ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:569/1040)

PIERNIK KAKAOWY Z POWIDŁAMI 156

piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową gotowy piernik studzimy i dopiero zimny przekrawamy na pół i smarujemy powidłami, a wierzch polewamy polewą czekoladową. Źródło: http://kuchniapelnasmakow.blogspot.com/2011/12/piernik-kakaowy-mojej-babci-i-mojej.html

Słodkie zapomnienie
Ciasteczka piernikowe 145

suchymi składnikami (mąka, płatki owsiane, proszek do pieczenia, przyprawa do piernika, soda) oraz rodzynkami. Obie masy łączemy ze sobą. Formujemy ciasta - powinno wyjść ok 6- 7 sztuk. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. Polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy

Lena Gotuje
Sernik „mandarynkowy łaciatek” 184

szklanki mleka w proszku 1 budyń  śmietankowy Dr.Oetker 4 jajka 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Pomarańczowa polewa czekoladowa lub zwykła  Dowolna posypka do dekoracji Sposób wykonania: Spód: Do miski wsypać suche składniki, dodać masło, żółtko i zagnieść jednolite ciasto, wyłożyć na spód natłuszczonej keksówki o wym 12/35 cm, wyrównać. Masa: Pokruszony twaróg i pozostałe składniki w tym puszkę

Wanilia i Kardamon
Chocolate crinkles - czekoladowe ciasteczka 135

ciasteczka. Popękana, chrupiąca skórka jest nie tylko niezwykle dekoracyjna, ale stanowi fantastyczny kontrast z  miękkim i mocno czekoladowym środkiem.   Dla każdego, kto lubi brownie i czekoladę.  Proste w przygotowaniu.  Należy jednak uzbroić się w cierpliwość, gdyż  ciasto musi porządnie schłodzić się w lodówce.  Wspaniale się przechowują nie tracąc nic na smaku. Przepis na około

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki Bounty 167

suche składniki na zmianę z mlekiem, mieszać drewnianą łyżką tylko do połączenia. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Przelać do nich ciasto, do około 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut. Wyjąć, wystudzić. Udekorować polewą czekoladową. Smacznego :) Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 75 ml kremówki W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, natychmiast zdjąć

Domowa cukiernia Ewy
CIASTECZKA ORZECHOWO-OWSIANE 110

mąki krupczatki, 7 łyżek płatków owsianych , 60 g orzechów włoskich zmielonych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 g czekoladowych dropsów WYKONANIE  Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, następnie resztę składników, które mieszamy łyżką. Na blaszkę wykładamy ciasto, mokrymi rękami formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy ok. 10-12 minut w 180 stopniach na złoty kolor

słodki bratek
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTKA GRYCZANE 134

potem jaja i zmiksujcie wszystko na gładką masę. Teraz zmniejszcie obroty miksera (lub użyjcie do mieszania łyżki) i wmieszajcie do czekoladowej masy suche składniki. Dosypcie posiekaną czekoladę, wymieszajcie. Na papier do pieczenia nakładajcie niedbale łyżką porcje masy zachowując odstępy- ciasta wystarcza na około 25 ciastek. Pieczcie około 9-10 minut.  Po wyciągnięciu z piekarnika ciastka wyglądają na niedopieczone

OliveandThyme
RAZOWE CIASTKA CRISPEARLS 192

szkl. cukru, 100 g płatków owsianych , 100 g mąki razowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g kuleczek czekoladowych WYKONANIE Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, następnie mąki, proszek, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy kuleczki, mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach

słodki bratek
Kasza jaglana Beata Pawlikowska - recenzja 150

orzechami i marchewką. Bardzo ciekawy rozdział stanowią również sosy, dipy i pasty do kanapek ja na pewno skuszę się na czekoladowy sos ze śliwkami, choc dyniowa pasta z parpyczką chili też zapowiada się ciekawie. Książkę kończą rozdziały dla łasuchów: ciasta i ciasteczka oraz desery. Mi spodobały się bardzo orzechowe ciastka z czekoladą i deser gruszkowo-orzechowy z amarantusem. W ostatnim

Cynamonowe szczęście
Tiramisu ze śliwkami 170

wtedy należy nakładać łyżką, natomiast następnego dnia, gdy poleży w lodówce, można go pokroić jak ciasto. Składniki: – biszkopty podłużne, 2 opakowania – 500 g serka mascarpone – 500 ml śmietany 30% – 1 puszka 440 g kajmaku czekoladowego – 2 łyżki cukru pudru – 3/4 szklanki powideł śliwkowych – kakao do posypania – 500 ml mocnej

To co kocham
Śmietanowiec babci Basi 161

wierzch trzemy drugą schłodzoną kakaową część ciasta. 11.Pieczemy w temperaturze 180 st . C przez ok. godzinę. Przypominam ! Po upieczeniu ciasta , pozostawiamy go w piekarniku 5 min przy uchylonych drzwiczkach. . 12. Po upieczeniu schodzony placek dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową . Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Kostka z truskawką 171

Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10 dag posiekanych orzechów włoskich 1/3 … Czytaj dalej Kostka z truskawką

czarrna od kuchni
Pijak 145

cukier, suchy mak i wiórki.  Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy  w wódce lub spirytusie.  Układamy je na kremie  i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Pyszności Słodkości
Mazurek Wielkanocny - kurczak 138

łyżka + 1 łyżka cukru galaretka czerwona 1 łyżka + 1 łyżka cukru galaretka cytrynowa 5 łyżek+ 5 łyżek cukru kuleczki czekoladowe i truskawkowe Wykonanie: Do misy wsypujemy przesiana mąkę, dodajemy do niej posiekane masło cukier puder i żółtko. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę . Po godzinie wyjmujemy i wałkujemy. Przykładamy szablon kurczaka i nożem kroimy. Pieczemy 10-15 minut

Różowa kuchnia
Nieco odchudzony tort makowy z kawową nutką 353

rozkroiłam na 3 części, pierwszą z nich posmarowałam cienko dżemem porzeczkowym, a na dżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy.  Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania