ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:369/762)

Cukiniowe cudo - 180 kcal? 257

oznacza, ze koty nie płaczą?) :D Czasami z mojego gapiolstwa wychodzą całkiem dobre rzeczy. Jak? Dzisiaj zapomniałam o mące i o orzechach (dobra orzechy zjadłam zanim je 'wsadziłam' do ciasta) co spowodowało, że wypiek jest taki ''dietetyczny''. Jedyny minus jaki zauważyłam->cisto jest bardzo, bardzo mokre oraz odrobinę pracochłonne! Ale smaczne bez dwóch zdań, co jest najważniejsze, czyż(...)Ubijamy białka wraz z odrobiną sody oczyszczonej *** Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni *** 3) PORZĄDNIE odsączamy cukinię z wody. Naprawdę BARDZO! :* 4) Do białek dodajemy cukinię, jabłko, odżywkę i kakao. Mieszamy. 5) Wykładamy naczynie ciastem (ja dodałam jeszcze do środka i na wierzch jeżyny) i wkładamy na 40 minut do piekarnika. WYJMUJEMY I KONIECZNIE CZEKAMY AŻ OSTYGNIE! : * CIACHO: 182kcal

fitolarun.blogspot.com
Szarlotka 148

jest trudny, szybko się go robi a przede wszystkim jest bardzo smaczny. Taką wersję kruchego ciasta przynajmniej ja lubię najbardziej.  Składniki: 2 szklanki mąki łyżeczka sody oczyszczonej 250 g masła 4 jajka 4 łyżki kwaśnej śmietany lub maślanki szklanka cukru 1 kg jabłek lub gotowych przetartych z jabłek do szarlotek łyżeczka cynamonu Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko(...)kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą rozwałkowujemy i układamy w brytfance. Jeżeli posiadamy gotowe tarte jabłka do szarlotki to wykładamy ja na ciasto a jeżeli nie to obieramy je i kroimy na plastry  smażymy na patelni do uzyskania odpowiedniej konsystencji ( należy uważać aby ich nie przypalić) Pozostałą część

ciastkarnia na kruchym spodzie
OWSIANO – ORKISZOWE PLACKI Z JABŁKAMI 118

Każda pora roku jest dobra na przygotowanie placków.. 🙂 ..jednak na jesieni, gdy mamy dostęp do świeżutkich, pachnących jabłek, najlepiej przygotować je właśnie z nimi. Tym razem część mąki w cieście zastąpiłam ekspresowymi płatkami owsiano – orkiszowymi, które dostałam od mamy mojej przyjaciółki 🙂 Tak powstały owsiano – orkiszowe placki z jabłkami 🙂 Składniki (na [...] Artykuł OWSIANO – ORKISZOWE PLACKI

SandraFrej.com
DROŻDŻÓWKI Z SEREM I JAGODAMI 207

bloga! Niesamowicie delikatne i puszyste ciasto jest świetną bazą nie tylko do jagodzianek, ale każdych drożdżówek, jakie sobie tylko zamarzycie! Z serem, z jabłkami, z budyniem, z rabarbarem, a nawet czekoladą! Robi się je błyskawicznie, ciasto zawsze wyrasta i smakuje nieziemsko! Koniecznie wypróbujcie! Ps. takie drożdżówki z serem i jagodami najlepiej smakują na gorąco prosto z piekarnika

Ostra na Słodko
Fale dunaju serowo-kokosowe z kremem budyniowym. 194

Znacie już pewnie Fale Dunaju z wiśniami, jabłkami, czereśniami. Dzisiaj ma dla Was w innej wersji z serem i kokosem  HELIO- http://www.helio.pl/produkty/bakalie-helio/wiorki-kokosowe .  Do ciasta użyłam mąki  Młynów Stoisław. Niedługo święta więc jeśli znudziły Wam się pieczone co roku na  te same ciasta upieczcie takie. Zapewniam Was że wszystkim posmakuje taka wersja z serem

Sama słodycz i szczypta chili
żytnio-pszenne marchewkowo-jabłkowe ciasto ze śmietaną kakaową... 162

jabłka rozdrobnić w rozdrabniaczu na drobno jajka, mleko, olej, cukier w robocie zmiksować z 3 minuty na większych obrotach wsypać mąkę żytnią, pszenną, proszek z sodą, cynamon i wymieszać w robocie z 2 minuty na większych obrotach dodać marchew z jabłkiem i i tylko wymieszać do połączenia składników tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, przełożyć ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto z gruszkami 274

budyniem i migdałami. Nie do końca byłem przekonany do tego połączenia, ale jednak okazało się trafione. Ciasto bardzo szybko się wykonuje a gruszki można zastąpić jabłkami.   Składniki na foremkę do tarty Ciasto: 150g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70g cukru 1 jajka 70g margaryny 1 cukier waniliowy Nadzienie: 1kg gruszek 400ml mleka 1 budyń waniliowy

zjem to blog kulinarny
Pyszny ryż z jabłkami 224

Tym razem będzie obiadek na słodko według pomysłu Madzi. Ryż z jabłkami z odrobiną cynamonu spowoduje, że ten fantastyczny zapach będzie się rozchodził po całym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku 169

świeżych drożdży 1 łyżeczka drożdży 1 szklanka maślanki lub mleka 2 średnie jabłka 1 jajko szczypta soli do dekoracji oraz dosłodzenia cukier puder Oczywiście zamiast jabłek możesz dodać inne ulubione owoce takie jak: rabarbar truskawki maliny banany jagody lub borówki Sposób wykonania racuchów z piekarnika. Ciasto na racuchy z piekarnika jest przede wszystkim identyczne jak na tradycyjne racuchy(...)soli. Całość mieszam do połączenia składników, przykrywam ściereczką kuchenną i odstawiam do wyrośnięcia na 45 minut. W tym czasie jabłka obieram, pozbawiam środków i kroję w plastry lub kostkę o grubości około 1 cm. Pokrojone owoce dodaję do wyrośniętego ciasta drożdżowego. Piekę racuchy w piekarniku. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni C. Na blaszkę do pieczenia wykładam papier

Ania gotuje
FRIENDSHIP CAKE CZYLI CIASTO PRZYJAŹNI 169

szczypta cynamonu czekolada pokruszona do posypania ciasta Poniedziałek: Zaczyn wlać do plastikowej miski. Dodać bez mieszania 250 g cukru. Zostawić pod przykrytą ściereczką.   Wtorek: Wlać 250 ml letniego mleka Wydojone Bez laktozy 3,2% Mlekovita . Nadal nie mieszać ciasta  Środa: Dodać 250 g mąki. Nie mieszać.  Czwartek: Drewnianą łyżką zamieszać ciasto rano i wieczorem. Piątek: Dodać(...)cukru. Zostawić - nie mieszać. Sobota: Zamieszać ciasto drewnianą łyżką. Podzielić go na 4 równe części. 3 rozdać znajomym.  Niedziela: Do pozostałej Tobie jednej części ciasta dodać 250 g mąki, olej, jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Dodać pestki dyni, słonecznika, orzechy, cynamon oraz starte jabłka. Wymieszać. Przełożyć do formy, wierzch posypać czekoladą. Piec

Kuchnia w oparach
szarlotek - jabłecznik z serem na zimno 153

ciasto to połączenie sernika na zimno i jabłecznika. Masa jest dość nietypowa bo smażone jabłka połączyłam z białym serem. Na wierzchu galaretką zalałam kruche ciasteczka o smaku szarlotkowym, więc wszystko fajnie współgrało. To takie ciasto trochę dla leniwych albo zapracowanych, wbrew pozorom robi się je szybciutko. *mała foremka 23*23 cm lub tortownica Składniki: na biszkopt: 3 jajka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cynamonowiec z jabłkami od mamy Uli 119

opowiadań, ale cokolwiek robi, jakiekolwiek piecze ciasto jest ono wykonane ze sprawdzonego przepisu. Takie jakie lubię najbardziej czyli – „musi się udać”.   Składniki: 4 jajka 1 szkl. cukru 3/4 szkl. oleju 2 szkl. mąki 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 jabłka 15 dag orzechów włoskich(...)drobną kostkę. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut – do suchego patyczka.   Mama Uli piekła 40 minut ale wykorzystała do pieczenia keksówkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą – tak też polecam   Artykuł Cynamonowiec z jabłkami od mamy Uli pochodzi

MojaQchnia.pl
Pudding chia z pieczonym jabłkiem 155

Grójeckie zostały zarejestrowane w systemie Chronionego Oznaczenia Geograficznego. Obecnie Stowarzyszenie Sady Grójeckie zrzesza ponad 400 producentów posiadających prawo do znakowania swoich jabłek unijnym znakiem ChOG.  Certyfikowane Jabłka Grójeckie - są dziedzictwem regionalnym Mazowsza, dumą regionu i kraju - są inne niż produkty masowe (tylko klasa premium i ekstra I) - posiadają gwarancję wysokiej jakości - podlegają surowym przepisom produkcji(...)smakują​ ​ jako​ ​ dodatek​ ​ do​ ​ kaczki​ ​ i​ ​dziczyzny​ ​ oraz​ ​ ciast, naleśników​ i​​  racuchów. Pudding chia z pieczonym jabłkiem Czas przygotowania:  40 minut + czas oczekiwania Składniki Pudding: 4 łyżeczki nasion chia 250 ml naturalnego gęstego jogurtu 1 łyżeczka miodu 2 garści borówek amerykańskich  listki melisy lub mięty Pieczone jabłka: 4 Jabłka Grójeckie Jonaprince spora szczypta cynamonu

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto dyniowo - bakaliowe 132

jednak wciąż cukier, więc jasna sprawa - wszystko z umiarem ;). Do ciasta wykorzystałam puree z dyni, które od jesieni zalegało mi w zamrażalniku; dzięki niemu ciasto jest niesamowicie wilgotne ( puree dyniowe można zastąpić puree z jabłek, byleby nie było zbyt rzadkie ). Ze względu na przyprawy korzenne w swoim składzie, smakuje jak piernik, więc na przekór nadchodzącej wiośnie wyszło mi całkiem(...)jesienne ciasto ;). A przygotowuje się je błyskawicznie - nie potrzeba nawet miksera. Bardzo, bardzo polecam :). Zachęcam do skorzystania z 5% rabatu na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie WWW.SKLEPAGNEX.PL ( rabat obowiązuje do 30.04.2017 r. ). Składniki: 120 g mąki pszennej razowej 80 g mąki pszennej tortowej 120 g ciemnego cukru Muscovado 1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki mielonego imbiru

Opowieści z piekarnika
Makowiec japoński. 282

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają mu wyjątkowej soczystości. Polewa czekoladowa dopełnia smaku, tworząc harmonijną całość.  Składniki na makowiec japoński: forma 28x40 cm 400 g suchego, mielonego maku szklanka gorącego mleka 9 jajek 450 g cukru pudru 220 g masła(...)cukrem pudrem, następnie dodajemy po 1 żółtku, cały czas miksując. Do puszystej masy dodajemy zimny mak, jabłka i kaszę manną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy do połączenia. Tak przygotowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku

Rozpustne gotowanie