ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:629/2544)

Grejpfrutowa Kostka 133

jeść.... ;) Składniki na biszkopt 3 jajka 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 100-150 gr cukru ( zależy czy lubimy mniej słodkie czy bardziej słodkie ciasta) 500 ml wody razem z sokiem z grejpfruta 100 gr masła w  temp. pokojowej 1 spory(...)łyżki żelatyny + 1/3 szkl soku z grejpfruta 1/2 grejpfruta do dekoracji płatki białej czekolady 1. Jajka miksujemy z cukrem pudrem na puszysta piankę. dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie mieszamy. Przelewamy do blaszki wyścielanej papierem do pieczenia (potem łatwiej wyciągać i wkładać ciasto) Pieczemy w 190 stop przez 30-35 min do suchego patyczka

Gotowanie...to proste !
Sernik z jogurtem FIT 128

Przepis na sernik z jogurtem jest idealny dla osób, które są na diecie ale nie chcą do końca rezygnować ze słodkości. Przez dodatek jogurtu jest bardzo

Słodki Blog
Piszinger w zupełnie nowej wersji 73

Przepis na tego niezwykłego piszingera dostałam od mojej koleżanki Ewy. Dziękuję serdecznie, bo to idealne połączenie słodkiego i lekko kwaskowego smaku powideł. Czas przygotowania: 30 min

Słodki Blog
Mikołajkowe babeczki brownie wg Aleex 52

Już się cieszę, gdy wyobrażę sobie radość Maleńkiej. Ale prezenty to nie jedyna niespodzianka, którą naszykowałam na jutro. Ledwo za dziećmi zamknęły się drzwi, a ja się wzięłam za pieczenie. Upiekłam dla Młodych pyszny żytni chlebek z ziarnami, a potem zrobiłam mikołajkowe babeczki brownie. Inspirowałam się różnymi przepisami. Sięgnęłam po przepisy Nigelli, Dorotus, Edyty – z tego wszystkiego powstały moje(...)Wsypać przesianą mąkę z kakao, wymieszać.  10. Na sam koniec wmieszać do masy dodatkową posiekaną czekoladę.  11. Ciasto rozłożyć równo do foremek do muffinów wyłożonych papilotkami.  12. Babeczki piec około 18 -20 minut w temperaturze 185ºC bez termoobiegu.  13. Gotowe brownie jest wypieczone i sprężyste z wierzchu, zaś w środku lepkie (czekolada oblepia patyczek

W mojej kuchni
Proste ciasto z malinami 152

około 2 małe garście, ma być tylko jedna warstwa owoców jak na zdjęciu, nie więcej. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 55-60 minut do tzw. suchego patyczka (pamiętajcie, że czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Smacznego

Słodkie okruszki
sernik pieczony z gruszkami... 191

forma 30x25, wyłożona papierem do pieczenia - w naczyniu herbatniki pokruszyć drobno, dodać pozostałe składniki na ciasto i mikserem utrzeć, ciastem wylepić dno formy, ponakłuwać i schować do lodówki w robocie ubić jajka, cukier do białości na dużych obrotach z 5 minut dodać ser z wiaderka, budyń, kaszę manną, aromat i połączyć składniki bez długiego ucierania, wsypać pokrojone(...)kostkę gruszki i łyżką wymieszać sernik wylać na ciasto i piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 190 C około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić w blaszce tortenguss rot wymieszać w 400 ml zimnej wody (w tym 150 ml soku wiśniowego i 250 wody), zagotować do zagęszczenia mieszając, wystudzić trochę, gruszki pokrojone na plasty poukładać na serniku i polać

W Mojej Kuchni Lubię
Andrut orzechowy- przekładany domową masą orzechową 129

Chyba najłatwiejszy i najszybszy w wykonaniu deser bez pieczenia. U mnie dziś wafel przekładany masą orzechową - po domowemu. Składniki: 6 białek jaja, ½ kg cukru

Tradycyjna Kuchnia
Puszyste ciasto ze śliwkami 177

tartą. Na tak przygotowaną tortownicę wylać całe ciasto. Śliwki przekroić na pół ( jeżeli będą mrożone to na pewno będą już pokrojone bez pestek) i wyjąć pestki, poukładać nacięciami do góry na cieście. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 55 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu posypać cukrem Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Kulebiak wigilijny z kapustą kiszoną i grzybami 333

pieczenia. Po około 40 minutach: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką, przerabiam kilka razy i dzielę na trzy w miarę równe części, jeżeli chcemy upiec większe kulebiaki to dzielimy ciasto na dwie części. Z kawałków ciasta formuję kulki, układam na blacie podsypanym mąką, nakrywam ściereczką i pozostawiam na około 10 minut aby odpoczęło. Następnie ciasto rozwałkowuję(...)piekła kulebiaki w foremce, więc ciasto wałkuję na szerokość foremki. Na ciasto nakładam 1/3 farszu i równo rozprowadzam, pozostawiając z każdej strony po około 1 centymetrze wolnego ciasta bez farszu. Następnie ciasto zwijam jak roladę, brzegi podczas zwijania wkładam do środka. Tak przygotowane kulebiaki układam w blaszce, nakrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczenie

Uwaga Babcia Gotuje
kruche babeczki z bezą kokosową 80

składniki na kruche babeczki: 300 g mąki 150 g masła 100 g cukru pudru 3 żółtka odrobina proszku do pieczenia wykonanie: Foremki smarujemy masłem. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, które wylepiamy ciastem. składniki na bezę kokosową: 3 białka 190 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas

Domowy Smak Jedzenia
Ptysiowe donaty z piekarnika 150

właściwa :-) Przedstawiam troszkę szaloną wersję pieczonych pączków z ciasta parzonego. Zależało mi na tym, by: - oponki nie były tłuste - długo zachowywały świeżość - bez wyrzutów można je było zjeść na śniadanie lub kolację - były idealne do mleka, herbaty czy kawy Czas przygotowywania:  30 minut + wyrastanie łącznie 80 minut Czas pieczenia: 15 lub 20 minut do wyboru

AniaGotuje.pl
Biały pleśniak z brzoskwiniami i likierem 189

przez całą rodzinę. Jest bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Tym razem moja biała wersja z dodatkiem likieru kokosowego. Ciasto: 200 g margaryny 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki cukru Beza: 4 białka 2/3 szklanki cukru Szczypta soli Dodatkowo: 250 g dżemu brzoskwiniowego Orzech  (KLIK) 5 łyżek likieru kokosowego CANARI

VioletoweKucharzenie
Wilgotne ciasto czekoladowe z gruszkami 53

ilość proszku do pieczenia. Jednak za dużo proszku powoduje, że ciasto ma posmak goryczy. Aby temu zapobiec, do ciasta dodaję zarówno proszek do pieczenia jak i sodę . Soda jest 3 razy mocniejsza od proszku do pieczenia. Dodatek oleju sprawia, że ciasto jest proste w wymieszaniu i wilgotne po upieczeniu . Oprócz gruszek do ciasta możesz dodać inne, ulubione(...)papierem do pieczenia. Wylewam masę czekoladową i wyrównuję powierzchnię za pomocą łyżki lub szpatułki. Na wierzch ciasta układam pokrojone kawałki gruszek. Zamiast gruszek możesz użyć innych, sezonowych owoców. Krok 3. Piekę ciasto czekoladowe z gruszkami Blaszkę z ciastem czekoladowym umieszczam na środkowej półce piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piekę przez około 35 – 40 minut bez termoobiegu

Ania gotuje
Figi i jabłka pod kruszonką 133

Muszę się przyznać, że nie lubię piec ciast, ale jakoś trzeba sobie osłodzić to gorzkie życie :) Dlatego pomyślałam żeby zrobić deser bez biszkoptu i wykorzystać leżące na trawie jabłka. Deser wzbogaciłam o dżem z fig, który przywiozłam z Bułgarii oraz o same boskie figi, które zagościły na sklepowych ladach. Składniki owocowe: 5 dużych kwaśnych jabłek dżem(...)kroimy w ćwiartki. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy ściśle plastry jabłek, a na jabłka układamy ćwiartki fig. wszystko smarujemy cienką warstwą dżemu. W między czasie robimy kruszonkę czyli: roztapiamy masło, do masło wsypujemy mąkę oraz cukier i mieszamy paluszkami. Masa ma być zbita i twarda. Następnie surowe ciasto kruszymy w palcach i układamy na wierzch owoców

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania