ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:326/1040)

Cytrynowe ciasto z kremem - Torta Nua 230

nazwie "Torta NUA", to  proste ucierane ciasto ,  na które nakłada się  krem  i wraz z nim piecze. Składniki / tortownica o średnicy 24 cm/ ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g mąki  ziemniaczanej 4 jajka 150 g cukru 120 g oleju roślinnego 100 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu wanilii(...)proszkiem do pieczenia. -Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. -Wierzch wyrównać i nałożyć w kilku dowolnych miejscach krem. -Piec w piekarniku nagrzanym do temp.160-170 st.C ok.40-50 minut. Ciasto przestudzić i udekorować polewą czekoladową, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami piniowymi. /Ciasto kroić po  całkowitym przestudzeniu

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto Wuzetka 357

klasyczna wuzetka. Czekoladowy biszkopt przekładany bitą śmietaną, którą usztywniłam serkiem mascarpone, frużelina porzeczkowa i polewa ganache. Proste, a jednocześnie bardzo smaczne ciasto. Powstało w powojennej Warszawie i do dzisiaj cieszy nasze podniebienia. Zapraszam na moją wersję wuzetki! Biszkopt czekoladowy - przepis TUTAJ-KLIK Masa śmietanowa: 250 ml. śmietanki 30 % 250g. serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Polewa: 100 ml. śmietanki(...)mikserem ubić na sztywno. Przekrojony biszkopt posmarować dżemem lub jak ja - frużeliną. Na to wyłożyć masę śmietanową, pozostawiając ok. 4 łyżek masy do dekoracji. Przykryć drugą połową biszkopta. Ciasto włożyć do lodówki. Przygotować polewę - śmietankę podgrzać, ale nie gotować! Do podgrzanej śmietanki dodać połamaną w kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i polewa będzie miała jednolitą konsystencję. Schłodzić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Halloween Oczy z galaretki 533

mnie zielona i niebieska, ale równie dobrze na Halloween nada się czerwona) 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżki cukru pudru aromat do ciasta (u mnie pomarańczowy) dropsy czekoladowe (nie draże jak na zdjęciach! przez draże musiałam robi oczy drugi raz :) ) Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody (około 2 łyżek) i odstawiamy do napęcznienia. Po kilku minutach przekładamy(...)jest już zupełnie ciekła, dodajemy łyżkę jogurtu i dokładnie mieszamy, potem dodajemy resztę jogurtu i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, na koniec dodajemy cukier puder i ulubiony aromat do ciasta. Zestawiamy z kąpieli wodnej. Jeśli tak jak ja używacie foremek do cakepops, te z dziurką trzeba będzie zakleić od zewnętrznej strony. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie – ja wykorzystałam po pół

Ciastkozercy
Zapowiadany tort 223

już pisałam wczoraj, będzie to podwójnie czekoladowy tort z wiśniami i kremem śmietankowym. Dlaczego podwójnie czekoladowy? Bo składa się z czekoladowego biszkoptu oraz z mocno czekoladowego ganache. Tort wyszedł dobry, aczkolwiek ciasto piekło się z pewnymi przygodami i trochę opadło, więc nie mogę powiedzieć, że bardzo dobry. Jest to dość wrażliwe ciasto i podczas jego pieczenia w kuchni chodzimy(...)trzy równej grubości krążki. Krem śmietankowy, którego używam do wielu tortów i ciast jest bardzo prosty. Śmietanę ubijamy, a gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier, fix'y i cukier waniliowy, a następnie rozdrobniony serek mascarpone. Gdy krem jest już bardzo sztywny dodaję rozpuszczona żelatynę i schładzam w lodówce. Czekoladowe ganache także nie jest trudne, ale za to jakie pyszne. Można

Ratunku obiad
ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE 245

ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE  Składniki: jajka 5 szt. mąka 220 g cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej(...)blachy wysmarowanej oliwą lub na papier do pieczenia. Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę. (ja robiłam kulki łyzką do lodów.) ) Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok..30-. 40 min (do suchego patyczka). Polecam ciasto rozpływa się

w mojej kuchni
Czekoladowy tort z jeżynami 217

dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję) dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Jak zrobić tort czekoladowy z jeżynami? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę(...)cieście. Kiedy czekolada nie jest już gorąca, ale wciąż jeszcze jest płynna przekładamy ją do woreczka i wyciskamy wzdłuż ciasta. Wierzch dekorujemy pozostałym kremem i świeżymi owocami. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Czekoladowy tort z jeżynami pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Ziemniaczki 235

miski i za pomocą tłuczka do ziemniaków lub ręki zmiażdżyć. Następnie w niewielkim rondelku rozpuścić masło, czekoladę oraz kakao. Do ciasta dodać adwokat i polewę czekoladową. Wszystkie dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Do masy można dodatkowo dodać posiekane orzechy, rodzynki lub kawałki czekolady. Z masy uformować niewielkie kuleczki, które następnie można obtoczyć

KuchniaWeDwoje.pl
Rurki z kremem czekoladowym 145

Pyszne rurki z czekoladowym kremem. Idealne na dziecięce imprezy. Ozdobione kolorowymi, czekoladowymi cukierkami. Cieszą oko i podniebienie. Składniki na ciasto: 250 g masła 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% Składniki na krem czekoladowy: 650ml mleka 80g mąki pszennej 3 łyżki cukru 100g czekolady deserowej 1 łyżka kakao 170g masła lub margaryny 100g cukru pudru Wykonanie ciasta: Mąkę

Słodki Zakątek
Święto "małej czarnej" w Trójmieście - KAWA FESTIVAL - Alternatywnie 2016 i Espresso 2015 222

które zestawiono z czekoladowym tortem bezowym z wiśniami . Słusznie tort bezowy jest tu popisową specjalnością lokalu! Porcja porządna, żadna tam kropka na talerzu, tylko solidny kawałek ciasta , spokojnie zadowalający nawet dwie osoby. Połączenie czekoladowej bezy z kwaskowatymi wiśniami to istny strzał w 10-tkę! Wprost brak mi słów by oddać w pełni ten stan słodkiego zaspokojenia z jakim wychodziłam(...)Macchiato - ja postawiłam na te ostatnie. Jako deser towarzyszyła tarta czekoladowa (choć nie wiem czemu w głównym menu festiwalowym widniała jako tarta owocowa...) Piszą o sobie: "Istny raj dla duszy i podniebienia…" [źród ło : Lavenda Cafe ]. Ale to chyba nie w takim zestawieniu... Wybaczcie nagą szczerość, ale ciasto było po prostu pomyłką . Kruchy podkład faktur ą przypominał beton - uważam

Grunt to przepis!
Orzechowo - kawowy tort Wielkanocny 181

gorącej wody 4 żółtka 4 białka 300 g cukru 80 ml koniaku 600 ml śmietany 30 %  bita śmietana do dekoracji oraz kolorowe jajka czekoladowe  Przygotowanie:  wszystkie składniki na ciasto zagnieść, gotowe ciasto owinąć folią spożywczą. Następnie ciasto umieścić w lodówce na 2 h.  Ciasto rozwałkować i wyłożyć spód oraz boki tortownicy, piecz ciasto(...)całą masę kawową delikatnie mieszamy ze śmietaną oraz białkami. Zastygającą masą wypełniamy upieczony wcześniej spód. Gotowy tort odstawić do lodówki do całkowitego ostygnięcia.  Tort dekorujemy bita śmietaną i czekoladowymi jajkami. Smacznego

Niezły Młynek
Ciasto z białą czekoladą i jagodami. Blondie z owocami 225

Było mocno czekoladowe brownie więc czas na wersją jasną czyli blondie. Też jest czekoladowe, ale ma w sobie białą czekoladę. Nie rośnie zbytnio i nie jest puszyste, ale takie właśnie ma być - nieco kleiste, jakby zakalcowate i pyszne tak, że ciężko poprzestać na jednym kawałeczku. Słodycz złamałam dodatkiem letnich owoców bo ostatnie dni były tak ponure, że bardzo zatęskniłam(...)niedźwiedź i poczekać do przyszłego roku na świeże jagódki ... Niestety, tak dobrze nie ma, ale na szczęście są mrożonki! Porcja mrożonych jagód , trochę czekolady i od razu lepiej. To ciasto robi się szybko i łatwo . Nie musicie nawet wyjmować miksera, wystarczy łyżka do wymieszania składników więc do dzieła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Czekoladowe ciasteczka z cynamonem “Glamour” 98

Czekoladowe ciasteczka z cynamonem Dodatek cynamonu sprawia, że przepis na ciastka czekoladowe to dobra alternatywa dla pierniczków, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki 175g masła ½ szklanki brązowego cukru 2 jajka ½ opakowania cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250g maki pszennej 120g mąki ziemniaczanej szczypta soli ½ łyżeczki cynamonu 150 gr gorzkiej czekolady Polewa ciemna 100g czekolady gorzkiej 1 łyżka(...)masy. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Mąkę pszenna i ziemniaczana przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i cynamonem na stolnicę. Wykładamy na to masę i zagniatamy składniki na gładkie ciasto. Chowamy ciasto do lodówki na co najmniej godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 0,5 cm (dla ułatwienia można podzielić na mniejsze części) foremkami wykrawamy

Tajemnice Smaku
CIASTECZKA BROWNIE Z SOLĄ MORSKĄ (OBŁĘDNIE CZEKOLADOWE) 216

się czekolady i chrupkimi płatkami migdałów. Pachną, smakują i wyglądają genialnie, i po prostu musicie je upiec! 😋💕 Jak dla mnie jest to czekoladowa bomba i już jedno ciasto zaspokoi Waszą ochotę na czekoladę na długo! Przepis znalazłam na Kwestii Smaku , jednak nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła

Słodko-Słony Świat Ilony
Jogurtowiec 235

ciasto, które jest również bardzo mięciutkie i puszyste. W wersji bogatszej proponuję na wierzch galaretkę i owoce. Ale mi jakoś to nie pasowało:) Wolałam samo ciasto, a właściwie z polewą czekoladową:) Składniki: 2 jogurty naturalne po 200 ml 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 jajka 1 opakowanie proszku do pieczenia Wykonanie: Jogurty ubijam z cukrem, dodaję jajka

Ciasteczkowy Potwór
FANTAZJA CZEKOLADOWO-MAKOWA 178

dlatego przygotowałam kolejną propozycję... Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł śliwkowych i bakalii oraz kremu czekoladowego z gorzkiej czekolady przygotowanego na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Ciasto zarówno świetnie wygląda, jak i smakuje. Nie jest też przesłodzone, gdyż słodką masę makową równoważy krem z gorzkiej czekolady oraz mocno kakaowy(...)biszkopt. Jeśli chcesz zaskoczyć gości, to polecam to ciasto! Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki octu 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki oleju szczypta soli Masa makowa: 1 szklanka maku 1/2 szklanki płynnego miodu 100 g miękkiego masła 2-3 łyżki powideł śliwkowych 1 łyżka gęstej

Kuchnia MagdaLeny