ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:336/1040)

NALEŚNIKI Z MASŁEM CZEKOLADOWYM I TRUSKAWKAMI 164

Naleśniki z masłem czekoladowym i truskawkami świetnie sprawdzą się jako podwieczorek bądź jako danie obiadowe. Polecam :)  Składniki: * ciasto na naleśniki  (przepis tutaj) * masło czekoladowe * truskawki * cukier puder do posypania Wykonanie: Usmażyć naleśniki.Truskawki oczyścić i umyć, przekroić na pół. Zimnego naleśnika posmarować do połowy masłem czekoladowym, na to położyć połówki truskawek. Zwinąć w trójkąt, posypać

Zrób to smacznie
Muffiny dla czekoladoholików 181

kremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci wariant to ciasteczka z kawałkami czekolady – do suchej masy trzeba dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto na maślance uprzyjemni smak rozpływającej się w ustach czekolady. Prosty przepis na muffinki czekoladowe: margaryna lub masło 100 g mąka 250 g kakao 50 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka brązowy cukier 150 g jajko(...)wypieków nie będziemy potrzebować tłuszczu; - najważniejszą zasadą przy pieczeniu czekoladowych babeczek jest wymieszanie osobno suchych i mokrych składników; - muffiny są bardzo proste w przygotowaniu – nie trzeba ich dokładnie mieszać, wyrosną pięknie; - dodanie wody gazowanej sprawi, że babeczki jeszcze bardziej wyrosną; - składniki najlepiej mieszać za pomocą łyżki – w innym wypadku ciasto może być zbyt rzadkie

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Bardzo czekoladowe kokosanki 143

czekoladowe kokosanki. Często jest tak, że zostają nam białka i nie wiemy co z nimi zrobić? Ja zazwyczaj przygotowuję bezę, bo lubię albo ciasto z białek. Jednak dawno w domu nie było kokosanek... do tego czekoladowych :) Porcja ok 20 kokosanek  Składniki:   200 g wiórków kokosowych 340 g cukru cukier wanilinowy 5 białek szczypta soli 50 g czekolady deserowej

Niezły Młynek
drożdżowe ciasto śliwkowo-morelowe z kokosem i polewą czekoladową.. 140

kokosowe 4 łyżki, polewa czekoladowa - w opisie do misy robota wkruszyć drożdże, wlać 1/2 szklanki letniego mleka, wsypać po 1 łyżce cukru i mąki, wymieszać, nakryć talerzem i odstawić na 30 minut do wyrośniętego zaczynu wsypać mąkę z solą, cukier, cukier wanilinowy, wbić jajka, do roztopionej margaryny wlać zimne mleko i od razu wlać do ciasta hakiem wyrabiać ciasto(...)około 50 minut, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach 1/2 szklanki pudru cukru z 1 łyżeczką soku z cytryny i łyżkją mleka wymieszać, wlać podgrzaną w mikrofali polewę czekoladową i wymieszać polewą polać wierzch ciasta i zostawić do zastygnięcia - ciasto jest bardzo lekkie, puszyste i z owocami, kokosem i polewą smakuje wybornie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrusowiec 140

kolejne pyszne i delikatne ciasto bez pieczenia. Oparte jest na przepisie na bananowca , z tą różnicą, że zamiast bananów mamy pomarańczową masę budyniową oraz chrupiące groszki czekoladowe, które fajnie urozmaicają ten deser. Ciasto jest delikatne i rozpływa się w ustach, warto spróbować. CYTRUSOWIEC Składniki: (forma 24 cm) spód: biszkopty okrągłe masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 2,5 szklanki soku pomarańczowego(...)szklanki wody pianka cytrynowa: 500 g śmietany 30% 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wody (do rozpuszczenia galaretki) 2 łyżki cukru pudru skórka z 1 cytryny dodatkowo: ciasteczkowe groszki czekoladowe (typu Maltesersy,Lila Stars Milki albo Malti Keks) 1 galaretka cytrynowa skórka otarta z 1 pomarańczy Przygotowanie: Biszkopty układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. masa budyniowa: Ścieramy skórkę z cytryn

Bon appetit mon amie
Babeczki z czekoladą i płatkami migdałowymi 198

jednym zastrzeżeniem: powinnam zrobić ich więcej, bo w przedziwny sposób zniknęły w ciągu jednego popołudnia ;) Babeczki są bardzo wilgotne i nie zapychają. Ich czekoladowe nadzienie "stapia się" z ciastem, a przyrumienione migdały są chrupkie i nadają babeczkom charakteru :) To naprawdę smaczny deser do popołudniowej kawy :) Składniki na 12 muffinek: 1 szklanka mąki , pół szklanki

Codzienna kuchnia niecodzienna
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 163

sernika i kilkoma sztukami pierników, starsza kucharka wyczarowała "Sernik - Piernik". Połączenie niesamowite! Smak... cudowny! Coś jak piernikowa pianka z nutą czekoladowego musu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować. SKŁADNIKI: SERNIK I MUS CZEKOLADOWY: - pół kostki masła - 350 g serka

Wypisz Wymaluj
Tort makowo-cytrynowwy z masą czekoladową i malinową 146

Masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 100 g miękkiego masła 125 g serka mascarpone Do dekoracji: 250 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru kropelki czekoladowe lub starta gorzka czekolada Nasączenie: 2/3 szklanki herbaty z cytryną Maliny rozmrozić. Zagotować z cukrem i sokiem z cytryny. Następnie przetrzeć przez sitko i ponownie zagotować. W 1/2 szklanki zimnej(...)wyłożonej papierem do pieczenia (24-25 cm) i piec ok. 30-40 minut w 170 o C. Ciasto ostudzić, a następnie przekroić na pół. Obie części ciasta nasączyć herbatą z cytryną. Przygotować masę czekoladową. Mascarpone utrzeć z masłem, porcjami dodawać stopioną czekoladą oraz cukier puder. Dokładnie połączyć składniki. Wyłożyć na spodni krążek ciasta, przykrywając drugim krążkiem. Przygotować masę malinową. Masło

Czerwień i błękit
Tarta z jabłkami i sosem czekoladowo-karmelowym 92

jabłkami? Składniki: ciasto: 125g mąki pszennej 75g zimnego masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody nadzienie: 3 jabłka 50g masła 100g śmietanki kremówki 140g kremu karmelowo-czekoladowego (użyłam gotowego firmy Brinkers) Wykonanie: ciasto : do przesianej mąki dodać zimne masło, wodę oraz sól, szybko zagnieść ciasto, schłodzić 10min, następnie wylepić ciastem formę do tarty (śr.22cm), podpiec ok.15minut w piekarniku rozgrzanym

Raj dla Podniebienia
Bambino-deser z lodami w tle 157

szklanki mleka 1 łyżka oliwy olej do smażenia Nadzienie: 20 dag białej czekolady 150 g płatków migdałowych 1/2 litra ulubionych lodów owoce:truskawki,kiwi,winogrona sos czekoladowy do deserów Sposób przygotowania Ciasto:  Jajka ubić mikserem na puszystą pianę z cukrem,dodać zeskrobany miąższ z wanilii wlać mleko wsypać mąki dodać szczyptę soli i zmiksować gładkie lejące ciasto. Odstawić(...)gorącej kąpieli wodnej.Lody pokroić w centymetrowe plastry. Każdy naleśnik smarować cienko roztopioną czekoladą posypać uprażonymi płatkami położyć plaster lodu i zwinąć w trójkąt.Posypać pokrojonymi owocami polać sosem czekoladowym i resztą płatków i podawać natychmiast po przyrządzeniu. Smacznego życzę

Wanilia i Kardamon
Kostka śniegowa zaspa 178

Kostka śniegowa to gliniaste brownie, mocno czekoladowe i delikatna pianka, która konsystencją i smakiem przypomina ptasie mleczko. Ciasto jest wspaniałe! Składniki: Foremka 25x25 lub 20x30 Ciasto 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 250g masła 275g cukru 40g kakao 90g mąki pszennej 3 jajka Pianka 3 białka 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny 50ml bardzo ciepłej wody, ale nie wrzątku 200g(...)wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na gęstą masę, konsystencja niczym mus. Mąkę oraz kakao przesiewamy. Do jajek wlewamy ostudzoną masę czekoladową, mieszamy i powoli dodajemy przesianą mąkę z kakao, dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy przez 30 minut. Nie będzie suchego patyczka :) bo ciasto będzie gliniaste. Ciasto wyciągamy

Gotowanie i blogowanie
Stefanka na biszkopcie 467

minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Ja piekłam w prostokątnej formie, odstawiłam biszkopt do całkowitego wystygnięcia, a właściwie dopiero na drugi dzień był krojony.   MASA : Składniki : * 1 litr mleka * pół szklanki cukru * cukier waniliowy * 20 dag masła * 10 - 12 łyżek kaszy manny * sok z cytryny - łyżka * dodatkowo polewa czekoladowa - u mnie gotowa Przygotowanie : Mleko zagotować(...)cytryny. Biszkopt przekroić na 4 części. Każdą przełożyć masą. Odstawić do lodówki na kilka godzin, bądź podawać od razu. Biszkopt jest miękki i nie trzeba czekać by ciasto się nasączyło. Polać polewą czekoladową

Magiczne Życie Marty
Tort czekoladowy z owocami 156

kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na tortownicę (średnica 22cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa czekoladowa : Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Chwilę studzę. Jeszcze płynną czekoladę łączę z serkiem mascarpone. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Ambasador Siostry Anastazji 1242

Rewelacyjne ciasto na puszystym biszkopcie z dwoma przepysznymi, aksamitnymi masami - jedna czekoladowa z dużą ilością bakali i całymi kawałkami czekolady - druga ananasowa. To niezwykłe połączenie czekolady, bakalii oraz ananasa tworzy niesamowity smak - niezwykłe i wyjątkowo smaczne ciasto idealne na niema l każdą okazję . Ambasador Siostry Anastazji - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)masę ananasową, wyrównujemy i znów umieszczamy w lodowce na ok. godzinę. Polewa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie gotujemy), a następnie zdejmujemy z palnika i wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz alkoho l. E nergicznie mieszamy do rozpuszczenia czekolady oraz otrzymania gładkiej konsystencji. Strużkami lekko przestudzonej czekolady polewamy wierzch ciasta i posypujemy drobno posiekanymi orzechami.   Moje posty

Słodka Strona
Tort czekoladowy z wiśniami 202

roku postawiłam na klasykę: wiśnie i czekoladę. Nieskromnie powiem, że wyszedł obłędny! I zdradzę Wam sekret: praktyka czyni mistrza! Biszkopty już mi nie opadają, a wszelkie masy do ciast nie rozpływają :) Dziękujemy Wam, kochani czytelnicy, że do nas zaglądacie, korzystacie z przepisów, zadajecie pytania, lajkujecie, szerujecie i jesteście. Odzew z Waszej strony to najpiękniejszy prezent dla nas :) Życzymy Wam wszelkiej(...)koniec dodajemy przesianą mąkę i kakao - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez 35 - 40 minut. Po upieczeniu upuszczamy biszkopt z wysokości około 0,5 metra i pozostawiamy do wystygnięcia. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy, aby lekko przestygła. Serek mascarpone

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania