ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:647/2544)

ciasto jabłkowe z jogurtową galaretką... 203

proszkiem i zmiksować gęste ciasto - tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką - 3/4 ciasta dać do blaszki jabłka bez skóry pokroić w kosteczkę, wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną i przełożyć na ciasto, rozsmarować resztę ciasta piec w 200C około 45 minut, ciasto dobrze wystudzić i wyjąć zimne z blaszki galaretkę rozmieszać w 3/4 szklanki gorącej wody, wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Gigantyczna drożdżówka z gorzką czekoladą i słodkimi malinami 157

kilku dniach bez słodyczy Misiek dopadł w nocy do resztek z koszyczka wielkanocnego Miśki, zlitowałam się nad nim i piekłam Mu wielgachną drożdżówkę. Składniki na ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożczy 250 ml mleka roślinnego 100 g masła kokosowego 450 g mąki pszennej szczypta soli 100 g cukru 100 g gorzkiej czekolady dżem malinowy (miałam ostatni słoik

greenscarf
Ślimak drożdżowy z makiem 188

napowietrza i ciasto lepiej rośnie. Dodać sól, cukier i całe jajko oraz rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać i wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto. Leniwiec kuchenny może tu z powodzeniem użyć miksera, bo ciasto nie jest mocno zwarte - tylko koniecznie z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków. W końcowej fazie można ewentualnie ciasto „dorobić” ręcznie. Miskę od wyrabiania ciasta opruszyć mąką(...)wałek z ciasta bogato nadziany. Dokładnie zlepić końce, by nadzienie się nie wydostało. Wałki ciasta ułożyć, w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, formując „ślimaka” – układać zlepieniem do dołu, rant się wtedy zapiecze i mniejsza szansa wypłynięcia nadzienia . Blachę z ciastem przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C

Grunt to przepis!
Bułeczki Drożdżowe "Stokrotka" 154

zagniotłam i uformowałam wałek, który pokroiłam na kilka części. Z każdej części uformowałam nieduże bułeczki i ułożyłam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,w niedużych odstępach tak aby kształt przypominał kwiatek . W odstępach, bo ciasto jeszcze urośnie przecież. Jak już miałam gotowy kwiatek przykryłam go bawełnianą ściereczką i odstawiłam na około 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie(...)wyłożyłam dżem. Bułeczki posmarowałam mlekiem i posypałam kruszonką. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (opcja bez termoobiegu) i piekłam przez 15 - 20 minut. Na zdjęciu wyżej widzicie wyrośnięte bułeczki przygotowane już do pieczenia, a poniżej to taki mój eksperyment. Kawałek ciasta odłożyłam sobie na taki warkocz, do tej 1/4 części ciasta wgniotłam 1 łyżkę suszonych kwiatów lawendy

Blondynka Gotuje
CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ GRYSIKOWĄ I OWOCAMI ( WIŚNIAMI, BORÓWKAMI I PORZECZKAMI ) 251

kwaśna – 400 g * budyń śmietankowy bez cukru – 2 op * grysik/kasza manna – 120 g * wiśnie – ok.200 g * borówki – ok. 100 g * porzeczki czerwone – ok. 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO CZEKOLADOWE : Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli oraz budyniami czekoladowymi. Dokładnie zmiksowane

Ostra na Słodko
Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną 134

można znaleźć u Ani prowadzącej Piekarnię i bloga Kuchennymi drzwiami . Wspólne pieczenie tego pysznego chleba było 3 lata temu. Warto go przypomnieć był wyjątkowo dobry. Zaczyn do tego chleba powinien fermentować 12-24 godzin. Nie bez powodu jest taka rozpiętość czasowa. Nie możemy przypadkowo przygotowywać ciasta właściwego w 13 lub 24 godzinie fermentacji, bo akurat nam tak pasuje(...)temperatury panującej za Waszym oknem, bez zmiany czasu fermentacji. Co zmieniłam w tym przepisie? Użyłam kaszy gryczanej niepalonej, zamiast miodu dodałam melasę. Do ciasta właściwego dodałam mąkę orkiszową jasną, zmniejszyłam ilość wody o 50g, chociaż taka ilość nie ma większego znaczenia. Nie dodawałam drożdży, chleb urósł w niespełna 2 godziny. Ciasto właściwe po wyrobieniu, zanim włożyłam do foremki, odpoczywało

Leśny Zakątek
ciasto kruche z rabarbarem i bezą 150

woreczka i schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Następnie przekładamy ciasto do foremki (28x28cm) wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadzamy palcami lub małym wałeczkiem po całym spodzie foremki. Pieczemy przez ok. 20-25 min. w 170 st C., aż ciasto się zrumieni. składniki na nadzienie: ok. 500-520 g rabarbaru ok. 100 g malin, mrożonych lub odsączonych(...)dodajemy stopniowo cukier puder, cały czas ubijając, aż białka będą sztywne i lśniące. Gotowe wykładamy równomiernie na wierzch nadzienia. Pieczemy w 140 st. C przez ok. 60 min. z funkcją termoobieg. Gdy beza będzie chrupiąca wyłączamy piekarnik i studzimy ciasto przy otwartych drzwiczkach. (inspiracja przepisu z mojewypeki.com

Domowy Smak Jedzenia
Ucierane ciasto z borówkami 53

szybkie ciasto ucierane z owocami. Ucierane ciasto z borówkami  Kiedy potrzebujesz ciasta szybkiego i pysznego z sezonowymi owocami, pojawia się ono: ucierane ciasto z borówkami amerykańskimi lub innymi owocami miękkimi. Kiedy niespodziewany gość u drzwi to ciasto uratuje niejedną kawę. Dodasz nie tylko borówki, jagody, ale i truskawki, maliny, śliwki. To idealne ciasto ekspresowe! Ucierane ciasto z borówkami(...)maślanki do momentu, aż ciasto uzyska lekko lejącą konsystencję. Blachę posmaruj masłem, nie ma znaczenia jakiego kształtu. Ciasto wyjdzie niższe lub wyższe. Wyłóż formę papierem do pieczenia. W ciasto wmieszaj delikatnie owoce i wylej masę owocową na blachę. Lekko wyrównaj. Piecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni, góra/dół bez termoobiegu. Po upieczeniu posyp cukrem

Z Kuchni Do Kuchni
KRUCHE CIASTO BUDYNIOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 92

sezonie gotuję z niego kompoty, piekę drożdżówki i różnego rodzaju ciasta , którymi potem zachwyca się rodzina ( i nie tylko! ). Dziś mam dla Was przepis na jedno ze swoich ulubionych – kruche ciasto z budyniowym kremem, rabarbarem i dużą ilością ulubionej kruszonki . Tutaj ciasto kruche jest niezwykle delikatne, nie twarde, takie jak lubię. Ciasto łączy w sobie kwaśny smak rabarbaru(...)łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * budyń waniliowy bez cukru – 80 g * mleko – 750 ml * śmietana 30% – 100 ml * cukier – 0,5 szkl * cukier z wanilią – 1 łyżka DODATKOWO: * rabarbar – 5-6 łodyg * cukier – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne, pokrojone masło, cukier i cukier z wanilią

Ostra na Słodko
Porzeczkowiec 1165

Ciasta składające się z wielu warstw niestety nie za bardzo mi wychodzą ale cały czas ćwiczę żeby było lepiej. Zawsze problemem jest biszkopt. Nie ważne czy z proszkiem do pieczenia czy bez, nigdy mi nie wychodzi i jest za niski aby go przekroić. Porzeczkowca miałam okazję kilka razy jeść i bardzo mi zasmakował więc w końcu(...)spóbowałam go upiec. Ciasto się udało, biszkopt ładnie wyrósł. Ciasto w sumie nie jest trudne, wystarczy biszkopt przełożyć serową masą i konfiturą z czarnej porzeczki. Smakuje super, warstwy fajnie się komponują smakowo. Mojej rodzince porzeczkowiec zasmakował i już musiałam piec go ponownie.   składniki: biszkopt 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 5 łyżek kakao 5 jajek

Monia miesza i gotuje
Korzenne ciasto z dynią 147

Korzenne ciasto z dynią Moi chłopcy uwielbiają to korzenne ciasto . Jest wilgotne , słodkie i bardzo , bardzo aromatyczne . Najlepsze , jakie można sobie wyobrazić, do kubka, ciepłego, mleka w chłodny jesienny wieczór przed kominkiem. Za to ja kocham zapach , jaki się rozchodzi po domu w trakcie jego pieczenia..taki świąteczny , piernikowo , cynamonowy..pyszny słodki i ciepły Składniki na małą blaszkę(...)wanilliowy oraz przyprawy i pure z dyni . Pure powinno być lekko lejące , mokre . Wszystko mieszamy mikserem , do powstania jednolitej masy . Wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę . Pieczemy w temperaturze 180 C , bez termoobiegu , około 40 minut . Najlepiej , przed końcem pieczenia , sprawdzić , nakłuwając patyczkiem . Po wyjęciu z ciasta powinien być suchy . Ciasto wyjąc i odstawić do wystygnięcia

Ogrodnik w podróży
Kruchy placek ze śliwkami i cynamonową polewą 79

czasie rozmiękczyły cynamonową bezę, tworząc, jak w nazwie ciasta, cynamonową polewę Jeśli chodzi o mnie, nie przeszkadzało mi to wcale, a wcale, choć beza po wyjęciu z piekarnika, taka „wypieczona” prezentowała się dużo ładniej, niż taka „namoknięta”. Ciasto zniknęło bardzo szybko, więc śmiem twierdzić, że pozostałym domownikom, ciasto smakowało równie mocno. Ciasto: 350 g mąki pszennej(...)pieczenia Warstwa śliwkowa: 1 kg śliwek węgierek 3-4 łyżki bułki tartej Beza cynamonowa: 4 białka 3 łyżki roztopionego masła 190 g drobnego cukru 1 łyżeczka cynamonu Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy starte na dużych oczkach tarki zimne masło. Składniki siekamy nożem. Następnie dodajemy cukier puder oraz żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto

Smaki Na Talerzu
Ciasto kremówka z kokosem + film 131

ciasto 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru kryształu 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia                                            masa l 1 litr mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru(...)mleka wlewamy rozpuszczony budyń i całość energicznie mieszamy żeby nie porobiły się grudki. Ugotowany budyń studzimy. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, jajka oraz pokrojoną miękką margarynę. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto wstawiamy na pół godziny do lodówki . Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy schłodzone ciasto na niezbyt cienki placek, przekładamy go do posmarowanej tłuszczem i posypanej

Smakowite Dania
Deser z mango w pucharku 52

takich jak witamina C, witamina A i błonnik. Z czego składa się ten deser z mango? mus z mango i galaretką muz z mango i mleczka kokosowego świeże mango bezy Dokładny przepis znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na desery w pucharkach z owocami: deser z borówkami wiśniowy deser PRZEPIS NA DESER Z MANGO Deser z mango i galaretką(...)Sprawdź najnowsze przepisy Deser z mango w pucharku 10 przepisów na SERNIKI BEZ PIECZENIA Sałatka z rukolą, camembertem i jajkiem Deser Kinder Bueno w pucharkach FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal! | GYMBEAM Polecane desery i ciasta z borówkami – 10 PRZEPISÓW Oto kilka innych pomysłów na desery z mango

Via Gusto
Deser Kinder Bueno w pucharkach 53

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Deser Kinder Bueno w pucharkach FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal! | GYMBEAM Polecane desery i ciasta z borówkami – 10 PRZEPISÓW Sałatka warstwowa tarta na tarce Sałatka z czerwoną cebulą – zobacz 7 hitowych przepisów DESER

Via Gusto