ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:543/1040)

Ciasto Stefanka 399

dobre. To był  mój pierwszy raz w przygotowaniu ciasta z kaszy manny. Na pewno nie raz zagości na rodzinnym stole. Składniki: - 1 litr mleka - 1 szklanka kaszy manny - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżka kakao - 1 kostka margaryny - 1 opakowanie herbatników 220g - 1 opakowanie  herbatników czekoladowych 220g - gotowa polewa z białej czekolady  Polewa: - pół kostki(...)grudki. Gorącą masę, równomiernie wylewamy na herbatniki. Przykrywamy ją herbatnikami czekoladowymi. Odstawiamy w chłodne miejsce aby masa przestygła.  Polewę przygotowujemy roztapiając pół kostki margaryny z połową szklanki cukru pudru, 3 łyżkami kakao i 2 łyżkami gorącej wody.  Wszystko chwilę zagotowujemy, cały czas mieszając. Gorącą polewę wylewamy na ciasto. Białą polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dekorujemy nią

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 151

Zawsze dodaję, ta odrobina daje mi komfort tego,  że nie ma ryzyka iż ciasto szybko popłynie. Tortownicę (20 cm) wykładamy połamanymi krakersami. Powierzchnia jest dość mała, a więc taką mozaiką  dużo łatwiej zapełnić okrągły spód. Wykładamy  około 40 % masy, którą przykrywamy czekoladowymi ciastkami. I znów 40 % masy i na sam koniec warstwa krakersów, które pokrywamy resztą kremu

Dieta moja pasja
Ciasto Chrupanka Kawowa 149

więc zapraszam na małą czarną w słodkiej formie przekładańca. Dziś kolejne ciacho z mojego pomysłu, a był on taki, by ciasto było baaardzo nasączone i kremowe, ale jednocześnie miało nieco inną strukturę niż zazwyczaj. Szczerze mówiąc chciałam pominąć wykończenie czekoladową polewą a zastosować coś zupełnie nowego i ... chrupiącego:) Zdecydowałam się na chrupiące płatki kukurydziane, których lekko słony smak idealnie podkreślił

Domowe ciasta
Chlebek dyniowo - czekoladowy 208

pieczenia. Przesypać suche składniki do mokrych i wlać olej kokosowy i delikatni wszystko wymieszać do połączenia się składników. Połowę przygotowanego ciasta wlać do formy i wyrównać, do reszty dodać 3 łyżki kakao i 2 łyżki mleka. Następnie wylać warstwę czekoladową. Piec przez 50-60 minut. * Przepis na puree z dyni

Healthy food explorer
Czekośliwka, czyli powidła czekoladowo-śliwkowe 236

krem, który znany jest również jako śliwkowa nutella. Jest naprawdę przepyszna i smakuje jak coś pomiędzy powidłami śliwkowymi, a kremem czekoladowym. Można ją wyjadać prosto ze słoiczka, ale także świetnie smakuje jako dodatek do świeżego pieczywa, naleśników, owsianki, czy ciasta. Zapewniam, że polubią ją nie tylko dzieci, ale przypadnie do gustu również dorosłym.  Polecam! (2 średnie słoiczki

Di gotuje
CZEKOLADOWE PANCAKES 152

Błyskawiczne czekoladowe pancakes. Delikatne i rozpływające się w ustach. Mocno czekoladowe. Najlepsze od razu po usmażeniu, ale smaczne też odgrzewane lub podane na zimno z bitą śmietaną i owocami.  Ciasto łatwo rozprowadza się na patelni, a placuszki szybko rosną i nie chłoną tłuszczu. Warto pamiętać, aby nie mieszać ciasta zbyt długo i intensywnie, bo inaczej placuszki wyjdą cienkie

cool and minty
Murzynek 213

dżemem – robi się to dopiero po upieczeniu. Pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Jeśli przekładamy ciasto dżemem musimy zaczekać aż zupełnie się ostudzi, żeby dało się je ładnie przekroić. Na koniec dekorujemy murzynka polewą czekoladową – rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej w razie potrzeby dodając odrobinę mleka lub śmietany kremówki. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć

Ciastkozercy
BABKA ZEBRA 207

drugiej przesiewamy kakao i mieszamy. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Do formy dajemy naprzemiennie po łyżce białego i ciemnego ciasta. Pieczemy w 170 stopniach około 50 min. Do suchego patyczka. Forma 15*10 cm. Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową

słodki bratek
Babka potrójnie kakaowa z jabłkami 171

Przepyszne ciasto dziś przedstawiam. Dla miłośników czekolady znakomity deser do kawy czy herbaty bez cukru oczywiście. Jest wilgotna i mocno czekoladowa. Szybko się kręci i babka znika dość szybko, jest znakomita. Babka potrójnie czekoladowa z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka brownie 197

wbić jaja, dodać cukier i ubijać aż jajka będą puszyste i gęste, a cukier całkowicie rozpuszczony. Następnie wlać masę czekoladową i wymieszać na jednolitą masę. Wsypać przesianą mąkę,  kakao oraz proszek żedo pieczenia i zmiksować na jednolitą masę. Ciasto wymieszać z posiekanymi orzechami i pokrojoną na kawałeczki mleczną czekoladą. Wstawić na 30-40 minut do zamrażarki. Nabierać łyżką schłodzoną

Słodka Strefa
Muffiny dyniowe z serem 160

kórego można je przygotować albo jaki można do nich dodać celem poprawienia ich smaku. Jeśli mam czekoladę piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę słodkich ciast. Muffinki

mecooks
Pomysł na… dyniową pastę piernikową 149

więcej płynu, zdjąć przykrywkę i odparować), a następnie zmiksować. Puree można wykorzystać, jako zagęstnik zupy ( z ciecierzycą ), dodać do ciasta ( babeczki, sernik ), dania wytrawnego ( kurczak curry ), albo… wymieszać z kakao i daktylami (uprzednio namoczonymi), co da pyszny krem czekoladowy lub, jak w tytule – wykonać pyszną pastę kanapkową, dodając do puree przyprawy korzenne: kardamon, cynamon, imbir, goździki i odrobinę

Kucharzyca
Deser mango z awokado czekoladowym 180

deser. Nic wielkiego a jaki dobry. Zrobimy go w 15 minut. Uwielbiam mango i często dodaję go do deserów i ciast. 1 awokado 1/2 cytryny 1 mango 1 łyżka kakao 3 łyżki miodu płynnego 300 g jogurtu greckiego melisa czekoladowe słupki 7 ciastek kakaowych Ciastka kruszę i przekładam do trzech szklanek. Awokado obieram, dodaję kakao, sok z cytryny, miód

wesoła kuchnia
Muffiny dyniowe z serem 210

kórego można je przygotować albo jaki można do nich dodać celem poprawienia ich smaku. Jeśli mam czekoladę piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę słodkich ciast. Muffinki

mecooks
PIERNIK KAKAOWY Z POWIDŁAMI 195

piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową gotowy piernik studzimy i dopiero zimny przekrawamy na pół i smarujemy powidłami, a wierzch polewamy polewą czekoladową. Źródło: http://kuchniapelnasmakow.blogspot.com/2011/12/piernik-kakaowy-mojej-babci-i-mojej.html

Słodkie zapomnienie
Ciasteczka piernikowe 179

suchymi składnikami (mąka, płatki owsiane, proszek do pieczenia, przyprawa do piernika, soda) oraz rodzynkami. Obie masy łączemy ze sobą. Formujemy ciasta - powinno wyjść ok 6- 7 sztuk. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. Polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy

Lena Gotuje
Sernik „mandarynkowy łaciatek” 212

szklanki mleka w proszku 1 budyń  śmietankowy Dr.Oetker 4 jajka 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Pomarańczowa polewa czekoladowa lub zwykła  Dowolna posypka do dekoracji Sposób wykonania: Spód: Do miski wsypać suche składniki, dodać masło, żółtko i zagnieść jednolite ciasto, wyłożyć na spód natłuszczonej keksówki o wym 12/35 cm, wyrównać. Masa: Pokruszony twaróg i pozostałe składniki w tym puszkę

Wanilia i Kardamon
Chocolate crinkles - czekoladowe ciasteczka 163

ciasteczka. Popękana, chrupiąca skórka jest nie tylko niezwykle dekoracyjna, ale stanowi fantastyczny kontrast z  miękkim i mocno czekoladowym środkiem.   Dla każdego, kto lubi brownie i czekoladę.  Proste w przygotowaniu.  Należy jednak uzbroić się w cierpliwość, gdyż  ciasto musi porządnie schłodzić się w lodówce.  Wspaniale się przechowują nie tracąc nic na smaku. Przepis na około

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
CIASTECZKA ORZECHOWO-OWSIANE 144

mąki krupczatki, 7 łyżek płatków owsianych , 60 g orzechów włoskich zmielonych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 g czekoladowych dropsów WYKONANIE  Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, następnie resztę składników, które mieszamy łyżką. Na blaszkę wykładamy ciasto, mokrymi rękami formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy ok. 10-12 minut w 180 stopniach na złoty kolor

słodki bratek
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTKA GRYCZANE 163

potem jaja i zmiksujcie wszystko na gładką masę. Teraz zmniejszcie obroty miksera (lub użyjcie do mieszania łyżki) i wmieszajcie do czekoladowej masy suche składniki. Dosypcie posiekaną czekoladę, wymieszajcie. Na papier do pieczenia nakładajcie niedbale łyżką porcje masy zachowując odstępy- ciasta wystarcza na około 25 ciastek. Pieczcie około 9-10 minut.  Po wyciągnięciu z piekarnika ciastka wyglądają na niedopieczone

OliveandThyme
RAZOWE CIASTKA CRISPEARLS 219

szkl. cukru, 100 g płatków owsianych , 100 g mąki razowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g kuleczek czekoladowych WYKONANIE Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, następnie mąki, proszek, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy kuleczki, mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach

słodki bratek
Kasza jaglana Beata Pawlikowska - recenzja 180

orzechami i marchewką. Bardzo ciekawy rozdział stanowią również sosy, dipy i pasty do kanapek ja na pewno skuszę się na czekoladowy sos ze śliwkami, choc dyniowa pasta z parpyczką chili też zapowiada się ciekawie. Książkę kończą rozdziały dla łasuchów: ciasta i ciasteczka oraz desery. Mi spodobały się bardzo orzechowe ciastka z czekoladą i deser gruszkowo-orzechowy z amarantusem. W ostatnim

Cynamonowe szczęście
Tiramisu ze śliwkami 198

wtedy należy nakładać łyżką, natomiast następnego dnia, gdy poleży w lodówce, można go pokroić jak ciasto. Składniki: – biszkopty podłużne, 2 opakowania – 500 g serka mascarpone – 500 ml śmietany 30% – 1 puszka 440 g kajmaku czekoladowego – 2 łyżki cukru pudru – 3/4 szklanki powideł śliwkowych – kakao do posypania – 500 ml mocnej

To co kocham
Śmietanowiec babci Basi 195

wierzch trzemy drugą schłodzoną kakaową część ciasta. 11.Pieczemy w temperaturze 180 st . C przez ok. godzinę. Przypominam ! Po upieczeniu ciasta , pozostawiamy go w piekarniku 5 min przy uchylonych drzwiczkach. . 12. Po upieczeniu schodzony placek dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową . Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Kostka z truskawką 208

Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10 dag posiekanych orzechów włoskich 1/3 … Czytaj dalej Kostka z truskawką

czarrna od kuchni
Pijak 176

cukier, suchy mak i wiórki.  Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy  w wódce lub spirytusie.  Układamy je na kremie  i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Pyszności Słodkości
Nieco odchudzony tort makowy z kawową nutką 390

rozkroiłam na 3 części, pierwszą z nich posmarowałam cienko dżemem porzeczkowym, a na dżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy.  Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki

Cynamonowe szczęście
Bułeczki drożdżowe z owocami i kruszonka, z ciasta ziemniaczanego czyli Niedzielne Śniadanie odc.67 167

Dzisiaj obchodzimy szwedzkie święto cynamonowych ślimaczków.  Niestety w tym roku nie będę się nimi raczyć, zaplanowałam bowiem gofry czekoladowe.  Przeczytacie o nich niebawem a teraz zapraszam na wyjątkowe bułeczki, które piekłam w ubiegła niedzielę. Bardzo długo świeże ciasto drożdżowe napełnione smakowitym farszem owocowym.  Co mogłoby być lepszego?!? Przepis na ciasto znajdziecie w książkach Liski, farsz również

Dzieje kuchennej Wiewióry
Słoiki w Stolycy, czyli warsztaty z przetworów 167

zaskoczenie tego spotkania - karmelizowane jabłka. Przepisem na ten smakołyk Hońka na pewno się z Wami podzieli ! Truskawkowa konfitura z czekoladową nutką.  Gruszki w syropie. W mniejszym słoiczku z dodatkiem kilku malin, które nadadzą różowy kolor gruszkom. Idealne do ciast na zimowe niedziele. I na koniec słit-fotka pamiątkowa

Karczma Honorietty
Dwukolorowy murzynek z masą jogurtową 250

wymiary ok 24x28cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy połowę ciasta brązowego, a na nie masę jogurtową. Wylewamy resztę brązowego ciasta i wyrównujemy. Na Pieczemy w temp 160 C około godziny. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

e-PrzepisyKulinarne
Zebra 154

Okrągłą formę (ok 20 cm śr.) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną, następnie łyżką na zmianę kłaść ciasto do momentu całkowitego wykorzystania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 40 minut, po upieczeniu można polać polewą czekoladową bądź posypać cukrem pudrem (ale muszę powiedzieć, że bez niczego na wierzchu równie dobrze smakuje

Motylkowa Kuchnia