Ulubione smaki umieszczone w znakomitym cieście czyli kokos i ananas w serniku. Smaki pina colada to ulubiony mój smak drinku ale czemu nie spróbować smaków w cieście? No to połączono, dopracowano i powstał, polecam i zapraszam do wypróbowania. Na świąteczny stół będzie na deser. Sernik pina colada. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmaku i zapachu … wypełniona słodkim musem truskawkowym.Podana z lodami waniliowymi i świeżą miętą podbiła serca domowników!Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* cukier – 1 szkl* jajko L – 4 szt* mąka pszenna – 1 szkl* mąka ziemniaczana – 0,5 szkl* kokos – 0,5 szkl* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki* olej rzepakowy – 1 szklMUS:* świeże truskawki(...)żelatyna – 3 czubate łyżeczki* cukier – 3-4 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Białka oddzielamy od żółtek , a następnie ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.Nie przerywając ubijania dodajemy cukier , żółtka i przesiane mąki.Wsypujemy kokos i wlewamy olej – dokładnie mieszamy.Ciasto wylewamy do foremki na babę ( jeśli używamy metalowej musimy ją natłuścić i delikatnie obsypać
Ostra na SłodkoRafaello na krakersach...Warstwy lekko słonych krakersów.A pomiędzy nimi kokosowy krem budyniowo-maślany.Wierzch oprószony wiórkami kokosowymi.Pyszne ciasto nie wymagające pieczenia.Zapraszam!Składniki:Krem kokosowy:2
Gospodyni Miejskajabłkowo-kokosowe, a Pani Marzenie dziękuję za przepis. *blaszka 29*34 cm Składniki: na ciasto: 7 jajek 1 kostka margaryny (lub 250 g masła) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru na wkładkę kokosową: 10 dag drobnego kokosu 4 białka 1 szklanka cukru na wkładkę jabłkową: 1 kg słodkich jabłek cynamon(...)dodać kokos. Powstałą masę rozsmarować na jasnym cieście. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć nadmiar soku i wymieszać z cynamonem. Wyłożyć na warstwę kokosu. Na wierzch rozsmarować ciemne ciasto. Piec około 45 minut w 180*C. Polewa: Masło rozpuścić z cukrem i mlekiem, dodać pokruszoną chałwę, mieszać do otrzymania gładkiej polewy. Polać ostudzone ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKawałek tarty z jabłkami zapewne zjeść nie zaszkodzi, a jej słodkość tylko dogodzi. TARTA ta to kruche ciasto, marmolada, kokos, jabłka, beza chrupiąca, delikatna, słodka i zapachem kusząca. Ciepła jest idealna, a na zimno niebanalna. Kto słodkości potrzebuje niech ten przepis wypróbuje. Składniki: ciasto na formę o średnicy 30 cm : 2 żółtka, 250 g mąki
Moniki SmakołykiBlacha 24x36cm Spód: 300 g mąki tortowej 200 g margaryny 100 g cukru pudru 3 żółtka Ciasto podzielić: do 3/4 dodać 2 łyżki kokosu, a do 1/4 ciasta 1 łyżeczkę kakao Masa: 100g margaryny 100g cukru pudru 50g mleka w proszku 1 łyżka wody 2 kokosowe princessy Dodatkowo w zależności(...)pomysłu- dekoracje na wierzch :) Sposób przygotowania: 1. Spód: Mąkę, cukier, zimną margarynę i żółtka siekamy i zagniatamy. Do 3/4 części dodajemy kokos, ponownie zagniatamy. Pozostałą część łączymy z kakaem. Ciasto odkładamy do lodówki na ok 1 godz., następnie jasną część wałkujemy i przekładamy do wyłożonej papierem blaszki. Z ciasta ciemnego formujemy warkocz o szerokości ok 2 cm. Oplatamy nim cały
Kuchnia w czekoladzieprzygotowaniu okazało się, że to ciasto jest strzałem w dziesiątkę. Największym fanem tego ciasta stał się mój tata, który tak na marginesie też za kokosem nie przepadał Teraz jest to jedno z jego ulubionych ciast. Po ciężkim tygodniu pracy, (zwłaszcza jeśli coś mu nie wychodzi) kawałek tego ciasta do niedzielnej, porannej kawy wywołuje uśmiech na jego twarzy. Moim zdaniem(...)wanilinowy, cały czas ubijając. Do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, budyń, olej, kokos i dokładnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 170° z termoobiegiem
PatiGotujecóż, dawno coś nie pisałam, ale to z racji braku czasu :) Dziś mam przepis dla miłośników batoników bounty ,a zwłaszcza czekolady i kokosu ;) Składniki: 200 g mąki krupczatki 120 g cukru pudru 1 opakowanie cukru pudru 2 jajka 100 ml oleju 250 g śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 batoniki kokosowe (np. Bounty(...)oraz cukrem waniliowym. Kiedy powstanie nam puszysta masa, dodajemy powoli i stopniowo dalej miksując: olej, a następnie śmietanę. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz starte batoniki. Ciasto wylewamy do kwadratowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypaną mąką. Można tez użyć papier do pieczenia i pieczemy w 180*C przez 45 minut Kiedy ciasto nam ostygnie. Robimy polewę czekoladową
W Moim Magicznym Domucieście z nutą cynamonu, który zawsze będzie dla mnie raczej kojarzył się z chłodem na dworze. Do tego ledwie wyczuwalna nuta anyżu i dość wyrazisty smak kardamonu plus kokos. Zwykłe ciasto, które dzięki tym dodatkom zyskało niezwykły smak. Składniki na cisto półkruche: 600 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny 200 g cukru 2 jajka
Słodka Kraina Wypiekówokazji chciałabym życzyć wszystkim mamom samych radosnych chwil. Częstuję też pysznym ciastem kokosowo-truskawkowo-makowym. Dosłownie niebo w gębie, a że pojawiły się truskawki na straganach nic tylko korzystać. Ciasto z bloga ala-piecze.blogspot.com Składniki: Biszkopt makowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej(...)sól szczypta 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Blat kokosowy: 3 białka 100 g cukru 200 g kokosu Ale-raj Krem budyniowy: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 200 g masła
Cukiernia Pychotkistopniowo dodawać cukier. Na koniec dodać orzechy i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec 30-40 min w temp. 170 s C. Ciasto kokosowe: 20 dag kokosu 15 dag cukru 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier. Pod koniec(...)Przełożenie: Ciasto jasne, masa brzoskwiniowa. Ciasto orzechowe, masa wiśniowa. Ciasto kokosowe, masa ananasowa, a na wierzch ciasto ciemne. Boki i wierzch równo posmarować masą, posypać kokosem i udekorować wg. uznania. źródło ,,ciasta siostry Anastazji
Apetyczna babeczkałuskanego słonecznika ( około 225g) Ok. 200g prostokątnych herbatników (około 20 sztuk) Ok. ½ szklanki przegotowanej zimnej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady np. deserowej 100ml śmietany kremówki Dekoracja: Kokos Kolorowe posypki do ciasta Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do nich cukier, jeszcze chwilę miksujemy, po czym dodajemy kolejno żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 5 minut, po czym(...)gotujemy na wolnym ogniu, stale mieszając, by czekolada dobrze się rozpuściła i zagotowała. Po około 3 – 5 minutach polewa lekko zgęstnieje i jest gotowa do rozprowadzenia po cieście. Rozprowadzoną równomiernie polewę posypujemy kokosem, kolorowymi cukrowymi posypkami, bakaliami etc., czyli dekorujemy według własnego uznania. Ja ułatwiłam sobie podział ciasta na kawałki i pokroiłam je na wielkość herbatnika. Gotowe ciasto pozostawiamy
Smakowy RajDoskonały tort kokosowy, przypominający w smaku słynne praliny. Delikatny biszkopt, pyszny krem kokosowy oraz płatki migdałów. Całość wieńczą kuleczki Rafaello. Jeśli uwielbiacie słodkości z kokosem w roli głównej, to ten tort jest na pewno idealny dla Was.Biszkopt:Z przepisu na biszkopt idealny. Dla formy o średnicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić(...)dekoracji (użyłem 12 sztuk)Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptu. Nasączyć go 1/3 amaretto, a następnie wyłożyć 1/3 kremu i wyrównać. Z drugim i trzecim blatem postąpić analogicznie. Boki ciasta również pokryć kremem, a następnie obłożyć migdałami. Górę ciasta posypać zaś wiórkami kokosowymi. Na sam koniec ozdobić ciasto kulkami Rafaello i wstawić na całą noc do lodówki.* Inspiracją był przepis
Food SquareSzybkie i niesamowicie pyszne ciasto pachnące kokosem i truskawkami. Zrobicie je nawet wtedy gdy goście będą w drodze. Smakuje zarówno na ciepło, np. z lodami jak i schłodzone. My oczywiście nie mogliśmy się doczekać i jedliśmy zanim jeszcze dobrze wystygło ;) Ciasto kokosowe: 1,5 szkl mąki pszennej pół szkl mąki krupczatki 200 g masła 1/2 szkl cukru 2/3 szkl wiórków
Smakołyki Asirozpływające się w ustach ciasto z jabłkami, kremem i domową polewą. To pewniak na wszelakie spotkania świąteczne i rodzinne, zawsze smakuje, jest podzielne i ładnie się kroi. Jak większość ciast najlepiej przygotować je dzień wcześniej i koniecznie przechowywać w lodówce. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao(...)warstwę jabłkową. Na kremie ułożyć biszkopty. Przygotować polewę: masło, cukier puder, kakao zagotować mieszając. Dolać wrzątek i olej. Mieszać chwilę aż polewa zacznie gęstnieć i wylać ją na ciasto. Pospać kokosem. Odstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia