Przepis na to ciasto od jakiegoś czasu krąży w internecie i jest dość popularny. A że kocham kokos postanowiłam też się skusić i spróbować go upiec. Przerobiłam proporcję, bo chciałam uzyskać ciasto wyższe niż w oryginale ale nie spodziewałam się, że wyrośnie aż takie duże(...)czekoholików i wielbicieli kokosu to na pewno przepis wart wypróbowania. *tortownica 21 cm: Składniki: na kulki serowe: 250 g twarogu 50 g kokosu 50 g cukru 3 łyżki mąki 1 jajko na ciasto: 5 jajek 225 g mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru 150 g czekolady deserowej 4 łyżki kakao 150 ml mleka 1,5 łyżeczki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamama podczas ploteczek w pracy z koleżankami poznała przepis i od razu przygnała z nim do mnie – bo jak wiecie uwielbiam wszystko co kokosowe! Jak się potem okazało ciasto znane jest w sieci pod nazwą Łabędzi Puch. Smakuje obłędnie! Połączenie słodkiej, kokosowej masy „budyniowej” z lekko kwaśnym dżemem i chrupiącą kruszonką tworzy fantastyczną całość, które żaden łasuch(...)kosteczkę miękkie masło i dokładnie miksujemy na gładką masę. KRUSZONKA KOKOSOWA: Roztapiamy masło, dodajemy cukier oraz kokos i smażymy kilka minut na rumany kolor. CAŁOŚĆ: Biszkopt nasączamy odrobiną słodkiej herbaty ( lub likierem kokosowym ), rozsmarowujemy dżem. Zalewamy 2/3 masy kokosowe i przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzch wylewamy resztę masy i obficie posypujemy kruszonką kokosową. Chłodzimy kilka godzin ( najlepiej
Ostra na Słodkowrzenia (nie gotować!). Przestudzić, ciągle ubijając. Masło utrzeć na pulchną masę, dodając przestudzoną masę jajeczną i kokos. Podzielić na dwie części. Poncz: 1 szklanka zimnej, przegotowanej wody; sok z 3 cytryn; 2 łyżki cukru kryształu; Wszystkie składniki wymieszać i nasączyć 3 biszkopty. Przełożenie ciasta: Nasączony biszkopt-cienka warstwa masy orzechowej(...)jedna część masy kokosowej-biszkopt posmarowany z obu stron cienką warstwą masy orzechowej-druga część masy kokosowej-biszkopt posmarowany od spodu cienką warstwą masy orzechowej-polewa czekoladowa. Ciasto udekorować na koniec kokosem
In my kitchenlubi kokos to ten przepis jest dla niego. Ja uwielbiam wszystko co kokosowe i takie ciasto to dla mnie rarytas.Ciasto kakaowe z masą kokosową SKŁADNIKI:Ciastojajka 6 sztcukier 1 szklmąka 1 szklproszek do pieczenia 1 łyżeczkakakao 2 łyżkitłuszcz do formyMASA KOKOSOWAmleko - 0,5 lpół szklanki cukrumargaryna - 200 gwiórków kokosowych - 1 torebka ( 250 g )cukier waniliowy - 1 opakPOLEWA CZEKOLADOWAkakao
Kuchnia Danusikruchego ciasta na mini tarty dodałam wiórki kokosowe, wyszło pysznie. Ja kokos wprost uwielbiam(...)połączeniu z delikatnym kremowym kremem i mnóstwem owoców komponowało się idealnie.Ostatnio zasmakowałam w połączeniu bitej śmietany z serkiem homogenizowanym, krem jest delikatny i puszysty. Składniki: Kruche ciasto 25 dkg mąki pszennej 5 dkg kokosu Kresto 20 dkg masła 10 dkg cukru 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego sól szczypta Krem 250 ml zimnej kremówki
Ala piecze i gotujezależy od grubości formy – najlepiej sprawdzać patyczkiem już po 35 minutach). Składniki polewy zagotowujemy w rondelku, co jakiś czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy jeszcze gorące ciasto. Ozdabiamy orzechami i kokosem – można też użyć innych bakalii, posypek czy jadalnych kwiatów. Murzynek na maślance świetnie smakuje na drugi dzień – kiedy polewa wsiąknie w wierzch ciasta. Przechowujemy
Poezja smakurobi się je z ciasta biszkoptowego, te zostały zrobione z ciasta miodowego, taki przepis znalazłam w starym maminym zeszycie. Wyglądają niepozornie ale są bardzo smaczne, miękkie ciasto nasączone polewą i obtoczone w kokosie. Uzależniają- ręka sama sięga po kolejny więc znikają błyskawicznie. *blaszka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 1 jajko(...)polewę: 3/4 szklanki mleka 200 g masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao dodatkowo: 200 g kokosu Masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie dodać jajko i miód. Powoli ucierając wlewać mleko na zmianę z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. piec w 180*C około 30 minut. Upieczone ciasto wystudzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamama dodała go do listy tych swoich ulubionych ( zaraz po Cytrynowcu i Serowym Cappuccino ). Delikatny, puszysty biszkopt przełożony fantastycznym, bananowym kremem i obsypany prażonym kokosem. Smak przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje! Ciasto jest tak delikatne i puszyste, że rozpływa się w ustach. Jest idealnym pomysłem na rodzinne imprezy i do popołudniowej kawki. Świetnie sprawdzi się też np. na komunijnym(...)cukier – 3/4 szkl * mleko – 700 ml * mąka pszenna – 2 łyżki * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * banan – 1 szt * likier bananowy – 4-5 łyżek * kokos – 200 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli i nie przerywając ubijania wsypujemy cukier. Do piany dodajemy po 1 żółtku – miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę
Ostra na SłodkoNiezwykłe makowo-kokosowe ciasto z masą budyniową, którego serce stanowi... sernik. Połączenie tych wszystkich składników stanowi idealną, chodź dość oryginalną kombinacje smaków. Ciekawe ciasto, które z
Słodka Stronalubią żeby wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Bardzo lubię rabarbar w wypiekach i polecam Wam również szybkie ciasto rabarbarowe , przepyszne kruche ciasteczka z rabarbarem i kokosem, albo tradycyjną rabarbarkę z budyniem . Ciasto z rabarbarem i migdałami /tortownica o średnicy 25 cm /wg Floating Kitchen 1,5 szkl mąki 2 jajka 1 szkl cukru 225 g miękkiego masła 1 szkl
Pieguskowa KuchniaMoja dzisiejsza propozycja sprawi, że podczas pieczenia w całym domu będzie unosił się cudowny zapach kokosu…. A później, gdy ciasto wystygnie będziecie mogli spróbować najsmaczniejszego w świecie sernika- z brzoskwiniami i posypką kokosową. Polecam! Sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczka proszku do pieczenia
paapilotkaaCzas na kolejne połączenie zdrowia i pysznego smaku! Znakomite puszyste i wilgotne ciasto aż z 3 jajkami, z kokosem i niebiańskimi orzechami macadamia. Jest nadzwyczaj prostym ciastem które nie zajmie wiele czasu, idealnie pasuje na spotkanie ze znajomymi czy samotny słodki wieczór. Dodatek mąki kokosowej i jaglanej sprawi że nasze ciasto będzie niesamowicie delikatne kokosowo - jajeczne. Mąka kokosowa to spore
Kuchnia PROzdrowotnaDzisiaj będzie krótko. Choć bardzo staram się, żeby nie dopadła mnie przedświąteczna gorączka, ostatnie dni mam po brzegi wypełnione przygotowaniami. Sprzątanie (niby niedawno wszystko wysprzątałam, ale
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszne łatwe do zrobienia pierniczki nadzieniem z czarnej porzeczki oblane ciemną czekoladą i obsypane kokosem lub orzechami Składniki ciasto •350 g mąki • 1 jajko • 30 g margaryny • 170 g cukru •150 g miodu • 1,5 łyżki kakao • 1 łyżeczka amoniaku • 1 paczka 15 g przyprawa do piernika Polewa • 200 g czekolady gorzkiej • 100 g masła • 2 łyżki nutelii
W królestwie smaków Beatyprzez 30-40 minut (do suchego patyczka). Wystudzić, a następnie przekroić na dwa blaty. 2. Upiec blat kokosowy: Białka ubić na sztywno z cukrem, na koniec dodać kokos i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 15-20 minut w 180 st.C. 3. Zrobić krem: 1/2 litra mleka zagotować, żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i resztę mleka, wlać(...)wkładka kokosowa, 1/2 białego kremu, biszkopt kakaowy posmarowany od spodu dżemem porzeczkowym. Nasączyć biszkopt kakaowy. Tort posmarować masą czekoladową, udekorować wedle uznania, u mnie odłożone 3 łyżki białego kremu, kokos, posypka czekoladowa. 6. Tort schłodzić w lodówce. Smacznego
Kuchnia domowa Ani