pyszne ciasto parzone przełożone masą budyniową i kostkami galaretki wiśniowej , która ożywia masę. Na blogu można znaleźć też karpatkę z masą cytrynowa i karpatkę z kremem czekoladowo - waniliowym . Zapraszam do wypróbowania. Ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ( opcjonalnie) 4 jajka Zagotować wodę z margaryną, wsypać do niej mąkę i energicznie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKolejny przepis i kolejne ciasto.Tym razem bez owoców,takie mało sezonowe.Musi takie być bo mamy u siebie siostrzenicę a Ona uwielbia wszystko co czekoladowe a ja uwielbiam sprawiać przyjemność. Ciasto jest pyszne,wilgotne,nie potrzebuje już dodatkowego nasączania.Masa z nutelli to już w ogóle to co powoduje,że ciasto to taki torcik. Ciasto: 3/4 szklanki oleju 5 jajek(...)dać połowę lub 3/4 słoika.Wystudzone ciasto przecinamy na dwie części i smarujemy masą.Dekorujemy według uznania. Wierzch ciasta posmarowałam niewielką ilością masy i posypałam gorzką czekoladą startą na grubych oczkach.Z powodzeniem możemy podwoić ilość składników i zrobić pyszny czekoladowy torcik
Niespełnione zdolności kulinarnepieczenia 2 czubate łyżeczki kakao 5 czubatych łyżeczek masła orzechowego 1/3 szkl oleju garść żurawiny suszonej (niekonieczna) polewa czekoladowa: 5 łyżeczek cukru 15 g masła 1 łyżka zimnego mleka 2 czubate łyżeczki kakao orzechy grubo pokrojone do posypania po wierzchu Ciasto 1. Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. 2. Dodajemy przesianą mąkę(...)wysmarowanej i wysypanej bułką tartą foremki. Ciasto pieczemy 180 stopniach przez około 35-40 minut do tak zwanego suchego patyczka (drewniany patyczek wbity w ciasto musi być suchy! ) Polewa 4. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy wystudzone ciasto i obsypujemy orzechami. Smacznego
Gotowanie...to proste !nawet były trochę ciepłe. Przygotowuję w tym czasie produkty na ciasto i włączam piekarnik na temp. 180 st C, żeby był nagrzany jak urobimy ciasto: 6 jaj, 1 szklanka cukru, 3 budynie czekoladowe bez cukru, 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania : Do odmierzonej ilości mąki wsypuję 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Razem przesiewam do miski(...)produkty.( mąka, proszek do pieczenia i budynie, ) Na blaszkę wykładamy papier i na chwilę 2-3 min wkładamy do piekarnika do ogrzania , wyjmujemy i wylewamy na ciepła blaszkę płynne ciasto. Drewnianą, lub plastykowa szpatułką możemy wyrównać wierzch ciasta, albo też chwileczkę poczekać ,aż samo się rozłoży. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. C, i piec 25 min. (góra dół
Pysznosci Babci BasiIdealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem
Domowe TortyIdealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem
Domowe TortyPyszna, wilgotna babka, która będzie idealnie prezentować się na wielkanocnym stole. Podwójnie czekoladowa - z gorzką czekoladą w cieście i białą w kremowym nadzieniu serowym. Lżejsza, lecz równie pyszna wersja tradycyjnej wielkanocnej babki - bez masła i żółtek. Ciasto wieńczy delikatna, jogurtowo-miodowa polewa z wiórkami gorzkiej czekolady. Serdecznie polecam:) Składniki (na okrągłą formę do babki) : ciasto: - 200 g mąki (u mnie
Kuchnia Ellieczekoladą, posypać cukrem pudrem lub polać polewą z gorzkiej czekolady i posypać mielonymi orzechami. Każda wersja będzie smakowała wyjątkowo. Ciasto proste w przygotowaniu nie przysporzy zbyt wielu problemów, nawet początkującym cukiernikom:) Zapraszam do przepisu. Składniki Spód 60 g cukru 100 czekoladowych wafelków, pokruszonych 80 g orzechów laskowych uprażonych na patelni, posiekanych 2 łyżki stopionego masła cukier waniliowy Masa serowa(...)odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Białą lub ciemną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło, mieszamy i ozdabiamy wierzch ciasta, robiąc kratkę, paski lub polewamy całość i posypujemy orzechami. Lub wersja nie co inna z cukrem pudrem. Smacznego:) Artykuł Sernik czekoladowy pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąmasy. Całość przekładamy do formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. W tym czasie możemy przygotować krem, ale ciasto smakuje wspaniale i bez niego. Składniki na czekoladowy krem daktylowy : - 100g daktyli namoczonych w gorącej wodzie na czas pieczenia - 100ml mleka sojowego - 30g kakao bez cukru Daktyle zalewamy gorącą wodą na czas(...)miksujemy na najwyższych obrotach do czasu otrzymania jednolitej konsystencji kremu. W tym przepisie dodałam więcej mleka, żeby łatwiej rozsmarowywał się po cieście. Gdy nasz placek ostygnie, kroimy go na dwie części. Dolną smarujemy kremem czekoladowym, nakładamy na nią górną, którą również smarujemy i posypujemy orzechami. Przechowujemy w lodówce ze względu na krem. Smacznego
Be Fit Be Strongprzepisami, powinno się z niej skorzystać, dlatego też wybraliśmy z niej jeden z przepisów, który lekko zmodyfikowaliśmy Będzie to czekoladowe moelleux Standardowo zaczniemy od listy składników, która może nie jest najmniejsza ale efekt końcowy rekompensuje poniesione wydatki Ciasto: - 150g mąki samorosnącej (my zmieszaliśmy mąkę pszenną z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia) - 175g miękkiego masła - 175g drobnego cukru trzcinowego - 25g gorzkiej(...)złożeniu ciasto ładnie wyglądało) i na jedną z nich nakładamy nasz krem, a drugą przykrywamy. Całość pokrywamy nasza polewą i dekorujemy posiekanymi orzechami Przyznamy szczerze, że ciasto jest naprawdę fantastyczne o mocnym czekoladowym smaku więc jeżeli ktoś lubi dużo czekolady do ten przepis jest dla niego
Kuchenne Wariacjeformy i tą samą czynność powtarzamy z drugą częścią ciasta, z tym, że już nie musimy schładzać. Rada: jeśli zostanie ciasto można powycinać z niego małe ciasteczka np. w formie kwiatków i upiec, ozdobimy nimi mazurek karmelowy. Mazurek czekoladowo bakaliowy: Morele kroimy w paski, daktyle po długości na połowę, a orzechy prażymy na suchej patelni i jeśli mają skórkę(...)mieszamy. Masę przelewamy na przestudzone ciasto i układamy bakalie. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godz. Mazurek karmelowy: Masę przygotowujemy tak samo jak czekoladową z tym, że zamiast masła dodajemy krem karmelowego. Masę przelewamy na drugie ciasto, na wierzch dodajemy ciasteczka i ozdabiamy posypką cukrową. Odstawiamy do lodówki, żeby masa zastygła
Moniki SmakołykiSernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem Delikatny jak chmurka, puszysty i niebiańsko pyszny letni deser. Ciasto jest łatwe w wykonaniu, nie wymaga pieczenia ani wielkich umiejętności kulinarnych. Do tego wygląda efektownie i smakuje rewelacyjnie. Polecam! Do wykonania ciasta użyłam foremki o wymiarach 28×28 cm Składniki na spód: 250g sucharków(...)delikatnie łączymy ze śmietaną i jogurtem. Całość wykładamy na czekoladowy spód i wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy masę serową. żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Serek miksujemy z jogurtem oraz cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną żelatynę, mieszamy. Całość wykładamy na warstwę jogurtowo-truskawkową *** *** Z odłożonego musu truskawkowego wykonujemy wzorek na cieście. Najpierw za pomocą łyżeczki rysujemy linie a następnie przeciągamy
Blog z Apetytemdzięki temu będzie zupełnie niewyczuwalna w cieście. Przygotuj 2 keksówki (ciasto będzie niskie jak brownie) lub jedną blaszkę – wtedy będzie mu bliżej do babki czekoladowej. Wyłóż je papierem do pieczenia. Ciasto przelej do blaszek i wstaw do piekarnika na około 50 minut. Jeśli lubisz mokre brownie – możesz wyjąć ciasto już po około 40 minutach. Jeśli wolisz bardziej suchą
Eat me! Fit me!Naleśniki z masłem czekoladowym i truskawkami świetnie sprawdzą się jako podwieczorek bądź jako danie obiadowe. Polecam :) Składniki: * ciasto na naleśniki (przepis tutaj) * masło czekoladowe * truskawki * cukier puder do posypania Wykonanie: Usmażyć naleśniki.Truskawki oczyścić i umyć, przekroić na pół. Zimnego naleśnika posmarować do połowy masłem czekoladowym, na to położyć połówki truskawek. Zwinąć w trójkąt, posypać
Zrób to smaczniekremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci wariant to ciasteczka z kawałkami czekolady – do suchej masy trzeba dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto na maślance uprzyjemni smak rozpływającej się w ustach czekolady. Prosty przepis na muffinki czekoladowe: margaryna lub masło 100 g mąka 250 g kakao 50 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka brązowy cukier 150 g jajko(...)wypieków nie będziemy potrzebować tłuszczu; - najważniejszą zasadą przy pieczeniu czekoladowych babeczek jest wymieszanie osobno suchych i mokrych składników; - muffiny są bardzo proste w przygotowaniu – nie trzeba ich dokładnie mieszać, wyrosną pięknie; - dodanie wody gazowanej sprawi, że babeczki jeszcze bardziej wyrosną; - składniki najlepiej mieszać za pomocą łyżki – w innym wypadku ciasto może być zbyt rzadkie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia