Witajcie! Na wstępie chciałbym przeprosić za miesięczną nieobecność. Niestety pochłonęła mnie nauka do egzaminów :( Na szczęście sesja już niedługo się kończy, dlatego postanowiłam podzielić się przepisem
Czekoladowa muffinkaPoprzednio był biszkopt czekoladowy – idealny biszkopt czekoladowy , tym razem jasny biszkopt maślany. Idealna baza do różnych ciast. Na przykład dziś będzie on bazą do dwóch ciast, gdyż bardzo ładnie wyrósł a nie mam sił na podwójne pieczenie. 5 średnich jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki skrobii kukurydzianej (zamiennik – mąka ziemniaczana) 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku
Kocham CzekoladęBaaardzo bakaliowe ciasto, idealne na kawy w zimowe popołudnia. Ciasto jest bezglutenowe, zamiast mąki znajdziemy w nim duże ilości różnorodnych bakalii. Zaskoczyć może lekko czekoladowy smak, mimo że w cieście nie ma czekolady. Ciasto jest bardzo słodkie (to dzięki bakaliom) więc jedynym kawałkiem bez problemu zaspokoicie apetyt na cukier
Milion Smakówzarumienione na górze. Po upieczeniu wyjąć z formy i pozostawić do przestudzenia, najlepiej na kratce. Przestudzone ciasto można oblać lukrem, ja użyłam do tego celu lukru czekoladowego, gdyż idealnie pasuje do orzechowego ciasta. Składniki: 5-6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka dobrej jakości gorzkiego kakao przegotowana, chłodna woda Cukier i kakao wymieszać razem. Wlać niewielką ilość wody (po 1 łyżce
Codzienna kuchnia niecodziennasprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone, jeżeli tak, to jeszcze chwilkę trzymamy ciasto w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, po czym wyjmujemy i po lekkim ostudzeniu smarujemy polewą czekoladową.Smacznego! The post Kakaowe ciasto orkiszowe z jabłkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFasolinka , czyli ciasto z fasoli :) Taką sobie nazwę wymyśliłam :) Jest tutaj fasola czerwona oraz biała. Czerwona - intensywnie czekoladowa, biała - subtelnie, aczkolwiek wyczuwalnie kokosowa. Ciacho jest puszyste, delikatne i mięciutkie z chrupiącą skorupką :) Kompletnie nie czuć, że zamiast mąki jest....fasola(...)dodałam ani grama mąki, ani grama cukru, ani grama margaryny! Za to jest fasola, miód i banany oraz olej kokosowy :) Zdrowo, smacznie i przepysznie! Zapraszam na czekoladowo kokosową fasolinkę! :) Składniki na ciasto ciemne: 2 małe puszki "na raz" czerwonej fasoli gotowanej na parze Bonduelle (razem 250 g) 1 duży dojrzały banan 1 czubata łyżka miodu 2 małe jajka 1 płaska
Zdrowie na języku :PTen sernik czekoladowy z gruszkami i olejem rzepakowym to jeden z lepszych serników, jakie jadłam…:) Masa jest wilgotna i delikatna a gruszki miękkie i aromatyczne
UgotujmyTo.plSzklanka = 250 ml. Marchewki można zastąpić 2 szklankami dyni startej na tarce o dużych oczkach. 2 szklanki startej marchewki odpowiadają około 4 średnim marchewkom. Ciasto bardzo dobrze smakuje przełożone kremem czekoladowym (np. nutellą) lub masłem orzechowym. W celu sprawdzenia, czy ciasto jest już upieczone należy nakłuć ciasto patyczkiem. Jeżeli patyczek pozostanie suchy - ciasto jest już gotowe, jeżeli bedzie mokry, ubrudzony
Gospodyni Miejskajescee markewkę” moja pociecha prosiła mnie po prostu o powtórkę tego wypieku Puszyste ciasto marchewkowo jabłkowe. Idealne ciasto dla dzieci i dorosłych. Puszyste ciasto marchewkowo jabłkowe. Idealne ciasto dla dzieci i dorosłych. 2016-05-16 23:37:01 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)Wierzch każdego małego keksu zdobimy polewą np. z białej czekolady. Całość posypujemy ulubionymi posypkami. Polecam posypki Decorada od Delecta. U mnie córeczka wybrała różową posypkę na swoje ciasto (truskawkowy maczek), a czekoladową (płatki czekoladowe) dla brata. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiwręcz taką przepyszną trufelką czekoladową. Bo chociaż wygląda jak zakalec to tak naprawdę jest przepyszną masą czekoladową, wilgotną, lekko gorzką z nutami owocowymi (jeśli czekolada miała jakieś owocowe dodatki ;) Polecam każdemu wielbicielowi czekolady to ciacho :) Składniki na blaszkę o boku 23 cm Ciasto: 100 g czekolady gorzkiej ( może być z dodatkami, np. skórką pomarańczową ) 100 g masła 2 jajka(...)przez około 20-25 minut. Wierzch ciasta musi być upieczony. 6. Kiedy brownie już wystygnie przygotowujemy polewę czekoladową. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto i obsypujemy kokosem. Smacznego !!! Źródło Tutaj
Gotowanie...to proste !święta - sernik czy makowiec? Jest na to rozwiązanie... Seromakowiec to dwa tradycyjne ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wspaniale! Połączenie idealne, szczególnie dla fanów maku i sera 😉 Przepis pochodzi ze starych zapisków mojej babci... Składniki: Masa makowa: 200 g maku 120 g masła 1/2 szklanki miodu(...)piekarniku. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy upieczone ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi
Kuchnia MagdaLenyświęta - sernik czy makowiec? Jest na to rozwiązanie... Seromakowiec to dwa tradycyjne ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wspaniale! Połączenie idealne, szczególnie dla fanów maku i sera 😉 Przepis pochodzi ze starych zapisków mojej babci... Składniki: Masa makowa: 200 g maku 120 g masła 1/2 szklanki miodu(...)piekarniku. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy upieczone ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi
Kuchnia MagdaLenymasło oraz olejek rumowy do smaku i mieszamy do połączenia się z masą. Gorący krem wylewamy na wystudzony i nasączony ponczem biszkopt. dodatkowo: herbatniki (na wierzch ciasta) ok. 3 kieliszki wódki polewa czekoladowa + parę kropli olejku rumowego poncz: ok. 100 ml wódki wymieszanej z 125 ml wody wiórka kokosowe wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do blaszki, nasączamy go ponczem. Wylew ciepłą
Domowy Smak Jedzeniamiksujemy do połączenia się. Masę dzielimy na 2 części. składniki na nasączenie: 250 ml wody sok z 3 cytryn 2 łyżki cukru wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy biszkopt, nasączamy go i równomiernie smarujemy 1/4 częścią masy orzechowej. Na masę orzechową wykładamy 1/2 cz. masy kokosowej i przykrywamy ją biszkoptem posmarowanym od spodu masą orzechową(...)częścią masy orzechowej a następnie wykładamy pozostałą część masy kokosowej. Ostatni biszkopt również smarujemy od spodu masą orzechową i układamy na masie kokosowej. Na wierzchu wylewamy plewę czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto schładzamy w lodówce. (inspiracja z przepisu s. Anastazji
Domowy Smak Jedzeniawiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 cytryny 30 dkg wiśni sos wiśniowy: 2 szklanki wydrylowanych wiśni 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny
wesoła kuchnia