ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:239/2544)

Budyniowiec z bananem na zimno 92

Bardzo łatwe i szybkie ciasto z budyniu bez pieczenia.  Ten deser jest bardzo prosty i smaczny, bo z pewnością wiele osób lubi budyń. Wystarczy go ugotować z galaretką, dodać banana i do lodówki. Spód możecie wykonać z tego, co macie pod ręką i oczywiście zamienić smaki na swój ulubiony budyń.  Składniki: 3 szklanki mleka 1 budyń(...)wylewamy budyń. Układamy banana pokrojonego w talarki i wkładamy do lodówki. warstwa waniliowa Ta sama procedura co wyżej, tylko bez banana. Ewentualnie możecie go dać również na wierzch wedle uznania. Wkładamy do lodówki na parę godzin, aby ciasto stężało. Ja dodatkowo wierzch posypałam kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Ciasto Jajko sadzone 139

Ciasto jajko sadzone to bardzo lekkie, i efektowne ciasto bez pieczenia w stylu sernika na zimno. Nie jest za słodkie, szybkie w przygotowaniu idealne na różne okazje. Na gościach i domownikach robi duże wrażenie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera sernikowego z wiaderka 300 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki przeźroczyste morele lub brzoskwinie(...)czas miksując dodajemy wystudzone ale nie tężejące cytrynowe galaretki, dokładnie miksujemy, na koniec dodajemy ubitą wcześniej śmietanę i mieszamy do połączenia się składników, na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36×24 cm układamy biszkopty, na biszkopty delikatnie wylewamy gęstniejącą masę serową, (gdyby zdarzyło się że któryś biszkopt zacznie wypływać do góry lekko dociskamy

Blog kulinarny S9.PL
Ekspresowy sernik cappuccino 122

Ekspresowy sernik cappuccino to pyszne ciasto, którego wykonanie zajmie Ci maksymalnie 20 minut ! :). Świetne połączenie delikatnej, kremowej serowej masy z mięciutkimi nasączonymi cappuccino biszkoptami. Wyśmienite ciasto bez pieczenia które musicie wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600 gram podłużnych biszkoptów deserowych, ( u mnie 3 opakowania po 200 gram) 300 gram masła 1,5 kg serka śmietankowego z wiaderka(...)wymiarach 40×26 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę nasączonych biszkoptów, na biszkopty wylewamy i rozprowadzamy połowę masy serowej, na masę serową wykładamy drugą warstwę nasączonych cappuccino biszkoptów, i wylewamy drugą połowę masy, pozostałe biszkopty możemy rozkruszyć na mniejsze kawałki, nasączyć w kawie i ułożyć na wierzchu ciasta, ciasto wstawiamy na kilka godzin lecz najlepiej

Blog kulinarny S9.PL
Najlepsze buraczane brownie – wegańskie i paleo. 109

się! Brownie nie jest twarde – jest bardzo wilgotne i rozpływa się w ustach! Jest bez orzechów, glutenu, nabiału – szczególnie zależało mi na czymś bez orzechów, by mogli się nim rozkoszować także alergicy. PS. Ciasto możecie posypać ostrą papryczką dodając mu odrobinę pikanterii! Składniki: Masa: 250g upieczonego/ugotowanego i obranego buraka 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżka mąki kasztanowej(...)blenderujemy pokrojonego buraka i 1/3 mleka kokosowego. Gdy masa buraczana będzie gładka, łączymy ją z kakaową masą w misce. Dodajemy resztę składników na masę (stewia, mąka, kokos), mieszamy i pieczemy i przelewamy do kwadratowej foremki (małej). Pieczemy w piekarniku 25minut w 180C. Polewa Podobnie jak w przypadku ciasta, polewę przygotowujemy w kąpieli wodnej. Łączymy ze sobą wszystkie składniki (zaczynając

Fill The Bowl
BEZGLUTENOWY SERNIK CZEKOLADOWY – JAK MUS! 82

Przeogromnie się cieszę, że bezglutenowa i FIT seria cieszą się tak ogromna popularnością na blogu! Dziś po raz kolejny przygotowałam dla Was bezglutenowe, pyszne ciasto, a

Ostra na Słodko
Ciasto Oreo Smerfetki 104

Ciasto Oreo Smerfetki Ciasto bez pieczenia, szybki, łatwy sposób przygotowania. Główny składnikiem są pyszne ciastka Oreo. Forma 24 cm X 24 cm 15 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        528 g ciastek Oreo ·        150 g masła ·        400 g masy kajmak(...)delikatnie mieszając łyżką. 6.    Masę wykładamy na masę kajmakową. 7.    Ciemną czekoladę kruszymy, przekładamy do rondelka, wlewamy śmietanę i gotujemy. Gotową polewę wylewamy na wierzch ciasta, wyrównujemy. 8.    Ciasto dekorujemy rozetkami zrobionymi z niebieskiej masy. 9.    Gotowe, chłodzimy w lodówce 2 godziny. 10.          Smacznego

Kulinarna Chwila
Rafaello express 105

Najlepsze przepisy to takie, które zajmują możliwie najmniej czasu, są proste i zawsze się udają. To jest właśnie jeden z takich przepisów. Do tego sprawdza się

Prosty przepis na
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką 144

smaczne ciasto budyniowe z borówkami oraz galaretką. Spód zrobiłam z pokruszonych markiz chałwowych od  Cukry Nyskie z dodatkiem masła. Jest to idealne i proste do zrobienia ciasto bez pieczenia. Polecam Składniki: 150 g markiz chałwowych od Cukry Nyskie 150 g masła 300 ml mleka 3 łyżki ksylitolu 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 galaretka(...)Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu cały czas mieszając. Gotową masę budyniową przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do lodówki. Borówki myjemy. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyjmujemy z lodówki ciasto, układamy na nim borówki i polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto ponownie do lodówki. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
KOKOSANKI, BEZGLUTENOWE 192

Już jakiś czas temu chodziły za mną ciasteczka, przypominające smak mojego dzieciństwa. A mowa tu o kokosankach! Wyszły idealne, takie jakie chciałam. Nie za słodkie, bardzo

Smaczne Zdrowe
Torcik z owocami w galaretce 177

Mąki mieszamy razem i przesiewamy partiami do masy jajecznej. Po każdej partii mąki masę mieszamy delikatnie szpatułką, aż uzyskamy jednolite ciasto. Ciasto przelewamy do rantu o średnicy 17 cm. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165-170’C i pieczemy przez około 35 minut , do suchego patyczka.Po wyjęciu z piekarnika, biszkopt w rancie, rzucamy na podłogę (z wysokości około 1 metra(...)Ciasto wkładamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Po wyjęciu z rantu, folię rantową najlepiej ogrzać przez chwilę delikatnie suszarką, aby równo odeszła od galaretki *** *** W ciasto możemy wbić dowolny topper, wówczas stanie się pięknym tortem okolicznościowym *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA

Blog z Apetytem
Gruszkowa fantazja 329

lodówce na kilka minut co przyspieszyło proces tężenia) *** *** Ciasto przekrawamy na dwa blaty *** *** Jeden blat ciasta umieszczamy ponownie w formie i wykładamy na niego tężejący mus gruszkowy. Całość przykrywamy drugim blatem ciasta *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem oraz śmietan-fixem i wykładamy na wierzch ciasta *** *** W garnuszku roztapiamy czekoladę z mlekiem, gdyby masa była zbyt gęsta(...)wykonać gdy czekolada jest jeszcze płynna, gdyż polewa dość szybko zastyga i wówczas już wzorek nam nie wyjdzie *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Ciasto Migdałowiec 103

Migdałowiec to przepyszne ciasto bez pieczenia. Delikatne, kremowe i rozpływa się w ustach :). Słodycz przełamują krakersy. Istny raj dla łasuchów. Przepis na nie dostałam od koleżanki, jeszcze nie raz zagości na moim stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże opakowania krakersów każde po ok 185 gram 100 gram płatków migdałowych 3/4 szklanki cukru 1 litr mleka 250 gram(...)margaryny 1 puszka masy kajmakowej 400 gram 500 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej tortowej ( szklanka o pojemności 250 ml) 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 jajko 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki żelatyny 1 opakowanie cukru wanilinowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: płatki migdałowe lekko prażymy na suchej patelni i odstawiamy do wystygnięcia

Blog kulinarny S9.PL
Rolada snickers 90

ciasto *** *** Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blachę z wyposażenia piekarnika *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy przez około 12 minut – do suchego patyczka *** *** Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i od razu przekładamy na czystą ściereczkę, tak aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie odrywamy papier od ciepłego ciasta *** *** Ciasto(...)polewamy ozdobnie pozostawioną wcześniej polewą czekoladową *** *** Roladę wkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Rolada snickers pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Makowa Panienka 103

masy przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy delikatnie mieszamy łyżką, nie mikserem! *** *** Dodajemy mak i ponownie mieszamy łyżką *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja blaszka ma wymiary 32×22 cm ) *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez 40-45 minut . Studzimy, przekrawamy wzdłuż(...)połączenia składników *** *** Płynną czekoladą polewamy ciasto. Możemy je także przyozdobić z wierzchu owocami lub orzeszkami (u mnie są to jakieś owoce z puszki *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY

Blog z Apetytem
Ciasto na bogato 683

Smakowite ciasto bez pieczenia, które swoim smakiem zachwyci zarówno dorosłych jak i dzieci. Składniki 4 opakowania herbatników 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka manny kostka masła tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao śmietanka 30% ser mascarpone galaretka jaką kto lubi ja dodałam truskawkową 2 łyżki cukru pudru lukier do dekoracji Przygotowanie Na dno foremki wykładamy warstwę(...)krem wykładamy na naszą warstwę ciastek przykrywając ostatnią warstwą ciastek (ja ostatnią warstwę zrobiłam z ciemnych herbatników). Całość polewamy lukrem i wkładamy do lodówki. Autor przepisu: Dagmara Tylewska Artykuł Ciasto na bogato pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania