Panini a raczej Panino to z włoskiego "małe kawałeczki chleba " , robione są w różnych formach i rozmiarach , to bułeczki do kanapek ,przekrawa się je lub rozrywa
Wypieki ReneBułeczki te piekłam już dosyć dawno temu na pewien kilkudniowy wypad nad Solinę... Chciałam dogodzić swoim... Towarzystwo na wycieczce było miłe, fajne i kochane, a bułeczki
In my kitchenSkładniki: drożdże świeże 3 dag, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 500 gram, sól - szczypta, mleko 1,1/4 szklanki, margaryna 80 gram, jajka 4 sztuki "M", cukier
W Mojej Kuchni LubięMiałam ochotę na coś świeżego, ziołowego, koniecznie do maczania w jakimś sosie. Przyszła myśl - a gdyby tak racuszki? Wytrawnych nigdy nie jadłam! Powstały racuszki z
Plate of JoyCo powiecie na pizzę na wypasie? Taką z podwójną ilością składników i wysokim rantem? Zapraszam was na domową wersję amerykańskiej deep dish pizzy...z ogromną ilością
ChilliJemyJagodzianki to zdecydowanie smak z mojego dzieciństwa. Pamiętam jak robiła je moja babcia. Ile by nie upiekła zawsze znikały w ekspresowym tempie :-) Najpyszniejsze są jeszcze ciepłe
maniapieczeniaTo było pyszne! Nie ma jak cieplutkie drożdżówki ze szklanką mleka! Smak ciepłych malin i czekolady......sami się przekonajcie! Przepis znalazłam w Kwestia Smaku . Składniki
Blondynka GotujeSkładniki: drożdże 7 dag, mleko letnie 1,5 szklanki, margaryna stopiona 100 gram, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 60 dag, jajka 3 sztuki, sól 1 szczypta
W Mojej Kuchni LubięSzybkie i łatwe do zrobienia pączki,cudownie puszyste w środku z delikatnym posmakiem wanilii.Wyśmienite!!!.Jeśli macie ochotę coś upiec na tłusty czwartek ,to wypróbujcie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiProsty w przygotowaniu chleb pszenny, który idealnie sprawdzi się na leniwe weekendowe śniadania. W oryginalnym przepisie użyto mąki typ 550, ja natomiast wykorzystałam typ 650, ponieważ
Tagebuch po polskuKlasyczny placek drożdżowy tym razem z moją ukochaną czarną porzeczką 😍 W sezomie możemy wykorzystać świeże owoce, a poza sezonem świetnie sprawdzi się tutaj mrożona porzeczka. Polecam gorąco! Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1/2 szkl. cukru 1 łyżkę cukru waniliowego lub 1 cukier wanilinowy (16g) 2 jaja +2 żółtka 1/2 szkl. mleka(...)przesianą mąkę, roztopiony, ciepły tłuszcz i wyrośnięty rozczyn. Całość dobrze wyrobić ręcznie lub przy użyciu haka - mikserem. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją objętość (od 45 minut do 1h). Do wyrośnietego ciasta dodać żurawinę. Wymieszać i wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Na ciasto wyłożyć obrane
Walijskie PichcenieBoczniaki to niezwykłe i nietypowe grzyby. Zawierają związki, które obniżają poziom cukru i cholesterolu, a nawet niszczą komórki nowotworowe. Dodatkowo są źródłem białka, witamin i soli
mojewypiekiinietylkoDzień Dziecka już niebawem! więc dziś mam propozycję dla naszych słodkich pociech! dla dorosłych także , bo przecież w każdym z nas ponoć drzemie dziecko ;-) Drożdżówki ja
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki: drożdże świeże 10 dag, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 oakowanie, jajka 5 sztuk "L", olej rzepakowy 1 szklanka, mleko 3,2% 1 szklanka, mąka
W Mojej Kuchni Lubię