ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:566/1040)

Ciastka cynamonowe półfrancuskie 133

mąki pszennej • 500 g masła • 6 łyżek kwaśnej śmietany • 4 żółtka • 1 łyżeczka cynamonu Polewa czekoladowa • 1 gorzka czekolada • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżka masła Wykonanie: • Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka i śmietanę. • Wyrobić szybko ciasto półfrancuskie, zawinąć w folię spożywczą i chłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce. • Następnie ciasto posypać cynamonem

To co kocham
CIASTO CZEKOLADOWE Z SERKIEM MASCARPONE I MALINAMI 322

ciasto: 200 g masła 300 g gorzkiej czekolady 70% kakao 2 łyżki kakao 5 jajek 200 g cukru trzcinowego masa: 150 g serka mascarpone 200 g śmietanki 36 % 5 łyżek cukru pudru dodatkowo: świeże owoce p. maliny W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i masło. Do osobnej miski wrzucamy 2 całe  jajka i 3 żółtka. Dodajemy kakao , miksujemy tylko(...)pianę, powoli łyżkami dodajemy cukier. Masa ma być lśniąca i gęsta. Do masy czekoladowej, trzema porcjami dodajemy ubite białka, mieszamy całość łopatką do połączenia się składników. Wykładamy do wysmarowanej masłem tortownicy( 23 cm) i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 35 minut. Kiedy ciasto się upiecze studzimy je na kratce. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietankę

KuchcikoweLove
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 183

Miękkie i wilgotne czekoladowe muffinki z chrupiącą skorupką na wierzchu i orzechami włoskimi w środku. Super szybkie do zrobienia, ładnie wyrastają i długo zachowują świeżość. Ciasta wychodzi dużo i  jest dosyć rzadkie, dzięki czemu do jednej papilotki  nakładamy nawet 4-5 łyżek masy. Jednak bez obaw, podczas pieczenia ciasto nie wypływa z formy, lecz mocno rośnie w górę

cool and minty
ciasto oczy carycy 1240

równomiernie rozsmarowujemy 1/2 cz. masy. Na masie układamy namoczone w ponczu biszkopty. Zalewamy je tężejącą galaretką i wstawimy ciasto do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje. Następnie na galaretkę wykładamy równomiernie pozostałą część masy i przykrywamy drugim blatem. Całość polewamy polewą czekoladową. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałeczki i wkładamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto orzechowo-kakaowe na białkach 169

proszkiem do pieczenia, dodać orzechy, migdały, kakao, sól i ewentualnie mak, wymieszać i dodać do piany. Wlać ciasto do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni Celcjusza. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową.   Smacznego

talerz przyjemności
Kostki czekoladowo-kokosowe na miodzie (lamingtony, kudłacze) 195

digotuje.blogspot.com W internecie jest wiele różnych przepisów (sporo też się dubluje) i nazw dla tych pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu   3/4 szklanki mleka aromat waniliowy

Di gotuje
Truskawkowiec 170

musem. Ciasto odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki by stężało(ja odstawiłam na całą noc). Foremkę z ciastem przykrywamy deseczką i odwracamy do góry dnem. Najpierw zdejmujemy formę, a następnie papier. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, lub polewamy polewą czekoladową. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Fasolowe ciasto czekoladowe | bezglutenowe 164

Ciasto świetne na Święta dla osoby, która się odchudza, chce coś urozmaicić lub prowadzi zdrowy tryb życia. Jest pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe - mimo, że bez czekolady. Na drugie śniadanie lub deser po obiedzie idealne. Ma niewiele kalorii, jest naturalnie słodkie dzięki stewii i bananowi. Składniki:  1 puszka fasoli (fasole należy dobrze opłukać w zimnej wodzie) 5 łyżek naturalnego

Czarnawisienka
murzynek z jogurtem i malinami 172

papierem do pieczenia. Wylać połowę ciasta murzynkowego a na nie masę jogurtową. Rozłożyć połowę malin i przykryć resztą ciasta. Na wierzchu ułożyć pozostałe maliny. Piec w 160*C z termoobiegiem około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada piernikowa 149

prostokąt ok 30-40 cm Posmarować powidłami śliwkowymi, zrolować , zawinąć w papier do pieczenia pozostawiając tochę luzu, ponieważ ciasto urośnie. Piec ok 40 min w temp 180 st. Po wystudzeniu lekko posmarować wierzch marmoladą i posypać posypką, lub oblać polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowe naleśniki 170

wlewamy mleko ,wrzucamy połamana czekoladę . Kładziemy na palnik i mieszamy do chwili kiedy czekolada rozpuści się. Otrzymany płyn czekoladowy przestudzamy. Krok 2 . Do ostudzonego płynu dodajemy 2 żółtka i mieszamy aż rozpuszczą się ,teraz wsypujemy mąkę . Partiami ,cały czas mieszamy. Ciasto mysi mieć gęstość greckiego jogurtu. Krok 3 .  Z białek ubić piane i dodać do ciasta . Ciasto musi mieć

Eli Gotowanie
Słodko- słone ciasto czekoladowe 147

użyciem słonawego serka wiejskiego, pewnie nie każdemu przypadnie ten smak do gustu bo jest po prostu specyficzny ;) ciasto jest bardzo wilgotne w środku inspiracja Składniki: 500g serka wiejskiego 3 jajka 6 łyżek otrębów pszennych firmy Kupiec 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do p. stewia wg. smaku  Sposób przygotowania: Serek wiejski dosładzamy stewią

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Strucla kakaowo-kokosowa 249

papierem do pieczenia. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni) nie domykając drzwiczek . Gdy ciasto podrośnie (ok. 30 minut) podnieść temperaturę do 180 stopni, zamknąć piekarnik i piec jeszcze 30 - 35 minut. Oblać lukrem lub polewą czekoladową

Praktyczna pl
Ala Piernik Ciasto Marchewkowe z Ananasem 239

sodę, sól, proszek do pieczenia, delikatnie łącząc wszystkie składniki i mieszając. 5.  Wlewam do formy nasze ciasto i wrzucam do piekarnika. 6.  Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. 7.  Na koniec możemy zalać polewą czekoladową i dajemy do ostygnięcia

pichciszto