ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:642/2544)

Pleśniak ze śliwkami. 68

ciasto ze śliwkami są ze sobą ściśle połączone. Jeśli delektujemy się tym soczystym ciastem , lekko słodkim, to czujemy przyjemne ciepłe dni i rześkie noce. Delikatnie doprawione, z różnorodnością warstw to pyszne w smaku ciasto ze śliwkami. Kruche ciasto , śliwki , białka oraz ciasto kakaowe to wszystko składa się na pyszne ciasto ze śliwkami . Soczyste dojrzałe śliwki są głównym bohaterem tego ciasta(...)łyżeczki proszku do pieczenia – 5 żółtek – 2 – 3 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki kakao Nadzienie: – 600 g śliwek bez pestek – 5 białek – 250 g erytrytolu – szczypta soli Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i siekamy z zimnym masłem, dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto, jeśli ciasto jest twarde dodajemy jogurt

Zdrowy Styl Joanny
Piankowy sernik z dynią 169

pieczenia Masa serowa: 1/2 kg mielonego twarogu 3/4 szklanki puree z pieczonej dyni 1/2 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 2% 4 białka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy Pianka ze śmietanki: 1 szklanka śmietany 30% 1 galaretka pomarańczowa Prymulki  Dr.Oetker Cytrynowa beza  Dr.Oetker Blask pereł  Dr.Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Do mąki pszennej(...)dodać cukier oraz żółtko i pocięte na kawałki zimne masło, wsypać proszek do pieczenia i zagnieść jednolite kruche ciasto, wylepić spód wyłożonej pergaminem tortownicy o wym 22 cm. Schłodzić w lodówce. Masa serowa: Białka jaj ubić na sztywną pianę. W osobnej misce zmiksować masę serową z mlekiem, cukrem i jajkami oraz budyniem, dodać puree z dyni,na koniec dodać

Wanilia i Kardamon
Serowa babka z migdałami 69

Babka to jedno z najbardziej klasycznych ciast goszczących na naszych stołach podczas Wielkanocy. U nas królują głównie te drożdżowe, piekę je z bakaliami lub bez, polewam np. lukrem, czekoladą lub posypuję cukrem pudrem. Podrzucam Ci linki do tych przepisów: Drożdżowa babka z bakaliami Baba drożdżowa wielkanocna z rodzynkami Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Natomiast dziś zapraszam na trochę inne

Kulinarne przygody Gatity
Kopiec kreta inaczej 92

dokładnie. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i wmieszać do masy. Masa musi być gładka bez grudek. Pieczenie – blaszkę okrągłą o wymiarach 20-23 cm wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką lub bułką tartą. Wylać ciasto do formy. Nagrzać piekarnik do 175 C i piec 20-30 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Po upieczeniu ciasto

Kuchnia Pokoleń
Ekspresowe Ciasto Kefirowe Z Rabarbarem 150

Lubie takie ciasta, gdy mogę włożyć od razu wszystko do jednej miski, zamieszać bądź zmiksować i już mam ciacho :-) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm 2 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/3 szkl oleju 1 szkl kefiru 3/4 szkl cukru 3 jajka kilka kropel esencji waniliowej 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody(...)umieszczamy w misie i miksujemy bądź krótko mieszamy tylko do połączenia się składników. Wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, na wierzch wykładamy rabarbar. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 min. Grzanie góra - dół bez termoobiegu. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Ciasto z ananasem i bezą kokosową 116

Składniki: biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli krem: 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru pudru 1 kostka … Czytaj dalej Ciasto z ananasem i bezą kokosową

czarrna od kuchni
Szarlotka Pani Ogonowskiej 114

pieczenia Wymiary blachy: 25 x 36 cm (około 30 porcji) Przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek i ugniatamy wraz z mąką , cukrem , proszkiem do pieczenia , masłem oraz aromatem lub cukrem waniliowym . ⅓ ciasta schładzamy w lodówce przez pół godziny lub 15 minut w zamrażarce. Pozostałe ciasto rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez(...)białka i dodajemy do nich cukier puder . Na podpieczone ciasto nakładamy mus jabłkowy , na niego warstwę ubitych białek . Schłodzone w lodówce ciasto kruszymy i posypujemy na warstwę ubitych białek . Ciasto pieczemy przez ok. 35 minut w 180 stopniach (grzałka górna i dolna). Wyrośnięte ciasto pozostawiamy w piekarniku na pół godziny bez otwierania go, a następnie odstawiamy do ostygnięcia

WegePrzepis
Świąteczny sernik z brzoskwiniami i piernikowym kajmakiem 299

wykładamy papierem do pieczenia, a bok smarujemy masłem i obsypujemy np. kaszą manną lub mąką. Przygotowujemy spód: Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki (masło należy posiekać nożem). Zagniatamy ciasto i owijamy je w folię spożywczą. Schładzamy przez 1 godzinę w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Schłodzone(...)ciasta i 4 z masy). Naszą piankę z białek dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy np. za pomocą łyżki. Na koniec dodajemy pokrojone brzoskwinie z puszki (wcześniej należy je odsączyć z syropu). Krótko mieszamy. Naszą masę wykładamy na podpieczony spód. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (czas pieczenia

Słodkie okruszki
Odwrócone ciasto z kiwi 102

towarzystwo. Nie mogło zabraknąć więc ciasta To jest odwrócone ciasto z kiwi, bez miksera, bez jajek , szybkie, banalne w przygotowaniu, takie do kawy na dziś w sam raz;) To kolejna propozycja na weekend lub smaczne ciasto w ciągu tygodnia. Do odwróconego ciasta nadają się praktycznie każde owoce, więc nie dość, że proste jest jak nic to i uniwersalne(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 kiwi obrane, posiekane w plastry 100 g maślanki 3 spore łyżki śmietany 18% PRZYGOTOWANIE: Tortownicę smaruję tłuszczem i wykładam papierem do pieczenia (łatwiej się przykleja). W misce mieszam suche składniki, dodaję mokre, mieszam chwilę do połączenia. Na dno tortownicy wykładam posiekane kiwi, wylewam na nie ciasto. Piekę na środkowej półce

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Jakuba - przekładaniec z wiśniami 77

Ciasto 3,5 szklanki mąki pszennej 250g margaryny 1 szklanka śmietany 12% 6 żółtek 0,5 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 6 białek 6 łyżek cukru 3 kisiele wiśniowe Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego każdy na 0,5l mleka 3 szklanki mleka 250g masła lub margaryny Dodatkowe: słoik wiśni z kompotu cukier puder Składniki(...)kleiło. Ciasto włożyć do miski i schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Po tym czasie ciasto podzielić na 6 równych części. Następnie pierwszą z nich rozwałkować na prostokąt o wymiarach spodu blaszki ok. 20x35cm i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.  2 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać 2 łyżki cukru, a na sam koniec

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto z rabarbarem – pyszne i proste 155

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie ciasta z rabarbarem: Foremkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut, do suchego patyczka. Długość pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Najlepsze przepisy w czerwcu 80

Bardzo mnie cieszą takie wyniki, bo dobrym przepisem trzeba się dzielić w jak najszerszym gronie.😇 Gdybym miała wybrać swojego faworyta z tej listy, wybrałabym racuchy z kaszą i jabłkami. Ciasto to każde lubię, ale mniejsza forma deseru bardziej do mnie przemawia, bo wiem że nie będzie mi groziło zjedzenie całej blachy samej.😅 Mój wybór jest prosty-uwielbiam kaszę, szczególnie jaglaną(...)TRUSKAWKOWY NA ZIMNO LINK 3. ZAPIEKANKA GRYCZANA Z MIĘSEM I MOZZARELLĄ LINK 4. FIT 3 BIT (bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK 8. KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI LINK 9. SAŁATKA Z RYŻEM, JAJKIEM I KURCZAKIEM LINK 10. PIERNIKOWA SZARLOTKA

zdrowo i aktywnie
Najlepsze przepisy w czerwcu 123

Bardzo mnie cieszą takie wyniki, bo dobrym przepisem trzeba się dzielić w jak najszerszym gronie.😇 Gdybym miała wybrać swojego faworyta z tej listy, wybrałabym racuchy z kaszą i jabłkami. Ciasto to każde lubię, ale mniejsza forma deseru bardziej do mnie przemawia, bo wiem że nie będzie mi groziło zjedzenie całej blachy samej.😅 Mój wybór jest prosty-uwielbiam kaszę, szczególnie jaglaną(...)TRUSKAWKOWY NA ZIMNO LINK 3. ZAPIEKANKA GRYCZANA Z MIĘSEM I MOZZARELLĄ LINK 4. FIT 3 BIT (bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK 8. KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI LINK 9. SAŁATKA Z RYŻEM, JAJKIEM I KURCZAKIEM LINK 10. PIERNIKOWA SZARLOTKA

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik tradycyjny wiedeński 71

Przepis na tradycyjny sernik wiedeński, z rodzaju nieco cięższych i bardziej kremowych serników bez spodu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 90 min  

Słodki Blog
Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami 119

ciasto zostawić odkryte na całą noc. Następnego dnia (rano) pokroić na kwadraciki, przechowywać w szczelnej puszce w warstwach przełożonych papierem do pieczenia. Ciasto to w takich warunkach długo się przechowuje. Pasta migdałowa: 1,5 szklanki migdałów bez skórki; 1,5 szklanki cukru pudru; 1 białko; 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego; szczypta soli; Migdały zmielić partiami w malakserze, wymieszać(...)Pastę schłodzić w lodówce. Pasta musi być zimna przed kolejną obróbką. Niewykorzystane resztki pasty można przechować w zamrażalniku. Pasta ta to nic innego jak marcepan. Mimo tego nie próbowałam piec tej krajanki z gotowej masy marcepanowej kupionej w sklepie

In my kitchen
Ciasto z owocami 187

Ucierane ciasto z owocami i bezą. Składniki: -6 jajek do ciasta i 3 białka do bezy -szklanka cukru oraz 6 łyżek do bezy -szczypta kwasku cytrynowego do bezy -2 szklanki mąki -kostka margaryny -2 łyżki kakao -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -aromat śmietankowy -owoce ( drylowane wiśnie, jabłka z syropu, ananasy lub brzoskwinie, truskawki z kompotu(...)Połowę ciasta przekładamy do blaszki z papierem do pieczenia a do reszty dodajemy kakao, mieszamy i wykładamy na jasne ciasto.    Układamy owoce lekko je dociskając.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 35 minut.    Ciasto jest upieczone.    Przygotowujemy bezę  - do ubitych białek dodajemy cukier i szczyptę kwasku

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania