wszystkich miłośników słodkich bułeczek. Dzięki współpracy z alfa-koszykiem ( tutaj możecie dowiedzieć się więcej o sklepie ), udało mi się stworzyć kolejny smakowity deser. Te delikatne, kokosowe bułeczki, wypełnione kremem z owoców mango lub marakui (100%, bez żadnych zbędnych dodatków!), z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Są one w 100% bezglutenowe, dlatego bez obaw mogą się nimi zajadać(...)dodać, nic ująć. Idealne na śniadanie, bądź deser. Zapraszam! Składniki (8 mini-bułeczek): Ciasto: 3 jajka 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego + odrobina do posmarowania bułeczek 2 łyżki mleczka kokosowego 1 szklanka mąki kokosowej 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka syropu daktylowego bio (opcjonalnie) Nadzienie: krem "Marakuja Ratuja" krem "Zaczarowane Mango" Do ozdoby: chipsy kokosowe Przygotowanie: W misce zmiksuj jajka
Smiling ShrimpSkładniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki(...)wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty. 2. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie
Izabelawkuchniświeżych fig można użyć dżemu figowego lub suszonych fig. Nie polecam jednak rezygnować z nich ponieważ to one nadają słodyczy w tym torcie. Tort jest mało słodki, dzięki czekoladowemu kremowi, figi tylko delikatnie go słodzą, a kropką nad i są wiśnie, których nie można w tym przepisie pominąć. Pyszny i lekki w smaku, takie torty lubimy! Składniki na tortownicę(...)kakao, delikatnie wymieszać szpatułką, dodać roztopione masło i wymieszać. Ciasto przelać do formy. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika. Całkowicie ostudzić, boki biszkoptu delikatnie odciąć od formy nożykiem. Biszkopt podzielić na 3 blaty, po około 2 cm każdy. Składniki na krem czekoladowy: 500 gr serka mascarpone schłodzonego 200 ml śmietany
moj przepis naPoniżej przedstawiam Wam ciasto marchewkowe, które idealnie pasuje do kawy w jesienne poranki:) Użyłam przepisu z mojewypieki.com, ale troszkę je zmodyfikowałam. Zamiast ananasa dodałam jabłka oraz pominęłam krem. Ale jestem pewna, że skuszę się również na opcję z kremem, ponieważ wyglądało obłędnie :) Składniki: 2/3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka(...)olejem. Następnie należy połączyć zawartość obu naczyń, dodać marchewkę, orzechy oraz ananasy(lub jabłka). Wszystko wymieszać łyżką. Keksówkę, posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać do niej ciasto i równomiernie je ułożyć łyżką. Piec ok 50 minut w temperaturze 170*C. Należy zaczekać aż ciasto wystygnie i wyłożyć je na kratkę, żeby mogło zupełnie wystygnąć. Smacznego
The Sweet Damselpszennej 250g masła/margaryny 1 szklanka gęstej śmietany 18% dodatkowo można dodać ziarenka z laski wanilii nadzienie np. krem typu nutella, marmolada, kawałki czekolady itp. Wykonanie: ze wszystkich składników czyli mąki, masła/margaryny, śmietany i ziarenek z laski wanilii zagniatamy ciasto , owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1 godzinę schłodzone ciasto dzielimy na 4 równe części i każdą
Słodkie zapomnienieznane i pieczone na różne sposoby ale do kawy doskonale na upały i niepogodę skladniki do ciasta 1 kostka margaryny 1 1/2 szklanki cukru kryształu 7 lyżek wody 3 lyżki kakao 4 jajka 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem truskawki pokrojone 500 ml śmietany 36 % 3łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan fix dodatkowo gotowa polewa(...)samym końcu ,pieczemy ok 30 min 170 st w dużej blaszce. masa śmietankowa śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać śmietan fix a potem dodać truskawki i wymieszać . Ciasto przekroić na 2 części. Masę nakładamy na 1 ciasto i przykryć 2 ciastem i zrobić polewę ,przyozdobić ciasto
Moje Wyrobygalaretka malinowa Do dekoracji czekolada krem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem(...)wstawić do lodówki na parę minut, na wierz wylać masę malinową i ponownie wstawić do lodówki teraz przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem tort posypałam startą czekoladą oraz udekorowałam kremem rrarossa@gmail.com
RAROSSAżółtka 200 g zimnego masła 1-2 łyżki lodowatej wody Krem: 1/2 kostki masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Mąkę mieszamy z cukrem i kakao, dodajemy żółtka, pokrojone masło, 1-2 łyżki lodowatej wody i zagniatamy ciasto. Gdy składniki się połączą formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy przez(...)godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i foremką wycinamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli używacie foremek 3D, przed wykrojeniem ciasteczka trzeba je porządnie oprószyć mąką, aby ładnie odwzorowały się kształty. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 190 stopni C przez 7 minut. Krem: Masło ucieramy z cukrem, następnie stopniowo dodajemy
Smakowity Blog Kulinarnyjest ciasto czekoladowe, które się mieści nawet w tak restrykcyjnej diecie ! Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów – bezglutenowe, bez zbóż, bez nabiału, bez jajek, bez orzechów, bez czekolady i kakao: banany – dojrzałe, 3 duże albo 4 małe krem kokosowy – ½ szklanki (160 g) mąka kokosowa – ½ szklanki olej kokosowy – ¼ szklanki karob – ¼ szklanki mąka(...)rozgrzanie pieca. Powyższe ilości wystarczą na stosunkowo małą foremkę – ja użyłem okrągłej o średnicy około 20 cm. Na samym końcu dolej ocet jabłkowy, dobrze wymieszaj i przełóż ciasto do formy. Piecz w temperaturze 180°C przez około 40-45 minut (do suchego patyczka). Oczywiście jest tyle alergii i nadwrażliwości pokarmowych, że niemożliwe jest zrobienie ciasta bez żadnych alergenów. Opisane
PaleoSMAKSuche składniki wsyp do mokrych i delikatnie wymieszaj do połączenia. 4. Ciasto nie może być zbyt płynne, w razie problemów dosyp mąki. 5. Przelej do papilotek (do 3/4 wysokości). 6. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka 7. W tym czasie przygotuj krem - awokado i banana obierz, pokrój na kilka kawałków, następnie wszystkie składniki połącz
Powiedz dietom niedwie czekoladowe propozycje. Pierwsza z nich to proste babeczki z pysznym kremem czekoladowym i dekoracją z ulubionych pralinek – ja wybrałam Ferrero ;) Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem 250 g serka mascarpone 1 tabliczka czekolady + pralinki Ferrero do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojoną(...)patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Serek wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby miał temperaturę pokojową. Czekoladę na krem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy nie jest już gorąca mieszamy energicznie mieszamy z serkiem
Ciastkozercyok.200 ml * olej do smażenia KREM JAGODOWY: * borówki – ok. 200 g * wino musujące – 50 ml * cukier – 4 łyżki * kokos – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KREM JAGODOWY: Umyte borówki wsypujemy do garnka , zasypujemy cukrem i zalewamy winem musującym. Gotujemy na wolnym ogniu ( mieszając od czasu do czasu ) , do momentu aż z borówek zrobi się ” masa ” ( absolutnie(...)proszku. Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na ok. 5 minut, by odpoczęło , a następnie smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju ( z obu stron ). Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy przełożone przygotowanym kremem. Gotowe! * Mleko waniliowe możemy zastąpić wodą gazowaną!!! * ” Mleko waniliowe Łaciate dostępne m.in. w bdsklep.pl
Ostra na Słodkokakao w proszku 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka tłustego 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej wg gustu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone Sposób przygotowania: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy po kolei żółtka. Przesiewamy mąki(...)oraz rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Foremki do babeczek wypełniamy ciastem do 2/3 i pieczemy 18-20 minut w temperaturze 180ºC. Studzimy. Dobrze schłodzona kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Gdy zaczną powstawać delikatne fale dodajemy stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch babeczek
Pyry na GazSkładniki na ciasto mrożony rozdrobniony szpinak, 1 opakowanie 450g cukier, 1 i 1/3 szklanki jajka, 3 sztuki olej, 1 szklanka mąka krupczatka, 2 szklanki proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na krem śmietana kremówka, 200ml serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 czubata łyżka czerwone owoce do ozdoby (granat, truskawki, wiśnie) Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy(...)mikserem jajka z cukrem, wlewamy olej dalej miksując, następnie mąkę i proszek do pieczenia miksujemy do połączenia składników. Dodajemy odsączony szpinak i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 1 godziny w 180 st, do tzw. "suchego patyczka" . Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch, kruszymy na mniejsze kawałki
Gotowanie moimi oczamizachwycić rodzinę? Na własnym przykładzie sprawdziłam, że ten tort trafia w gusta niemal każdego gościa :) Tort składa się z warstw czekoladowych biszkoptów, nasączonych likierem Malibu. Przełożony jest niezawodnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Wierzch to warstwa wiórków kokosowych i połówek truskawek. Taki właśnie tort uświetnił moje 18 urodziny :) Dekoracja tortu dla Mamy Mój tort urodzinowy był piętrowy(...)łyżce i ubijać. Po jednym dodać żółtka i zmiksować. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych
Chocolate Muffin Blog