ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:568/1040)

Pieguski 315

deserowej, posiekanej / kropelki czekoladowe Wykonanie: W misce, przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem. Nadal miksując dodajemy stopniowo jajko, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i orzechy laskowe. Miksujemy do momentu otrzymania jednolitej masy. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i krótko mieszamy. Odkładamy mikser. Następnie delikatnie ugniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy

Słodki Pomysł
Czekoladowy tort z lodami 186

czekolady deserowej 70 g masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Dodatkowo: 1,5 litra lodów waniliowych lub śmietankowych sos czekoladowy 3 batony Snickers Przygotowanie tortu z lodami 1. Czekoladę połamać, masło pokroić w kostkę. Masło i czekoladę umieścić w miseczce i rozpuścić w mikrofali lub ustawiając naczynie nad garnkiem(...)pieczenia tortownicy. Piec w 170 stopniach C przez około 40 minut. Upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia, po czym przekroić na 3 równej wielkości blaty. 2. Lody wyjąć z zamrażarki, na około 10-15 minut przed przekładaniem tortu. Batony pokroić w nieduże kawałki. 3. Pierwszy z blatów czekoladowego biszkoptu umieścić w zamkniętej tortownicy. Na biszkopt wyłożyć połowę lodów, polać sosem czekoladowym

kolorowotorcikowo
Czekoladowe babeczki z kawowym kremem 140

Cudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem.  Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy!  Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam  wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)ubijamy ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier trzcinowy . Miksujemy do czasu aż cukier się całkowicie rozpuści. Stopniowo dolewamy składniki mokre, a następnie suche, nie przestając miksować. W razie gdyby ciasto było zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka.  Do foremek na muffinki wlewamy po łyżce ciasta. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni

Kuchnia Ellie
Waniliowe babeczki z polewą czekoladową 214

dodać łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli, cukru i cukru waniliowego. Suche składniki przemieszać, następnie dodać jajko i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Napełnić do połowy foremki ciastem:) Powinno wyjść około 12 sztuk. Piekarnik ustawić na 190 stopni Celsjusza (termoobieg). Babeczki piec 13-15 minut. Gdy babeczki już będą gotowe, należy je odstawić, aby przestygły. W między czasie(...)możecie zrobić: Czekoladę potraktujemy w kąpieli wodnej, jak to należy zrobić znajdziecie poniżej:) : http://kobieta.interia.pl/kuchnia/od-podstaw/news-jak-roztopic-czekolade-w-goracej-kapieli-wodnej,nId,971315 Gdy babeczki już ochłoną, należy zanurzyć je w połowie w misce z polewą czekoladową. Odstawić do lodówki na 1 godzinę, poczekać cierpliwie ( nie jest to łatwe :)). Po godzinie cierpliwości można już zajadać się pysznymi babeczkami. Takie babeczki to idealne rozwiązanie na jesienną chandrę ! SMACZNEGO

Kredowe Menu
Babka piaskowa 214

czym mowa? Oczywiście – Babka piaskowa. Nie wiem jak u Was, ale u mnie to ciasto zawsze pojawia się na świątecznym stole, a także wędruje do koszyczka wielkanocnego. Odmian bab jest oczywiście wiele. Na blogu znajdziecie między innymi, przepisy na: babka majonezowa , jogurtowa babka czekoladowa , czy też cytrynową bezglutenową babkę na Wielkanoc . Babka piaskowa w wersji, którą dziś Wam przedstawiam(...)udekorowałam jej ani cukrem pudrem, ani inną, słodką ozdobą. Nie przepadam za tego typu ozdobnikami, ale oczywiście Wy możecie ubrać ją według swojego uznania, pamiętając, aby dekorować przestudzone ciasto Babka piaskowa przepis na dwie małe formy na babkę 2 duże jajka 100 g masła 80 g cukru trzcinowego laska wanilii 80 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku

365 dni dookoła kuchni
Ciasto urodzinowe bez pieczenia 225

coś na szybko a przy okazji wyszło bardzo smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki posypki czekoladowej 4 szt. różyczek z opłatka 1 łyżka masła Przygotowanie: Blaszkę

Alutka-Gotuje
BABKA PIASKOWA W POLEWIE 142

Babka piaskowa - klasyczny i łatwy przepis na najlepszą babkę piaskową z budyniem cytrynowym, w polewie czekoladowej. Jak upiec tradycyjną babkę piaskową na Wielkanoc - sprawdzony przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: 4 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 2 szklanki mąki tortowej 1 budyń cytrynowy szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny(...)skórkę z cytryny. Krok 2. Do puszystej masy dodajemy, sypiąc przez sito i cały czas ucierając , przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Krok 3. Do utartego już ciasta dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do przygotowanej wcześniej formy babowej i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni -pieczemy około

Moja Książka Kucharska
muffinki czekoladowe z bitą śmietaną i wisienką 177

składniki: 250 g mąki 100 g cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Rolada świąteczna 175

nazwać ją świąteczną :) Mamy tu bowiem i orzechy, i czekoladę, i powidła śliwkowe, i przyprawę do piernika... Wszystkie te smaki doskonale ze sobą współgrają, tworząc bardzo smaczne, wilgotne, wyraziste ciasto. Do tego proste w wykonaniu i bardzo podzielne :) Polecam na stół świąteczny, ale oczywiście nie tylko - rolada będzie smakować równie dobrze o każdej innej porze roku i z każdej innej(...)gotowego kremu odłożyć 5 łyżek. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem. Następnie rozsmarować na całej powierzchni powidła. Na to wyłożyć krem orzechowy, wyrównać. Zwinąć z powrotem w roladę. Wierzch rolady posmarować odłożonym kremem. Wstawić do lodówki do schłodzenia, na około 1 godzinę. Polewa czekoladowa : Śmietankę kremówkę umieścić w małym garnuszku i podgrzać, prawie do wrzenia

Opowieści z piekarnika
Wielkanocne babeczki 257

mleka esencja waniliowa - ok. 1 łyżeczka płatki czekoladowe jajeczka z czekolady w cukrowej skorupce Przygotowanie: Masło roztopić w rondelku na wolnym ogniu. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać płynne, ale przestudzone masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z ciastem.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać(...)każdej ciasto do 3/4 wysokości. Wkładamy babeczki do  piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec maksymalnie 20 minut, aż wyrosną i ładnie się zrumienią.   Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem i esencją waniliową na puszystą masę. Nakładać sporą ilość kremu na każdą babeczkę. Z wiórków lub płatków czekoladowych usypać gniazdka. Ułożyć

Kulinarne Inspiracje
Delikatne waniliowe pancakes z orzechową czekolą 277

dodatkiem kremu czekoladowo - orzechowego. Połączenie idealne dla łasuchów ;) Gotowi na ucztę? :) Składniki: 1, 5 szklanki mleka , 3 jajka , 1,5 szklanki mąki , 2 łyżki cukru waniliowego - przepis znajdziecie >TAM< , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , szczypta soli . Dodatek: słoiczek Czeko'li Orzechowej z Anielskich Przysmaków Składniki pancakes dokładnie wymieszać, podobnie jak przy cieście naleśnikowym. Można użyć miksera(...)złoty kolor. Kiedy po wylaniu ciasta na powierzchni zaczną pokazywać się pękające bąbelki powietrza, wtedy można odwrócić placuszek. Mniej więcej powinno wyglądać to tak: Placuszki podajemy jeszcze ciepłe z ulubionymi dodatkami. Ja wykorzystałam Czeko'lę Orzechową otrzymaną ze sklepu Anielskie Przysmaki . Czekola to krem o smaku czekoladowym - jak sama nazwa wskazuje ;)  Przyjrzałam się deklarowanemu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik Tiramisu na zimno 295

serowa bardzo ładnie trzyma formę, kroi się doskonale. I co najważniejsze ciasto w smaku i swej konsystencji bardziej przypomina sernik, niż galaretę o smaku śmietany, co niewątpliwie jest jego wielką zaletą. Dodatkowo jest bardzo szybki i w sumie dość prosty w przygotowaniu. :)  Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki(...)gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki rumu lub amaretto 1/3 szklanki kawy rozpuszczalnej (posłodzonej) dobrej jakości gorzkie, ciemne kakao Wykonanie: Formę do ciasta wyłóż od spodu papierem do pieczenia. Herbatniki rozgnieć na piasek. Masło rozpuść w rondelku, dodaj do niego cukier puder. Wymieszaj z herbatnikami. Wyłóż nimi dno formy, wyrównaj i lekko dociśnij

Garniec Magalie
Brownie z malinami 199

jeśli są mrożone, to nie rozmrażać!), wcisnąć je delikatnie w masę, po czym przykryć jeszcze odrobiną masy czekoladowej (na każdą muffinkę wystarczy około 1/2 łyżeczki masy). Na wierzchu każdej muffinkobrownie  ułożyć po kilka orzeszków ziemnych. Piec około 45 minut, aż wierzch ciasta stanie się chrupiący.  Smacznego

Moje Qulinaria
Rogaliki listkowe 202

Pyszne, niezbyt skomplikowane rogaliki z ciasta przypominającego smakiem i wyglądem ciasto francuskie. Kruche, lekko rozwarstwiające się ciasto listkowe z dodatkiem drożdży nie wymaga wielogodzinnej pracy, robi się je w ciągu kilkunastu minut" tak pisze o nich Dorota z bloga Daktyle w Czekoladzie . Są fajne, mięciutkie tylko polewa cukrowa coś mi nie wyszła... Jest z nimi trochę pracy, zwłaszcza jeśli robi(...)łyżeczka cukru szczypta soli 50 g masła dowolne nadzienie- gęsty dżem, marmolada, krem czekoladowy   Glazura: 1 czubata łyżka cukru pudru 1 łyżka wody Sposób przygotowania: Drożdże pokruszyć do miski, zalać mlekiem, wymieszać do ich rozpuszczenia. Dodać cukier, sól, mleko, jajko i mąkę. Wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na 8 równych części. Z każdej z nich uformować okrągłe bułeczki. Każdą bułeczkę

Na Ciasteczkowych Papierach
Naleśniki z budyniem 212

Naleśniki z budyniem czekoladowym są syte i bardzo pyszne. Jestem wielbicielką naleśników jest to smak mojego dzieciństwa i mogłabym je jeść z różnymi dodatkami o każdej porze dnia. Składniki: 750 ml. mleka 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru deczko oleju Przygotowanie: Zaczynamy od zmiksowania wszystkich składników: do garnka wlewamy jedną szklankę mleka,deczko oleju, wbijamy jajko(...)tych 20 minutach lekko zgęstnieje. Średnio rozgrzaną patelnię smarujemy odrobiną oleju, chochlą nalewamy ciasto na środek, a następnie kołowym ruchem patelni rozprowadzamy po całej powierzchni. Smażymy z obu stron, aż ładnie się zrumienią. Gotowe naleśniki układamy na talerzu jeden na drugim. Na pozostałym mleku gotujemy budyń czekoladowy z dodatkiem dwoma łyżkami cukru. Na naleśniki nakładamy gotowy budyń i zawijamy

Smaczne Potrawy

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję