ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:921/1378)

Kakaowe babeczki 220

taki dzień robiłam te babeczki, z pośpiechu zapomniałam o dodaniu jajek. A one, w tym chaosie wyszły ... bardzo smaczne. Chciałam, żeby prezentowały się inaczej, bardziej dostojnie. Przełożyłam je kremem, dekorując owocami. Mam nadzieje, że Wam się spodobają. Składniki: 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 140 g cukru 2 łyżki kakao szczypta soli(...)wymieszać ze sobą, tylko do połączenia składników. Foremki na mufinki wyłożyć papilotkami, ciasta nakładać do 3/4 wysokości foremki. Swoje mufinki piekłam w silikonowych foremkach z Ikei. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone mufinki studzimy na kratce. Ja swoje przełożyłam kremem  i ozdobiłam owocami miechunki (physalis). Krem: 250 g mascarpone

Plate of Joy
Sernik kokosowy z mango 190

puszka śmietanki kokosowej 5 jaj 2 budynie śmietankowe bez cukru Krem: 1 szklanka śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżka cukru pudru ½ świeżego mango Wiórki kokosowe do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtko, zagnieść jednolite ciasto. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24/24 cm   wyrównać. Schłodzić

Wanilia i Kardamon
Puszysta babka kakaowa z jogurtem greckim 207

sodę przesiewamy do miski. Mleko łączymy z jogurtem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jajka i wciąż ucieramy, aż wszystko się ładnie połączy. Następnie dodajemy na przemian, małymi partiami suche składniki a na końcu mleko z jogurtem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy. Pieczemy 50 minut w 150'C(termoobieg) do suchego patyczka

Tagebuch po polsku
Tort truskawkowo - czekoladowy 204

bitą śmietaną, a ja kroiłam truskawki i co w efekcie z czegoś co mogło być niewypałem, choć bardzo smacznym otrzymałyśmy niezwykły tort. Gorzka obręcz wprost cudownie współgrała z kremem z bitej śmietany i czekolady, a ten niezwykły tort spodobał się wielu osobom. Co jeszcze mogę wam napisać, dobra kucharka to nie taka której wszystko wyjdzie, to taka która potrafi(...)cukier. Następnie ciągle ubijając dodajemy po żółtku. Przesiane mąki dodajemy do masy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem i pieczemy w tem. 170 stopni około 40 min. Biszkopt odkładamy do wystudzenia i potem kroimy na 3 blaty. Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej bo musi stać w lodówce minimum 12 godzin. 0,5 l śmietany

Lili w kuchni
,,Tarta dyniowa z boczkiem’’ 163

wedle uznania dowolnie komponowane tarty słodkie z kremami czy owocami, które umilą spotkanie przy kawie, ale również tarty wytrawne z serami, warzywami, mięsem czy rybami, które można serwować jako pyszny obiad czy kolację. Forma wykonana została z wysokiej jakości stali węglowej. Blaszka do tarty posiada karbowaną ścianę, która nadaje brzegom kruchego ciasta estetyczny kształt, charakterystyczny dla tego typu wypieków. Blacha

Podróż w kulinaria
Stefania 209

gładkie, jednolite i elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce min. 30 min. Gotowe ciasto podzielić na równe części. Ilość zależy od upodobań. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec każdą część osobno ok 13-15 minut w 180 stopniach. Po uzyskaniu złotego koloru chłodzić na kratce. Krem: 1 litr mleka opakowanie cukru wanilinowego 200g masła pół szklanki cukru 10 łyżek kaszy(...)ostygnięcia. Polewa: 4 łyżki masła, mleka, cukru i kakao Oczywiście można użyć innej dowolnej kombinacji lub gotowca. To tylko szczegół. Gdy jesteśmy zbyt leniwi na zabawę w pieczenie ciasta, spokojnie możemy użyć herbatników

Karczma Honorietty
MILKY WAY - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 3010

gotowanego. Miksuję do czasu otrzymania gładkiego kremu na niskich obrotach. Śmietanę zagotowuję, zestawiam z ognia, dokładnie mieszam z czekoladą (wcześniej połamaną w kostkę), aż uzyskam gładką polewę czekoladową. Odkładam, aby nieco przestygła. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam warstwę herbatników, wylewam 1/2 masy mlecznej, następnie kolejno: herbatniki, pozostała masa, herbatniki i polewa czekoladowa. Ciasto chłodzę w lodówce około 12 godzin

JejKuchnia
3 - bit wersja inna inna niż wszystkie 262

słodyczami.  Stwierdziłam, a co mi szkodzi spróbować, może zdążę przygotować to ciasto. I to był strzał w 10!  Nie tylko goście byli zachwyceni, oni pokochali to ciasto. O tamtej pory często gości na moim stole, nie tylko jako deser na szybko,  ale także na urodzinach - zawsze pierwsze znika ze stołu. Nawet cioci, która jest  wykształcenia kucharką(...)przepis.  Składniki: 1 paczka herbatników kakaowych* 1 paczka herbatników pełnoziarnistych* 1 puszka masy krówkowej (400 g) parę łyżek nutelli około 1/2 tabliczki mlecznej lub gorzkiej czekolady Na krem budyniowy Krem "karpatka" (np. Delecta)** 2 szklanki mleka (400 ml) cukier wanilinowy 2 żółtka (można pominąć) 1 kostka masła 200 g (dobrej jakości min 82 %)*** Na krem śmietanowy: 400 ml śmietanki

My sweet a life
Kruche ciasteczka czekoladowo-kokosowe 229

Obłędne, kruche ciasteczka czekoladowe przełożone najlepszym kremem kokosowym... bez masła i cukru! Uwielbiam piec ciasteczka, nawet o 22 tak jak wczoraj :) Wpis miał pojawić się dziś wieczorem, ale na specjalną prośbę wrzucam już teraz :) Przepis jest bardzo podobny do orzechowych ciasteczek, które wczoraj trafiły do grona najpopularniejszych przepisów na stronie! Dziękuję @ewelina88022 za wspaniałą inspirację! Składniki: 2 szklanki mąki owsianej(...)słodkie lubimy)   Do miski wsypać mąkę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blat lub stolnicę i rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wyciąć okrągłe kształty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec 12-15 minut 180*C. Krem: 10 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżeczka miodu 4 łyżki kremowego serka np. Mój Ulubiony, Philadelphia

Chocolate Muffin Blog
CIASTO KASZTANOWE Z NUTĄ CYTRYNOWĄ 172

jest przepyszna, świetnie smakuje również w połączeniu z dynią. Słodki krem z kasztanów jest wykorzystywany do przygotowania różnych wypieków i deserów, np. słynnego Mont Blanc. W wersji słodkiej słynnym świątecznym przysmakiem są również „marrons glacés” (dosłownie „mrożone kasztany”) czyli lukrowane kasztany kandyzowane. Dziś proponuję Wam przepis na smaczne ciasto kasztanowe z dodatkiem skórki cytrynowej, jest zupełnie proste w przygotowaniu, możecie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Biały puch bez pieczenia 248

pianka jest tak pyszna, że ciężko zakończyć na jednej porcji...  Do ciasta potrzebne są aż trzy białe czekolady, w Tesco znajdziecie świetną promocję na czekolady! Zajrzyjcie tutaj tortownica o śr. 24cm   Spód:    250g herbatników,  125 g masła lub margaryny,  2 łyżki kremu czekoladowego (np. Nutella). Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać(...)ciastek wraz z kremem czekoladowym. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Masa:  600 ml śmietanki 30%,  300g białej czekolady ,  3 czubate łyżki cukru pudru,  3 łyżki żelatyny,  500 g dowolnych owoców. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, ostudzić. Białą czekoladę wraz ze 100 ml śmietanki rozpuścić na parze, po czym

Z miłości do słodkości
Puszysty sernik z rodzynkami 232

budynie waniliowe szklanka rodzynek Helio polewa czekoladowa Helio płatki migdałów Helio do posypania ciasta skórka z cytryny Puszysty sernik z rodzynkami – przygotowanie (tortownica 26 cm) Żółtka oddzielamy od białek, a następnie żółtka ubijamy z cukrem w misce nad gorącą wodą na gładki krem. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem z żółtek ucieramy z masłem i kolejno dodajemy budyń, proszek do pieczenia(...)piekarnik i zostawiamy go jeszcze w nim przez ok. 10 minut. Polewę czekoladową wkładamy na ok. 5 minut do gorącej wody i czekamy aż się rozpuści. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego! Post Puszysty sernik z rodzynkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Nutella 339

ulubionych ciast w naszej rodzinie. Na świętach, urodzinach, imieninach, ciasto zawsze się pojawia. Jak na razie nikomu  się nie znudziło i nadal wszyscy zajadają je ze smakiem. Ciasto zawsze się udaje i nie wymaga pieczenia. Składniki: - słoik wiśni drylowanych - 3 galaretki wiśniowe - 2 kostki twarogu - pół szklanki cukru pudru - śmietana 36% - 3 śmietanfixy - słoik Nutelli 400g - cukier wanilinowy - opakowanie(...)ubijamy mikserem dodając śmietanfixy i łyżeczkę cukru wanilinowego (można dodać 2 łyżki cukru pudru). Krem wykładamy na nasz spód z masą twarogową.  Galaretki wiśniowe przyrządzamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia. Wiśnie z kompotu odcedzamy na sitku, układamy na ubitej śmietanie. Ciasto wstawiamy do lodówki aby dobrze się schłodziło

Pan i Pani Smith w kuchni
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 323

zrobiłam bardzo prostą a efektowną ozdobę imitującą kulę śnieżną. Składniki ciasto 250 g mąki pszennej 100 g mąki migdałowej firmy Targroch ok. 1 szkl mleka 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 1/4 szkl oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 200 ml śmietany 30 % 1 biała czekolada kule śnieżne 4 łyżeczki(...)rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę i dokładnie mieszamy. Kiedy się

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty