ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:411/762)

RACUCHY Z JABŁKIEM 186

olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE: 1. Do miski wbijam jajka, ciepłe mleko , cukier, sól,proszek oraz mąkę. Łączę za pomocą miksera .  2. Jabłka obieram i trę na tarce o grubych oczkach , dodaję do ciasta. Łączę łyżką.  3. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy .  4. Za pomocą łyżki nabieram porcję ciasta. Smażę na rumiano z obu stron

Gotowanie Patki
CHLEB BEZGLUTENOWY (BEZ DROŻDŻY, ZAKWASU I MĄKI) 233

żółtawy kolor (podoba się dzieciom!), fajną konsystencję (nie kruszy się, jest zwarty i puszysty). W prawdziwym chlebie powinien być wyczuwalny lekki słód i to się tu zadziało za sprawą jabłka.  Myślę, że można swobodnie zmieniać proporcje kaszy jaglanej i komosy ryżowej. Radzę jednak nie modyfikować ilości amarantusa. Obawiam się, że gdyby dominował, chlebek stałby się gorzkawy i ucierpiałaby(...)małe jabłko lub 1/2 dużego, ewentualnie: 1/3 łyżeczki soli. Wykonanie: Kaszę, komosę oraz amarantus moczymy w wodzie przez całą noc. Rano wylewamy wodę i dokładnie przepłukujemy ziarna. Nie zalewamy ponownie wodą! Wieczorem ponownie przepłukujemy.  Następnego ranka umieszczamy kaszę, komosę ryżową, amarantus i starte jabłko w kielichu blendera. Dokładnie blendujemy (ewentualnie solimy), a następnie powstałe ciasto umieszczamy w wyłożonej papierem

Jeść, by żyć w zdrowiu
Babeczki jabłkowe z migdałami i cynamonem 148

miski dajemy suche składniki, mieszamy. Do drugiej miski dajemy mokre składniki, mieszamy. 3. Do składników mokrych dajemy suche, mieszamy, dodajemy migdały i starte jabłka (jak są bardzo soczyste to możemy odcisnąć sok), mieszamy. Jeśli ciasto byłoby za rzadkie dodajemy trochę mąki. 4. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do papilotek nakładamy ciasto tak do wysokości 3/4. Pieczemy około 20 minut

kruche babeczki
Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 187

nietylkopasta.pl/ Sernik piernikowy z suszonymi śliwkami https://www.poezja-smaku.pl/ Piernikowe ciasto z mandarynkami https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/ Piernikowe kulki z daktyli http://mientablog.com/ Pomarańczowo-makowe ciasto http://wesolakuchnia.blogspot.com/ Piernikowe tiramisu http://iadorecinnamon.blogspot.com/ Pralinki z kaszy jaglanej http://anyzkowo.blogspot.com/ Pieczone jabłka http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Zobacz też moje przepisy: Pierogi ze szpinakiem i łososiem Carpaccio z wędzonego łososia Domowy pasztet z pieczarkami Sernik wiedeński

Kuchnia Bazylii
Sernikowe placuszki z jabłkami 230

ubijamy z cukrem przy pomocy miksera na puszystą masę. Stopniowo dodajemy twaróg i mąkę pszenną- cały czas miksując. Dodajemy żurawinę, dokładnie mieszamy łyżką. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz wykładamy po dwie łyżki masy, formujemy owalne placuszki. Smażymy je z każdej strony na złocisty kolor. Sernikowe placki podajemy

Pobite gary Barbary
Drożdżowy jeżyk z owocami 181

szklanki mąki,  3/4 szklanki cukru,  2 jajka i pół kostki masła (rozpuszczonej) . Całość wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Podsyp mąką i zagnieć ciasto. Włóż do formy, na wierzchu ułóż pokrojone kawałeczki owoców: gruszka jabłko 2 śliwki Posyp cukrem. Wstaw do piekarnika na czas ok 40 minut i w temperaturze 200 stopni, po 25 minutach pieczenia, przykryj papierem

Kurnikowo
Ciasto ze śliwkami z pyszną chrupiącą kruszonką 243

poszły w ruch śliwki, a niedługo pójdą jabłkach. Trzeba wykorzystać dobro jesiennych owoców i umieścić je w pysznych ciastach. Ciasto wilgotne i dość ciężkie, pięknie rośnie więc nie przejmujemy się, że ciasta jest troszkę mało;) Najbardziej smakuje mi tutaj kruszonka, która jest Mega pyszna z aromatem cynamonu. Najlepsza jaką do tej pory robiłam w tym połączeniu. Zapraszam

Kubki smaku
Puszyste racuchy z jabłkiem 380

cukrem utrzeć mikserem na puszystą masę. Nadal miksując dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Miksować do połączenia się składników. Jabłka obrać, wykroić twarde części i pokroić w kostkę. Dodać o ciasta i łyżką wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką i formować placuszki. Temperaturę w jakiej smaży się racuchy należy wyczuć, ale nie może

W kuchni u Moniki
Babeczki kakaowe z jabłkami 151

ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy olej, śmietanę i krótko miksujemy. Suche składniki łączymy z ubitą masą, mieszamy do połączenia składników. Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy na końcu do ciasta i mieszamy łyżką. Ciastem napełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu dekorujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI, SEREM LUB KREMEM CZEKOLADOWYM 210

masło pokrojone w kawałki. Całość zarobić i rozdzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części ( trójkącików). Jabłka podzielić na ósemki (jeśli wybieramy to nadzienie ) i zawijać w ciasto formując rogaliki. Piec ok. 25 minut aż się zrumienią (lepiej nie przeciągać z pieczeniem, żeby nie były wtedy suche). Rogaliki polać lukrem lub posypać

Calzonella.com
Zielony koktajl z siemieniem, awokado, jabłkiem, bananem i pomarańczą 170

Sposób przygotowania Owoce obieramy, wszystko wrzucamy do blendera i ucieramy na gładką masę. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/zielony-koktajl-awokado-jablkiem-bananem/ MieszamWGarnku Artykuł Zielony koktajl z siemieniem, awokado, jabłkiem, bananem i pomarańczą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Muffiny z suszonymi jabłkami nadziewane twarożkiem (z nutą karmelowo-waniliową) 224

mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu wmieszać suszone jabłka.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić po 1 łyżce ciasta, 1 łyżeczce twarożku i ponownie uzupełnić ciastem (całość nie może przekraczać 3/4 wysokości papilotek, bo muffinki sporo podrosną) . Ciastka posypać zmielonym cukrem karmelowo

Di gotuje
Rustykalna tarta z gruszkami 178

Moja słodka propozycja dla Was na dziś to rustykalna tarta z gruszkami. Ciasto jest bardzo delikatne i kruche. Taką tartę możecie zrobić z jabłkami lub innymi owocami, ale z gruszkami jest pyszna. Najlepsza jeszcze ciepła ale jak wystygnie też jest dobra. Do takiej tarty świetnie pasuje wino Monte Santi . Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Szarlotka z orzechami i bezą 211

przepadam za szarlotkami, jeżeli już ktoś zrobi kawałek zjem nie więcej. Ta szarlotka to istna Bomba! Idealne ciasto kruche którego nie trzeba długo zagniatać, ponieważ proporcje są perfekcyjne, jabłka z kawałkami chrupiących orzechów i cynamon = połączenie idealne do tego chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku beza uwieńczona kroplami rosy! Istna poezja! Piekłam w tortownicy o średnicy

Pychotkaaa