Krówka na krakersach to szybkie i łatwe ciasto bez pieczenia. Słodka masa krówkowa rewelacyjnie komponuje się ze słonymi krakersami. Składniki: około 200 g krakersów litr mleka 3 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru puszka (400 g) masy krówkowej 100 g masła Przygotowanie W szklance mleka rozpuszczamy budynie. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy powoli(...)puszystą masę. Spód formy (moja ma wymiary ok 24x24cm) wykładamy krakersami. Na nich rozsmarowujemy połowę masy, którą następnie przykrywamy krakersami. Czynność powtarzamy. Wierz krakersów smarujemy wcześniej odłożoną masą krówkową. Ciasto odkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. [caption id="attachment_7120" align="aligncenter" width="1024"] krówka na krakersach[/caption] Artykuł Ciasto krówka na krakersach pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneoknem robi się coraz cieplej, więc u mnie powoli zaczyna się sezon na ciasta bez pieczenia. W tym roku zaczynam maj z sernikiem w roli głównej. I nie jest to byle jaki sernik, tylko sernik kokosowy Bounty. Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam wszystko co kokosowe, czy to na słodko czy na wytrawnie. Sernik Bounty jest delikatny(...)zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Agrestowy sernik na zimno Ciasto śnieżny puch z limonką Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Zielony sernik
Kulinarne przygody GatityWyśmienite ciasto bez pieczenia dla wszystkich wielbicieli karmelu i bardzo słodkich deserów. Dla mnie banofee pie to prawdziwe "niebo w gębie" i zawsze znajdę pretekst, żeby je przygotować. Jeśli, tak jak ja, lubicie karmelowe smaki, ten wspaniały deser z pewnością przypadnie Wam do gustu. składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) 250 g herbatników 200 g masła(...)Dodaję roztopione masło i mieszam. Powstałą masą wykładam dno i boki formy na tartę o średnicy 24 cm, dobrze ugniatam i wstawiam do lodówki na 30 minut (czasem robię ciasto w tortownicy, wtedy nie wyklejam brzegów, tylko dno formy). Masę krówkową wykładam na zastygnięty spód, na wierzchu układam pokrojone w grube plasterki banany. Schłodzoną śmietanę ubijam razem z serkiem mascarpone
babka w formieWitam kochani dziś zapraszam na przepyszny deser inspirowany angielskim trifle. Składa się z galaretki z truskawkami, budyniem jak curd oraz ubitą śmietaną. Na te upalne dni
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWalentynki zbliżają się wielkimi krokami,a na blogu kwitnie seria walentynkowych przepisów pełnych miłości. Zaczęliśmy tydzień temu od pysznego ciasta bez pieczenia , które zrobiło prawdziwą furorę! Dziś przyszła pora na kruche ciasteczka. Ponownie wykorzystujemy metalowe wykrawaczki ( w komplecie jest aż 6 różnych wymiarów ) dostępne w sklepie. Cacao Barry Extra Brute które użyłam do przepisu, to jasne kakao, intensywnie(...)wysokiej jakości kakao potrafi nadać unikalny smak deserom czy wykwintnym kuchennym potrawom. Pastę cukierniczą waniliową już doskonale znacie – to dodatek, którego nie może zabraknąć w mojej kuchni! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 310 g * cukier puder – 100 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * masło min. 82% – 170 g * jajko – 1 szt * pasta cukiernicza waniliowa
Ostra na Słodkoproszkiem do pieczenia, sodą, imbirem, cynamonem i gałką muszkatołową. Suche składniki przesiewamy w trzech partiach do masy jajecznej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Następnie dodajemy startą marchewkę i ponownie mieszamy *** *** Masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę z wyposażenia piekarnika *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 25 minut *** *** Po upieczeniu ciasto przekładamy „do góry(...)zacznie gęstnieć wykładamy na ciasto marchewkowe *** *** Na kremie układamy w rządku plasterki mandarynek i całość rolujemy. Roladę wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę, aby krem całkowicie stężał *** *** Z wierzchu roladę możemy polać lukrem lub roztopioną czekoladą *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z ApetytemSernik na zimno z arbuzem Sernik z arbuzem to mój mały eksperyment. I można powiedzieć, że całkiem udany. Sernik wyszedł bardzo delikatny, lekko orzeźwiający i co
na moim stole...Sezon truskawkowy zbliża się do nas wielkimi krokami! Co prawda w sklepach można już dostać olbrzymie ( naprawdę olbrzymie :D ) truskawki, ale nie ma co ich porównywać
Ostra na SłodkoZainspirowana konkursem z Lusette na portalu Durszlak.pl postanowiłam stworzyć deser , jakiego tu jeszcze nigdy nie było! http://lusette.pl/ Prawdą jest, że najlepsze pomysły przychodzą do głowy
Ostra na SłodkoCiasto z kaszy manny jest ciastem bez pieczenia. bardzo szybko się je przyrządza. L ubią je wszyscy i dorośli i dzieci. Składniki 5 paczek herbatników petit beurre 1 litr mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 2 łyżki kakao polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki wody(...)masę i przykryć pozostałymi herbatnikami 3. przygotować polewę margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty. Odstawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. 4. Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do lodówki na całą
Darcia w kuchniPyszne i szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia z krakersów i masy budyniowej z wiórkami kokosowymi. Składniki 1 litr mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 40 g 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych 250 g masła paczka krakersów Przygotowanie Z litra mleka odlałam szklankę i w niej rozpuściłam 2 budynie waniliowe(...)wyłożyłam papierem i ułożyłam warstwę krakersów, warstwa masy. W sumie 4 warstwy krakersów. Masa ma być jako ostatnia warstwa. Posypałam wiórkami i do lodówki bez przykrycia. Autor przepisu: Anna Artykuł Ciasto Raffaello pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyłyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus cytrynowy: do garnuszka przelewamy(...)cytryny, mieszamy *** *** Całość przelewamy na wystudzony sernik *** *** Całość wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kremowy sernik z musem cytrynowym pochodzi z serwisu
Blog z Apetytemnapiszcie swoje opinie w komentarzach. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA, które Wam polecam. W te upały, które ostatnio panują polecam również ciasta bez pieczenia, które również w tej zakładce wyszukacie. Składniki 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy(...)miksując wlewać stopniowo olej. Dodać odciśniętą cukinię, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon oraz przyprawę do piernika. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Wsypać słonecznik oraz obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Delikatnie wymieszać Blaszkę prostokątną (keksówkę) o długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około
O kuchni z uczuciemetap i od razu wylepiam ciastem formę. Formę do pieczenia tarty (u mnie 32 cm) smarujemy lekko masłem i obsypujemy mąką. Odrywamy około ⅔ schłodzonego ciasta. Wylepiamy nim spód i boki formy. W razie potrzeby lekko posypując ciasto mąką (ten zabieg jest potrzebny jeśli pominiemy lub bardzo skrócimy etap chłodzenia ciasta). Ciasto nakłuwamy widelcem (boki również). Jabłka obieramy(...)odcisnąć z jabłek nadmiar soku. Na starte jabłka układamy łatki z pozostałego ciasta (małe kawałki ciasta ugniatamy w palcach tworząc łatki). Całość posypujemy po wierzchu cynamonem. Naszą tartę z jabłkami wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto pieczemy do ładnego zarumienienia. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika
Słodkie okruszkiCiasto Maxi King to domowa wersja znanego batonika. Ciasto bez pieczenia, proste w wykonaniu na gofrach z masą mleczną, rozpływającą się masą orzechową i czekoladą. Deser powstał dzięki uprzejmości marki Helio, Stovit. Składniki: 1 opakowanie gotowych gofrów ok. 700 ml śmietanki 30% 5 łyżki cukru pudru Opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania śmietan fix 250 g Mascarpone 250g masy(...)wymiarach 25/30 wykładamy wafelki gofrowe. Na wafelki wykładamy część bitej śmietany, równo rozsmarowujemy. Masę kajmakową lekko podgrzewamy aby miała konsystencję płynną. Ostudzony kajmak i wykładamy resztę śmietany. Ciasto chłodzimy około 10 minut. Następnie na zimne ciasto wylewamy rozpuszczoną czekoladę i posypujemy orzechami i migdałami. Schładzamy najlepiej całą
Podróż w kulinaria