Czego nie ma w internecie to nie istnieje, zgodnie z tym często powtarzanym hasłem przez mojego łasucha (twierdzi, że naprawiał kable i elektronikę zanim zaczął
ciastkarnia na kruchym spodzieObserwuję z zapartym tchem delikatne falowanie tafli jeziora. Zbiera się na deszcz, ciemne chmury przysłaniają błękit nieba. Słońce zachodzi. Wsłuchuję się w bicie własnego serca.Będąc
W kuchni Karmel-itkiPyszne ciasto np.na Dzień Babci i Dziadka też.....Lubicie ciasta z kokosem? jeśli tak ,to polecam..pycha...Pomysł z masą kokosową podpatrzyłam u Dorotki. Zdjęcia po rozkrojeniu niestety zabrakło.. Biszkopt: 4 jajka 1 szkl.mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 0,5 l mleka 1/2 szkl.cukru
Moje domowe kucharzenie20.03.2013 r. 12:02 - właśnie rozpoczęła się astronomiczna wiosna. Nadszedł więc czas porządków w domu. Również w życiu... sercu i duszy... Trzeba zadbać o siebie
MiksturownikDzisiaj propozycja nietypowej babki bananowej, a może chlebka bananowego tak popularnego w Ameryce... bo połączone zostały smaki jamajki, banan, ananas, rum i orzechy, kokos... czyli pełnia
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć :)Pierwsze przymrozki za nami... rano wychodząc na uczelnię zmarzłam... a to dopiero jesień :(Dzisiaj będzie tutaj bardzo kokosowo za sprawą puszki mleczka kokosowego, które dostałam
Pora coś zjeśćUcierane ciasto z "wkładką" z brzoskwiń, kokosu i chałwy. Jest łatwe, bardzo smaczne i ładnie się prezentuje. Ciasto: 25 dag margaryny 2 jajka + 5 żółtek 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka oleju Dodatkowo: 5 białek 0,5 szklanki cukru 10 dag kokosu 1 łyżka budyniu o smaku tofii(...)proszkiem do pieczenia i kakao. Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę 23x32. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, wymieszać z budyniem i kokosem. Na końcu wkruszyć chałwę, lekko wymieszać. Gotową pianę wyłożyć na ciasto. Ułożyć odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Łyżeczką nakładać pozostałe cisto, lekko rozprowadzić. Piec w temperaturze 175 stopni przez 45 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem
Praktyczna plmasa. Następnie dodajemy połowę wiórków i resztę składników, ponownie miksujemy na gładko. Na koniec reszta kokosu i już mieszamy łyżką. Ilość cukru jest zależna jak zawsze od upodobań, zalecam całość spróbować i dosłodzić po swojemu. Foremkę smarujemy odrobiną tłuszczu i wysypujemy wiórkami. Wlewamy ciasto, jest dość gęste, równamy powierzchnię. Pieczemy 40- 45 min w 180 stopniach. Po 10 minutach(...)ucieszyło. Jednak bliższa mojemu sercu jest kakaowa babka z fasoli. Raz że lubię czekoladowe smaki, a dwa puchata struktura bardziej mi pasuje. Tu kokos jak na tłuszcz przystało, obciążył ciasto i choć ładnie wyrosło, to jednak należy do takich cięższych, zwartych. Nie jest typowym zakalcem, to jednak bliżej mu do niewypału Pani Brown z początku
Dieta moja pasjaMango i kokos to zgrany duet. Właśnie to sprawdzone połączenie postanowiłam wykorzystać w deserze. Z okazji Dnia Mamy upiekłam tartę kokosową z mango. Do nadzienia użyłam serka mascarpone i mleczka kokosowego. I to był strzał w dziesiątkę! Powstał pyszny, kremowy, o subtelnym kokosowym smaku deser. Początkowo z mango planowałam przygotować mus. Ostatecznie pokroiłam owoc w cienkie plastry, które ułożyłam(...)wierzchu tarty. Puentę stanowiły wiórki kokosowe :) Polecam :) Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko 50 g cukru pudru szczypta soli Nadzienie: 250 g serka mascarpone 250 g mleczka kokosowego 70 g syropu trzcinowego (lub klonowego) 3 jajka 3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Pozostałe: mango wiórki kokosowe (opcjonalnie) Wykonanie: Składniki na ciasto zagnieść. Owinąć folią spożywczą
zadanie-gotowanieMagiczna tarta z kokosem…Uwielbiam to ciasto i choć nazywam je tartą, to sposób przyrządzenia zupełnie odbiega od tradycyjnej słodkiej tarty . Magiczna tarta przypomina magiczne ciasto . Podczas pieczenia ciasto dzieli się na trzy warstwy. Można wyróżnić cienki spód, kremowe nadzienie i chrupiący wierzch. Wszystkie składniki są zmiksowane i wylane do formy. Nie ma żadnego wałkowania, wyklejania formy ciastem, podpiekania(...)wyrasta ale opada po wyjęciu z piekarnika. Taka jego natura. Odstaw ciasto do ostudzenia i schłodź w lodówce, smakuje wtedy najlepiej. Przepis na ciasto pochodzi ze szwedzkiego blogu Cookies and Sweets . The post Magiczna tarta z kokosem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaCiasto dla amatorów kokosu z pysznym krem z dodatkiem adwokatu i spirytusu. Udekorowane czekoladowym płatkiem. Ciasto jest rewelacyjne w smaku i bardzo ładnie się prezentuje dzięki czekoladowym płatkom. Składniki: Biszkopt kakaowy 8 jajek 8 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 6 łyżek mąki pszennej Blat kokosowy 300 g kokosu(...)łyżki kakao dżem truskawkowy do posmarowania płatki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka nadal ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko.Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli mieszać. Wylać na blachę 28*40 cm wyłożoną
Ala piecze i gotujelubicie kokosu, bo nie uwierzymy?! W każdym razie... my kochamy tak bardzo, że nie mogłyśmy się zdecydować, jak powinny wyglądać nasze kokosanki (ciasta kokosowe bez mąki). Tak więc Panie i Panowie czas spróbować kokosu w dwóch całkiem nowych odsłonach. Jedne chrupiące, drugie wilgotne w środku. Zabawne są, bo choć składniki są praktycznie te same, to efekt końcowy jest zupełnie inny(...)się w ustach.SKŁADNIKI:- kostka masła,- 1 szklanka cukru (może być trzcinowy),- kaszka ryżowa (opakowanie) lub pół na pół z kaszką kukurydzianą,- 3-4 jajka,- 2-3 łyżki śmietany,- kokos - wiórki - 100g,- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy - proszek bezglutenowy),- cukier wanilinowy, a najlepiej zmielona laska wanilii,WYKONANIE:Masło zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Dodać pozostałe składniki
Wypisz Wymalujgarnka przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, wodę, szczyptę soli i mieszamy. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję (gęściejszą od ciasta naleśnikowego). Na patelni rozgrzewamy olej. Paski kurczaka zanurzamy w cieście, a następnie panierujemy w kokosie i smażymy na rumiany kolor. Kurczaki podajemy na gorąco. Do kurczaka zrobiliśmy dip ananasowo-miętowo-imbirowy. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i podajmy w miseczkach. Smacznego
Kuchenne Wariacjemasła. Do roztopionego tłuszczu dodać cukier i wiórki kokosowe, całość smażyć na niewielkim ogniu. W czasie smażenia mieszać całość drewnianą łyżką, tak aby posypka równomiernie się zrumieniła. Ciasto posypać uprażonym kokosem lekko wciskając go w krem. .ODSTAWIC CIASTO NA KILKA GODZIN W CHLODNE MIEJSCE./NAJLEPSZE JEST NA DRUGI DZIEŃ
Kubki smakulubi popularne pralinki "Raffaello" z pewnością pokocha "Ciasto Raffaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał.... Ponadto ciasto "Rafaello" jest eleganckim, prostym w przygotowaniu ciastem o niebiańskim smaku. Polecam przepis. Ciasto "Rafaello" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek(...)Biszkopt przecinamy na 2 części (biszkopt możemy nasączyć alkoholem). Dolny blat przekładamy na dno formy (tej w której piekliśmy biszkopt) i wykładamy masę z kokosem. Przykrywamy górną częścią ciasta, wykładamy masę z migdałami i wyrównujemy krem. Umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. Po tym czasie czekoladę, masło i mleko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdejmujemy z ognia
Słodka Strona