
Do końca nie byłam pewna czy upiekę dżdżową czy piaskową babkę, zwyciężyła jednak Baba drożdżowa z rodzynkami. Po upieczeniu i wystudzeniu można ją polukrować lub po prostu posypać cukrem pudrem. Z przepisu wyjdą 2 niewielkie babki. Składniki: 370 g mąki pszennej 100 ml mleka 50 g świeżych drożdży 40 g cukru szczypta soli 2 jajka 2 żółtka 150 g masła dodatkowo: rodzynki mleko do sparzenia rodzynek Wykonanie: Wszystkie składniki wyciągnąć z lodówki żeby się zagrzały, mleko zagrzać żeby było lekko ciepłe. 2 f... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...