ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:332/1040)

Walentynkowe ciasteczka serduszka. 197

minut. ❤ ❤ ❤ Szukacie więcej przepisów na Walentynki? Koniecznie zobaczcie TOP   3 przepisów na ciasta walentynkowe : 1.   walentynkowe ciasto serce .  2.  ciasto walentynkowe serduszko . 3. walentynkowy sernik czekoladowy z truskawkami. Na pewno spodobają Wam się te przepisy. A jeżeli szukacie jeszcze innych fajnych inspiracji na ciasta i desery to zapraszam do zakładki SŁODKOŚCI , gdzie na pewno znajdziecie

RITA food channel
Czekoladowa kopuła - sernik na zimno 182

Czekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej

Monia miesza i gotuje
Babka czekoladowa z likierem cherry 170

Lekka, puszysta czekoladowa babka z wyrazistą alkoholową nutą z wiśniowym akcentem, oblana delikatną mleczną czekoladą to świetna propozycja na tradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto potrójnie czekoladowe-bez pieczenia 420

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z bardzo pysznym ciastem na zimno,które jest potrójnie czekoladowe :)  Składa się z trzech warstw,każda z nich to inna czekolada-gorzka,mleczna oraz biała :)  Polecam,ciasto jest wspaniałe,łatwe i pięknie wygląda. SKŁADNIKI *przepis na tortownice 21cm WARSTWA 1 -1 czekolada gorzka 90-100g -250 ml mleka -100 ml śmietanki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babka serowa. 381

Babka kakaowo – czekoladowa z dodatkiem kremowego sera Philadelphia który nadaje jej wilgotności .Polecam. Składniki : keksówka 19 cm 1 łyżka mocnego espresso ,ostudzić 200 g serka

Ladylaura.
Sernik z musem malinowym 164

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
Tort czekoladowy z kremem czekoladowym, niepieczony 135

Tort czekoladowy z lekkim kremem czekoladowym. Bardzo prosty bezglutenowy deser, do którego przygotowania potrzebne jest tylko kilka składników: spód: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 100

królestwo garów
Blok czekoladowy 219

Opis: Blok czekoladowy, ten smak zna prawie każdy z nas. Blok czekoladowy to słodycz, która robiła furorę w czasach PRL-u. Chociaż w dzisiejszych czasach półki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PRL-owski blok czekoladowy 230

Tego ciasta chyba nie trzeba przedstawiać, pewnie wszyscy je znają.  Jest to klasyk, który robił furorę w czasach, gdy na półkach w sklepach nie było

Ciasteczkowy Potwór
Syrop czekoladowy 123

Syrop czekoladowy...własnoręcznie zrobiony...pycha...do lodów, deserów..a nawet do podjadania bez niczego.. 1/3 szkl. kakao 1/2 szkl. wody 1 i 3/4 szkl.cukru 1

Moje domowe kucharzenie
Sernik z musem malinowym 185

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
Czekoladowo - orzechowe batoniki ryżowe 218

To co dzieciaki lubią najbardziej - i nie tylko. Czekolada i orzechy, to jedno z moich ulubionych połączeń. Dzisiaj bardzo prosty sposób na szybki deser

Niezły Młynek
Świąteczne muffinki choinki 199

Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam

pink envelope
Czekoladowy migdałowiec bez mąki 391

Ponieważ miało być fit to nie ma mąki, jednak bez czekolady nie było by takie fajne hehe. Hmm ciasto wyszło obłędnie, do kawy idealne i nie

Niezły Młynek
Sernik z musem malinowym 334

Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na

Bullio
664. Tost trochę inaczej.. w panierce! 219

Pieczony czekoladowy tost francuski w panierce z płatków śniadaniowych (lion) z truskawkami i jagodami ( potem jeszcze jogurtem z mascarpone) (inspiracja) Gdy tylko zobaczyłam tego tosta, wiedziałam

More food, love and dreams
Strzępiaki 194

lodówki. Gdy wszystkie będą gotowe wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 13 minut do lekkiego zrumienienia ciasta. Po tym czasie uchylamy całkowicie drzwiczki piekarnika i trochę wysuwamy kratkę/podkładkę z foremkami. Zostawiamy. Krem czekoladowy: 200 ml śmietany kremówki 30% Saszetka rozpuszczalnej czekolady do picia 25 g lub spora łyżka kakao 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone(...)stopniowo dodawaj do ubijanego kremu. Gdy krem uzyska odpowiednio gładką konsystencję, włóż go do lodówki do stężenia. Wykonanie babeczek: przygotowane kruche spody 1 banan przygotowany krem czekoladowy prażony amarantus Do przestudzonego kruchego ciasta nakładaj małe kawałki bananów, lekko dociskając do spodu. Krem wyjmij z lodówki i partiami przekładaj do rękawa cukierniczego z gwiaździstą tylką. Wyciskaj na babeczki zaczynając od zewnętrznej

Eat Shrimps
Pierogi czekoladowo - cynamonowe z borówkami 191

Trochę eksperymentu przy pierogach i wyszły pysznie pyszne :)  Coś dla łasuchów i dzieci, deser na ciepło podawany z lodami śmietankowymi ale i na zimno równie

Niezły Młynek
Czekoladowa kawa z cynamonem 203

Składniki: 100 g czekolady gorzkiej 50 ml wody 400 ml mleka 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 3 laski cynamonu GUSTUS 3 łyżeczki cukru (jeżeli

Niezły Młynek
Kruche babeczki z masłem orzechowym i musem czekoladowym 214

minut do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wykrawamy koła. Foremki do babeczek smarujemy olejem, posypujemy tartą bułką lub kaszą manną. Wylepiamy ciastem foremki. Babeczki pieczemy 25 minut w 180 stopniach C. Upieczone, ostudzone babeczki ostrożnie wyjmujemy z foremek. MUS CZEKOLADOWY: 2 białka 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy, dodając masło,  w kąpieli wodnej. Białka ubijamy

kolorowotorcikowo
Piernik staropolski dojrzewający cz.2 286

ciasta na piernik dojrzewający przygotowany minimum 4 tygodnie wcześniej (przepis:  patrz tutaj ) - marmolada do przełożenia piernika (smak wg uznania; można też użyć masy krówkowej) - polewa czekoladowa Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Ciasto dzielimy na pół.  Ciasto rozwałkowujemy na dość cienkie placki i wykładamy nim wcześniej natłuszczone, niewysokie blaszki do pieczenia (mnie wyszły dwie o wymiarach 33x23cm) Odcinamy(...)wystające poza blaszkę ciasto i wstawiamy do piekarnika na +/- 20 minut. Ciasto w piekarniku powinno podwoić swoją objętość, Wyjmujemy z piekarnika, lekko przestudzamy i kroimy każdy z placków na 4 części. Pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia. W tym czasie piernik zacznie twardnieć. Wystudzone blaty piernika smarujemy równomiernie marmoladą i nakładamy na siebie. Wierzchniego blatu nie smarujemy. Tak przygotowane pierniki przykrywamy

W mojej holenderskiej kuchni
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 197

BABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA   KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ     FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE   MIODOWNIK KRÓLEWSKI   KRETOWISKO TIRAMISU SERNIK PUSZYSTY   SERNIK Z MALINAMI   SERNIK Z KASZĄ MANNĄ   SERNIK

Sama słodycz i szczypta chili
Mini torcik czekoladowy 198

pieczenia, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy o wymiarach,  spód 129x125 mm, wysokość 35 mm Piec w 175 stop, przez ok. 25 minut. Wyjąć ciasto z formy , ostudzić, przekroić na 3 placki. Krem czekoladowy : Do rondla wlać szklankę mleka, osłodzić, doprowadzić do zagotowania. W pozostałym mleku rozrobić budyń, wlać na gotujące się mleko. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia(...)samym końcu wlać roztopioną czekoladę, dokładnie wymieszać. Pierwszy blat ciasta, ułożyć na tacy, nasączyć ponczem. Wyłożyć porcję kremu, przykryć drugim blatem ciasta. Tak samo postąpić z trzecim blatem. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem, obsypać wiórkami czekoladowymi, udekorować perełkami i posypką. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Babka cytrynowa z polewą czekoladową 310

cukru waniliowego Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 2-3 łyżki masła Wykonanie: Jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Formę na babkę dokładnie smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Małymi porcjami dosypujemy mąki i proszek do pieczenia cały czas delikatnie mieszając ciasto. Na koniec dodajemy(...)przykryć folia aluminiową. Na parze w garnuszku rozpuszczamy czekoladę, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Gdy ciasto przestygnie wyjmujemy je z formy i dekorujemy polewa czekoladową

Kulinarne przygody Gatity
Domowe ciasteczka oreo 161

Domowe ciasteczka oreo Kruche, mocno czekoladowe i przepyszne ciasteczka, przełożone rozpływającym się w ustach kremem na bazie mleka w proszku. W smaku bardzo przypominają znane i lubiane ciasteczka oreo. Z podanych składników wyszło mi około 45 „złożonych” ciastek.     Składniki: Ciasto: 250g mąki 130g cukru szczypta soli 200g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao

Blog z Apetytem
Adwokat Diabła- czyli tort sernikowy z adwokatem 302

wybór ponownie padł na sernik ,jednakże niezwykły i w wyborowym towarzystwie. Jak już kilka razy pisałam jestem fanem gorzkiej czekolady. Sernik czekoladowy to jeden z moich ulubionych, więc tak w ramach prezentu urodzinowego postawiłam na ten wariant ciasta. Nie przepadam za klasycznymi tortami z litrami mdłej masy śmietanowej lub jeszcze gorzej maślanej, chodź nie mówię że są w 100 % złe(...)małą ilością cukru w stosunku do ilości kakao i gorzkiej czekolady. Obłędnie kremowy, zwarty i równy jak stół. Zwieńczeniem jest galaretka z likieru jajecznego (adwokatu). Ciasto nazwałam adwokat diabła bo sernik ma diabelnie czekoladowy smak a adwokat dopełnia intensywne doznania podczas degustacji. W końcu jest karnawał i raz do roku można zaszaleć.  Składniki:  Na spód

vaniliowoczekoladowa