ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:935/1378)

COFFEE NOIR – CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 204

kawy 50 min 12 h (czekanie) 1,20 zł 10 porcji średnio trudne POTRZEBUJESZ duża miska szklanka forma okrągła do pieczenia (22 cm) papier do pieczenia mikser Składniki Koszt // CIASTO // mąka pszenna typ 450 – 2 szkl. [330g] 0,70 zł kakao ciemne – 3/4 szkl. 2 zł cukier – 2 szkl. [400g] 1,50 zł jajko(...)łyżeczki 0,50 zł gorąca woda – 1/2 szkl. sól – szczypta // KREM // śmietana kremówka [300 ml] 3 zł kawa rozpuszczalna, najlepiej liofilizowana – 3 łyżeczki 0,40 zł cukier puder – 4 łyżki [lub więcej] 0,40 zł + alkohol do podlania ciasta, np. wódka lub likier kawowy [50 ml] 2,00 zł Razem 12 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. ESPRESSO

Nerds Kitchen
Torcik leśny mech 163

CIASTO: szpinak mrożony - 35 dag  cukier - 20 dag jajka - 4 szt olej - 1 szkl mąka pszenna - 1 szkl mąka krupczatka - 1 szkl proszek do pieczenia - 3,5 łyżeczki KREM: śmietana 36% - 500 ml śmietan - fin - 3 szt cukier puder - 3 łyżki DODATKOWO: owoc granatu Szpinak odmrozić i odcisnąć. Do miski wbić jajka i wsypac cukier, zmiksowac na wysokich obrotach

Camilla w kuchni
Brak tytułu 152

zamieszać i zostawić. Tężejące jabłka ( około 3/4 jabłek )wyłożyć na placek, przykryć drugim, wyłożyć resztę. Krem śmietankowy -  ja poszłam na łatwiznę i użyłam gotowca Dr Oetkera . Przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, wyłożyć na placek - przykryć. Polać polewą, też użyłam polewy Dr. Oetkera . Gotowe ciasto wyszło tak - przepraszam, że nie porcja, ale to wypiek na ślubowanie dzisiejsze- więc musiałam zabrać

kolorowotorcikowo
Racuchy drożdżowe z polewą krówkową :) 174

drożdży 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 50 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki pszennej razowej szczypta soli 1 jajko 1 czubata łyżka cukru kokosowego olej kokosowy dodatek: krem orzechowo-kakaowy ( Super Krówka ) Przygotowanie: Na początku należy zrobić zaczyn. W tym celu lekko podgrzej mleko (ale nie zagotuj!), w którym rozpuść drożdże oraz cukier. Następnie wmieszaj jeszcze 1 łyżkę(...)miski wsyp oba rodzaje mąk, cukier, jajko, sól. Następnie dodaj wyrośnięte drożdże i dokładnie wymieszaj ciasto. Odstaw ponownie na ok. 20 minut.  Na patelni rozgrzej olej, nakładaj po łyżce masy i smaż z dwóch stron do zrumienienia.  Gotowe racuchy obowiązkowo polej kremem krówkowym

Zdrowie na języku :P
Ciastka z orzechami w miodzie przekładane kremem wanilowym 182

Składniki ciasta: 2 szklanki mąki, najlepiej krupczatki szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego (najlepiej z prawdziwą wanilią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła, pokrojonego na kawałeczki 1 jajko 1 żółtko 1-2 łyżki kwaśnej śmietany Krem: 150 g miękkiego masła 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka(...)Zdjąć z ognia. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Kwadratową foremką wykrawać ciastka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na połowę ciastek wyłożyć masę orzechową. Piec na lekko złoty kolor 15-20 minut w 175oC.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać porcjami budyń, dobrze łącząc ze sobą. Przekładać ciastka, nakładając krem na ciastko bez orzechów, przykrywając

Czerwień i błękit
Pasta z orzechów włoskich oraz z nasionami konopi - Amandin (Vegamarket) 117

białko – 4,3g, błonnik – 14g, sól – 0,05g Informacje dodatkowe: bez glutenu, wegańskie, ekologiczne Hurtownia: vegamarket.pl Cena: 27 - 30zł Nasza opinia Wygląd: Średniej wielkości słoiczki mieszczące w sobie 330g kremu. Pasty są ciemno brązowe o gładkiej konsystencji. Pachną słodko-goryczkowo jak typowe włoskie orzechy z nutą aromatu podobnej do melasy karobowej. Nic tylko zanurzyć palec.... to znaczy łyżeczkę :P Smak(...)przyznać, że ostatnio te nasiona jak i powstałą z nich mąkę dodajemy wszędzie do wypieków, więc doskonale znamy ten smak. Na samym końcu na języku wyczuwamy nutkę jakby surowego ciasta? Dziwne, ale wiemy, że wiele osób uwielbia wyjadać surowe ciasto, więc musiałyśmy umieścić tą informację :P Pasta z orzechów włoskich : Spodziewałyśmy się powtórki i smaku nie odbiegającego od pierwszej wersji

Candy Pandas
Metrowiec szachownica . 188

Moją ulubioną kawę Nescafe sensazione creme podałam w filiżance z kolekcji New Hollis Gold Składniki na ciasto : 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki ciepłej wody 3 szklanki mąki 2 szklanki cukru 8 jajek 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 2 łyżki kakao  Krem budyniowy : 1 l mleka  3 budynie waniliowe  3 łyżki mąki  2 żółtka 1 cukier(...)sztywną pianę razem z cukrem i cukrem waniliowym . Stopniowo ciągle mieszając dodawać po jednym żółtku , następnie wodę, olej i mąkę z proszkiem . Wszystko wymieszać mikserem na niskich obrotach. Ciasto podzielić na pół , do jednej polowy dodać kakao i wymieszać. Blaszki o wymiarach 24 / 36 wyłożyć papierem do pieczenia . Przelać ciasta . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka tak około

Sama słodycz i szczypta chili
ORZECHOWE BABECZKI Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM 136

szkl. mąki tortowej, ½ szkl. mąki krupczatki, 100 g masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki zmielonych orzechów laskowych , 1 jajko, 1/3 szkl. cukru pudru, olejek waniliowy szczypta soli Krem: 300 ml śmietany 30%, 150 g gorzkiej czekolady, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki likieru czekoladowego, 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: masło do posmarowania foremek, mielone orzechy laskowe , dżem(...)się połączą. Gotowe ciasto wkładam do lodówki na 30 minut. Foremki smaruję masłem, posypuję mielonymi orzechami. Ciasto cienko rozwałkowuję, wycinam koła szklanką, układam w foremkach, lekko dociskając. Spód babeczek nakłuwam widelcem. Piekę w rozgrzanym piekarniku ok. 12-15 minut w 180 stopniach. Krem: Śmietanę podgrzewam w rondelku, ale nie zagotowuję. Zdejmuję z ognia, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszam, aż się rozpuści

słodki bratek
Sernik a'la Kinder Bueno 330

środku ma mini Kinderki Bueno, które dostępne są w sklepach. Można je zastąpić normalnymi batonikami Kinder Bueno, ale wtedy, przed ułożeniem ich na spodzie ciasta, połamcie je na kosteczki. Polecam!     Składniki: (na tortownice o średnicy ok. 20 cm)   Spód: 70 g zimnego masła 3/4 szkl mąki pszennej 1 żółtko 60 g cukru pudru(...)proszku 1/2 szkl Nutelli   Krem Kinder Bueno: 100 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru (lub więcej) 1/2 szkl drobno zmielonych orzechów laskowych 1/4 szkl mleka w proszku 100-150 g śmietany kremówki 30%   Dodatkowo: ok. 25 sztuk mini Kinder Bueno     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Masło pokroić w kostkę i posiekać z pozostałymi

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta kajmakowa 162

mnie, na drugą prostokątną o średnicy 35x12 cm. Składniki na krem: 300 ml śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 400 g masy kajmakowej  Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód ciasta.Udekorować według uznania. Ciasto schłodzić w lodówce

Anielskie wypieki
Metrowiec 167

pieczenia. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać w ciasto. Dokładnie wymieszane ciasto podzielić na 2 równe części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. Piec każde osobno w wąskich foremkach w temperaturze 170stopni przez około 40 minut, do suchego patyczka. Krem składniki: 4 szklanki mleka 1 ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki

W garach u Gosi
Torcik lekki jak chmurka 103

cukier, następnie po jednym żółtku. Na koniec mąkę wymieszaną w proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszaj. Ciasto wylej na papier do pieczenia dobrej jakości (ja używam zawsze Jana Niezbędnego). Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut. Z biszkoptu za pomocą obręczy cukierniczej wytnij koła. Krem: Ubij mascarpone z cukrem, dodaj ubitą śmietanę i delikatnie połącz. Bezy: Białka ubij z dodatkiem soli

Wielki apetyt
Karpatka na biszkopcie 276

zeszytach z przepisami i szukam inspiracji. Z kilku przepisów wykombinowałam takie ciacho. Powiem wam, że smakuje rewelacyjnie. Budyń ugotowany na soku Cymes nadaje lekko orzeźwiającego smaku a samo ciasto nie jest zbyt słodkie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki orkiszowej  1 łyżeczka proszku do pieczenia Karpatka: 80 g masła(...)Rozsmarować równomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach około 30 minut aż ciasto ładnie się zrumieni. Budyń na soku: Zagotować 750 ml soku a w reszcie rozmieszać budynie. Wlać do gotującego się soku i mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć i gorący budyń wylać na biszkopt. Odłożyć do ostudzenia. Krem budyniowy: W 250 ml mleka zmiksować na gładko żółtka, mąkę ziemniaczaną

Ala piecze i gotuje
TRUSKAWKOWA CHMURKA 1181

Sezon truskawkowy  w pełni. Dziś kuszę lekkim ciastem ( ale nie w kalorie) . Polecam je na każdą porę dnia. Pyszne   Składniki: biszkopt: 6 jajek 15 łyżek cukru 15 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 kubki po 330 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny masa truskawkowa: 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Wykonanie(...)żółtku, miksujemy, następnie stopniowo dosypujemy cukier, miksujemy. Kolejny krok to dosypywanie maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Miksujemy cały czas. Na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto. pieczemy ok 15-20 minut w 170 st. Masa śmietanowa: Śmietany ubijamy na sztywno, do smaku dodajemy cukru pudru. Żelatynę zalewamy zimną wodą, mieszamy. Kiedy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia. Studzimy, dodajemy

Z Majeczką w kuchni
malinowy ekler 164

ścianek garnka . Odstawić do wystygnięcia. Gdy ciasto całkowicie wystygnie wbijać po jednym jajku i miksować do uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Wlać do rękawa cukierniczego i wyciskać eklerki , układać w dolnej części piekarnika i skropić je delikatnie zimną wodą piec w temp. 200 stopni 25-30 minut .Odstawić do wystygnięcia. KREM MALINOWY 1 szklanka malin - mogą być mrożone 3 łyżki(...)startej skórki z cytryny  , ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i wycinamy szklanką kółko pieczemy razem z ciastkami na jadalną ziemię , po wyciągnięciu z piekarnika położyć ciastko na formę wałka - może to być położona bokiem szklanka lub wałek , należy bardzo delikatnie to zrobić ponieważ ciastko może pęknąć , proponuje zrobić kilka ;) KREM SZAFRANOWY  50 ml śmietany kremówki

na gazie
Czekoladowa delicja z bitą śmietaną i malinami 126

wrzątkiem i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia,następnie zalewamy maliny,całość mieszamy i gdy zacznie tężeć wylewamy na upieczone i nasączone ciasto. I teraz czas na śmietanę ubijamy z cukrem pudrem,pod koniec ubijania wsypujemy śmietanfiks dalej ubijamy na sztywny krem,wykładamy na galaretkę z malinami i wkładamy do lodówki na min 1 godzinę. Przed podaniem można posypać kakao

Andzia Pichci
Tort ananasowo-śmietanowy 137

delikatnie mieszamy łyżką. Mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Do masy wsypujemy w dwóch partiach mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm. Pieczemy 30-40 min. w 180 ºC lub do suchego patyczka. Krem ananasowy: puszka ananasów 3/4 szklanki wody budyń śmietankowy lub waniliowy 2-3 łyżki cukru 200 g dobrego masła Zawartość puszki

Anielskie wypieki
Kruche ciasteczka orzechowe 164

pamiętajmy o tym, żeby ciastek z dziurką było tyle samo co bez niej ;-) 4. Formę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciasta i pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Studzimy na kratce. Po upieczeniu i wystudzeniu wszystkich przekładamy marmoladą, kremem czekoladowym, masą lub powidłem :-) Smacznego

kruche babeczki
CIASTO Z RUKOLĄ I KREMEM FIOŁKOWO-JAGODOWYM 94

zgęstnieje. M asło ucieramy na puch. Dodajemy do masła stopniowo wystudzoną masę oraz borówki lub jagody i mieszamy. Ostudzone ciasto kroimy na 2 blaty (1 grubszy, 1 cieńszy). 1 grubszy blat układamy na płaskiej powierzchni. Na niego dodajemy krem. Cieszy blat rozdrabniamy na tzw "piasek". Na krem posypujemy nasz rukolowy "piasek

Kuchnia w oparach
ZIELONE CIASTO Z RUKOLĄ I KREMEM FIOŁKOWO-JAGODOWYM 141

mieszamy aż zgęstnieje. Palmę firmy Bielmar ucieramy na puch. Dodajemy do masła stopniowo wystudzoną masę oraz borówki i mieszamy. Ostudzone ciasto kroimy na 2 blaty (1 grubszy, 1 cieńszy). 1 grubszy blat układamy na płaskiej powierzchni. Na niego dodajemy krem. Cieszy blat rozdrabniamy na tzw "piasek". Na krem posypujemy nasz rukolowy "piasek

Kuchnia w oparach
Szparagi w cieście francuskim z boczkiem 136

Takie szparagi lubimy najbardziej. oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku. Każda wersja jest pyszna. Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty. Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Torcik " Niebieska laguna " 139

dobrze połączyło się z budyniem. Torcik " Niebieska laguna" Kroimy biszkopt wzdłuż na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem, na krem układamy całe truskawki, przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowaną wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Różne smaki w kuchni
TORT - milky way z akcentem kokosowym i porzeczkowym 179

koniec dodać mąkę z dodatkami i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę, o średnicy 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 40 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 równe części. Krem Milky Way: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 2 szkl mleka w proszku 200 g masła 50 g masła kokosowego, polecam

Trufelkowo
Jak przygotować puree z dyni ? 151

ciekawym warzywem. Zawiera dużo cennych dla organizmu składników.  Można z niej komponować dania obiadowe np. orientalne i rozgrzewające zupy krem z dyni, sałatki, widziałam również przepisy na kotlety z nią w roli głównej. Można też po prostu zrobić ciasto, właśnie takie jak prezentuję w tym przepisie <klik>. Jak zabrać się do takiego puree ? To bardzo proste chociaż

Justa próbuje gotować
Pasteis de Nata. 172

dokładnie wymieszać. Następnie dodać laskę cynamonu i gotować przez 15 minut na małym ogniu (uwaga: łatwo się przypala!). Wystudzić. Z ciasta francuskiego wyciąć 10-12 kółek i powkładać je do otworów w blaszce na muffinki, wysmarowanej masłem.. Z kremu wyjąć laskę cynamonu i napełnić nim babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 30 minut. Jeszcze ciepłe

zadanie-gotowanie
Tort kawa cappuccino z truflą 123

cukier i sok z cytryny oraz ziarenka wanilii, ubijać, dodając po jednym żółtku. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać drewnianą łopatką. Ciasto przelać do tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem : mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem i cappuccino. poncz : do świeżo zaparzonej kawy dolać rumu, zamieszać tort : biszkopt podzielić

Raj dla Podniebienia
Tarta truskawkowa 199

Formę wylepić ciastem i ponakłuwać widelcem ( zapobiega to wybrzuszeniu ciasta ), przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę ( ciasto dzięki temu nie podniesie się podczas pieczenia ). Zapiec 15 min. 7. Truskawki obrać, osuszyć i pokroić w plasterki. Krem budyniowy: 8. Do garnka wlej 350 ml mleka. 9. Do 150 ml mleka dodaj 2x budyń wraz z cukrem

Atlas Smaków
Ekologiczne napoje roślinne i kremy Amandin! 128

jajko ekologiczna horchata do rozrzedzenia masy  (lub inny roślinny napój) olej kokosowy do natłuszczenia patelni Serek wiedeński i krem zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem,  dodać obie mąki, sól i proszek do pieczenia.  Dodać tyle horchaty, by ciasto było gęste, ale swobodnie spływało z łyżki. Ciasto przelać do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Piec ok. 7 minut

Poranek na słodko
Rolada biszkoptowa bananowa 124

Uwielbiam słodkie rolady ! Można tworzyć wiele ciekawych wariacji smakowych- u mnie dziś o smaku bananowym. Mniam! Składniki na ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 banany cukier puder do posypki Składniki na krem: 1 serek homogenizowany 2 dojrzałe banany 1/3 szklanki mleka 1 łyżka żelatyny 2 żółtka jaja 3 łyżki cukru pudru 1 cytryna Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Rolada z kremem jogurtowym 193

Bardzo szybkie ciasto i zawsze się udaje   Składniki na biszkopt jajka, 5szt cukier, 5 łyżek mąka pszenna, 5 łyżek Składniki na krem jogurt owocowy, 1000g żelatyna, 7 łyżeczek Przygotowanie Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy, dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy. Wylewamy do dużej formy

Gotowanie moimi oczami
Karpatka z wiśniami i czekoladą 107

Ciasto: 30 dag mąki 300 g masła 1 x jajko 1 x łyżka octu około 150 ml wody ciepłej Krem: 2 x budyń śmietankowy 750 ml mleka 5 łyżek cukru 3 łyżki  cukru pudru kostka margaryny 1 cukier wanilinowy 250g śmietanki 30% dekoracja : wiśnie i czekolada gorzka roztopiona w odrobinie mleka

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
bezowy jagodowy przekładaniec 117

bezowy przekładaniec z jagodami Kruche, lekkie, bezowe ciasto, wypełnione aromatem leśnych jagód. Czego można więcej oczekiwać od deseru. Składniki 7 białek sol 2 szklanki cukru pudru krem 500 g jogurtu naturalnego 0,5 szklanki cukru 250 g jagód cytryna 4 łyżeczki żelatyny Sposób wykonania Do białek jaj (schłodzonych)  wsypujemy szczyptę soli i ubijamy je w misie mikserem lub trzepaczka

Miód i pieprz
Pancakes 2867

Masło roztopić, jajka roztrzepać, dodać mleko i przestudzone masło,wymieszać. Połączyć z suchymi składnikami. Wymieszać na gładką masę. Niewielką ilość ciasta wlać na nagrzaną patelnię i smażyć z obu stron, na złoty kolor. Podajemy z syropem klonowym, dżemem, miodem, kremem czekoladowym lub cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
FOCACCIA Z DYNIĄ I KURCZAKIEM NA OSTRO 130

niesamowicie smacznymi dyniami, które już zaczęłam wykorzystywać do przyrządzania fantastycznych smakołyków. W tamtym roku na pierwszy ogień poszła zupa – krem , kluseczki dyniowe i sernik dyniowy , a teraz postawiłam na Focaccię , kierując się myślami w kierunku ukochanych Włoch. Delikatne ciasto drożdżowe ( u mnie z dodatkiem oleju Carotino – stąd ten kolor ) nadziewane pieczoną dynią i zamarynowanym na ostro kurczakiem smakuje

Ostra na Słodko
Ciastka korzenne 117

ciepłą margarynę , dodajemy ksylitol i miksujemy . W trakcie miksowania dodajemy żółtka i nadal miksujemy ( powinien po jakimś czasie powstać krem ). Przesiewamy mąkę z proszkiem i sodą i dodajemy na masy nadal miksując. Na końcu dodajemy przyprawy korzenne . Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego ale bez końcówki , ma być otwór okrągły . Wyciskamy 2 cm ciasteczka prosto na blaszkę wyłożoną papierem

Różowa kuchnia
The Sweet Cupcakes 125

Masło miksujemy  na gładką masę i dodajemy stopniowe zimny budyń. Następnie dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy. Proponuję włożyć krem do lodówki na ok. 20 minut, żeby się schłodził. Po wyciągnięciu nakładamy do rękawa dekoracyjnego i ozdabiamy babeczki :) Ciasto na babeczki zrobiłam z przepisu 'Tęczowe babeczki

The Sweet Damsel
Napoleonki z owocami, z jagodami 118

Następnie mieszając wlać mleko. Całość przelać do garnka i mieszając zagotować. Odstawić, lekko przestudzić. Owoce odsączyć na sitku. Jeden płat ciasta położyć wierzchem do góry - to będzie dół napoleonki, drugi odwrotnie – to będzie góra. Na każdy nałożyć po połowie kremu. Na spodnią część wyłożyć odsączone owoce, przykryć drugim płatem, kremem do dołu. Pokroić na 4-6 porcji, posypać cukrem pudrem

królestwo garów
Karpatka 179

mimo to mające swoich wielbicieli. Przygotowanie idealnej karpatki wcześniej postrzegałam jako wyzwanie ale okazało się nie przerosnąć moich sił. Parzone ciasto jest dość proste do przygotowania a efekt oczekiwane - wspaniałe okrągłe górki pojawiają się już w początkowej fazie pieczenia. Krem wymaga nieco więcej uwagi ale postępując zgodnie ze wskazówkami z przepisu poniżej uzyskacie gęsty krem, zwarty po schłodzeniu. Smacznego

Milion Smaków
Babeczki z Maltesers 115

Dodać śmietanę i ekstrakt z wanilii. Wymieszać do połączenia wszystkich składników.  Formę do muffinek wyłożyć papierkami (papilotkami). Wlewać ciasto do połowy papierka.  Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 ° (do "suchego patyczka"). Studzić na kratce. Składniki na krem: 1/4 szklanki napoju słodowego Horlicks 1 łyżka kakao 230 g masła (nie wprost z lodówki) 2 łyżki mleka

Mania Wypiekania
Francuskie makaroniki cytrynowe 108

też zobaczyć czy robiąc podobnie ciasto zachowa się tak samo i będzie taki sam efekt co za pierwszym razem. Składniki: Ciasto: - 90 g zimnych białek jajek - 250 g cukru pudru cytrynowego - barwnik żółty - 125 g mielonych migdałów - szczypta soli Krem: - 100 ml śmietany kremówki 36% - 150 g białej czekolady, drobno posiekanej - 40 g miękkiego masła - 1 łyżka aromatu cytrynowego Zacząłem

Kuchenne Wariacje
Orzechowiec z powidłami 209

Efektowne ciasto z orzechami, w sam raz na świąteczną paterę, proste w wykonaniu, doskonałe w smaku; Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 6 żółtek 1 proszek do pieczenia 1 cukier wanilinowy Składniki na krem do przełożenia: 1 szklanki cukru 6 białek 0,5 ml  mleka 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki pszennej

kgwjanczewo
Krem bananowo-daktylowy 3 w 1 i konkurs blogowy 141

font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Istnieją zdrowe słodycze – a oto kolejny dowód. W dodatku krem przygotowuje się błyskawicznie i potrzebne są tylko 2 składniki! Idealnie nadaje się do smarowania chleba, jako nadzienie do ciast i mus na deser. Myślę, że wyszłyby z niego też pyszne puszyste lody. Składniki: 1 mały banan ½ kubka namoczonych daktyli

Qlinarnie i Qlinarnie
Cynamonowe gofry z rumem 171

Białka ubić osobno na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli i wymieszać delikatnie z ciastem. Gofrownicę wysmarować tłuszczem i rozgrzać. Ciasto nakładać na rozgrzaną gofrownicę, piec ok. 5 minut. Podawać zarówno na zimno jak i ciepło z dodatkiem słodkich kremów, sosów i owoców lub posypać można cukrem pudrem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
ŻARŁOSTACJA - szkoda, że już po :( 122

Malinowa królowa. Rolada malinowa Powiało chłodem, zapachniało truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone zdjęcia dzięki uprzejmości naszego fotografa Arkadiusz Kornacki Fotografia . Większa fotorelacja : https://picasaweb.google.com/107829375761994349541/ZarOstacja?authkey=Gv1sRgCLO43Jq8gOrp6wE Było cudownie, smacznie

Kuchnia w opałach
HALLOWEENOWE BABECZKI CZEKOLADOWE 222

misce wymieszaj mokre składniki. Następnie połącz zawartość obu misek za pomocą drewnianej łyżki. Dokładnie wymieszaj. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Ciasto nakładaj do 3/4 wysokości papilotek. Piecz babeczki około 20 minut . Upieczone wyjmij z piekarnika i ostudź na kratce. KREM: Śmietana kremówka musi być dobrze schłodzona w lodówce.  Śmietanę kremówkę ubij na sztywno wraz z usztywniaczem i cukrem pudrem

Słodko-Słony Świat Ilony
Pan de Nata - ciasto śmietankowe 328

ciasto. W międzyczasie zobaczymy, jak pracują meksykańscy piekarze... ...zobaczymy ich stół roboczy... ...zobaczymy właściciela piekarni przy pracy... ...zobaczymy przygotowane składniki ciasta... ...zobaczymy, jak się robi przepyszne conchas mexicanas... ...i bolillos caseros... ...zobaczymy wyrastające conchas... ...te smakołyki będą nadziewane słodkim kremem... ...i będziemy podziwiać upieczone smakołyki... ...i ślinka będzie nam ciekła... ...na widok tylu jeszcze ciepłych pyszności... ...szkoda, że nie można

Grahamka, weka i kajzerka
Krem cytrynowy 498

Krem cytrynowy   Krem cytrynowy to rześka (i lżejsza) wersja kremu budyniowego. Świetnie nada się jako dodatek do cytrynowych babeczek (np. takich lub takich ), a także do przekładania tortów, ciast czy tart.   Składniki: 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 kostka masła skórka z połówki cytryny aromat cytrynowy żółty barwnik spożywczy (opcjonalne)   Masło wyciągamy

Ciastkozercy
Babeczki kakaowe 120

Babeczki kawowe z kremem budyniowym . Połączenie smaków kawy i czekolady to duet który trafi w gusta dorosłych i nie tylko  .   składniki na ciasto: 2 filiżanki mąki około 216 g 1 łyżeczka proszku szczypta sody 1 niepełna filiżanka kawy rozpuszczonej w ciepłym mleku 1 łyżka kakao 2 kopiaste łyżki masła 1/2 filiżanki cukru 2 jajka 1 cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z czarną porzeczką. 252

przyniosła do domu całe wiadro czarnej porzeczki byłem bardzo szczęśliwy, bo bardzo ją lubię, ale najlepiej mi smakuje w ciastach, tartach, jagodziankach...  Tarta z tego przepisu jest po prostu idealna: niezbyt słodka, smaczna, pachnąca wanilią, z bardzo łagodnym kremem i kwaśnymi jagódkami. Zapraszam! Składniki: Spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g roztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki

Kuchnia Łukasza