ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:327/1040)

Tarta z batoników i ciasteczek 406

jajka (rozmiar L) Polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietany (np. Łaciata 30%) 100 g solonych orzeszków ziemnych, drobno posiekanych SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód tarty: Ciasteczka Oreo i herbatniki wkładamy do kielicha blendera i miksujemy na okruchy. Przekładamy rozdrobnione ciastka do miski, dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Przekładamy “ciasto” na foremkę do tarty(...)przykryła kawałki batoników. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C i pieczemy przez około 35 - 40 minut, do czasu, aż wierzch ciasta będzie złoty. Gotowe ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Polewa czekoladowa: Czekoladę i śmietanę rozpuszczamy w kąpieli wolnej. Mieszamy, aby składniki się połączyły, a czekolada rozpuściła. Odstawiamy do wystygnięcia. Oblewamy wierzch tarty polewą czekoladową, a wierzch posypujemy rozdrobnionymi orzeszkami

W kuchni Katie
Chocolate Crinkles - popękane ciasteczka mocno czekoladowe 149

Pyszne ciasteczka czekoladowe.  Upiekłam coś nowego i smacznego. Mocno czekoladowe ciasteczka, które pękają podczas pieczenia, było z nimi troszkę roboty. W południe przygotowałam ciasto, było bardzo wilgotne, wieczorem masa stwardniała, i była gotowa do pieczenia, poczekałam z wypiekaniem do rana.    Przepis W kąpieli wodnej roztop połamaną na kosteczki czekoladę i pokrojone na kawałki masło. Białka ubij(...)łyżeczce cukru pudru i ubijaj dalej, dodaj żółtka i mieszaj dalej, dodaj rozpuszczoną czekoladą. Mąkę z solą i proszkiem do pieczenia wymieszaj, powoli dodawaj do masy czekoladowej i wymieszaj na jednolitą masę. Gotowe ciasto włóż do torebki foliowej i włóż do lodówki na całą noc. Z zimnego ciasta uformuj kuleczki o szerokości 2,5 cm, obtocz je w cukrze pudrze

Kurnikowo
Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami 204

czekolady i owoców zawsze się sprawdza i zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy. Składniki na formę do tarty o średnicy 27 cm: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 100 g cukru pudru 2 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli Masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady   330 ml śmietany kremówki 50 g masła 3 łyżeczki żelatyny 30-40 dag czereśni Przygotowanie(...)lodówki na 20 minut.   Po upływie tego czasu nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć na wierzch papier i wsypać fasolę lub ryż w celu obciążenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Następnie usunąć papier i piec jeszcze przez 15 minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem czekoladowy: Do garnka wlać śmietanę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i masło. Całość

Fabryka pomysłów
Miodownik vel stefanka 562

cytryny ) opcjonalnie: krem kajmakowy na ostatnią warstwę (wymieszałam kilka łyżek kajmaku z ok. 2 łyżkami kremu) Polewa czekoladowa 3 łyżki gorącej wody 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao kilka kostek (5-6) czekolady  2 czubate łyżki śmietany  Przygotowanie Ciasto. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce a następnie dokładnie wyrobić ciasto (może być trochę lepiące). Ciasto podzielić(...)cukrem pudrem i sokiem z cytryny a następnie dodawać po łyżce budyniu. Złożenie ciasta. Na pierwszy blat wyłożyć krem, a następnie przykryć go kolejnym blatem ciasta i tak postępować do końca. Polewa czekoladowa. Wodę, cukier puder i kakao wymieszać i zagotować chwilę na ogniu. Dodać kilka kostek czekoaldy, mieszać aż się rozpuści. Zdjąć z ognia. Dodać śmietanę, wymieszać dokładnie. Jeszcze

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort czekoladowo-miętowy 246

Doskonały w smaku tort czekoladowo-miętowy powstał w mojej głowie już jakiś czas temu, a pierwsze urodziny bloga Słodki Sentyment były doskonałą okazją, żeby tort nabrał

Słodki sentyment
Dietetyczna (prawie) rolada czekoladowa 149

dałam za dużo kremu, tak czy inaczej smak jest ten sam;)  zabrałam się za nią wczoraj wieczorem i mam pyszny deser do porannej kawki;) Składniki: ciasto: 3 jajka 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 13 tabletek stewi 1 łyżeczka proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 budyń czekoladowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 0,5% stewia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto z kremem budyniowym i bananami 217

kremem budyniowym i bananami: Ciasto z kremem budyniowym i bananami na pysznym i puszystym biszkopcie. Nie jest trudny w przygotowaniu ani czasochłonny, więc z pewnością ten przepis pokocha każdy. Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 2 jajka Sól Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 250 g masła 3 łyżki cukru pudru(...)Każdą masę ubijamy na puszysty krem. Banany obieramy i przecinamy wzdłuż. Na ostudzonym biszkopcie układamy pokrojone banany, następnie nakładamy krem czekoladowy, a na to krem waniliowy. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ubitą śmietanę wykładamy na górę ciasta. Wierzch posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Artykuł Ciasto z kremem budyniowym i bananami pochodzi z serwisu Przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Keks czekoladowo-bananowy 155

Keks czekoladowo-bananowy to kolejna propozycja na świąteczny wypiek – choć u mnie keksy zdarza się piec w środku roku, ot tak! do kawy, spotkań, rozmów, umilają czas – ponadto są szybkie, za każdym razem wyjątkowe i z rozmaitymi bakaliami. Inny niż dotychczas, bo z dużą ilością kakao, przepełniony słodyczą bananów i bakalii. Wilgotny, delikatny, pachnący nadchodącymi świętami i rodzinną(...)atmosferą. Uwagi do przepisu: Keks pieczony w keksówce o długości 30 cm Wszystkie składniki miałam w temp. pokojowej Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml Ciasto bez użycia miksera, wystarczy kuchenna rózga lub końcówka od miksera Przepis znalazłam na blogu Kuchnia Doroty SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 3 czubate łyżki kakao 1 jajko + 1 żółtko 3/4 szklanki cukru 3 średnie

Zasmakuj Kuchni
Tort szachownica 365

pieczenia 2 jajka 250 g jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1 pomarańcza Składniki na krem budyniowy +czekoladowe cukiereczki do dekoracji (opcjonalnie) Krem przygotowujemy według przepisu . W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki na ciasto oprócz kakao. Blaszki (moja ma średnicę 15 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Do suchych składników dodajemy jajka, olej, jogurt i mieszamy(...)szpatułką. Powtarzamy czynność z resztą spodów. Ważne, żeby ciasto leżało na kawałku papieru do pieczenia, żeby łatwo było je później przenieść. Wyrównujemy brzegi i wierzch tortu. Ciasto przekładamy na blaszkę i obsypujemy brzegi czekoladowymi cukiereczkami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Czekoladowo orzechowy ,,banana bread” 219

zapachu który niesamowicie pobudza zmysły... spróbujcie koniecznie bo jest to idealne ciasto do kubka gorącego kakao na zimne, jesienne wieczory! Dodatkowym atutem ciasta jest jego niesamowita prostota - ono chyba nie może nie wyjść   Czekoladowo orzechowy ,,banana bread" Składniki: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 jajka(...)składniki się połączą. Dodajemy cukier. Mieszamy. Studzimy. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy jajka i miksujemy. Następnie przelewamy do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy rozgniecione widelcem banany i posiekane orzechy. Ciasto pieczemy w formie na keksa o długości ok 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia przez 1 godzinę

sierotka maRysia w kuchni
Ekspresowa Kokosowo - Jagodowa Babka 182

Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy w 190 stop przez 50-60 minut do suchego patyczka. Patyczek wbity w ciasto musi być suchy ! 4. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy wystudzone ciasto. Smacznego

Gotowanie...to proste !
tort z mascarpone i malinami 200

całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto II: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Postępujemy tak samo jak przy cieście I. składniki na ciasto III: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 budyń o smaku(...)osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. Na blat czekoladowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę kremu, wykładamy 100 g malin i rozsmarowujemy 1/3 kremu. Wykładamy ciasto z budyniem malinowym, rozsmarowujemy cieniutko kremem, rozkładamy pozostałe maliny i wykładamy równomiernie 2 część kremy. Następnie układamy ostatni blat i pokrywamy go pozostałą częścią

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowy sernik na zimno 1035

Pyszny czekoladowy sernik z gorzką czekoladą i mascarpone. Prosty w przygotowaniu bo bez pieczenia, zawsze się udaje i wszystkim smakuje. składniki: 500 g serka mascarpone 300

Monia miesza i gotuje
Piernik - błyskawiczny do przygotowania i najlepszy w smaku 2980

pieczenia do przełożenia 1 mały słoik powideł śliwkowych (250-300 g) polewa czekoladowa 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 3 płaski łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wrzącej wody do dekoracji 3-4 łyżki płatków migdałowych podrumienionych na suchej patelni Najpierw przygotować ciasto : masło rozpuścić w rondelku. Dodać do niego cukier, kakao, przyprawę do piernika i miód(...)około 40-45 minut w 180 ºC (do suchego patyczka). Gotowy piernik ostudzić, przekroić wzdłuż na dwie części. Spód posmarować powidłami i przykryć go drugą częścią ciasta. Na sam koniec przygotować polewę czekoladową : w rondelku rozpuścić masło. Następnie wsypać do niego cukier puder. Całość gotować na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając. W międzyczasie żelatynę wsypać do szklanki i zalać

Ugotować
Rogaliki z kremem czekoladowym (Nutella) 232

nutellą. Ciasta się nie wyrabia, nie odstawia do wyrośnięcia, więc jak na ciasto z dodatkiem drożdży robi się je błyskawicznie. Jest miękkie i lekko sypkie, jak ciasto kruche, słodyczy głównie nadaje mu krem czekoladowy. 3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 4 żółtka 200 g śmietany 18% 50 g drożdży świeżych 1/4 szklanki cukru 100 g masła około 1/2 szklanki kremu(...)każdej części rozwałkować koło o grubości około 3 mm. Krążek pociąć na 12 trójkąty, prowadząc zawsze nóż przez środek ciasta. Rozsmarować krem na całej powierzchni trójkąta i zwinąć zaczynając od szerszej części. Jeżeli chcemy, aby cały krem czekoladowy pozostał w środku rogalika to porcję kremu umieszczamy u jego podstawy. Układać rogaliki na blasze, posmarować rozmąconym żółtkiem i wstawić do piekarnika

https:KKuchniaMniam