ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:965/2544)

Pyszny, kremowy sernik ze śmietany. 182

przełamały słodycz wypieku, nadając mu charakteru. Polecam zarówno w wersji z owocami, jak i bez! Składniki na pyszny, kremowy sernik ze śmietany:  na formę o wym. 24x28 cm lub tortownicę o średnicy 28 cm CIASTO: 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki do pieczenia 200 g masła 4 żółtka      Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka francuskie z truskawkami i rabarbarem 142

części. Jedną część kwadratów nacinam w środku w kilku miejscach.  2. Na kwadratach bez nacięć układam kawałki truskawek i rabarbaru. Oprószam cukrem. Owoce przykrywam ciastem z nacięciami. Dociskam lekko brzegi, aby się skleiły.  3. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 13 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
przygotowania do świąt. domowa przyprawa do piernika 123

wyczuwalny, i nie chodzi tu tylko o piernikowe zapachy rozchodzące się w domu podczas pieczenia ciasta czy pierniczków :) Przez długi okres czasu śniegu nie było, ale kilka dni temu napadało go całe mnóstwo! Ciekawe, czy będziemy mieć białe Święta? :) Moim zdaniem Święta bez śniegu nie mają już tak samo magicznego klimatu... No ale, śnieg śniegiem. Święta

chili & sugar
Babka waniliowa z czekoladową polewą i rodzynkami 240

komuś nie pasują te pyszne kuleczki, to może sobie je zdjąć bez problemu z powierzchni ciasta, nie wydłubując mało apetycznie z ciasta. Przepis znalazłam u Liski >>klik Składniki: 230 g mąki ziemniaczanej , 170 g mąki pszennej , 1 łyżeczka  proszku do pieczenia, 150 g miękkiego masła , 150 g cukru pudru , 2 jajka , 140 ml mleka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta z dynią 127

rozbełtane jajka i ponownie ubijamy wszystko blenderem. Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do wcześniej przygotowanego ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut - masa zesztywnieje, ale nadal będzie się lekko ruszała. Jamie polecał podawać z bitą śmietaną, ale ja zrobiłam bez niej i z tego, co wiem, to... w pracy smakowało ;) Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Babka piaskowo - makowa 206

pszenną z proszkiem do pieczenia. Jak wszystkie składniki się połączą dodajemy mak i mleko. Ucieramy wszystko do całkowitego połczenia się składników, po czym przelewamy ciasto do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 170 topni przez 50 minut. Po upieczeniu można posypać babką lub polać lukrem. Ja zostawiłam babkę bez niczego i też była pyszna

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
SZPLITRY DANUSI 402

środka, lekko przyciskając. Układamy na blachach  do ciasta wyłożonych papierem do pieczeniaPieczemy w temp. 185st około 15 minut, do uzyskania złotego koloru.  Kiedy wystygną posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy. Jeśli dodamy niewielką ilość cukru do ciasta, są pyszne nawet bez lukru

Walijskie Pichcenie
Zdrowa i dietetyczna tortilla 195

jajka 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki bazylii pół łyżeczki oregano sól, pieprz Składniki wrzucamy do miski, miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną patelnie jak na naleśniki. Smażymy bez dodatku tłuszczu aż będą rumiane. Tortille możemy przygotować wcześniej. Możemy także je zamrozić. Nadzienie: 2 łyżki

Humanistka w kuchni
Bezy kawowe 169

Robiłam szarlotkę i z ciasta zostały mi białka. Zrobiłam więc bezy w dwóch wersjach. Pierwsze bezy zrobiłam o smaku kawowym. Wyszły naprawdę przepyszne. Trochę mi popękały bo było już późno i skróciłam czas pieczenia. Z podanego przepisu wychodzą 3 duże blachy bez. Składniki: 3 białka Szczypta soli 190 g cukru pudru 1 płaska łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżeczki

Na słodko lub wytrawnie
Bułeczki gryczane z dynią i czarną porzeczką z soku jagodowego. 181

posypujemy pestkami, które dociskamy lekko do powierzchni bułek. Odstawiamy na kilka minut, by ciasto odpoczęło. Pieczemy na papierze do pieczenia w 190 stopniach przez 16-18 minut. Bułeczki wyśmienicie będą nadawały się do słodkich dodatków; dżem, czekolada, serek. Można zrobić je na wytrwano bez porzeczek

BaRepas
Ciasto mandarynkowe 139

oraz olej. Blachę o wymiarach 30x40 wykładamy papierem do pieczenia. wlewamy połowę ciasta. Do drugiej połowy dodajemy kakao i miksujemy. Następnie wylewamy na jasne ciasto. Układamy obrane mandarynki (można obtoczyć w mące by nie opadły na dno ciasta)(można dodać z puszki).  Ciasto pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Czekoladę roztapiamy(...)kąpieli wodnej z dodatkiem odrobiny mleka albo śmietanki, następnie wylewamy na schłodzone ciasto. Dekorujemy wg uznania.   ciasto po upieczeniu, bez polewy ciasto z mandarynkami

Bon Appetit Małgorzaty
Dorsz w nalesnikowym ciescie piwnym 194

szklanki maki 150 ml piwa 1 jajko 1/2 lyzeczki soli pieprz 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia szczypiorek-opcjonalnie ponadto: 2 srednie odfiletowane tuszki z dorsza sok z cytryny sol 2 lyzki maki Wykonanie: przygotowac ciasto: make wymieszac z piwem na gladka mase bez grudek,dodac jajko i przyprawy.Odstawic na pol godziny.Ciasto ma byc geste,nie moze sciekac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort z Pingwinami- krok po kroku 2577

się połączyły. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładami papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przekładami ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. /mojewypieki.com/ KREM CZEKOLADOWY: 4 jajka  1,5 szklanki cukru 300g masła bez dodatku oleju  50 ml spirytus lub wódki 30g cukru(...)powstaną nitki z karmelu to jest on już gotowy. Jeżeli chcemy uzyskać jakiś inny kolor to pod koniec gotowania dodajemy barwniki i mieszamy garnuszkiem. Na blaszce układamy papier do pieczenia i wylewamy karmel. Gdy ostygnie łamiemy na pożądane wielkości. Biszkopt dzielimy na 3 równe części nasączamy ponczem i przekładamy kremem. Całość dokładnie pokrywamy. Masę cukrową dokładnie rozwałkowujemy na posypanym

Pudełko rozmaitości
Bułki pełnoziarniste ze słonecznikiem 117

podobają:)) Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 25-30 min. góra-dół. A oto gotowe bułeczki, bez dodatków i spulchniaczy. Słonecznik, lub inne ziarno można lekko przyrumienić na suchej, gorącej patelni. A jeżeli masz ochotę zrobić ciasto x 2, aby mieć więcej bułek, to pieczemy obie blachy w 200 ° na termoobiegu

Pasje Jolki
Babka budyniowa z polewą ajerkoniakową 122

Babka bardzo wilgotna, pachnąca budyniem, ajerkoniakiem. Polecam nie tylko na święta! Składniki: 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru, opakowanie budyniu waniliowego bez cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 2 jajka, kilka kropel aromatu waniliowego, 3/4 szklanki mleka szczypta soli, polewa: kieliszek ajerkoniaku, 6 czubatych łyżek cukru pudru łyżka wody płatki migdałów do posypania Przygotowanie: Białka(...)drugiej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy po łyżce, dwie, do masy jajecznej, którą mieszamy za pomocą łyżki - najlepiej drewnianej. Gotową masę przelewamy do formy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 35 - 40 minut (do tzw. suchego patyczka). Ciasto studzimy w formie, a następnie wyjmujemy. Gdy wystygnie przygotowujemy lukier. Mieszamy

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania