ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:831/1378)

Rogaliki drożdżowe z nadzieniem w trzech smakach 187

Szybka przekąska do kawy albo dobre drugie śniadanie??? Rogaliki drożdżowe. Malutkie, mięciutkie pachnące wanilią i kuszące różnorodnym nadzieniem. Ciasto nie jest skomplikowane, choć nie wyrasta w ciepłym miejscu a odpoczywa w lodówce. U mnie przepis na 24 fikuśne rogaliki na tzw. dwa kęsy. Znikły w takim tempie że sama nie załapałam się na wszystkie warianty nadzienia. Bardzo polecam przepis(...)ciepłe) 1 jajko w temperaturze pokojowej szczypta soli  1 łyżka ekstraktu waniliowego 5ml 50 g cukru Ponadto :  ulubiona konfitura ( u mnie z dzikiej róży ) masa kajmakowa  krem czekoladowo- orzechowy typu nutella  Wykonanie:  1. Mąkę przesiać z cukrem, oraz solą na stolnicę jeśli używacie drożdży suchych dodajcie je bezpośrednio do mąki jeśli używanie świeżych musicie uprzednio

vaniliowoczekoladowa
CYTRYNOWE CUPCAKE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY POD ŚMIETANOWĄ CHMURKĄ 159

opłaca się w nią zainwestować swoje pieniądze, szczerze polecam :) SKŁADNIKI: ciasto 1 1/2 szkl. maki 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szkl. oleju 1/3 szklanki mleka sok z połowy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa kila kropel aromatu cytrynowego krem czekoladowy 200 ml śmietanki 30 % 2 tabliczki białej czekolady chmurka z bitej(...)suchymi składnikami i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy skórkę cytrynową. Tak przygotowane ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia na 5-10 minut i wyciągamy ciastka. Przygotować krem. W rondelku podgrzać śmietankę, zdjąć z ognia i rozpuścić w niej czekolad, energicznie mieszając

Kuchnia w opałach
Tort makowo-jabłkowy 204

mojprzepisna.pl | Tort makowo-jabłkowy z podprażonymi orzechami w miodzie Tort bez kremu śmietankowego, bez kremu maślanego, bez blatów biszkoptowych, bez masy cukrowej, dziwne, prawda? A jednak, mam dla Was przepis na świetny tort makowo-jabłkowy. Tort składa się z kilku warstw: kruche ciasto, masa makową, prażone jabłka,ciasto kruche, masa makowa, prażone jabłka i podprażone orzeszki w miodzie, czego można

moj przepis na
Orzeszki - ciasteczka z PRL-u 162

średnicy. Patelnię rozgrzać i przy pierwszym smażeniu - zagłębienia należy posmarować niewielką ilością oleju.  W dołeczkach umieścić porcje ciasta, patelnię zamknąć i dociskając odczekać 30-60 sekund. (Ciastka powinny być zarumienione.) Nienapełnione skorupki nadają się do dłuższego przechowywania. Przygotować krem.  Do roztopionego masła dodać cukier, wodę i kakao. Po lekkim przestudzeniu do masy wsypać (partiami i energicznie mieszając) mleko(...)proszku. Na końcu wmieszać posiekane orzechy i odczekać aż krem lekko zgęstnieje. Połówki orzeszków napełnić nadzieniem i złożyć.    Ciastka można przygotować na patelni lub przy pomocy specjalnej maszynki, ale wtedy czas pieczenia będzie zależny od mocy sprzętu. Do pieczenia w foremkach - ciasto zalecam schłodzić, aby było twarde i nadawało się do wylepiania foremek

Di gotuje
PIZZOWE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ, SEREM I WARZYWAMI 255

Uwielbiam ciasto francuskie zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Z farszem mięsnym, serem czy też słodkimi kremami i owocami – każde smakuje idealnie, kiedy jest idealnie wypieczone. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, chrupiące przekąski, które są idealnym pomysłem na Dzień Dziecka. Każdy dzieciak ( i ten mały i ten starszy! ) z przyjemnością pochrupie take Pizzowe ślimaczki

Ostra na Słodko
Pierniczki Katarzynki 188

przyprawy do piernika(3 łyżki) 30 g proszku do pieczenia(3 łyżeczki) 1 jajko krem dekoracyjny Miód wraz cukrem i masłem rozpuszczam. Studzę. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiewamy. Do przesianych składników dodaję przestudzony miód i jajko. Zagniatam gładkie ciasto. Ciasto umieszczam w lodówce na 1 godzinę. Po godzinie ciasto wyjmuję i wykładam na stolnicę. Rozwałkowuję ciasto na grubość

Ciasta z tradycjami
Tartaletki z Kremem Poziomkowym i Czekoladą 211

mleka 4 łyżki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% ok. 200 g poziomek ok. 50 g gorzkiej czekolady Tartaletki z Kremem Poziomkowym i Czekoladą - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut. Po tym czasie formujemy porcje ciasta w wysmarowanych masłem foremkach. Pieczemy(...)następnie zmieniając obroty miksera na najniższy poziom powoli dodajemy budyń. Następnie wrzucamy ok. 120 g poziomek i delikatnie za pomocą szpatułki mieszamy. Na każdą tartaletkę wykładamy ok. 2 łyżki kremu i posypujemy startą na tarce o grubych oczkach czekoladą oraz resztą poziomek. Chłodzimy w lodówce. Tuż przed podaniem ubijamy pozostałą część śmietany i dekorujemy tartaletki. Moje posty

Słodka Strona
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i truskawkami 264

biszkopt wyrośnie, czy da się przekroić. Moim zdaniem jest to chyba jedno z najprostszych ciast, niezwykle szybkich do zrobienia, gdyż czas pieczenia nie przekracza 20 minut, szybko stygnie i zawinąć w nie można dosłownie wszystko. Od nadzień z kremem na bazie bitej śmietany, aż po bardziej wytrawne wersje np. z ricottą i wędzonym łososiem. Jeśli więc szukacie pomysłu na szybie

Jacob Tastes
Muffiny bardzo owocowe bez cukru 211

Babeczki bardzo owocowe Składniki na ciasto: 2 szklanki przesianej mąki tortowej 1/3 szklanki ksylitolu zamiast cukru 1/2 szklanki oleju pół szklanki posiekanych orzechów brazylijskich 1,5 szklanki jogurtu 2 jajka 3 male jabłka, obrane i pokrojone w kostkę 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli ½ szklanki borówek Składniki na krem: 250 śmietanki kremówki 2 serki kanapkowe(...)sodę, ksylitol, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Dodajemy owoce. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka. W tym czasie przygotowujemy krem. Zimną śmietanę miksujemy z odrobiną szczypty soli. Następnie dodajemy ksylitol oraz serki kanapkowe. Ponownie miksujemy na niskich obrotach

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasteczka z lemon curd 246

mąki pszennej 70 g cukru pudru (można troszkę mniej) 1 duże jajko szczypta soli cukier puder do posypania ciasteczek krem lemon curd - tutaj  Wszystkie składniki wkładamy do miski (masło kroimy na drobne kawałki), zagniatamy.  Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie odrywamy kawałki, wałkujemy na grubość około 4 mm, wykrawamy(...)tyle samo bez dziurki), przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach jakieś 15 minut (ciasteczka muszą nam się ładnie zarumienić). Przekładamy na kratkę i studzimy. Przekładamy kremem i posypujemy po wierzchu cukrem pudrem

kruche babeczki
Tęczowe lody na ciepło, czyli kolorowe babeczki niespodzianki 147

swoje tęczowe lody już dziś! Przygotowanie 20 minutes Gotowanie 20 minutes Czas całkowity 40 minutes Składniki: Na ciasto: 100 g cukru 2 jajka 100 g masła (rozpuszczonego) 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli barwniki spożywcze Na krem: 200 g miękkiego masła 300 g cukru pudru 4 łyżki mleka kilka kropel ekstraktu waniliowego Dodatki 6 wafelków(...)miksujemy przez ok. 3-4 minuty aż składniki połączą się w lekko bladą, puszystą masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz masło i mieszamy wszystko do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 4 części. Do 3 dodajemy barwnik spożywczy, u mnie to niebieski, zielony oraz różowy. 4 część masy pozostawiamy bez barwnika. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. W formie

Mostek w kuchni
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 222

Wszystko się klei od soku i pachnie pomarańczową skórką. Bucha gorąco od piekarnika, nadal próbuję doczyścić dłonie od ciasta. Jego ugniatanie mnie relaksuje, cały stres znika, uchodzi jak powietrze z balonika. Czuję się wtedy taka szczęśliwa, kiedy wiem, że to będzie pyszny deser. Śmieją mi się oczy, bo czuję, jak cudownie pachnie w trakcie pieczenia. Pieką policzki z ekscytacji(...)zagniatam ciasto. Pozostałym masłem smaruję formę na tartę o średnicy 28 cm, wylepiam ją rozwałkowanym ciastem, delikatnie dociskając brzegi. Przykrywam kawałkiem papieru do pieczenia  i przyciskamy grochem lub fasolą (suche).  Piekę 10 min w temp. 200°C. Odstawiam na bok. Jajka na krem ucieram z cukrem na dość jasną, lekko płynną masę. Mieszam kremówkę i szklankę soku pomarańczowego

W kuchni Karmel-itki
Ciasteczka „Kawowe całuski” 243

wanilinowego 16g 2 żółtka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (najlepiej espresso, jeśli kawa będzie w granulkach, proszę przesiać ją przez sitko) Krem: 50 miękkiego masła 80g cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (najlepiej espresso) 2 łyżki gorącej wody     Ciasto: 1. Mało utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 2-3 minuty. Dodać(...)rękoma zagnieść ciasto. 2. Ciasto, podsypując mąką, rozwałkować na grubość około 3-4mm i wycinać z niego ciasteczka. 3. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (proszę zachować między ciasteczkami odstępy) i piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15 minut. 4. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Kawę zalać

Mała Cukierenka
Ciasteczka „Kawowe całuski” 205

wanilinowego 16g 2 żółtka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (najlepiej espresso, jeśli kawa będzie w granulkach, proszę przesiać ją przez sitko) Krem: 50 miękkiego masła 80g cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (najlepiej espresso) 2 łyżki gorącej wody     Ciasto: 1. Mało utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 2-3 minuty. Dodać(...)rękoma zagnieść ciasto. 2. Ciasto, podsypując mąką, rozwałkować na grubość około 3-4mm i wycinać z niego ciasteczka. 3. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (proszę zachować między ciasteczkami odstępy) i piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15 minut. 4. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Kawę zalać

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania