Przepis Zaczyn -100 g zakwas żytni -200 g mąki pszennej -120 g wody CIASTO WŁAŚCIWE -150 g mąka gryczana -300 g mąki pszennej -Sól czubata łyżeczka -300 g wody -zaczyn Wykonanie Składniki na zaczyn wymieszać dokładnie i pozostawić przykryte w temperaturze pokojowej na ok. 12 godzin. Konsystencja zaczynu powinna być bardzo gęsta.Pamiętając,że zaczyn zwiększy swoją objętość więc dajemy większą miskę Mąkę wymieszać z solą, dodać cały zaczyn i letnią wodę. Zagnieść ciasto ręcznie lub mikserem. Pod koniec wyrabiania c... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.