę) wyłożyć papierem do pieczenia. Piec ok. godziny w 180 stopniach. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę (nie może być ciepła

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania