ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:836/1378)

Wiosenny tort naleśnikowy ombre. 700

koniec dolać odrobinę ciasta białego i powstanie czwarty jaśniejszy zielony kolor. Tak możemy utworzyć jeszcze bardziej jaśniejszy na około 3 naleśniki mieszając ciasta. Mi powstało 5 odcieni zielonego. Po usmażeniu naleśników odstawiamy je do wystygnięcia. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać

O kuchni z uczuciem
Mleczna Kanapka z Mlekiem w Proszku 134

mąkę szymanowską Polskie Młyny. Dokładnie wymieszać. 3. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4. Piec w temp.180* około 40 minut. 5. Gdy Ciasto kończy się piec powtarzamy czynność po raz kolejny by mieć dwa blaty. KREM: SKŁADNIKI: 125ml mleka 2/3 szkl. cukru kryształu 16 g cukru waniliowego 220g masła 2,5 szk mleka w proszku ( niebieskiego) WYKONANIE: 1.Mleko zagotować

Dziś Ja gotuje
Pigwowiec z galaretką z pigwy 274

Pigwowiec na biszkopcie z mąki ryżowej. Przełożony prażoną pigwą, oraz kremem ze śmietany z galaretką z pigwy. Galaretkę zrobiłam ze skórek tych owoców i nasion które idealnie się do tego nadają. Pigwa ma bardzo dużo pektyny i dzięki niej zgęstnieje. Mogłabym rzec że owoc ten jest smaczniejszy od jabłek. Ciasto delicja dla łasuchów. biszkopt: 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżka

wesoła kuchnia
Ciasteczka thumbprint kokosowe z malinową galaretką 186

Nadwyżkę białek możecie wykorzystać na ciasteczka bezowe . Zbliża się Halloween polecam więc ciastka mumie . Lubicie podwójne ciastka przełożone kremem? Marchewkowe ciasteczka z kremem cashew na pewno będą Wam smakowały… Do ciasteczek thumbprint wykorzystałam typowo maślane ciasto, aczkolwiek w tym przepisie dodałam kokosowego oleju aby podkreślić kokosowy smak ciasteczek. Poza tym ciastka obtoczyłam w kokosowych wiórkach. Wyglądają przez to jeszcze

codojedzenia
Tort Marchewkowy 264

Tort Marchewkowy, to jeden z niewielu tortów, który możecie przygotować naprawdę szybko, a efekt końcowy jest przepyszny! Pokrojone na blaty ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne, pachnące cynamonem i orzechami. W połączeniu z oryginalnym kremem, tworzy niepowtarzalny smak… smak w którym już dawno zakochali się Brytyjczycy i Amerykanie, a teraz zdobywa kolejne podniebienia. Jednak rosnąca […] Artykuł Tort Marchewkowy pochodzi

Domowe Torty
49 przepisów z cukinią 294

ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tartaletki z ciasta francuskiego z ricottą i cukinią Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem Zupa krem z cukinii

Moja smaczna kuchnia
walentynkowe muffinki-pingwinki z oreo i inne cupcakes 262

papilotkami,napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy koło 20 minut. Można do części ciasta dodać kakao i zrobić kilka kakaowych babeczek  Studzimy na kratce. przygotowujemy dowolny krem MUFFINKI PINGWINY do przygotowania pingwinków będziemy potrzebować -dowolny krem waniliowy,śmietankowy lub ubitą z cukrem pudrem śmietanę 36% -kilka ciastek oreo  -pisaki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy 190

pieprzymy do smaku. Blendujemy na gładką masę. Podajemy z podprażonym słonecznikiem i pokruszoną fetą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/rozgrzewajaca-zupa-krem-burakow-soczewicy/ MieszamWGarnku   Artykuł Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków i soczewicy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Biszkopt ze śliwkami 240

Jednymi z najlepiej sprawdzających się owoców do wypieków są śliwki. Kwaskowe, dobrze komponują się ze słodkim ciastem. Nie puszczają też ogromnych ilości soku. Tworzą duet doskonały z ulubionym biszkoptem, krem waniliowy jest jego idealnym dopełnieniem.  Składniki: Biszkopt: 4 jajka pól szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: pół opakowania

Wrzosowa Polana
Pavlova 223

Pavlova jest ciastem, które znajduje się na mojej prywatnej liście Top Cake. Lekki bezik z kremem i sezonowymi owocami. Jest to deser, który tygryski lubią najbardziej.  Bezę z tego przepisu robiłam już kilka razy i zawsze wychodziła idealnie chrupka na wierzchu i puszysta wewnątrz. I jak tu utrzymać dietę, kiedy tyle przepisów jeszcze do wypróbowania ;)   Beza 4 białka

Emskie Smaki
Kremowy deser czekoladowy z masłem orzechowym i ciasteczkami 183

Jedwabisty, czekoladowy deser z masłem orzechowym i pokruszonymi ciasteczkami natychmiastowo podnosi poziom endorfin 🙂       Trudno go nazwać ciastem, bo tu się nic nie piecze. Deser składa się z kombinacji musowych kremów, wylanych na ciasteczkowy spód. Autorka oryginalnego przepisu używa w nazwie słowa “sernik”, mnie jednak kompletnie ten sernik nie pasuje, bo po […] Artykuł Kremowy deser czekoladowy

Wiszniówka
Porzeczkowy rarytas 222

oczyszczonej - 200g cukru pudru - 250g masła ZIMNEGO - 6 żółtek (z białek możecie przygotować sobie  to ) Krem: - 400ml śmietanki - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 250g gładkiego twarożku dodatkowo - puszkę kajmaku/masy krówkowej - ok. 0,5kg czerwonych porzeczek Wszystkie składniki ciasta trzeba szybko posiekać i jeszcze szybciej zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na połowę i w formie

I tu będę miała takie te
KREM Z BATATÓW Z PIEROŻKAMI STRUKLIJ 148

mielimy blenderem na krem.                                                                         STRUKLIJ : 300 g mąki 1 żółtko 1 łyżka oleju  ciepła woda do ciasta

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z malinami i borówkami 173

masła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart.  Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić.  Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami.  Można całość polać białą czekoladą.  Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki.  www.kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków
Biszkopt kakaowy 241

Łatwy i szybki przepis na pyszny, domowy biszkopt. Z jakim kremem smakuje najlepiej?…z Waszym ulubionym! , bo nie ma takiego kremu, który nie smakowałby pysznie w połączeniu z kakaowym biszkoptem. Ilość tortów i ciast, do przygotowania których możecie wykorzystać kakaowy biszkopt, jest tak wielka-…jak wielka jest Wasza słodka wyobraźnia. A gdybyście chcieli skorzystać z jakichś podpowiedzi: Zapraszamy

Domowe Torty
ŚWIDERKI SEROWE Z CZARNUSZKĄ 215

Proste świderki z ciasta francuskiego będą doskonałym (i rozkosznie chrupiącym) dodatkiem do kremowych zup, np. do kremu paprykowo-pomidorowego z bazyliową śmietaną . Świderki też nadadzą się wieczór przy piwie :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
Drożdżowe rurki z posypką cukrowo-cynamonowo-migdałową 200

się wałkiem i folią aluminiową. Wychodziły takie bransoletki z posypką do chrupania :) Jednak jakiś czas temu kupiłam sobie foremki do rurek z kremem.  Niewysokie, 8 cm mają. I postanowiłam je wypróbować. Super są! Składniki: na ciasto: 260 gramów mąki pszennej 110 ml mleka 15 gramów świeżych drożdży 3 łyżeczki cukru 1 jajko 30 gramów masła (ja dałam margarynę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pieguskowe cupcake 214

Były już cupcake z Oreo teraz czas na Pieguski. Jednak z premedytacją wybrałam te z orzechami laskowymi ponieważ ciasto babeczki jest z czekoladą oraz orzechami laskowymi (mogą być migdały), a do kremu dodałam jakże uwielbianą Nutellę. Jednym słowem uczta dla łasucha . Nowy post Pieguskowe cupcake pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Trifle 210

przepisie na Trifle najważniejszy jest krem, reszta to nasz pomysł, pod warunkiem jednak, że nie zabraknie owoców i ciasta na spodzie. Pierwsze Trifle kupowałam w angielskich supermarketach. W przezroczystych opakowaniach, które pięknie eksponowały kolory tego deseru. O właśnie, Trifle powinno być podawane w szklanych pucharkach lub w jednej większej szklanej misie. Tak, aby patrząc z boku, można było zobaczyć każdą

bistro mama
Marchewkowe babeczki - w przerwie świątecznych przygotowań 174

przerwie jednak warto coś przekąsić, chociaż na chwilę usiąść i odpocząć. Babeczki, które pokazuję pewnie mogłyby wyglądać lepiej, trzeba by popracować nad konsystencją kremu, ale smakują świetnie. Jeśli macie zbędne marchewki, pieczcie babeczki! Składniki (12 babeczek) ciasto 1 szklanka mąki 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli 1,5 szklanki startej marchewki (ok. 5-6 sztuk średnich

W kuchni wieczorem
Świąteczne pralinki zajączki 239

posypka cukrowa ( zobacz jak ją zrobić ) Babeczki przygotowujemy według przepisu . Ciasto kruszymy na małe kawałki i mocno ugniatając formujemy małe kulki. Jeśli jest ciasto jest zbyt suche (np. lekko wyschnięty biszkopt) można dodać do niego nieco kremu (np. budyniowego ). Gotowe kulki wkładamy na 15 min. do zamrażarki. Czas, kiedy pralinki są w zamrażarce można wykorzystać na zrobienie lukru. Lukier przygotowujemy

Ciastkozercy
Tłusty czwartek... zbliża się ! 249

Małe pączki z cukrem pudrem A tutaj kilka mniej tradycyjnych karnawałowych słodkich propozycji: Ciasto marchewkowe z polewą(...)Tarta Rafaello   Tort marchewkowo-piernikowy z kremem                                                                         Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami

Kulinarne przygody Gatity
Dynia zapiekana z grzybami 278

szynką i ryżem Placuszki dyniowe na słodko Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego   Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe     Dynia zapiekana z grzybami

Kulinarne przygody Gatity
Blue Velvet Cupcake 174

okazji Światowego Dnia Pieczenia, który obchodzimy 18 maja. Tematem będą czerwone cupcake co prawda, ale próba powstała niebieska. Nie dodałam jajek i ciasto wyszło bardzo gęste, ale babczki są rewelacyjne. Nie za słodkie, dlatego dodałam krem na bazie śmietanki i żelatyny. Co tutaj dużo mówić. Też je zróbcie! Składniki na 12 babeczek : * 180 g Kasi * 2,5 szklanki mąki pszennej

Magiczne Życie Marty
TORT BECZKA Z KOSTKAMI LODU 247

Od dłuższego czasu tort ten czekał na mojej liście do wykonania;). Więc gdy tylko nadarzyła się okazja,aby przygotować tort wiedziałam, który to będzie😉. Czasu nie

RAROSSA
Chałwowiec. 179

Biszkopt: 5 jajek  1/2 szklanki cukru drobnego 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao szczypta soli Krem: 400g chałwy waniliowej 2 budynie waniliowe 750 ml mleka 250 g margaryny(w temp. pokojowej) BISZKOPT Mąkę i kakao przesiewamy i mieszamy ze sobą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec dodajemy partiamy cukier cały(...)sobą mieszamy (drewnianą łyżką) do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę 25x25cm(ze spodem wyłożonym papierem do pieczenia). Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez 40 minut. Następnie wyciągamy i odstawiamy na 10 minut, po tym czasie biszkopt wyciągamy do góry nogami na kratkę tak aby odkleić papier. Pozostawiamy do wystudzenia. KREM 500 ml mleka gotujemy, budynie rozpuszczamy

Moje-pitraszenie
CIASTO PINACOLADA – CIASTO Z KOKOSOWYM KREMEM BUDYNIOWYM, ANANASAMI I GALARETKĄ – bez pieczenia 709

Dawno nie było tu żadnego ciacha z ananasami, więc myślę, że pora nadrobić zaległości. Zwłaszcza, że ananasy to takie owoce, które chyba każdemu z nas przywodzą

Ostra na Słodko
MAZUREK "ŚLIWKA W CZEKOLADZIE" NA RAZOWYM SPODZIE 211

łyżeczki proszku do piecznia   jeśli ciasto nie będzie chciało się 'skleić' można dodać 2-3 łyżki wody Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1,5h. Krem śliwkowo-czekoladowy: ~200g suszonych śliwek, bez pestek ~szklanka wrzącej wody ~dwie czubate łyżeczki kakao ~2-3 łyżki fruktozy / 4-6 łyżek cukru(...)swoje śliwki zalałam wodą ok. 22.00 a zmiksowałam je następnego dnia ok. 14.00. Polewa: ~40g białej czekolady ~1/8szkl. mleka (radzę jednak nie dodawać :)) Piekarnik rozgrzać do 180*C. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na prostokąt o wymiarach nieco większych od formy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie przełożyć na nią ciasto, boki które będą wystawać zawinąć do środka, lekko przycisnąć

chili & sugar

Proponowane wyszukiwania