ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:835/1378)

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 146

niego uformować wałek przestać ugniatać. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na dużych oczkach tarki zamrożoną jedną część ciasta. Na czas przygotowania masy serowej formę wstawić do lodówki.  Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, pod koniec ucierania dodawać stopniowo jajka, a później mielony ser i budyń. Masy zbyt długo nie miksować, tylko do połączenia się składników

Kuchcik gotuje
Krem z serka mascarpone 286

się z dodatkiem bitej śmietany, ten wariant bywa jednak ryzykowny - bita śmietana nie najlepiej znosi czas oczekiwania na podanie, więc przygotowane ciasta bezwzględnie trzeba przechować w lodówce do ostatniej chwili. Równie smaczny i do tego "bezpieczny" jest krem z mascarpone z dodatkiem masła, świetnie komponuje się z aromatem pomarańczowym, ale tak naprawdę można wzbogacić go wedle własnej fantazji: wanilią, masłem

Ciastkozercy
Ciasto z makiem i kokosem 221

pudru 2 szklanki mąki 25 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę zmiksować z cukrem i żółtkami na bardzo puszysty krem. Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Warstwa makowa: 20 dag maku 2 łyżki miodu 2 jajka 3-4 łyżki cukru olejek migdałowy i waniliowy Mak sparzyć, osączyć

Praktyczna pl
Tarta ze śliwkami - możliwe, że najlepsza 298

śliwki... Co zrobić, żeby podkreślić ich smak...? Postanowiłam je upiec, ale nie na cieście, tylko osobno. Dzięki temu wyraźne widoczne są wszystkie warstwy, które idealnie się uzupełniają. Do śliwek i spodu dałam cynamon, bo pomyślałam, że będzie pasował. Do śliwek i kremu dałam miód zamiast cukru, bo jego posmak wydawał mi się znakomitym uzupełnieniem. Wyszło, szczerze mówiąc, lepiej, niż się(...)Polać powstałym przy pieczeniu syropem. Smacznego! Śliwek radzę upiec więcej. Są doskonałym dodatkiem do wszelkich puddingów czy kremów śniadaniowych, a także gofrów czy tostów na słodko. Znikają błyskawicznie, bo cynamonowo-słodki zapach kusi ogromnie. Mówię Wam - temu nie można się oprzeć... Ciasta kruchego wychodzi na dwie takie tarty. Ale nie wiem, jak przygotować połowę, bo w składnikach jest tylko jedno

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tartaletki z kremem patissiere i owocami 205

klasyka zawsze najlepsza ! Dlatego dziś mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Kruche korpusiki wypełnione waniliowym kremem i udekorowane sezonowymi owocami.  Jeśli nie macie ochoty na zabawę z małymi tartaletkami, śmiało możecie zrobić jedną większą tartę. Też będzie pysznie ;) Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli /* Style Definitions(...)ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Krem patissiere:  3 żółtka w temperaturze pokojowej  0,5 szklanki cukru  1 szklanka mleka  1 szklanka śmietanki 30%  4 łyżki mąki ziemniaczanej sezonowe owoce ( u mnie

kolorowotorcikowo
Słodkie środy - Pluszki - czyli rosyjskie bułeczki drożdżowe z makiem lub kremem kasztanowym 167

makiem, a druga połowę z gotowym - kupnym kremem kasztanowym o słodkim smaku. Do ich przygotowania można poza tym wykorzystać np. ulubioną marmoladę, gotową masę makową czy ser.  Do przygotowania wykorzystałam majonez Kielecki , który dostałyśmy od firmy WSP SPOŁEM , razem z innymi ich produktami do przetestowania.  Muszę przyznać, że ciasto z dodatkiem majonezu jest bardzo elastyczne(...)suchy mak  cukier  roztopione masło lub krem kasztanowy  PRZYGOTOWANIE: Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, łyżką mąki i połową ciepłego mleka. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać do nich mąkę, sól, majonez, resztę mleka, masło roztopione i ostudzone uprzednio.  Wyrobić gładkie ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Gdy ciasto podwoi

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Renifery Świętego Mikołaja, czyli babeczki korzenno-miodowe z puszystym kremem 143

Rudolfy z bloga  Moje Wypieki . Moje reniferki są zrobione z korzenno-miodowych babeczek i kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Czerwony nosek to kandyzowane wiśnie, rogi to kawałki precelków, a cukrowe oczy kupiłam w sklepie internetowym Tortownia. Składniki na 25 babeczek na ciasto: 1 szklanka miodu 1 szklanka cukru 25 dkg margaryny 50 dkg mąki 4 jajka(...)ciasto. Rozlać masę do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i piec na złoto w temperaturze 170 stopni przez ok. 40 minut. Śmietanę ubić mikserem. Kiedy będzie już gęsta dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać dalej, aż zrobi się sztywna. Następnie wlewamy powoli sok z cytryny, cały czas miksując dodajemy po łyżce serka mascarpone. Powstanie gęsty krem. Gotową masę nakładać

Kulinarne Inspiracje
Dokladke poprosze ;) 279

deser. Moj Maz za to zastanawial sie jak z ciasta cienkiego jak paier mozna wyczarowac deser. Na odpowiedz nie musial dlugo czekac, ja z reszta tez nie. Moje dzielo wygladalo bardzo zachecajaco, efektowny koszyczek, a w nim piekne, soczyste maliny (swoja droga prosto z zamrazalki) i bielutki, dosc tajemniczy krem. Bo coz to moze byc takiego(...)Moze smietana? A moze jeszcze cos innego? Nie trzymalam nikogo w niepewnosci i zdradzilam coz to takiego. A smak? Lekki krem, niby slodki za sprawa czekolady, a jednak bardzo rzezki za sprawa limonki. Jednym slowem cudowny! Koszyczki z ciasta filo z orzezwiajacym nadzieniem skladniki na 6 koszyczkow: 12 platkow ciasta filo o wymiarach 15x15cm 2-3 lyzek stopionego masla cukier

Przysmaki Karolki
Kakaowe markizy z kremem orzechowym bez cukru (białkowo-tłuszczowy deser) 111

obiecałam więcej inspiracji na zdrowe słodkości, a więc są i one ;) Tym razem proponuję zdrową wersję ciasteczek z kremem. Nie było to zamierzone, ale finalnie ciasteczka wyszły białkowo-tłuszczowe. Ciasteczka powstały przy okazji pieczenia tarty na twarogowym spodzie. Zostało mi trochę ciasta na spód tarty, więc postanowiłam wykorzystać je na ciasteczka.  Kiedy je już upiekłam skojarzyły mi się(...)takiej konsystencji żeby dało się uformować w dłoniach zwartą kulkę Ciasto położyć na papierze do pieczenia, przykryć drugim kawałkiem papieru i rozwałkować na grubość ok 2-3mm Wykrawać niewielkie kółka i odkładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Piec około 15 minut (dużo zależy od grubości ciastek) Przekładać kremem po ostygnięciu KREM Twaróg zblendować lub dokładnie wymieszać widelcem

HealthyCreations
Barbórkowe 123

prawdziwych mężczyzn -  również musiało to mieć odzwierciedlenie w całym cieście.  Składniki: Na ciasto: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 3,5 łyżki mąki  1 kopiasta łyżka kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem kakaowy: 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)niekoniecznie) Dodatkowo: 2 opakowania galaretki agrestowej kakao Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wmieszać. Przelać do formy o wymiarach 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 min w temperaturze 180 st. Krem kakaowy: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem

My sweet a life
Garść wspomnień i ciasto kasztanowe. Czekoladowe...? 122

kremu z kasztanów 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Dodać krem kasztanowy, wymieszać. Wbić żółtka, wlać ekstrakt, połączyć. Białka ubić na sztywną pianę z solą, partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Piec w 180 st. c. przez 45 minut. Ostudzić w formie. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słodko-słony mazurek wielkanocny 334

Kolejne połączenie słodko-słonego. Mazurek z kruchym spodem, słonymi fistaszkami i mleczną czekoladą Składniki  (2 sztuki) : Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 żółtko 5 łyżek cukru pudru 1 czubata łyżka śmietany 1 kostka masła Krem: 150 g mascarpone 150 g masła orzechowego 100 g białej czekolady Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 100 g fistaszków Przygotowanie

Pora na pora i pomidora
Meringue eggs 169

Święta za pasem! Rozpoczęliście już przygotowania? Ciasta upieczone, zakwas zrobiony? Ja mam dla Was ciekawą propozycję na wielkanocny stół - nie mazurek, nie babę ... U mnie będą jaja ... na słodko! Z cudownym orange curd , gładkim i nieziemsko pomarańczowym kremem ... W skromnej oprawie, bo to właśnie one są całą ozdobą! Składniki (na około 20 jajeczek): 6 białek szczypta soli 2 szklanki cukru

Garniec Magalie
kruche babeczki koszyczki z kremem mascarpone 180

szklanka 250ml) -1 opakowanie cukru waniliowego (1 łyżka) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 żółtka -szczypta soli KREM -250g serka mascarpone -300ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -dowolne ozdoby -kolorowe cukierki, draże imitujące jajka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na początku może się trudno zagniatać, ale po chwili pięknie się uformuje, będzie gładkie :-) Foremki smarujemy tłuszczem(...)wyklejamy je ciastem. Oprócz tego robimy z ciasta wałki i zwijamy na kształt litery C  będzie to rączka koszyka. Moje powychodziły trochę za grube, ale Wasze na pewno będą ładniejsze. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Studzimy, wyciągamy z  foremek. KREM śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone. Szprycujemy krem do babeczki, na środek układamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tartaletki z kremem i figami 144

makiem! Dowodem na to są te klasyczne tartaletki na kruchym spodzie z budyniowym , pachnącym wanilią,  kremem  pâtissière  i świeżymi figami. Mam nadzieję, że bardziej polecać ich nie trzeba. Ich wygląd mówi sam za siebie - są pyszne! :) Kruche ciasto  (na 4 tartaletki o średnicy 11 cm) : 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 2-3 łyżki(...)formy na tartaletki, uprzednio wysmarowane masłem i wysypane mąką. Ciasto ponakłuwać widelcem. (Z podanej ilości składników można upiec również 1 dużą tartę). Wstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik  do 180 ºC. Foremki wyjąć z lodówki i wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Krem  pâtissière: 3 żółtka 300 ml pełnego mleka 1/2 laski

Food Square