ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2113/2544)

Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 69

ręką, mieszając od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 st. około 25-35 minut, do suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Pozostawić w formie(...)szpatułką, tylko do połączenia. Masa wyjdzie lekko płynna. Schować do lodówki, do lekkiego stężenia (po przechyleniu miski, krem nie może się wylewać). Dodatkowo: 500 gr dżemu porzeczkowego niskosłodzonego lub bez cukru (u nas z czarnej porzeczki, może być też z innych porzeczek, ważne aby był gęsty i kwaśny) owoce do dekoracji Ganache: 300 gr gorzkiej czekolady powyżej 70 % kakao

moj przepis na
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 125

ręką, mieszając od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 st. około 25-35 minut, do suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Pozostawić w formie(...)szpatułką, tylko do połączenia. Masa wyjdzie lekko płynna. Schować do lodówki, do lekkiego stężenia (po przechyleniu miski, krem nie może się wylewać). Dodatkowo: 500 gr dżemu porzeczkowego niskosłodzonego lub bez cukru (u nas z czarnej porzeczki, może być też z innych porzeczek, ważne aby był gęsty i kwaśny) owoce do dekoracji Ganache: 300 gr gorzkiej czekolady powyżej 70 % kakao

moj przepis na
Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. 133

sklepowych półkach co raz częściej pojawiają się niezbyt dobrej jakości uzurpatorzy zdrowych słodzików, dlatego zawsze czytajcie skład. Kilka prostych zabiegów i mamy bezgrzeszny, pyszny deser. Można? Można… bez nadmiernego spinania się i nadal w dobrym smaku. Na koniec dodam, że u nas ten sernik truskawkowy to coweekendowy „must have”. Koniecznie spróbujcie. Lubicie serniki na zimno? Zapraszam(...)dekoracji Przygotowanie: 1) Przygotować spód: ciasteczka zmiksować blenderem, dodać wiórki kokosowe oraz olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy (wcześniej spód formy wyłożyć papierem do pieczenia), wyrównać i ugnieść np. grzbietem łyżki, a następnie odłożyć do lodówki na kilka minut. 2) Truskawki umyć, delikatnie osuszyć, usunąć szypułki i razem z ksylitolem zmiksować za pomocą blendera

Fitsweet.me
Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. 391

sklepowych półkach co raz częściej pojawiają się niezbyt dobrej jakości uzurpatorzy zdrowych słodzików, dlatego zawsze czytajcie skład. Kilka prostych zabiegów i mamy bezgrzeszny, pyszny deser. Można? Można… bez nadmiernego spinania się i nadal w dobrym smaku. Na koniec dodam, że u nas ten sernik truskawkowy to coweekendowy „must have”. Koniecznie spróbujcie. Lubicie serniki na zimno? Zapraszam(...)dekoracji Przygotowanie: 1) Przygotować spód: ciasteczka zmiksować blenderem, dodać wiórki kokosowe oraz olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy (wcześniej spód formy wyłożyć papierem do pieczenia), wyrównać i ugnieść np. grzbietem łyżki, a następnie odłożyć do lodówki na kilka minut. 2) Truskawki umyć, delikatnie osuszyć, usunąć szypułki i razem z ksylitolem zmiksować za pomocą blendera

Fitsweet.me
Domowy pasztet drobiowy 134

Witajcie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie tolerujemy innych pasztetów oprócz tych wykonanych w domu. 😊 Są świetną alternatywą dla wędlin na kanapki. Ten

Zdrowie i pysznie na talerzu
Paszteciki z kapustą i grzybami 188

Paszteciki z kapustą i grzybami to kolejna wigilijna potrawa, którą po raz pierwszy robiłam w tamtym roku i wszystkim bardzo

KuchniaWeDwoje.pl
Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut! 1150

right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – Składniki: 300g ciasta francuskiego majonez sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, bazylia (do smaku) 60g sera żółtego 3-4 pieczarki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – Wykonanie: Rozwinąć płat ciasta francuskiego i złożyć go na pół. Lekko docisnąć, by warstwy się(...)każdy prostokąt. Na serze poukładać pokrojone w plasterki pieczarki (o grubości ok. 4-5mm). Ponownie posypać odrobiną soli i pieprzu. Ułożyć prostokąty z ciasta francuskiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 190st.C i piec przez ok. 10-15 minut do zarumienienia (czasami czas pieczenia należy wydłużyć – wszystko zależy od mocy

Kulinarne Przeboje
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 220

ręką, mieszając od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 st. około 25-35 minut, do suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Pozostawić w formie(...)szpatułką, tylko do połączenia. Masa wyjdzie lekko płynna. Schować do lodówki, do lekkiego stężenia (po przechyleniu miski, krem nie może się wylewać). Dodatkowo: 500 gr dżemu porzeczkowego niskosłodzonego lub bez cukru (u nas z czarnej porzeczki, może być też z innych porzeczek, ważne aby był gęsty i kwaśny) owoce do dekoracji Ganache: 300 gr gorzkiej czekolady powyżej 70 % kakao

moj przepis na
CHLEB ORKISZOWY NA ORKISZOWYM ZAKWASIE 254

    Dzisiaj jeden z moich ostatnich domowych chlebów na zakwasie (ostatni to razowiec żytni, będzie o nim w następnym poście). Chleb zdecydowanie inny od dotychczas

Smaczne Zdrowe
Bułeczki z jabłkami 320

odjęte z całości potrzebnej do ciasta), wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia rozczynu - mąkę przesiać, dodać wyrośnięty rozczyn, pozostałe mleko lub wodę, miód oraz sól, składniki wymieszać, następnie wyrobić miękkie i elastyczne ciasto, pod koniec wyrabiania dodając roztopione masło - ciasto należy wyrabiać co najmniej kilka minut, aż będzie odchodzić od miski - ciasto pozostawić w misce, przykryć ściereczką(...)zdjąć z palnika, ostudzić - wyrośnięte ciasto odgazować, uderzając w nie kilka razy, następnie krótko zagnieść - ciasto podzielić na 20 części (u mnie każda ważyła 30-35g), każdą część rozciągać w dłoni, na środek nakładać nadzienie, dokładnie zaklejać i formować małe kuleczki - uformowane bułeczki układać łączeniem do spodu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach, bułeczki podczas

Smakołyki Bereniki
Wspólne pieczenie w skandynawskich klimatach 183

duńskim czy szwedzkim wypiekom. Kanelbulle znalazłam bez problemu. Są tak samo popularne we wszystkich północnych krajach. Te są na cieście drożdżowym - jedliśmy je na śniadanie przez dwa dni - wychodzą ogromne! Jedną taką bułką człowiek spokojnie się naje. Do tego szklanka zimnego (lub ciepłego, jeśli ktoś lubi) mleka, i jesteśmy w cynamonowym raju. Ciasto drożdżowe jest cudownie mięciutkie i bardzo(...)łyżkami mleka z masłem. Dodać pozostały cukier, mleko, masło i kardamon, zmiksować. Partiami wsypywać mąkę, cały czas ucierając. Ciasto dobrze wyrobić - ma być gładkie, nielepiące. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Masło na nadzienie rozpuścić, przestudzić. Cukier wymieszać z cynamonem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Posmarować masłem, równomiernie posypać cukrem z cynamonem. Pokroić na 6 trójkątów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Grahamki wytrawne 220

Szewc szyje, a bez butów chodzi! Tak mi powiedziano wytykając paluchem to, że Grahamka, weka i kajzerka nie ma przepisu ani na grahamkę, ani na wekę, ani nawet na kajzerkę. Wstyd!  Aby to nadrobić, dzisiaj pierwszy przepis na grahamki, znaleziony gdzieś w sieci. Nie mogłem oprzeć się pokusie dodania słodu (w odróżnieniu od oryginalnej receptury), a także użyłem(...)dużej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Jeśli ciasto będzie zbyt suche, możesz dodać odrobinę pozostałego zaczynu. Po wymieszaniu przełóż ciasto na blat roboczy i wyrabiaj około 15 minut, po czym uformuj kulę i przełóż ją do natłuszczonej miski. Miskę odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na 30 minut. Przełóż ciasto z powrotem na blat, podziel na 8 równych części

Grahamka, weka i kajzerka
Bezglutenowe ciasto czekoladowe z całymi gruszkami gotowanymi w syropie 176

T o zdecydowanie najlepsze bezglutenowe czekoladowe ciacho, jakie kiedykolwiek upiekłem. Mięciutkie, wilgotne, pachnące czekoladą i pełne aromatycznych gruszek gotowanych w syropie. Upiekłem je na mące ryżowej

Food Square
Sernik na spodzie brownie z musem malinowym 247

Sernik na spodzie brownie z musem malinowym to rzecz, na którą jeszcze od ostatniego lata się czaiłam, by ją przygotować. Udało się - głównie dzięki mamie, która

psgotujemy
Kulinarne prezenty na święta 170

Będą odpowiednie zarówno dla koleżanki z pracy, jak i dla teścia, ucieszy się z takiego prezentu nasza ulubiona sąsiadka (albo Sąsiad ) i od dawna nie widziana Ciocia. Można je bez obaw wręczyć,  nie ryzykując przy tym, że będzie to prezent " nietrafiony " słodycze - wystarczy w wyszukiwarkę wpisać hasło "Czekolady na prezent" , aby otrzymać kilka stron linków do firm oferujących(...)zawsze i każdemu, a w internecie wybór jest olbrzymi. Trudno w tym przypadku podać przedział cenowy, ale można przyjąć, że zaczynamy od kilkunastu złotych.   formy do pieczenia ciast - przyznaję, że takie prezenty ucieszyłyby mnie najbardziej. Mam tutaj swoich faworytów - to formy firmy Nordic Ware . Niestety nie należą one do najtańszych, ceny za formy do babek i ciast

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania