ciasto się chłodziło, przygotowałam farsz. Na patelnię wlałam oliwę i chwilę smażyłam starty czosnek. Podsmażyłam przez około 5 minut szpinak. Przyprawiłam go solą i pieprzem. Wyjęłam ciasto, rozwałkowałam je podsypując mąką. Przełożyłam placek do blachy na tarty o średnicy 29 cm. Ponakłuwałam go widelcem. Nałożyłam na niego szpinak. Kolej na gruszki. Obrałam je, wyjęłam gniazda nasienne
potrawyregionalnezrobiłam z ciasta takie jakie było i okazało się trochę zbyt grube, a ponieważ pieczarki są delikatne, to i ciasto powinno być cieniutkie, jeżeli przygotowujecie własne ciasto także rozwałkujcie je na cienki placek), przykryć folią aluminiową lub papierem wysypać grochem, fasolą lub kulkami do pieczenia i piec w 180 stopniach przez niecałe 10 minut lub aż się zrumienią
Codzienne GotowanieSkładniki: 3 łyżki mąki owsianej 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto. Na patelnię nałożyć jeden większy placek - ok. 15 cm średnicy, drugi mniejszy - ok 8 cm średnicy oraz dwa uszka (nieco podłużne) i dwie nóżki. Usmażyć z dwóch stron na rumiano. Króliczka ułożyć
Chocolate Muffin Blogstudzimy, mielimy wszystkie mięsa(również boczek) i warzywa, ewentualnie doprawiamy do smaku, dodajemy rozkłócone jajko, bułkę namoczoną i wyciśniętą z mleka, mieszamy i farsz gotowy, ciasto wałkujemy na 3-5 milimetrowe placki, wykrawamy krążki, nakładamy farsz zlepiamy i na 20 min, do rozgrzanego piekarnika-180 stopni
Kuchnia Beatycukier. Odstawiamy na bok do wyrośnięcia. Do wyrośniętych drożdży dajemy mąkę, sól, przyprawy, oliwę i wyciśnięty ząbek czosnku. Mieszamy wszystko razem i zarabiamy ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na blacie na cienki placek podsypując w razie potrzeby mąką. Wycinamy krążki o średnicy około 10 cm i wykładamy nimi foremkę na muffinki nasmarowaną wcześniej oliwą z oliwek. Całość odstawiamy w ciepłe
Ciastkozercyczosnek, po chwili dodajemy mięso mielone, oprószamy przyprawami, smażymy 6-8 minut, po czym dodajemy cukinię i kurki, dusimy kolejne 3 minuty, odstawiamy do wystygnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8-10 okrągłych placków, nakładamy na środek farsz, brzegi podnosimy do góry, i zlepiamy na końcach, układamy na blasze wyłożonej pergaminem - w odpowiedniej odległości bo pierogi wyrosną, posypujemy startym
Wanilia i Kardamontwarogu mielonego ( z wiaderka ) 7 jajek 80 gram tłuszczu 250 gram cukru pudru Olejek wanilinowy lub cukier wanilinowy 40 gram mąki Wykonanie: Z podanych składników przygotowujemy ciasto, schładzamy je. Rozwałkowujemy na cienki placek, umieszczamy na blaszce ( typowej ) i pieczemy w piekarniku około 15-20 minut. Margarynę ucieramy z żółtkami, cukrem i cukrem wanilinowym lub olejkiem. Dodajemy twaróg. Mieszamy. Białka
Smaki Ewywrzucić na głęboką patelnię razem z oliwą. Doprawić solą, pieprzem i ziołami oraz odrobiną cukru. Gotować na wolnym ogniu przez około 8-10 minut. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części – uformować placki na pizzę (podsypać lekko mąką i delikatnie rozwałkować na grubość około 0,5 cm – nie więcej). Ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą albo na papierze
Pociąg Do Kuchnismaku Przygotowanie: Wyrób ciasto ze składników. Odstaw w ciepłe miejsce. Pieczarki oczyść i zrumień na patelni z czosnkiem solą i pieprzem. Kiedy ciasto będzie gotowe uformuj okrągły cienki placek, rozłóż pieczarki, pokrojoną w talarki cebulę. Piecz w 200 stopniach 30 minut. Kiedy będzie gotowa, rozsyp rukolę i kuleczki mozzarelli
AZgotuj!Pyszny, wilgotny placek cytrynowy, idealny na upalne dni. Może to właśnie taki placek marzył się Aryi, kiedy uciekła z zamku i musiała sobie sama
Passions hobbies lifeprzygotowania: Mąkę, przeciśnięty przez praskę ser, roztrzepane jajka, olej ocet i sodę mieszamy i wyrabiamy elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dosypujemy odrobinę mąki. Gdy ciasto będzie dobrze wyrobione, wałkujemy cienkie placki i kroimy prostokąty wielkości pół koperty. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy, pieczarki obieramy, drobno kroimy, i dokładamy do cebulki, solimy i czekamy aż odparuje cały płyn
na moim stole...tłuszcz się wchłonie (około 4-5 minut). Gotowe ciasto zostawiamy w misce, miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 45 minut, żeby ciasto wyrosło. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy na placek i grubości 1-1,5 cm i wycinamy szeroką szklanką krążki. Na każdym krążku układamy 1 łyżeczkę płatków lub marmolady i formujemy pączki, dokładnie zlepiając brzegi. Pączki
Rozpustne gotowanieJesień, jesień, ach to Ty, chciałoby się powiedzieć. Jest po prostu bajecznie. Wiem, już się nią tutaj zachwycałam, ale zachłysnęłam się tymi wszystkimi barwami i nie
Cynamonowe szczęściegruszka 2 łyżeczki żelatyny Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, łączymy ostrożnie z serkami, a na koniec wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Ostudzone ciasto kroimy na pół. Na jeden placek wykładamy masę i przykrywamy drugim, który dodatkowo polewamy lukrem Lukier 1 białko cukier puder Białko ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder cały czas mieszając
Cynamonowe szczęścietarce o drobnych oczkach. W misce łączymy starte buraki z ugotowana kaszą, jajkiem ziołami i przyprawami oraz przeciśniętym czosnkiem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Nakładamy łyżką porcje ciasta, formujemy dość płaskie i okrągłe placki. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli przy przewracaniu kotleciki nam się rozwalają dodajemy jeszcze jedno jajko
Dzieje kuchennej Wiewióry