pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi z serwisu Domowe
Domowe Tortysama nazwa – pod słowem „ambasador” kryło się mnóstwo wypieków – w różnych regionach Polski nazywano tak całkiem inne ciasta. Ta wersja Ambasadora nie wymaga używania piekarnika, jest to bowiem torcik bez pieczenia. Obecność galaretek, maślanego kremu i gotowych biszkoptów przypomina mi dawne czasy. Mimo upływu lat Ambasador dalej jednak ujmuje połączeniem smaków. Przypomina delikatny sernik na zimno
Poezja smakupszenicy twardej ze szpinakiem, który otrzymałam od Lidl Polska . Wraz z makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce od 28 listopada. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy
Tradycyjna kuchnia Kasitych ciasteczek nie wyobrażam sobie świąt. Chociaż pracy z nimi nie mało bo trzeba każdą połówkę upiec osobno później skleić kremem i jeszcze udekorować w polewie i mielonych orzechach. Ale nie odstraszajcie się bo smakują rewelacyjnie. Składniki: Ciasto: 280 g masła lub margaryny 140 g cukru pudru 4 żółtka 450 g mąki pszennej 2 łyżki kakao Nadzienie: puszka masy kajmakowej
Ala piecze i gotujełyżki kropelek czekoladowych Wykonanie: • Zmiksować masło z masłem orzechowym. • Dodać oba cukry i utrzeć na gładki krem. • Dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. • Na koniec zmiksować z mąką, solą, sodą i proszkiem. • Ciasto ma konsystencję mokrego, tłustego piasku. • Nabierać łyżeczką ciasto i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. • Układać kulki
To co kochamtwarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę kremu, przykryć pozostałą częścią. Po wierzchu posypać czekoladowymi guziczkami. Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto") Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami
Poranek na słodkowłasnej rodzinie :) Ciasto udało się doskonale, chociaż dla mnie było za słodkie. Jednak według moich najbliższych było to najlepsze ciasto jakie jedli, więc czekać mnie będzie pewnie powtórka :) Składniki: 2 duże opakowania herbatników (u mnie kakaowe) KREM: 350g miękkiego masła 3/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru waniliowego 400g pełnego mleka w proszku 1 duża puszka kajmaku orzechowego POLEWA: 1 gorzka
Cakes By Kejtwodnej i pozostawiamy do wystudzenia. Jajka wybijamy do miski, wsypujemy cukier, sól i miksujemy az połączą sie składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec
Camilla w kuchnidynie? Samą dynię, można podawać upieczoną, w occie, ugotowaną na słodko, natomiast to co możemy z niej uzyskać to niekończące się pomysły: krem-zupa, placki smażone, ugotowana i pokrojona w sałatkach, przetwory-dżemy i musy, frużeliny, placki-ciasta, dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości
Pause Gotowanie!końcu delikatnie połączyłam całość z pianą z białek. Wymieszałam mąkę, proszek do pieczenia, sól i wsypałam do miski z utartym kremem czekoladowym, dodałam płatki owsiane i orzechy. Wszystko porządnie wymieszałam. Blachę wyłożyłam pergaminem, nabierałam łyżeczką czubate porcje ciasta i nakładałam je w odstępach 5 centymetrowych na przygotowaną blachę. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
potrawyregionalneTaką roladę możemy zrobić z jabłkami, jak również z kremem Roladę podałam na pięknym zestawie od Porcelana Bogucice z kolekcji Filona Rolada biszkoptowa z galaretką Składniki: CIASTO jajka - 5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki sól szczypta NADZIENIE galaretka wiśniowa 2 opak woda gotowana - 700 ml POLEWA czekolada gorzka
Kuchnia Danusipomysł na nie zrodził się w mojej głowie już dość dawno. Akcja zdecydowanie jednak przyspieszyła jego realizację. Babeczki zrobione są z ciasta biszkoptowego z dodatkiem bananów i orzechów pekan, które sprawiają, że jest bardziej wilgotne. Uzupełnienie smaku stanowi krem na bazie kokosa. Ja użyłam do jego wykonania świeżo utartych wiórków kokosowych, bardzo drobnych. Można jednak z powodzeniem użyć gotowych
Wiem co jemoprócz białek. Mikserem wymieszać na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie za pomocą łyżki drewnianej połączyć z ciastem. Piec w nagrzanej gofrownicy na jasnozłoty kolor. Podajemy np. bitą śmietaną i kwiatami jadalnymi składniki na krem: 250 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść świeżo zerwanych stokrotek wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem
Domowy Smak Jedzeniacukrem. Dodajemy jajka i miksujemy, dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy małe kawałki marcepanu i mieszamy ciasto. Przekładamy je do papilotek (mi wyszło 6 babeczek). Babeczki pieczemy ok. 20 minut w 175 stopniach. Krem trawa: Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy serek śmietankowy. Następnie dodajemy po kropelce barwnik zielony, aż uzyskany odpowiedni kolor trawy :) Krem
Aga w kuchni