ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:918/1378)

Kokosowy sernik mango z tofu bez pieczenia 171

Uwielbiam wszystko, co słodkie.. ciasta, ciasteczka, desery. Bez nich świat nie miałby sensu! Jednak, zamiast opychać się niezdrowymi słodyczami ze sklepu, czy ciastami z cukierni, których składu nie znamy, warto poświęcić parę chwil i przygotować coś samemu. Mamy wtedy pewność, co znajduje się w środku, a sam fakt przygotowania czegoś, co smakuje również innym – sprawia ogromną frajdę. Mało(...)zdejmujemy z ognia, chwile studzimy. W misie blendera umieszczamy wszystkie pozostałe składniki wraz z zagotowanym mleczkiem i miksujemy na gładki krem. Tak przygotowaną masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Następnie dekorujemy nasze ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by całkowicie stężało. Podajemy oblewając kawałek pulpą z mango. Smacznego! Artykuł Kokosowy sernik

Be Fit Be Strong
Słoneczna tarta z kremem waniliowym i brzoskwiniami/ Cukiernia Lidla 159

wiosny, jednak w tym roku postanowiłam przełamać schemat i rozpromienić Święta Wielkanocne słonecznym ciachem z kremem waniliowym i brzoskwiniami. Przepis zaczerpnęłam od Pawła Małeckiego i serii Cukiernia Lidla. To już kolejna pozycja z tej książki, którą z czystym sumieniem polecam do wykorzystania :) Składniki: Kruche ciasto  - 200 g mąki pszennej - 100 g masła - 2 żółtka - 2-3 łyżki kwaśnej śmietany

upichcona
Krem z zielonego groszku 172

zielone strączki nałuskajcie kilogram i zróbcie krem raz jeszcze....;) Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 25 min 500 g groszku mrożonego 1 cebula 1 por 2 ząbki czosnku 800 ml wywaru warzywnego ok 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego tymianku 100 ml śmietany 30% Do podania: grissini z ciasta francuskiego (przepis) boczek wędzony Przygotowanie:     1. Cebulę

Słodki Kompromis
TIRAMISU 141

kawę aby nią nasiąkły. Można je w niej moczyć, ale trzeba uważać bo łatwo się łamią. Na nie nałożyłam połowę kremu. I ponownie warstwa  biszkoptów. Nasączenie ich kawą. Na wierzch wyłożyłam resztę masy serowej i oprószyłam kakao. Odstawiłam ciasto do lodówki, żeby się schłodziło. I tu w tym miejscu jest najsmutniejszy moment...  ...trzeba czekać niestety z parę godzin

potrawyregionalne
Pączki z nadzieniem kokosowym 150

cukier puder olej do smażenia kokos do posypania krem kokosowy ala nutella Przygotowanie:   Do naczynia wlać szklankę letniego mleka dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę mąki, łyżeczkę cukru i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże wyrosną dodać przesianą mąkę, kokos, żółtka utarte z cukrem, spirytus i esencję waniliową. Przerobić ciasto, dodać roztopione letnie masło i wyrabiać tak długo(...)ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Odrywając po kawałku uformować z ciasta pączek o średnicy około 5 cm. Układać na stolnicy posypanej mąką do ponownego podrośnięcia. Smażyć w gorącym oleju z dwóch stron. Pączki wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowym.  Krem kokosowy rozmieszać i za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką nadziewamy pączki z boku wciskając

Ala piecze i gotuje
Świąteczne ciasto: kokos mak orzechy i żurawina 211

cukru i imbiru ok 20 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy cynamon i mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Gotować aż masa zgęstnieje. Lekko przestudzić, posmarować dolny blat ciasta. MASA: 400 g mleczka kokosowego 1/3 szklanki cukru 100 ml likieru kokosowego 2 łyżeczki cukru wanilinowego 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g masła w temperaturze pokojowej (150 g jeśli chcemy(...)dodać likier, wymieszać i wystudzić. Masło utrzeć na puszysty krem, następnie stopniowo dodawać wystudzoną masę budyniową. 3/4 gotowego kremu wyłożyć na kisiel żurawinowy, przykryć drugim blatem biszkoptu, górę posmarować pozostałą częścią masy. DEKORACJA: kolorowa posypka Foremkę w kształcie gwiazdki przykładać na ciasto, do środka wsypywać posypkę, lekko wgnieść. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej na całą

coolinarny
Babeczki dyniowe 141

dynię trwa już od pewnego czasu. Uwielbiam to warzywo, bo można z niego zrobić absolutnie wszystko od zup, kremów i “kotletów” po wypieki – bułeczki, chleb czy babeczki. U mnie dziś połączenie babeczek z bułeczkami – delikatne ciasto drożdżowe z puree z dyni w foremkach na babeczki. Babeczki dyniowe świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska na drugie śniadanie

Ciastkozercy
Malinowo czekoladowy torcik 153

długo. Przecieram przez sitko, żeby pozbyć się grudek. Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody, i rozpuszczam ja w gorącym musie. Ciasto zimne kroję na dwa blaty. Dolny blat wkładam do formy w której się piekł, wylewam połowę kremu, wstawiam na 10 minut do lodówki. Układam drugi blat i wylewam resztę kremu. Wstawiam do lodówki do stężenia. Przed podaniem dekoruje polewą

wesoła kuchnia
Ciasto marchewkowe 139

taką ochotę to zrobimy je razem. Lubię wspólnie spędzać czas w kuchni. Ale chciałem żeby nie było to zwykłe ciasto marchewkowe jakich setki widziałem, chciałem trochę inne. Wymyśliliśmy więc wspólnie, że będzie ono w środku przekładane kremem miodowym. Wyszło doskonale, trochę smakujące jak piernik. Jedliśmy je kilka dni, a każdego kolejnego dnia smakowało coraz lepiej. Jakby dojrzewało. Zresztą jak piernik

Marder&Marder Manufacture
Piernik przekładany powidłami 174

korzennymi przyprawami, intensywny w smaku. Taki jak lubię. Przełożony powidłami śliwkowymi, które moim zdaniem z piernikiem tworzą duet doskonały, a wszelkie kremy czy masy marcepanowe mogą się schować. Do tego polewa czekoladowa...i jestem w niebie ;) Przepis na ciasto piernikowe zaczerpnęłam STĄD . Uważam, że jest świetne - miękkie, puszyste, wilgotne. Zredukowałam tylko ilość cukru ( co często czynię gdy korzystam z czyichś

Opowieści z piekarnika
Tiramisu z truskawkami 146

obok siebie plasterki truskawek, lekko wciskając je w krem. Na kremie układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych kawą. Na ciastkach rozsmarowujemy resztę kremu i wyrównujemy go. Posypujemy kakao. Odłożone truskawki kroimy na pół razem z szypułką i układamy na cieście. Wstawiamy do lodówki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kampania testująca Werther’s Original Soft Caramels- PODSUMOWANIE #softcaramels #swiatkarmelu 156

się kimś wyjątkowym :) Dla mnie osobiście te cukierki miały wiele zasosowań po rozpuszczeniu świetnie sprawdziły się jako polewa do deserów,ciast lub kawy.  Niżej podsyłam linki do przepisów z wykorzystaniem Werther's Original Soft Caramels. Beza z kremem karmelowym: http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/06/beza-z-karmelem-i-kremem-smietanowym.html Budyń karmelowy:  http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/karmelowy-budyn-z-dodatkiem-cukierkow.html Pudding chia z karmelem: http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/pudding-chia-z-mlekiem-kokosowym-i.html Szyszki z owsem ekspandowanym

Życie zaczyna się w kuchni
Tiramisu z mascarpone, bez jajek (Tiramisù con mascarpone, senza uova) 124

włoskich deserów, jeden z moich ulubionych. Idealny latem, gdy  temperatura przekracza 30 stopni,  nie chc ę  piec ciast, włączać piekarnika a mamy ochotę na coś słodkiego.  Dziś chciałam Wam przedstawić wersj ę  bez jajek. Krem przygotowałam na bazie serka mascarpone i śmietany, do tego ciasteczka savoiardi, dużo mocnej kawy, kakao do dekoracji i mamy gotowy

La grande e la piccola cuoca
Babeczki kokosowo-orzechowe i 2 lata Raju dla Podniebienia 61

zaglądanie” do Raju dla Podniebienia. Z tej rocznicowej okazji specjalnie dla Was małe, wdzięczne, kruche babeczki. Napełnione smacznym kremem na bazie kaszy manny z orzechami i wiórkami kokosowymi. Co Wy na to? Składniki: na 25szt ciasto na babeczki: 300g mąki pszennej 150g masła 100g cukru pudru 4 surowe żółtka masa:  100g orzechów włoskich 50g wiórków kokosowych 50g kaszy

Raj dla Podniebienia
Czekoladowy brzoskwiniowiec 228

pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi z serwisu Domowe

Domowe Torty
Tort Ambasador 223

sama nazwa – pod słowem „ambasador” kryło się mnóstwo wypieków – w różnych regionach Polski nazywano tak całkiem inne ciasta. Ta wersja Ambasadora nie wymaga używania piekarnika, jest to bowiem torcik bez pieczenia. Obecność galaretek, maślanego kremu i gotowych biszkoptów przypomina mi dawne czasy. Mimo upływu lat Ambasador dalej jednak ujmuje połączeniem smaków. Przypomina delikatny sernik na zimno

Poezja smaku
Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem 183

pszenicy twardej ze szpinakiem, który otrzymałam od Lidl Polska . Wraz z makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce od 28 listopada. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka orzeszki 177

tych ciasteczek nie wyobrażam sobie świąt. Chociaż pracy z nimi nie mało bo trzeba każdą połówkę upiec osobno później skleić kremem i jeszcze udekorować w polewie i mielonych orzechach. Ale nie odstraszajcie się bo smakują rewelacyjnie. Składniki: Ciasto: 280 g masła lub margaryny 140 g cukru pudru 4 żółtka 450 g mąki pszennej 2 łyżki kakao Nadzienie: puszka masy kajmakowej

Ala piecze i gotuje
Ciastka z masłem orzechowym 114

łyżki kropelek czekoladowych Wykonanie: • Zmiksować masło z masłem orzechowym. • Dodać oba cukry i utrzeć na gładki krem. • Dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. • Na koniec zmiksować z mąką, solą, sodą i proszkiem. • Ciasto ma konsystencję mokrego, tłustego piasku. • Nabierać łyżeczką ciasto i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. • Układać kulki

To co kocham
Pieczona quinoa, krówka i sernik w jednym. 98

twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę kremu, przykryć pozostałą częścią. Po wierzchu posypać czekoladowymi guziczkami. Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto") Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami

Poranek na słodko
Maxi King 140

własnej rodzinie :) Ciasto udało się doskonale, chociaż dla mnie było za słodkie. Jednak według moich najbliższych było to najlepsze ciasto jakie jedli, więc czekać mnie będzie pewnie powtórka :) Składniki: 2 duże opakowania herbatników (u mnie kakaowe) KREM: 350g miękkiego masła 3/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru waniliowego 400g pełnego mleka w proszku 1 duża puszka kajmaku orzechowego POLEWA: 1 gorzka

Cakes By Kejt
Ciasto czekoladowe 152

wodnej i pozostawiamy do wystudzenia. Jajka wybijamy do miski, wsypujemy cukier, sól i miksujemy az połączą sie składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Camilla w kuchni
Co siedzi w dyni, czyli właściwości lecznicze i kosmetyczne, dlaczego i jak warto ją jeść? 170

dynie? Samą dynię, można podawać upieczoną, w occie, ugotowaną na słodko, natomiast to co możemy z niej uzyskać to niekończące się pomysły: krem-zupa, placki smażone, ugotowana i pokrojona w sałatkach, przetwory-dżemy i musy, frużeliny, placki-ciasta,  dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości

Pause Gotowanie!
CIASTECZKA OWSIANE CZEKOLADOWO-ORZECHOWE 130

końcu delikatnie połączyłam całość z pianą z białek. Wymieszałam mąkę, proszek do pieczenia, sól i wsypałam do miski z utartym kremem czekoladowym, dodałam płatki owsiane i orzechy. Wszystko porządnie wymieszałam. Blachę wyłożyłam pergaminem, nabierałam łyżeczką czubate porcje ciasta  i nakładałam je w odstępach 5 centymetrowych na przygotowaną blachę. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

potrawyregionalne
Rolada biszkoptowa z galaretką 190

Taką roladę możemy zrobić z jabłkami, jak również z kremem Roladę podałam na pięknym zestawie od   Porcelana Bogucice z kolekcji Filona Rolada biszkoptowa z galaretką Składniki: CIASTO jajka - 5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki sól szczypta NADZIENIE galaretka wiśniowa 2 opak woda gotowana - 700 ml POLEWA czekolada gorzka

Kuchnia Danusi
Babeczki bananowe z kremem kokosowym 149

pomysł na nie zrodził się w mojej głowie już dość dawno. Akcja zdecydowanie jednak przyspieszyła jego realizację. Babeczki zrobione są z ciasta biszkoptowego z dodatkiem bananów i orzechów pekan, które sprawiają, że jest bardziej wilgotne. Uzupełnienie smaku stanowi krem na bazie kokosa. Ja użyłam do jego wykonania świeżo utartych wiórków kokosowych, bardzo drobnych. Można jednak z powodzeniem użyć gotowych

Wiem co jem
gofry orkiszowe ze stokrotkami 144

oprócz białek. Mikserem wymieszać na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie za pomocą łyżki drewnianej połączyć z ciastem. Piec w nagrzanej gofrownicy na jasnozłoty kolor. Podajemy np. bitą śmietaną i kwiatami jadalnymi składniki na krem: 250 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść świeżo zerwanych stokrotek wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem

Domowy Smak Jedzenia
Wielkanocne, marcepanowe babeczki z trawą i jajeczkami 146

cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy, dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.  Następnie dodajemy małe kawałki marcepanu i mieszamy ciasto. Przekładamy je do papilotek (mi wyszło 6 babeczek). Babeczki pieczemy ok. 20 minut w 175 stopniach. Krem trawa: Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy serek śmietankowy. Następnie dodajemy po kropelce barwnik zielony, aż uzyskany odpowiedni kolor trawy :) Krem

Aga w kuchni
Prezenty i wspomnienia - relacja ze świątecznych warsztatów kulinarnych... 200

kolorowym pieprzem. 6. Trufle z zieloną herbatą 7. Aromatyczna mieszanka Chai Tea. 8. Sos karmelowy do deserów (z solą morską). 9. Krem daktylowo-korzenny 10. Prażony cukier kokosowy. 11. Bazyliowy syrop do deserów / Sok imbirowy 12. Rozpustne ciasto czekoladowe w słoiku. Jak widzicie jedynym nie-słodkim prezentem były obłędne wytrawne biscotti, które tak bardzo smakowały wszystkim uczestnikom, że musiałam dosłownie

KUCHARNIA
Muffiny orzechowe z kremem mascarpone 170

skórkę z cytryny, mąkę, sodę, proszek, jajka i wszystko razem mieszamy łyżką.Formę do muffinek wykładamy papilotkami, przekładamy do nich ciasto (troszkę mniej niż pół papilotki - babeczki urosną).  Pieczemy około 20 minut w temperaturze 190ºC. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Serek mascarpone (w temperaturze pokojowej) ucieramy mikserem

Smakowity Blog Kulinarny
Ptysie 152

tylką w kształcie gwiazdki i obficie zakręcać ciasto na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować dość spore odstępy, gdyż ciasto niewiarygodnie szybko rośnie w krótkim czasie. Piec 17-20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Krem: Śmietana kremówka 30% +  Sok z cytryny (ok. 1 łyżki) Cukier kryształowy Przygotowanie kremu: Ubij śmietanę kremówkę dodając na początku soku

Eat Shrimps
Babeczki dyniowe 242

Sezon na dynię trwa już od pewnego czasu. Uwielbiam to warzywo, bo można z niego zrobić absolutnie wszystko od zup, kremów i "kotletów" po wypieki - bułeczki, chleb czy babeczki. U mnie dziś połączenie babeczek z bułeczkami - delikatne ciasto drożdżowe z puree z dyni w foremkach na babeczki. Świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska na drugie śniadanie, ale także baza

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z niespodzianką. 155

jajecznej i wymieszać łyżką. Ciasto nałożyć do papilotek. Do każdego daktyla włożyć kostkę czekolady białej i taką niespodziankę włożyć w środek ciasta. Piec w temp.180stop.12-15 min. Babeczki są miękkie i wilgotne. Po ostudzeniu przybrać wg smaku. Ja nałożyłem krem czekoladowy, bo miałem taki pod ręką, ale może być ubita śmietana ,lub posypka cukrowa

Kulinarny karnet Christophera
Domowe " Ptysie" 143

jednolite.Na końcu dodać proszek do pieczenia. Kłaść na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) łyżką lub wyciskać szprycą niezbyt duże kule ciasta. Piec 25 - 30 minut w bardzo gorącym piekarniku, do zrumienienia. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika.  Krem: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kostka masła Odlać ok. 2/3 szklanki

Praktyczna pl