ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:544/1040)

Babka czekoladowa 165

 Początkowo miała być w czekoladzie, ale jednak tym razem postanowiłam ją zrobić bez polewy. Przepis znalazłam na  tej stronie. Składniki na formę z kominem

Na słodko lub wytrawnie
Mazurek Czekoladowy z Polewą Kawową i Kardamonem 190

To jest naprawdę mazurek, który każdy choć raz powinien zrobić. Zapach unoszący się w kuchni podczas jego przygotowywania, bezcenny! Smak niesamowity! Z doświadczenia Wam powiem tylko

Blondynka Gotuje
Tort wiśniówka 189

Mocno czekoladowy , mocno alkoholowy Od jakiegoś już czasu chodził za mną tort dla dorosłych czyli mocno alkoholowy.   Tort jest zdecydowanie dla wielbicieli czekolady.  Kakaowe biszkopty, frużelina wiśniowa , mascarpone, śmietana kremówka, czekolada  i wiśniówka- tego będziecie potrzebować. Kakaowy biszkopt to nic innego jak słynny biszkopt rzucany z bloga  Moje wypieki Nie zdarzyło się aby mi kiedykolwiek biszkopt(...)wiem brzmi strasznie ale spróbujcie.  Wystudzić biszkopt.  Dopiero jak jest porządnie przestudzony, ostrym nożykiem oddzielić boki ciasta od formy... przeciąć na trzy części. Będzie potrzebować jeszcze:  1 (około) szklanki  wiśniówki (mocny likier wiśniowy) Polewa czekoladowa: 400 g czekolady (użyłam 200 g czekolady delikatesowej i 200 g gorzkiej 73%)  70 g masła 3 łyżki wiśniówki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Muffiny z M&M’s 201

Jajka ubić z cukrem i aromatem śmietankowy na puszystą masę. Do jajek wlać czekoladę i dokładnie zmiksować. Do masy czekoladowej dodawać na przemian mąkę i jogurt mieszając wszystko łyżką (nie używamy już miksera). Na koniec dodać m&m. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do tzw. suchego patyczka (około 25 minut

Ania i Marcin gotują
Kakaowa babka. 134

starym zeszycie-babeczka wyszła puszysta i bardzo smaczna. Mocno czekoladowa i mleczna. Kto jeszcze takiej nie piekł to zachęcam, warto. Nie tylko na świąteczny stół, ale też na podwieczorek z filiżanką ulubionej kawy, a do tej babki kawa pasuje idealnie. Upieczcie koniecznie, a ja udanych wypieków Wam życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mleka

Izabelawkuchni
Ciasto Gryczano-Bananowe Z Gorzką Czekoladą "Big Ciastko" 114

ciasto jest dla tych którzy lubią dodatek mąki gryczanej w wypiekach. Nam to ciasto średnio przypadło do smaku, ale postanowiłam je opublikować ponieważ wiem, że niektórym na pewno posmakuje, a dodatek tych czekoladowych, gorzkich piegów powoduje, że wygląda jak takie duże amerykańskie ciastko ;) :) Składniki na tortownicę o śred. 23 cm: 150 g masła 100 g cukru lub ksylitolu 3 jajka(...)trochu suchych składników, a na sam koniec rozgniecione, polane sokiem z cytryny banany. Mieszamy całość i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy/wciskamy delikatnie w ciasto kawałeczki gorzkiej czekolady. Pieczemy w 180 stop bez termoobiegu grzanie góra-dół przez około 50-60 minut do tak zwanego suchego patyczka. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Eklerki z bitą śmietaną wg przepisu Ewy Wachowicz 482

trochę się namęczyłam ;-) Ale jak widać było warto. SKŁADNIKI Na ciasto 250 ml wody 100 g masła szczypta soli 200 g mąki tortowej 6 jajek Na bitą śmietanę 500 ml śmietany 36% 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cukru 2 opakowania śmietan-fix do dekoracji: cukier puder lub polewa czekoladowa dodatkowo: owoce sezonowe WYKONANIE Piekarnik nagrzać do temperatury(...)ostudzenia. Jak masa nie będzie już zbyt gorąca, dodawać po jednym jajku wmieszując je w masę. Gotową masę wyciskać przez szprycę lub rękawem cukierniczym zachowując jednak duże odstępy, bo ciasto wyrasta bardzo duże. Piec w piekarniku 25 minut nie otwierając w trakcie pieczenia piekarnika, bo wówczas eklerki opadną. W międzyczasie ubić śmietanę stopniowo dodając cukier. Na koniec dodać śmietan

Passions hobbies life
Ciasto z bezą i bananami 168

łyżeczka cynamonu 4 żółtka 4 tabletki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki otrębów owsianych szczypta nasion chilli  1 duży banan Beza: 4 białka, szczypta soli, 1 łyżeczka naturalnego kakao PRZYGOTOWANIE: Zacznijmy od zrobienia masy na ciasto. Wszystkie składniki oprócz bananów umieść w mikserze i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Przelej masę

ClauditteMissCooking
Ciasteczka czekoladowe z kaszy jaglanej i nowy etap w życiu 121

Ostatnio sporo zagłębiam się w meandry dietetyki i właściwego odżywiania się, ale też i właściwego podejścia do tematu jedzenia. Ten przepis to początek czegoś nowego na

Wiszniówka
Brownie. 132

wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Lekko wystudzić. Jeszcze ciepłą masę czekoladową połączyć z cukrem. Do masy dodawać po 1 jajku ucierając mikserem. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką dużej formy. Piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wyciągamy

Magia jedzenia.
Piernik Staropolski z marcepanem! 267

polecam Wam ten przepis. Piernik jest po prostu cudowny w smaku i taki wyjątkowy i unikatowy jednocześnie. Ogromnie Wam polecam! Jak przygotować piernik na Święta Bożego Narodzenia? składniki na ciasto PIERNIK STAROPOLSKI - 200 g masła - 150 g miodu - 1 opakowanie przyprawy do piernika - 15 g kakao - 3 szczypty kardamonu - 1/2 łyżeczki cynamonu - 4 jajka rozmiar L - 50 g cukru(...)PRZEŁOŻENIA - 4 pomarańcze - 1 opakowanie skórki pomarańczowej - 1/3 szklanki cukru - 2 łyżki miodu - opakowanie marcepanu POLEWA CZEKOLADOWA: - 100 ml śmietanki 30% - 30 g miodu - 200 g czekolady  - 20 g masła Składniki na polewę zagotuj w rondelku i wymieszaj. Polewa jest gotowa. WYKONANIE CIASTO: W garnuszku roztapiamy masło i miód. Dodaj przyprawę do piernika, kakao przyprawy i podgrzej aby składniki

SMYKWKUCHNI
Świąteczne brownie 165

białek, mąkę przesiej przez sitko, dodaj do niej proszek do pieczenia. W misie robota umieść ostudzoną masę czekoladową, mieszaj dodając po kolei żółtka. Następnie dodawaj do całości po łyżce stołowej mąki z proszkiem, aż do całkowitego połączenia się składników. Masa na ciasto musi być gładka. W osobnej misce ubij na sztywno białka. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik

Garniec Magalie
Ciasto babkowe z budyniem i owocami 200

każdym razem wyjdzie nam inne ciasto. Zawsze się udaje, jest wilgotne, delikatne, jednym słowem pyszne.  Ciasto babkowe 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki  1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie (w moim przypadku były czekoladowe) + 1 łyżka mąki ziemniaczanej owoce (ja miałam mrożone śliwki) Budynie ugotować zgodnie z przepisem, dodatkowo dodać łyżkę mąki

Jadło i czytadło
Mazurek stefankowo kajmakowy 95

mąki 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa kajmakowa polewa czekoladowa bakalie do przybrania Masło utrzeć z połową cukru, dodać po jednym żółtku , ubijać aż do uzyskania puszystej masy. Białka ubić na pianę z resztą cukru, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Z ciasta upiec 3 placki w formie o rozm 33x22 Wystudzone przełożyć masą kajmakową

Gotowanie jest łatwe
ŚWIĄTECZNA ROLADA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 119

regionu, kłodę skrapiano wodą święconą, winem, mlekiem lub miodem. W XIX wieku na świątecznych francuskich stołach zagościły ciasta nawiązujące do tej tradycji. Dawne bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę(...)mrożonych) ● 1 laska wanilii ● 50 cl mleka ● 4 żółtka ● 90 g cukru ● 60 g mąki pszennej ● 10 g miękkiego masła ● 20 cl śmietany kremówki   Składniki na polewę malinowo-czekoladową : ● 250 g białej czekolady ● 100 g malin + 25 g do dekoracji ● 10 cl śmietany kremówki   Przygotowanie biszkoptu : Przygotuj syrop: w rondlu zagotuj 10 cl wody z 2 łyżkami cukru

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska