Przepis na : deser
Ten murzynek zawsze się udaje. Właśnie robiłam go w sobotę, wyszedł idealnie palce lizać. Składniki: Mąka pszenna 2 szklanki Cukier 2 szklanki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Kawa parzona mocna 1 ¼ szklanki Brendy ¼ szklanki Czekolada deserowa gorzka 15 dag Masło 1 kostka Jajka 2 szt. Olej 2 łyżki Szczypta soli Tłuszcz do formy Kakao do formy Wykonanie: Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kawę bez fusów, Brendy, rozgniecione masło i podgrzewać dalej w kąpieli wodne do połączen... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com