ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:557/1040)

Sernik straciatella z rabarbarem 151

Obłędny sernik na zimno, spód na owsianej masie miasteczkowej, warstwa serowa waniliowo-czekoladowa i galaretka z rabarbaru, słodko-kwaśne połączenie.  Ma niebanalny smak i jest prosty w przygotowaniu.  Najsmacznieszy sernik na ciepłe wiosenno-letnie dni. Korzystajcie póki jest rabarbar, a potem po za sezonem można zrobić również z mrożonego. Składniki: Na tortownicę 22 cm Spód: 21 dag ciasteczek(...)pudru 5 listków żelatyny Wierzch: ½ litra pokrojonego rabarbaru 150 ml wody 4 łyżki cukru 1 galaretka gruszkowa Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozdrobnić na piasek w malakserze lub wałkiem do ciasta, wymieszać z roztopionym masłem, masę wyłożyć na wyłożony pergaminem spód tortownicy, docisnąć do dna dobrze łyżką, wsadzić do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Twaróg pokruszyć do miski, dodać

Wanilia i Kardamon
Omlet z kremem czekoladowym i owocami 151

ciasto :) Ten tak właśnie się prezentuje, a najlepsze w nim jest to, że można je zjeść całe bez wyrzutów sumienia. Omlet nie zawiera cukru, zrobiony jest z dodatkiem mąki orkiszowej, ale można użyć dowolnej np. ryżowej jeśli chcemy by omlet był bezglutenowy. Nie polecam jedynie mąki kokosowej, bo omlet wyjdzie za suchy. Na wierzch moja ulubiony zdrowa nutella, czyli czekoladowy

Healthy food explorer
Mini-mazurki z masą czekoladowo-jogurtową 118

wanilii 95 g cukru pudru 165 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody Masa czekoladowo-jogurtowa: 125 g jogurtu greckiego 160 g białej czekolady Wykonanie: Wszystkie składniki na spód umieścić w misce i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 2 części: ¾ i ¼. Następnie każdą kulkę ciasta owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki(...)przyklejać je do krawędzi każdego ciasteczka tworząc obwódkę. Możecie także spróbować umieścić porcję ciasta w rękawie cukierniczym z ozdobną końcówką. Ciasto jest dość plastyczne, natomiast potrzeba sporo siły, aby ciasto przecisnąć przez tylkę (ręczne robienie wałeczków jest dużo prostsze i szybsze). Nasze mazurki umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nastawionego na temperaturę 180 stopni

MyCookBook.pl
Szafirowy przekładaniec 206

mamy przygotowane nasze masy , i galaretka w tortownicy zastygła , wykładam białą masę i wykładam biszkopty i następnie wykładam drugą masę czekoladową na wierzch , następnie wyciągam naszą galaretkę zastygniętą z lodówki i kroję w kostkę oraz kładę na wierzch naszego ciasta . Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia .  Kiedy nasze ciasto zastygnie , ciacho jest gotowe go podania

Mój Smak
Śmietanowa chatka 249

łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy serek oraz sok z limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy 1 paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi

kgwjanczewo
Marchewkowe misie z czekoladowym nadzieniem (Orsetti alle carote con cuore di cioccolato) 162

małych istotek przygotowałam słodkie misie z ciasta marchewkowego, które jest lekkie, wilgotne i delikatne w smaku. Dzieci uwielbiają niespodzianki, dlatego w każdym misiu znajdą coś niespodziewanego i bardzo pysznego .  Brzuszek misia, łapki, oczki a nawet uszki kryją w sobie krem czekoladowy. Smacznego :) Ps. Wszystkim dzieciom, tym dużym i małym(...)Ciasto przelewamy do foremek. Misie pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.   **** Versate l'impasto in 4 stampini a forma di orsetto, che avrete prima imburrato e infarinato. Cuocete in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 25-30 minuti. W międzyczasie przygotowujemy krem czekoladowy. Ugotowany i ostudzony budyń miksujemy z miękkim

La grande e la piccola cuoca
Babka Cytrynowa Lukrowana 233

Witam serdecznie Propozycja na pyszną babkę cytrynową udekorowaną lukrem, babkę możemy również udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Babka jest bardzo pyszna, puszysta, prosta i szybka w przygotowaniu. Jeżeli ktoś jeszcze nie zdecydował się jaki przepis wybrać aby upiec babkę cytrynową to może się skusi na mój przepis i go wypróbuje. Będziemy potrzebować: użyłam foremki z kominkiem o średnicy(...)Link do filmu z przygotowania: Babka cytrynowa Przygotowanie : Babkę cytrynową możemy przygotować w makutrze, mikserem lub robotem, proces przygotowania w każdym przypadku jest taki sam. Ja użyłam do przygotowania ciasta na babkę miksera. Do miski daję masło, cukier i miksuję na puszystą masę. Następnie dodaję po jednym żółtku i miksuję, gdy żółtko połączy się z masą dodaję kolejne. Po żółtkach

Uwaga Babcia Gotuje
Tarta z makiem i bezą 146

Światecznym stole nie moglo zabraknać ciast z makiem i obok tortu, pojawiła się tym razem zamiast tradycyjnego zawijanego makowca tarta z makiem, bezą z dużą ilościa truskawek i mrożonych malin. Składniki na spód tarty: 200 g mąki 120 g masła 70 g cukru 2 zółtka 2 łyżki wody  Masa makowa: 500 g  suchego maku 150 g cukru(...)soli Beza: 4 białka 100 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: truskawki mrożone malny gwiazdki czekoladowe listki melisy Sposób przygotowania: Do miski wsypać mąkę i cukier, godać pokrojone  drobno zimne masło, wodę i żółtka.Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę, owinać folią i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować

Gosia gotuje
Gofry belgijskie gryczane 142

gofry z dodatkiem dużych kryształków perłowego cukru, który w trakcie pieczenia się karmelizuje, pozostawiając ciasto chrupiące, słodkie i karmelowe. W środku gofry pozostają miękkie, a na zewnątrz chrupiące. Jadłam lekko posypane cynamonem z dodatkiem sosu czekoladowego, ale wyśmienicie smakują same, bo aromat wanilii i słodkość cukru są już wystarczające. Mają być(...)mlekiem, 1 łyżką cukru i ekstraktem z wanilii. • Do ciepłego płynu dodać obie mąki i drożdże, dokładnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach. • Przykryć ciasto i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ja nastawiam piekarnik na 40 st.C i wstawiam ciasto. • Po godzinie wmieszać łyżką

To co kocham
Murzynek z wiśniami 126

Murzynek z wiśniami to pomysł na szybkie, proste i nieskomplikowane ciasto. Wbrew pozorom w poniższym przepisie nie znajdziecie czekolady ani trudno dostępnych składników. Do murzynka dodałam mrożone wiśnie. Jeżeli takich nie macie, to wykorzystajcie wiśnie w syropie lub w ogóle je pomińcie :) Poniższy murzynek jest puszysty, miękki i lekko wilgotny. Idealny wypiek do kawy. Składniki na formę keksową(...)ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku. Następnie powoli wsypać mąkę naprzemiennie z ostudzoną masą czekoladową (uwaga: 1/5  masy należy odlać i pozostawić do dekoracji murzynka !). Całość wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać 3/4 ciasta. Następnie dodać odmrożone wiśnie i wlać pozostałe ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 ºC . Ciasto piec do suchego patyczka około

Ugotować
rolada czekoladowa z wiśniami i alkoholem 166

namoczonych w alkoholu dodatkowo:  4 łyżki wiórek czekoladowych wisienki koktajlowe Przygotować biszkopt: mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubić z cukrem, następnie z żółtkami. Dodać mieszankę z mąką i delikatnie wymieszać. Przełożyć na matę silikonową (lub jeśli jej nie mamy to na blaszkę wyścieloną papierem) i wyrównać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)Udekorować wiórkami czekoladowymi i wisienkami koktajlowymi. Wstawić do lodówki. Kroić najlepiej na drugi dzień.  Rolady dotychczas piekłam na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika wyścielonej papierem. Tą roladę pierwszy raz zrobiłam używając silikonowej maty do rolad Lekue. Świetnie się sprawdziła przy zwijaniu, bo nie trzeba było odklejać jeszcze dodatkowo papieru. Forma ma po bokach rant, dzięki któremu ciasto nie wypłynie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CHURROS NA MĄCE ORKISZOWEJ 225

rurki" mięciutkie w środku, a chrupiące z zewnątrz, które są najczęściej podawane z sosem czekoladowym. Deser raczej do zdrowych nie należy, głównie przez smażenie w głębokim tłuszczu oraz sos czekoladowy. Moja wersja jest odrobinę zdrowsza, ponieważ użyłam mąki orkiszowej oraz smażyłam na oleju kokosowym. Poza tym, raz na jakiś czas można sobie pozwolić na małe grzeszki, szczególnie przy takiej okazji(...)dziurką na końcu. Ewentualnie można przeciskać przez sam worek z wyciętą większą dziurką bez zakończenia od szprycki. Ciasto wyciskamy do garnka na długość ok 10cm i smażymy z jednej i drugiej strony do zarumienienia. Gotowe churros podajemy z sosem czekoladowym z poniższego przepisu.  SOS CZEKOLADOWY: 200ml śmietany kremówki 150g mlecznej czekolady około pół łyżeczki cynamonu Zagotowujemy kremówkę razem

Smaczne Zdrowe
Słodkie przeboje na każdą imprezę 125

świat dziecinnej beztroski. Te szczęśliwe chwile na długo pozostaną w pamięci uczestników spotkania! Ciasto można przygotować wcześniej. Różne owoce – maliny, borówkę amerykańską, jeżyny, truskawki, jagody, pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasy z puszki - umieścić w misach. Do tego cukier puder, tarta czekolada, sosy owocowe i czekoladowe, bita śmietana i pyszny deser gotowy! Niezawodna klasyka, czyli szarlotka w roli głównej Jeśli

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto czarny las w wersji wegańskiej 193

duży banan 200 ml delikatnego oleju roślinnego lub 170 g oleju kokosowego (wtedy ciasto będzie twardsze) 150 g cukru 130 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z olejem. Zblenduj banana z cukrem na puszystą masę. Połącz masę czekoladową z bananową, po czym przesiej do tego mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Przełóż

greenscarf
Trzyminutowe ciasto do herbaty 1406

proszku do pieczenia 1 jajko 3 łyżki cukru brązowego 2 łyżka budyniu czekoladowego kilka rodzynek Przygotowanie: Przygotowanie jest bardzo proste. Wszystkie składniki łączymy w misce np. mieszając łyżką. Na koniec dodajemy kilka rodzynek. Przelewamy do salaterki (ewentualnie wysokiego kubka). Wkładamy do mikrofali na około 3 minuty. Moje ciasto zawsze wychodzi miękkie, lekko wilgotne. Czasem jednak słyszałam od koleżanek

Słodkie okruszki