ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:316/1040)

Czekoladowo - kokosowe babeczki 184

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo - kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty, a nastraja również świątecznie jak pieczenie pierników

pink envelope
Przepis na miłość, dietetyczne ciasto czekoladowe 294

piecz ok. 50 minut. Po ostudzeniu możesz ciasto podzielić na dwie części i posmarować np. domowym masłem orzechowym, roztopioną gorzką czekoladą lub niskosłodzoną konfiturą. Wierzch ciasta możesz udekorować polewą czekoladową i owocami. Przepis bierze udział w akcjach:               On jest szefem małej fabryki czekolady, ale umiera ze strachu, gdy ma rozmawiać

Qlinarnie i Qlinarnie
Salceson z dynią piżmową 178

końcu dodajemy dynię, rodzynki i orzechy. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i pieczemy w 170 C przez 45 minut. Ciasto możemy polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem

Jadło i czytadło
Kostka czekoladowa z Grześkami 998

moja choroba zbiegła się rocznicą ślubu. Jak ten czas szybko leci, to już 22 lata razem z moim Adamem. Nie szalałam zbytnio bo upiekłam proste ale pyszne ciasto. jest to kostka czekoladowa z dodatkiem wafli Grześki. Jeśli nie robiliście takiego połączenia to koniecznie zróbcie takie ciacho, jest pyszne i łatwe do przygotowania. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Torcik czekoladowo-miodowo-gruszkowy. 185

Torcik czekoladowo-miodowo-gruszkowy. Składniki : Ciasto : 15 dkg miodu 4 żółtka 4 czubate łyżeczki kakao 1/4 łyżeczki cynamonu 15 dkg pełnej mąki z orkiszu 4 białka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masło do smarowania formy Dekoracja : 7-8 dojrzałych gruszek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżki kakao 375 ml mleka 3 łyżeczki miodu

Przepisy i porady kulinarne
Fale Dunaju 203

tworzył korzuch, Wystudzić. Masło zmikować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać przechłodzony budyń i cały czas miksować. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Łyżeczka kawy rozpuszczalnej Z podanych składników zrobic polewę czekoladową.    Gotową polewę wylać na masę

Na słodko lub wytrawnie
Cytrynowy miodownik z kaszą manną (Stefanka) 239

energicznie mieszając. Dodajemy sok z cytryny. Gotujemy chwilkę aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem dzielimy na 3 części. Finał: Upieczone placki przekładamy kremem. Wierzch ciasta także smarujemy kremem i dekorujemy np.  polewą czekoladową. Albo tak jak ja posypać czarnym sezamem.  Ciasto jest dobre po 3 dniach aż skruszeje, a po tygodniu nadal jest świeże i smaczne. :) stefanka

Bon Appetit Małgorzaty
Czekoladowy sernik na zimno. 225

Miała być rolada powstał sernik. Kiedy robiłem biszkopt, oddzielałem białka od żółtek i do białek trafiło nieco żółtka i musiałem miksować, to nie oddzielnie, a na

Kuchnia Łukasza
Niby Królewiec 200

ugotować budyń. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodawać porcjami masło. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciepły krem wylać na przestudzone ciasto miodowe, przykryć ciastem biszkoptowym. Oblać polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin (najlepiej do następnego dnia) w lodówce

Praktyczna pl
Tarta czekoladowo - kokosowo - malinowa 291

Kochani pieczemy tartę :) Jest naprawdę przepyszna i szybka w wykonaniu.  Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ( uniwersalnej) 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru

Niezły Młynek
Sos czekoladowy do deserów 195

razy zastanawialiście się jak zrobić sos czekoladowy do lodów, deserów, ciast, który nie byłby tylko rozpuszczoną czekoladą zastygającą po 30 sekundach, ale satynowym, aksamitnym sosem, wisienką na torcie? Dzisiaj macie szansę, bo poniższy przepis jest właśnie na taki sos. Uzależnicie się od niego. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Babeczki kawowo – chałwowe 212

kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis i fajne połączenie smaków. Polecam!!!! listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='140 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1/2 szklanki mocnej(...)czekoladę. Wymieszać rózgą kuchenną, delikatnie, tylko żeby rozbełtać. Do mokrych składników dodać przesiane składniki suche, wymieszać trzepaczką tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić je ciastem prawie do pełna, pozostawiając 1 cm wolnego od górnych brzegów papilotki. Piec w temperaturze 170ºC przez 20 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. Krem chałwowy

moj przepis na
Tort bezowy z orzechami i czekoladą 200

piekarnika i czekamy aż bezy się wystudzą.  Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę. Z tabliczki czekolady odłamujemy trzy kostki, resztę ścieramy na tarce. Jeśli zamiast kremu czekoladowego użyjecie dżemu porzeczkowego, to ciasto nie będzie aż tak słodkie.   Na paterze układamy pierwszy blat bezowy (użyłam jasnego) i rozsmarowujemy na nim połowę ubitej kremówki, posypujemy połową startej czekolady i przykrywamy

Gotowanie i blogowanie
Babka czekoladowa brownie 174

się do tego nadaje! 😉 mocno czekoladowa, wilgotna konsystencja, która rozpływa się w ustach przy każdym kęsie. Nie przesadzam 😉 Do ciasta dodałam rozpuszczoną gorzką czekoladę i czarne… Artykuł Babka czekoladowa brownie pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Orzechowo-czekoladowa babka (na orzechach laskowych) 274

Orzechowo-czekoladowa babka (na orzechach laskowych). Moi stali czytelnicy wiedzą jak kocham piec najróżniejsze babki. No cóż… babki i serniki, to ulubione ciasta w moim domu. Po niech sięgamy najchętniej, one znikają najszybciej A i w przygotowaniu są tak proste, że mogę je piec cały czas Dziś zapraszam Was na pyszną orzechowo-czekoladową babkę (na orzechach laskowych). Kiedyś piekłam(...)Mieszamy tylko do połączenia składników. Masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny – u mnie około 40-45 minut. Nie zostawiamy ciasta za długo w piekarniku, aby się zbytnio nie wysuszyło

Słodkie okruszki