ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:454/1378)

Ciasto marchewkowe 398

pieczenia. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma średnicę 22 cm) i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Jeśli ktoś chce trochę "ubogacić" ciasto, można przełożyć je kremem (trzeba tylko uważnie oddzielić obie warstwy, żeby nam się nie złamało). Na spodnią część wykładamy krem i na to kładziemy z powrotem oddzieloną drugą część ciasta marchewkowego. Przepis(...)krem: 300 g cukru pudru 100 g mascarpone 50 g masła Najlepiej żeby ciasto poleżało kilka godzin w lodówce przed skonsumowaniem

upichcic
Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym 179

czekoladę. Mieszamy szpatułką do połączenia. Formę kwadratową o boku 20 cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: 300 g serka kremowego np. Philadelphia(...)łyżki cukru pudru 50 g wiórek kokosowych plus 20 g do posypania Serek ucieramy z cukrem. Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Makowa pokusa 204

Wiecie co powstanie gdy połączy się podwójną bezę makowo-kokosową, ciasto kruche i pyszny krem kawowo budyniowy, a dla przełamania smaków dołoży dżem porzeczkowy? I jeszcze poleje się to czekoladą?. Otóż w ten sposób powstanie nieziemsko pyszne ciasto, które ma pewnie milion kalorii, ale jak zwykłam mawiać w takich sytuacjach od jednego kawałeczka jeszcze nikt nie przytył.   Ciasto kruche(...)puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce chłodnego budyniu. Dodatkowo: słoiczek kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady mlecznej  3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Jeden z kruchych placków smarujemy połową kremu i przykrywamy bezą kokosową. Na bezie rozprowadzamy równomiernie dżem i przykrywamy drugą bezą, którą smarujemy resztą kremu i przykrywamy drugim kruchym plackiem. Czekoladę wraz z mlekiem

Cynamonowe szczęście
cygańska droga 184

wraz z cukrem zagotować, na wrzące wlać krem żółtkowy, ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimny budyń. Pierwszy blat ciasta ułożyć na podstawce, wyłożyć połowę kremu budyniowego. Na wierzchu(...)układać naprzemiennie biszkopty i paski zielonej galaretki, odłożyć do schłodzenia. Kiedy poprzednia warstwa jest dobrze schłodzona na wierzch wylać tężejącą czerwoną galaretkę. Ponownie odstawić do lodówki. Drugi blat ciasta posmarować resztą kremu, odwracając "do góry nogami", czyli kremem na spód ułożyć na warstwie galaretki. (W oryginalnym przepisie na mocno stężoną już galaretkę rozsmarowywano resztę masy i przykładano drugim plackiem-moja

6niebo
Metrowiec 139

wanilinowy, następnie żółtka, wodę z olejem na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao. Przełożyć do blaszek (keksówki o dł. 30 cm) posmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Piec w temp. 170*C ok. 45 minut. Krem: Z mleka mąki pszennej, ziemniaczanej(...)cukru i cukru waniliowego ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z miękkim masłem. Wystudzone ciasto pokroić na kromki o szerokości 2 cm, a następnie posmarować kremem, sklejać na przemian ciasto jasne, ciemne i układać długi placek. Resztą masy obsmarować ciasto. Polewa:  Śmietankę podgrzać z miodem, zestawić z palnika i dodać pokruszoną czekoladę i masło

Malinowo w kuchni
Babeczki bananowe z masłem orzechowym 179

Babeczki bananowe Te muffinki bananowe są naprawdę pyszne - wilgotne, pachnące i nie za bardzo słodkie. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają dodatkowi masła orzechowego. Cudownie smakują z dodatkiem

Korniszonki
Rafaello bez pieczenia 175

fareast-language:EN-US;} Tym razem podam przepis na wspaniałe ciasto rafaello, które robiła moja siostra wraz z dziećmi przy okazji urodzin mojej córki.   Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie   delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Pycha! Składniki: 3-4 duże paczki herbatników 1 litr mleka 250 g margaryny 1/2 szklanki mąki(...)ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej   1 szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych puszka masy kajmakowej Sposób wykonania kremu budyniowego: Z litra mleka odlać 600 ml i podgrzać w garnku.   Pozostałą część mleka połączyć z mąką pszenną, ziemniaczaną i cukrem, wszystko dokładnie wymieszać . Gotową masę przełożyć do ciepłego mleka i gotować na małym ogniu cały czas mieszając do momentu

Na słodko lub wytrawnie
Tort płatkowy 141

Składniki na 6 płatków ciasta: 7 jajek 300 g cukru 260 g mąki Składniki na krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 800 ml mleka 6 łyżek cukru(...)miękkiej margaryny Składniki na polewę karmelową: 125 g cukru 30 g miodu naturalnego 200 g śmietany kremówki Jajka utrzeć stopniowo dodając cukier przeznaczony na ciasto. Następnie ubijać na parze, aż do uzyskania gęstego, jednorodnego kremu. Dodać przesianą mąkę i ostrożnie wymieszać. Przygotować 6 odcinków papieru do pieczenia. Na każdym z nich narysować okrąg o średnicy 24 cm (fot.1) . Wnętrze każdego

Świat Ciasta
Tarta z gruszkami 184

gruszkami. Co prawda nie porywałem się nawet odrobinę na zrobienie tarty bourdaloue, do której też się przymierzam. Miało być szybko, smacznie i chyba tak wyszło. Delikatne, kruche ciasto, cienka warstwa kremu waniliowego (mojej wariacji na temat kremu custard) i słodkie gruszki. Click to view slideshow. Składniki : Ciasto: 100g masła 100g cukru 200g mąki łyżka kwaśnej śmietany 1 jajko 1 łyżeczka(...)proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 3 jajka 3 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatki: 4 gruszki 250ml wody 150g cukru 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Masło siekamy dokładnie z mąką. Dodajemy cukier, jajko, cukier waniliowy, kwaśną śmietanę, sól oraz proszek do pieczenia. Całość zagniatamy, aż uzyskamy jednolite ciasto, dające się formować i odchodzące od ręki. Wyrobione ciasto

Jacob Tastes
motylem jestem-- ciasto tortowe 172

schłodzoną śmietankę ubijamy dodajemy cukier puder ,a następnie do ubitej dodajemy ekstrakt wanilii.Pod koniec niewielkim strumieniem wlewamy rozpuszczoną żelatynę.:) składanie od dołu: blat biszkoptu dżem z czarnej porzeczki krem blat ciasta bita śmietana, blat ciasta cołość wykończona bita śmietan , posypka ze zmielonych orzechów laskowych i migdałów oraz kulkami baileys cream

w mojej kuchni
Ciasto Mleczna kanapka 2329

Dzisiaj zdradzę Wam mój starty, sprawdzony przepis na pyszne ciasto szczególnie uwielbiane przez dzieci:)) Ciemny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem mleka w proszku. Ciasto smakiem i wyglądem bardzo przypomina popularne batoniki Mleczna kanapka, stąd też jego nazwa. Ogromnym plusem jest to jak łatwo i szybko można je zrobić. A minusem, że jeszcze o wiele szybciej znika ze stołu:) Biszkopt(...)kakao.  Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać kolejno żółtka. Dodać przesiane mąki z proszkiem i kakao. Ciasto przelać do natłuszczonej formy o wym. 23x33cm. Piec około 40 min w temp. 170st. Ostudzić, przekroić na dwa blaty. Krem: 1/2 szklanki zwykłego mleka,  3/4 szklanki cukru,  2 opakowania cukru waniliowego,  250g masła lub margaryny

Z miłości do słodkości
ciasto z kremem i truskawkami :) 175

Witam Kochani Truskawkowych wypieków ciąg dalszy-dziś przepis na niezawodne ciasto z kremem,truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml(...)mleko i gotujemy do zgęstnienia mieszając .Studzimy .masło ucieramy na puch (temp pokojowa) i dodajemy po łyżce ostudzonego  budyniu . Krem dajemy na biszkopt,wykładamy na niego pokrojone truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką (galaretkę przygotowujemy w 400ml wody) Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :) Polecam jest wspaniałe i można je przygotować z innymi owocami :) SMACZNEGO :) PS Uwielbiam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto czekoladowe tortowe z wiśniami 136

smakuje jak wyborny tort. Poza tym wbrew pozorom jest bardzo proste w przygotowaniu. Biszkopt zawsze się udaje, frużelina wiśniowa pasuje idealnie do kremu czekoladowego, a śmietana na wierzchu jest nie tylko piękną ozdobą, ale również nadaje ciastu kolejnych walorów smakowych. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku(...)Biszkopt przekroić na dwie równe części. Obie nasączyć sokiem wiśniowym. Następnie na dolnym biszkopcie rozsmarować równomiernie frużelinę wiśniową, następnie warstwę kremu czekoladowego i nałożyć górny biszkopt. Na wierzchu ciasta rozsmarować pozostały krem czekoladowy. Dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy. Na koniec dodać śmietan-fixy i krótko zmiksować. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobną końcówką

Passions hobbies life
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 159

goździkami Wzmacniająca herbata na zimowe wieczory Karnawałowe miodowe kuleczki (struffoli) KORZENNE KAKI z PATELNI (CACHI SPEZIATO in PADELLA) Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie Szybkie pierniczki SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą Serek „nadziany” na pyszne śniadanie Tarta z ricottą i cukinią w miodzie Zimowa tarta(...)rukolą, kaszą jaglaną i burakami autorka: zdrowienawidelcu.pl | blog: zdrowienawidelcu.pl Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem autorka: MAgda  | blog: Silver Teaspoon Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym autorka: Ana_Pis  | blog: Różowa Patera SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą autorka: Na Dokładkę  | blog: Na Dokładkę Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym

Weekendy w domu i ogrodzie
Kolorowy torcik porzeczkowy 146

przemian, kolorowe ciasto. Możemy je jeszcze przemieszać patyczkiem do szaszłyków. Pieczemy nasze ciasto w temperaturze 170 stopni przez 25 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na 3 części. Podczas studzenia ciasta warto przygotować krem jajeczny. A jeszcze wcześniej wyjąć z lodówki masło, najlepiej już przy procesie przygotowywania ciasta. Jajka ubijamy na parze razem z cukrem. Ubijamy je do momentu aż zgęstnieją. Następnie(...)masę maślano jajeczną dzielimy na połowę i smarujemy blaty muśnięte musem porzeczkowym. Składamy je i przykrywamy 3 warstwą ciasta. Każde z 330 ml śmietanki ubijamy razem z 2 łyżkami cukru i odrobiną barwnika spożywczego.  Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciskamy pasy kremu, na przemian czerwony i zielony, następnie wygładzamy je szpatułką.  Ozdabiamy cukrowymi kwiatuszkami. Wioleta Gargula

MamaOskarka