ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:340/1040)

Ciasto Pomarańczowe z Białą Czekoladą 265

mną smaki i zapachy iście świąteczne. Pomarańcza i biała czekolada zdecydowanie do nich należą. Tym razem postawiłam na dość wilgotne, cięższe ale ciągle zachowujące lekkość, pachnące pomarańczą ciasto biszkoptowe. Pokryte biało-czekoladową chmurką, posypane wiórkami z białej czekolady pięknie się prezentuje i zdecydowanie może odgrywać rolę białej śnieżynki na świątecznym stole. Bardzo polecam. Składniki: 175 g masła 175 g cukru(...)ostygnięcia. Creme frâiche roztrzepujemy za pomocą rózgi kuchennej i wlewamy do białej czekolady. Mieszamy do połączenia się składników. Wystudzony biszkopt pokrywamy kremem i posypujemy stratą białą czekoladą. The post Ciasto Pomarańczowe z Białą Czekoladą appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tort mazurkowy migdałowo-kawowy, ze śmietankowo-czekoladowym kremem i kawową galaretką 245

średnicy 18-20 cm) Ciasto: 150 g mąki 40 g zmielonych migdałów 2 łyżki drobno zmielonej kawy 50 g cukru 5 g cukru waniliowego 85 g margaryny/masła 1 żółtko szczypta soli odrobina soku z cytryny Krem śmietankowy: 250 g śmietany 30 % 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 250 g śmietany kremówki(...)rozprowadzić na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę, Delikatnie rozprowadzając palcami. Można nakłuć spód w kilku miejscach widelcem. Piec:  15-25 min w temperaturze 180 stopni Ciasto ostudzić Krem śmietankowy i krem czekoladowy: 1.Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder 2. Śmietanę rozdzielić do dwóch misek 3. Żelatynę rozpuścić w wodzie i odstawić

KreatywnePiny
Brzoskwiniowy Puch 211

białkową i ponownie zmiksować. Po uzyskaniu jednolitej masy, przesiać obydwie mąki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać szpatułką (lub mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec ok. 30 min (do tzw. suchego patyczka), po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić biszkopt na ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić(...)małe kawałki i zalać gorącą śmietanką. Odczekać 1 minutę po czym wymieszać energicznie do uzyskania jednolitej masy. Wyjąć „Brzoskwiniowy puch” z lodówki i oblać go masą czekoladową. Udekorować pralinami według uznania. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego J *na pierwszym zdjęciu widać że ciasto jest wyższe od rantu tortownicy dlatego należy „wysokość” formy przedłużyć za pomocą papieru do pieczenia, żeby

Kulinarna (nie)codzienność
świąteczny sernik na czekoladowym spodzie 441

składniki na czekoladowy spód: 110 g mąki orkiszowej lub pszennej 60 g cukru pudru 35 g kakao 100 g masła, schłodzonego 1 łyżka wody wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, cukier puder, masło. Wszystko siekamy nożem. Dodajemy wodę, siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie wyciągamy(...)ciasto i równomiernie wylepiamy nim dno tortownicy (22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. dodatkowo: polewa czekoladaowa kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji składniki na masę serową: 1000 g sera białego 200 ml śmietany kremówki 5 jajek 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej wykonanie: Ser mielimy

Domowy Smak Jedzenia
błyskawiczne ciasto piernikowe bez miodu 208

oleju 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody oczyszczonej dodatkowo do dekoracji: polewa czekoladowa (np.roztapiamy 100 g czekolady + 50 g masła) posiekane orzechy włoskie wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w garnku, mieszamy np. końcówką od miksera. Wymieszane ciasto(...)przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą keksówki ( cm). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 40 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z formy i studzimy. Polewamy całe polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Batoniki z mlecznym kremem i czekoladą 167

domowe słodycze na specjalną okazję, jak również bez okazji. Krem mleczny , a właściwie taki bardziej krem maślany , bo zrobiony z pysznego masła rozpływa się w ustach, podobnie jak polewa czekoladowa . Każda warstwa tych pysznych batoników jest niesamowita, a razem.. razem tworzą coś genialnego. Na bok odłóżcie batoniki ze sklepów, nie są w stanie im dorównać! Spróbujcie, a się przekonacie(...)słony. Według mnie groszek ptysiowy jest najbardziej neutralny i najłatwiej jest go zamienić na proszek, z którego w bardzo prosty sposób zrobimy spód do wszelakich ciast bez pieczenia, czy batoników.  Polewa czekoladowa z czekolady jest moją ulubioną zaraz obok polewy z czekolady i śmietanki. Te dwie polewy są wspaniałe, różnią się stopniem twardnienia Składniki potrzebne do przygotowania domowych batonów

MamaOskarka
SERNIK GOTOWANY NA CIASTKACH 179

Sernik chłodzimy. Podgrzewamy kremówkę razem z połamanymi czekoladami, masłem, aż się rozpuszczą. Zakręcamy gaz, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Na zimny sernik wylewamy polewę czekoladową i pozostawiamy do ostygnięcia.  Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów. Uwagi; Zimny sernik najlepiej kroić mokrym nożem, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto orzechowe z kremem 143

tort orzechowo - śmietankowy (link: do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/03/tort-orzechowo-smietankowy.html), tort orzechowo - kawowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/02/tort-orzechowo-kawowy.html), tort czekoladowo - orzechowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/tort-czekoladowo-orzechowy.html), tort ferrero orzechowo - czekoladowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/03/tort-ferrero-orzechowo-czekoladowy.html), szybkie ciasto z orzechami (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/szybkie-ciasto-z-orzechami.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Francuskie poduszeczki z czekoladą 255

zadbać o swoją dietę - pojawią się w końcu przepisy na zielone sałatki i zdrowotne koktajle. A dziś, tak na osłodę, mam dla Was przepis na ciasteczka z czekoladowym nadzieniem. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - słoiczek kremu typu nutella - mleko (do posmarowania ciasteczek) - cukier do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości mniej więcej 5x5cm. Na każdy kwadrat wykładamy

W poszukiwaniu inspiracji
Domowy kopiec kreta 490

kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako bazę wykorzystałam czekoladowy biszkopt , który bardzo łatwo pokruszyć i świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie(...)reszty kremu i mieszamy energicznie aż całość dobrze się połączy. Do gotowego kremu możemy dodać jeszcze wiórki czekoladowe (lepiej nie tak dużo jak widzicie u mnie na zdjęciu, bo krem zrobi się bardzo słodki). Cienką warstwę kremu nakładamy do wydrążonego wcześniej ciasta. Kroimy banany na plasterki, układamy na kremie i skrapiamy sokiem z cytryny. Banany przykrywamy kremem. Na krem nakładamy

Ciastkozercy
Bajaderki kakaowe ze skórką pomarańczową i migdałami 198

mnie skórka pomarańczowa i migdały 300 g dżemu truskawkowego 125 g masła 2 czubate łyżki kakao pozostałe: posiekane migdały  płatki cynamonowe pokruszone polewa czekoladowa, czyli czekolada mleczna i odrobina mleka Przygotowanie: Ciasta i ciasteczka drobno kruszymy, ręcznie lub w malakserze i przesypujemy do naczynia.  W garnku gotujemy mleko, cukier, masło i kakao. Lekko studzimy i mieszamy z pokruszonymi(...)ciastami, dżemem i bakaliami. Wszystko dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Z przygotowanej masy formujemy kulki, obtaczamy je w polewie czekoladowej, czyli rozpuszczonej czekoladzie w mleku, a następnie w migdałach lub pokruszonych płatkach cynamonowych.  Odstawiamy do stężenia. U mnie około godzinki w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto karmelowe 223

ekspresowe ciasto. Idealne na zabiegany dzień, kiedy  zjadłoby się coś słodkiego,  ale nie koniecznie ze sklepu. Ciasto: 1/2 kostki masła (lub ewentualnie margaryny), 5 jaj , 3/4 szklanki cukru , 1 łyżeczka proszku do pieczenia , 5 opakowań budyniu czekoladowego (każdy na pół litra mleka) - ja tym razem   dałam 2 czekoladowe i 3 krówkowe. Wszystkie składniki utrzeć mikserem na gładką(...)zobaczymy jak bardzo zgęstniała. Smacznego! Ten przepis został opublikowany jakiś czas temu w prowadzonym przez  Malinę  serwisie  Trendy Kosmetyczne . p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Princepolek, czyli ciasto z Prince Polo, migdałów, orzechów i kokosu :) 506

migdały i orzechy oraz kokos. Całość dobrze mieszamy łyżką. Prince polo kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170°C około 35minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około 10 minut w piekarniku. Masa budyniowa: 1litr mleka 3 budynie waniliowe ¾ szklanki cukru żółtka (pozostałe(...)śmietanki kremówki (30%) Śmietankę zagotowujemy w garnuszku, po czym dodajemy do niej pociętą na drobniejsze kawałki czekoladę i cały czas mieszamy, do chwili, gdy powstanie jednolita masa czekoladowa. Gorącą czekoladą oblewamy wierzch ciasta i pozostawiamy go, na co najmniej 2 godziny by ciasto wystygło, a jeszcze lepiej przystąpić do konsumpcji następnego dnia ;) R E K L A M A google

Smakowy Raj
Migdałowe brownie z malinami 205

Dodać zimny sos czekoladowy, wymieszać. Dodać migdały, przesianą mąkę i zapach. Wymieszać do połączenia. Blachę o wymiarach 22x30 wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej masę czekoladową, na wierzchu ułożyć maliny.  Ciasto pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut. Po wystudzeniu ciasto przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Muffinki Zebra 260

Zebra – znacie to ciasto? Napewno większość zna , albo przynajmniej o nim słyszało! Dziś mam dla Was przepis na muffinki robione właśnie na wzór ciasta Zebra . Delikatne … kakaowo – śmietankowe … z czekoladowo – kokosową posypką zachwycą niejednego! Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI: ( na ok.15 szt ) - jajko – 2 duże szt. - cukier – ok. 2/3 szklanki - mąka pszenna(...)łyżeczka DODATKOWO: - polewa czekoladowa – 200 ml - kokos – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę dzielimy na dwie równe części. Jedną zostawiamy jasną, do drugiej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej

Ostra na Słodko