Puszyste i delikatne drożdżówki ze słodkim kremem czekoladowym. Świetne na śniadanie lub słodki podwieczorek. Z ciastem bardzo dobrze się współpracuje i długo zachowuje świeżość. Szybkie i łatwe do zrobienia, podbiją serca niejednego smakosza :) Polecam! Składniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka suchych drożdży 1 jajko 125 ml ciepłego mleka 25 g stopionego masła + krem(...)czekoladowy Mąkę połączyć z solą, drożdżami i cukrem. Do mąki dodać pozostałe składniki zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść, i rozwałkować. Wycinać prostokąty o wymiarach 7 x 12 cm. Na krótszym boku ponacinać kilka pasków, do 1/3 wysokości prostokąta. Na środku każdego nakładać łyżeczkę kremu czekoladowego, zwinąć
Domowa cukiernia Ewykokosowo-czekoladowa z bananami w karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem
Eat me! Fit me!lodówki by stężała. Galaretka truskawkowa: ok 1/2 kg mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa aksamitny sernik, budyniowy sernik, ciasto pianka, ciasto z truskawkami, fit sernik, odchudzone ciasto, odchudzony sernik, owsiany spód, sernik, sernik czekoladowy, sernik na zimno, sernik z truskawkami, Serniki, truskawki, zdrowszy sernik na zimno, Galaretkę rozpuszczam w szklance wody mieszam z truskawkami, wykładam na masę czekoladową i znów odstawiam
Cynamonowe szczęścieprzełożenia: -250 g powideł śliwkowych -50 g miodu Dodatkowo: -400 g masy marcepanowej -100 g orzechów włoskich Polewa czekoladowa: -100 ml śmietanki kremówki 30% -100 g czekolady deserowej -100 g czekolady mlecznej -20 g miękkiego masła -30 g miodu Przygotowanie --> Ciasto: --> Masło roztapiamy razem z miodem w rondelku. Dodać przyprawę piernikową, kardamon, kakao, cynamon. Całość mieszamy i podgrzewamy (nie doprowadzamy(...)powidłami. Smarujemy również wierzch ciasta i wszystkie boki. Odstawiamy do wystudzenia. --> Wykonanie: --> Masę marcepanową rozwałkowujemy i pokrywamy nią cały wysmarowany powidłami piernik, wyrównując boki. `Ciasto odstawiamy na około godzinę do lodówki. --> Wystudzony piernik polewamy polewą czekoladową, a wierzch posypujemy posiekanymi orzechami. --> Polewa czekoladowa: --> Śmietankę zagotowujemy z miodem, następnie dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy rózgą (trzepaczką) do momentu, aż czekolada się
Marta Gotujełyżki** Mus czekoladowy: * czekolada mleczna- 40 g * kremówka- 75 g Dodatkowo: * banan- 2 szt. * sok z cytryny * kakao doposypania Naleśniki: Z podanych składników wyrobić ciasto i smażyć z dwóch stron na średnim ogniu. Mus czekoladowy: Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno (można odłożyć 2 łyżki do ozdoby) i stopniowo dolewać przestudzoną czekoladę. Wymieszać(...)się składników. Przygotowanie: Usmażone naleśniki złożyć a trójkąty, w jedną górną 'kieszonkę' nałożyć mus czekoladowy, a w dolnej ułożyć plastry banana skropione sokiem z cytryny. Posypać kakao. Smacznego! :) * z podanych proporcji wyjdą nam 4 naleśniki wypełnione musem i bananami. ** roztopione masło (lub oliwę) dolać do ciasta, wtedy nie trzeba smarować dna patelni, można również nie dodawać do ciasta
Kraina Miodem PłynącaSzybkie ciasto z owocami. Dwukolorowe, migdałowo-czekoladowe, z truskawkami prosto z pola. Mikser i miska. Tortownica. Chwila czasu i ciasto już jest na Waszym stole. Dwie garście słodkich, dorodnych truskawek dokładnie myjemy z piasku, osuszamy, pozbawiamy owoce szypułek i kroimy na pół. Całe jajka wbijamy do miski i ubijamy je na biało z cukrem i szczyptą soli, na puszystą
Karo in the Kitchennich podpasuje jak ulał… idąc dalej tym tropem, jak robię bezę to zostają żółtka, a co z żółtek wychodzi najlepiej – ciasto kruche. Żeby było ciekawiej ciasto kruche zrobiłam w wersji czekoladowej, bo kto nie lubi śliwek w czekoladzie? Dopełniłam całość bitą śmietaną i proszę bardzo tak oto powstała Śliwkowa rozkosz. Od razu uprzedzam ciasto jest dość pracochłonne, czasochłonne
moj przepis nadodac stopiony tłuszcz. Ciasto (lejące) nalać na blachę i dużą stołową łyżką nakladać nadzienie. Piec w 180 stopniach 50 minut. Na wierzchu polukrować bądz polać polewą czekoladową. Pierwsze zdjęcie przedstawia surowe ciasto, drugie po wyjeciu z pieca. Trzecie i czwarte to to samo ciasto z polewą
Lubczyk i Waniliaprosty do wykonania. Gwarantuję, że zachwyci każde podniebienie. Warstwa czekoladowego budyniu fajnie współgra z masą serową. Sernik ciekawie wygląda i pysznie smakuje, więc jeśli jeszcze nie robiliście jeszcze sernika wg tego starego przepisu (ja pierwszy raz jadłam go jakieś ... 20 lat temu 😉) biegnijcie szybko do kuchni! Składniki na ciasto: (na blachę o wymiarach 31cmx21cm) 1,5 szklanki mąki(...)Wykonanie: Zagnieść kruche ciasto, wyłożyć na blaszkę, nakłuć widelcem w kilku miejscach, podpiec 10 minut w 180 stopniach. Ugotować 3 budynie czekoladowe z 5 łyżkami cukru na 1 l. mleka. Jeszcze ciepły budyń rozprowadzić na cieście, zostawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem mikserem na puszystą masę, dodawać ser, jajka, a na końcu budyń o skórkę cytrynową. Miksować chwilę
Walijskie PichcenieKilka razy robiłam już czekoladowe muffinki, jednak za każdym razem to nie było to. W końcu znalazłam przepis, z którego będę często korzystać. Ciasteczka są mocno czekoladowe i miękkie w środku. Pyszne :) Przepis stąd . Składniki: (12 muffinek) - 200g mąki - 100g cukru - 2 czubate łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - 2 jajka - 150 ml mleka(...)masłem. 4. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. 5. Sypkie składniki łączymy z płynnymi i mieszamy łyżka na jednolitą masę. 6. Dodajemy czekoladę i krótko mieszamy łyżką. 7. Nakładamy ciasto do foremek, do ok. 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 minut. 8. Wyjmujemy z piekarnika i delikatnie wystawiamy z foremek do ostygnięcia. insertCookd("54912d1377fe7de93f890c9662874f02
Pasja Smakunich górę w kształcie choinek. Oczywiście możecie wybrać sobie dowolny kształt foremek, taki, który Wam albo Waszym dzieciom najbardziej przypadnie do gustu. Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Czas przygotowania: 6 godzin Składniki Ciasto: 125 g mąki pszennej 450 125 g mąki Pełne Ziarno Pszenna Lubella szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 70 g cukru pudru 1 jajko(...)zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka przyprawy do piernika Krem czekoladowy: 100 g czekolady 100 g mascarpone w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki domowej esencji waniliowej cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce robota i zagniatamy. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części
Kulinarne przygody Gatityciasta samych białek, czyli około 6 -7 sztuk. Kto nie ma takiej potrzeby, daje całe jajka. Ciasto jak widać, jest ładnie wyrośnięte, do tego słodkie i czekoladowe. Konsystencją przypomina coś między biszkoptem, a ciastem ucieranym. Śmiało można przekroić i przełożyć jakąś masą lub dobrej jakości serkiem. Drobna uwaga. Dobrze jest wymacać daktyle, czy któryś nie ma pestki
Dieta moja pasjakruche z rabarbarem . Ciasto to nadaje się do wypieku z różnymi owocami, ja korzystając z tego że mamy sezon na rabarbar przygotowałam oto takie ciasto. Przepis zaczerpnięty z internetu. Dekoracje motylki czekoladowe od fimy - SŁODKI ŚWIAT Rabarbarowe z budyniem Składniki: na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl
Kuchnia Danusimoczymy dość krótko, żeby nam się nie rozpuścił w mleku. Herbatnik ma być tylko wilgotny. Ja do wykonania polewy używam gorzkiej czekolady 90%, dzięki temu słodycz ciasta jest równoważona lekką goryczką z polewy czekoladowej. Stefankę standardowo wykonujemy z herbatników ułożonych w jednym rzędzie bokiem. Wzorcowa stefanka jest wąska i długa oraz dość wysoka. Możemy wykonywać własne wariacje stefanki, modyfikując warstwy(...)rzędzie. Każdy rządek smarujemy naprzemiennie kremem raz jasnym raz ciemnym i przykrywamy ponownie herbatnikami. Ostatnią warstwę herbatników smarujemy polewą czekoladową. Polewa Składniki rozpuścić w rondelku. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/stefanka-ciasto-bez-pieczenia/ MieszamWGarnku Artykuł Stefanka – ciasto bez pieczenia na herbatnikach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupłynną masę czekoladową, dokładnie mieszam. Łącze mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, dodaję do masy czekoladowo-jajecznej i mieszam. Powstaje bardzo gęsta czekoladowa masa. Wkładam miskę z ciastem do lodówki na około godzinę do ochłodzenia. Po upływie tego czasu nabieram ciasto łyżeczką, formuje kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczam w cukrze pudrze, układam na półmisku
Gotuj Się Kto Może