ciasta drozdzowe - 8631 przepisów (strona:474/576)

Chleb orkiszowy z kuskusem z garnka 122

Bardzo lubię chleby orkiszowe, więc po długiej przerwie dołączyłam do piekarni Amber. Na ten tydzień nie potrzebuję dużo pieczywa, więc zaproponowany chleb z kuskusem idealnie wpasowuje

Weekendy w domu i ogrodzie
Genialne , jesienne bułki ze słonecznikiem 197

Genialne jesienne bułki ze słonecznikiem Jesienią częściej piekę pieczywo , może dla tego że nie ma nic lepszego w chłodny wieczór niż ciepła bułeczka Z masłem i

Ogrodnik w podróży
Chałka z kruszonką 174

Mniam.....kocham takie śniadanka.Jestem miłośniczką chałki więc piekę ją średnio raz w tygodniu.Posmarowana masłem,domowej roboty dżemem i szklanką zimnego mleka smakuje niebiańsko.  Z

Anielskie wypieki
SŁODKA BUŁKA WIEDEŃSKA 166

PRZE-PYSZ-NA. Delikatna, lekko słodka, z chrupiącą skórką. Na śniadanie, podwieczorek- bułka ideał. Moje łobuzy, łącznie z tym najmłodszym, zjadły całą w niecały kwadrans. Nie

OliveandThyme
Najprostszy chleb z garnka 2348

Zamiast garnka żeliwnego wyśmienicie sprawdzi się tu naczynie żaroodporne z pokrywką Malinowo w kuchni bardzo mnie tu skusiło do wypiekania, ogłaszając poniższą recepturę jako Najprostszy przepis

Grunt to przepis!
Śniadaniowe paluchy drożdżowe. Domowe pieczywo. 134

czasem nie trzeba nic więcej, by dobrze rozpocząć dzień. Dlatego dziś zapraszam Was na przepis na śniadaniowe paluchy drożdżowe. Warto czasem przygotować własne domowe pieczywo. Spróbujcie. Śniadaniowe paluchy drożdżowe. Domowe pieczywo. 2016-04-13 21:53:54 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)Instructions Mąkę, cukier, sól i drożdże wymieszać w misce drewnianą łyżką. Dodać ciepłe mleko, wodę, olej i jedno jajko. Chwilę mieszać łyżką, aż do wstępnego połączenia składników. Następnie wyrabiać ciasto ręką, aż będzie miało jednolitą konsystencję. W przypadku gdyby było zbyt lepiące można dodać odrobinę mąki (około 1/2 -1 łyżki). Miskę z ciastem przykryć i odstawić do wyrośnięcia na około

Słodkie okruszki
Pączki na piwie 118

Jutro Tłusty Czwartek. Nie może więc zabraknąć pączków ;) Ten przepis na pączki z dodatkiem piwa znalazłam na stronie "Sprawdzona kuchnia". Bardzo mnie zaintrygował i po prostu

Smakołyki Asi
Szybki chleb pszenny z nasionami lnu 136

Zamieszczam na blogu bardzo dużo przepisów na chleby. Są to chleby na zakwasie, na drożdżach i wiele ciekawych odmian z nadzieją że traficie w końcu na

Moje Małe Czarowanie
Bułeczki ziołowo - chrzanowe 111

Dziś zachęcamy do przygotowania domowych bułek z dodatkiem ziół i chrzanu . Ja przygotowałam bułeczki z koperkiem i zieloną cebulką, ale można puścić wodze fantazji i wykorzystać

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Schiacciata, toskański chlebek 182

Po Wielkanocnej przerwie wracamy z  cyklem   Wypiekanie na śniadanie . Tym razem  Małgosia  wynalazła dla nas przepis w książce pod 

Kulinarne przygody Gatity
Chałka 121

Chałka. Ta słodka, drożdżowa bułeczka, jest jednym ze smaków mojego dzieciństwa.  Pamiętam jak byłam mała, i razem z dziadkiem chodziłam po pieczywo do piekarni, mieszczącej się niedaleko naszego domu. Już kilkadziesiąt metrów przed nią, czuć było fantastyczne zapachy świeżo wypiekanych chlebów i bułek. A gdy się weszło do środka wypieki te prężyły się na półkach i kusiły już(...)użyć, by kontrolować temperaturę. Ma nie przekroczyć 37 stopni. Powstały rozczyn przelewamy do większej miski. Dodajemy do niego mąkę oraz sól i przy pomocy miksera lub robota kuchennego wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu będzie ono dość lepiące, ale nie ma co się martwić bo takie ma właśnie być. Miskę w wyrobionym ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut

W mojej holenderskiej kuchni
Zakręcona drożdżówka z truskawkami i rabarbarem 1586

Pomysł na zawijaną drożdżówkę znalazłam  tutaj  ..świetnie to wygląda...ja zmieniłam nadzienie do drożdżówki..u mnie to truskawki z rabarbarem i kisielem... 4 szkl

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki serca z chałwą 172

  Przepis na te drożdżówki znalazłam na blogu Just My Delicious   Do nadzienia nie dodawałam już cukru, bo chałwa wydała mi się wystarczająco słodka :) Mam

Aga w kuchni
Dlaczego warto stosować sos sojowy 149

Dlaczego warto stosować sos sojowy?  Jak wybrać najlepszy sos sojowy? Czym jest Ponzu? Czym jest sos sojowy ? Sos sojowy, uniwersalna przyprawa w płynie o głębokim

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
CHLEB GRYCZANO-PSZENNY 189

O tym, jak bardzo zdrowa jest mąka gryczana nie muszę nikogo przekonywać.Dosyć często staram się używać jej w kuchni, nie zawsze jednak produkty z jej

OliveandThyme
Chleb żytni na zakwasie 182

chleb_100_procent_zytni_mojprzepisna.pl mojprzepisna. pl | Chleb żytni na zakwasie Dziś zapraszam na chlebek, upieczony wyłącznie z mąki żytniej. Do tej pory piekłam jedynie chleb pszenno-żytni lub pszenno

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania