ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:236/2544)

Rafaello na krakersach 309

Rafaello na krakersach to efektowne ciasto bez pieczenia. Idealnie nadaje się na wizytę gości jak i na święta czy też po prostu do popołudniowej kawy. Połączenie wiórek kokosowych i lekko słonych krakersów idealnie się komponuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram wiórków kokosowych 2,5 opakowania krakersów po 175 gram 5 żółtek 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki(...)odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Do powstałej masy dodajemy 250 gram wiórek kokosowych i dokładnie mieszamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spod kładziemy pierwsza warstwę krakersów. Masę dzielimy w misce łyżka na 4 części. 1/4 wykładamy na krakersy. Na masę układamy kolejna warstwę herbatników

Blog kulinarny S9.PL
Truskawkowy puch (bez pieczenia) 168

Ciasto bez pieczenia, a raczej deser. Nie ma  to znaczenia, bo jest naprawdę bardzo smaczne. Szybko znika , a na jednym kawałku się nie kończy. Kończy się już sezon truskawkowy i  korzystajmy z tych smacznych owoców, kiedy jeszcze możemy. Składniki: 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów 500 g truskawek + 3/4 szklanki truskawek 1 szklanka cukru + 2 łyżki(...)sztywno dodać zmiksowane truskawki i żelatynę cały czas miksując. Wlać do tortownicy na biszkopty. Odstawić do zastygnięcia, najlepiej na całą noc. Pozostałe truskawki zmiksować z cukrem i  udekorować ciasto. Podawać  kawałki ciasta polane musem. truskawkowy puch

O kuchni z uczuciem
Babka gotowana 91

  Już od jakiegoś czasu zanosiłam się z zamiarem upieczenia a właściwie ugotowania tej babki. Wreszcie zakupiłam odpowiednią formę i jest. Babka gotowana, to świetna alternatywa

W garach u Gosi
Krówka truskawkowo jagodowa bez pieczenia 95

blogu już jest krówka kokosowa , którą wymyśliłam jakiś czas temu i wszystkim bardzo posmakowała. Teraz przyszedł czas na krówkę truskawkowo jagodową, którą stworzyłam niedawno. Ciasto na zimno, bez pieczenia, na herbatnikach. Błyskawiczne i bardzo proste w wykonaniu. Doskonała propozycja na lato i wakacje. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 25x36 ) Masa - 500ml śmietanki 36% - 4 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki(...)jagody kamczackie i pokrojone w kostkę truskawki. Delikatnie mieszam. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, na papier układam warstwę herbatników, na herbatnikach równomiernie rozprowadzam masę śmietanowo-owocową, wierzch wyrównuję. Układam drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładam masę krówkową, wierzch wyrównuję, rozkładam owoce i posypuję kokosem. Gotowe ciasto przekładam do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)     Po więcej przepisów

Kuchnia z widokiem na ogród
Kostka czekoladowo-słonecznikowa z kremem solony karmel 103

sodę i proszek do pieczenia. Do ciasta dodajemy naprzemiennie suche składniki i śmietanę, cały czas ubijając. Ciasto wyjdzie dość gęste *** *** Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia – moja blaszka ma wymiary 21 x 21 cm (można też upiec ciasto w tortownicy) *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 35 minut(...)Ciasto wkładamy do lodówki na czas przygotowania polewy *** *** Do garnuszka wlewamy śmietankę, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitego sosu czekoladowego *** *** Tak powstałym sosem polewamy wierzch ciasta *** *** Całość wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA

Blog z Apetytem
chałwowiec bez pieczenia najlepszy 437

Witajcie po długiej nieobecności dziś mam dla was przepis na przepyszne ciasto bez pieczenia z nadzieniem budyniowo-chałwowym. Składniki: 2 duże paczki herbatników 2 budynie śmietankowe na 0,5l mleka bez cukru 200g chałwy waniliowej/śmietankowej 200ml śmietany 30% 2 czekolady mleczne lub deserowe słoiczek powideł śliwkowych lub wiśniowych kostka masła 900ml mleka (musi być ok pół(...)ostatnią warstwą herbatników. Do niewielkiego garnka wlewamy śmietanę i rozpuszczamy w niej czekolady nie doprowadzając do wrzenia mieszamy do uzyskania jednolitej dość gęstej masy, trochę przestudzamy i lejemy na ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i gotowe! życzę smacznego

Tanio szybko zdrowo
Malinowa mgiełka 147

pieczenia oraz makiem i wszystko delikatnie mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy – użyłam blaszki o wymiarach 25×35 cm *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 30 minut – do suchego patyczka *** *** Następnie wykonujemy masę malinową : mrożone maliny przekładamy do rondelka, zalewamy szklanką wody, dodajemy pół(...)woreczka w którym robimy małą dziurkę. Masę wylewamy na wierzch ciasta tworząc szlaczek *** *** Następnie małym patyczkiem przeciągamy w poprzek po wierzchu tworząc wzorek *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Rafaello bez pieczenia 218

Kolejne ciasto bez pieczenia - rafaello na krakersach. Z masą budyniową, która przełamuje słony smak krakersów. Najlepiej jak sobie poleży noc w lodówce, a smaki się przegryzą. Dzisiejsza wersja jest na mleku i maśle, następnym razem skuszę się na wersję dla alergików (na margarynie bezmlecznej i mleku kokosowym). Bardzo szybkie i efektowne ciastko, serdecznie polecam! 2 paczki krakersów Masa(...)ciągle mieszając (żeby się nie przypaliło). Następnie odstawić do ostudzenia. Do zimnego budyniu dodać miękkie masło i dokładnie zmiksować. Dodać prawie całe wiórki kokosowe (odrobinę zostawić  do posypania ciasta) i wymieszać. Krem podzielić na 3 części (jeśli robimy dużą blachę, ja miałam mniejszą - 26/21 cm więc podzieliłam na 4 części). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć na spodzie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Gotowany sernik na herbatnikach. 401

Gotowany sernik to łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Na pewno posmakuje  wielbicielom słodyczy oraz czekolady. Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;)  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego,     bez cukru  ½ szklanki cukru 200 g masła  4 duże jajka 2 budynie o smaku śmietanowym ½ szklanki mleka(...)czas masę mieszać. Blaszkę o wymiarach 34x25 wykładamy papierem do pieczenia i całe dno starannie pokrywamy herbatnikami. Wylewamy na herbatniki połowę, gorącej serowej masy. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Układamy kolejną warstwę herbatników, następnie wlewamy kakaową masę, a następnie nakładamy trzecią warstwę herbatników. Czekamy jak ciasto ostygnie i wkładamy je na około 1 godzinę do lodówki

Symfonia smakowa
Tęczowa kraina 122

Tęczowa kraina Ciasto bez pieczenia, na pysznym czekoladowym spodzie z popcornem, masa serowa z galaretkami. Składniki: ·        3 serki homogenizowane waniliowe ·        3 galaretki ( żółta, czerwona, zielona) ·        1 opakowanie małe popcornu ·        2 czekolady mleczne(...)Ponownie ubijamy pozostałą śmietanę   z cukrem pudrem. 14.              Dekorujemy ciasto. 15.              Układamy owoce. 16.              Ciasto gotowe

Kulinarna Chwila
Ślimaczki z makiem, cudownie maślane 117

smak. Pamiętam, że miałam ochotę na mięciutkie, pachnące bułeczki. Koniecznie z makiem chrupiącym między zębami. O wyjątkowym kształcie. Poszłam więc do kuchni, i zabrałam się za pieczenie. Ciasto jest proste, bez żadnych wymyślnych składników. Jeśli piekliście kiedyś bułki, te nie będą stanowić wyzwania. Jeśli nie mieliście jeszcze szansy przygotować domowego pieczywa, te będą idealne na pierwszy(...)cukrem. Dodać rozpuszczone w mleku drożdże, wbić jajko. Zagnieść gładkie ciasto - może się odrobinę lepić. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 części. Z każdej uformować dość długi wałeczek, zawinąć w ślimaka, podwijając końcówkę pod spód. Ułożyć bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki posmarować mlekiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makowiec japoński. 255

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają mu wyjątkowej soczystości. Polewa czekoladowa dopełnia smaku, tworząc harmonijną całość.  Składniki na makowiec japoński: forma 28x40 cm 400 g suchego, mielonego maku szklanka gorącego mleka 9 jajek 450 g cukru pudru 220 g masła(...)żółtku, cały czas miksując. Do puszystej masy dodajemy zimny mak, jabłka i kaszę manną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy do połączenia. Tak przygotowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku około 55-60 minut. POLEWA

Rozpustne gotowanie
Prosty sernik na zimno z truskawkami 364

  Zrobiło się bardzo ciepło i sezon truskawkowy już w pełni, dlatego dzisiaj przepis na prosty sernik na zimno z truskawkami. Kremowy, pyszny, z dużą ilością

Mała Cukierenka
Chlebek bananowy z czekoladą i borówkami 130

ostatnich ciastach bez pieczenia i deserach na zimno, tym razem pora na coś z piekarnika. Jako, że mamy sezon na borówki/jagody, więc polecam taki pyszny chlebek bananowy, dodatkowo wzbogacony jeszcze o kawałki czekolady. Bardzo prosty do zrobienia, pożywny, doskonały nie tylko na deser ale też śniadanie.  Składniki: 3 dojrzałe rozgniecione banany 75 g oleju roślinnego(...)szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 g gorzkiej czekolad ok. 100 g świeżych borówek Wykonanie: Borówki umyć i osuszyć. Czekoladę pokroić w drobną kostkę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać szczyptę soli i wymieszać. W dużym naczyniu wymieszać olej, jajko oraz rozgniecione widelcem

Healthy food explorer
Mars 441

Mega słodkie ciasto bez pieczenia! Tylko dla prawdziwych fanatyków słodkości Proponuję tę słodycz przełamać truskawkami bądź malinami:) nam dzięki dodatkom owoców udało się je zjeść foremka o średnicy 20 cm 40 minut spód: 200 g batonów MARS 40 g masła mleczna masa: 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru niepełne 2 szklanki mleka w proszku 100 g masła dodatkowo(...)sztuk truskawek 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki 2 małe batoniki MARS do dekoracji Masło roztopić z batonikami Mars. Zdjąć z gazu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę na spód. Włożyć do lodówki na około 20 minut. Masło, cukier i mleko zagotować na masę mleczną. Po zdjęciu z palnika dodać przesiane mleko w proszku i bardzo

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania