ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2122/2544)

Rabarbarowe róże 172

puchate, mięciutkie i pachnące. Nie może ich zabraknąć w rabarbarowym sezonie. Na rabarbar nie trzeba już polować, kupisz go bez problemu. Do przygotowania tych bułeczek nie kroimy rabarbaru tradycyjnie w kostkę, ale wzdłuż w długie paski. Po zwinięciu ciasta i upieczeniu tworzą rozetki na kształt róży. Pod taką właśnie nazwą znalazłam przepis. Najładniej się prezentuje i jest bardzo smaczny(...)syrop możesz zużyć np. do przygotowania kompotu  wyrośnięte ciasto drożdżowe powtórnie zagnieść, następnie rozwałkować na kształ prostokąta. Posmarować rozpuszczonym masłem i posypać cukrem. Pocięte paski rabarbaru rołożyć wzdłuż i zwinąć w rulon z dłuższej strony ciasta. Pociąć na 12 kawałków. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i pozostawić do powtórnego wyrośniecia wyrośnięte bułeczki posmarować białkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przysmak z Apulii: calzone z cebulką dymką, anchois i oliwkami (Calzone con cipollotti, acciughe e olive) 176

Chciałam podzielić si ę  z Wami przepisem na typowe danie kuchni włoskiej z regionu Apulii. Przepis,  który  jest przekazywany z pokolenia

La grande e la piccola cuoca
Kolorowy obiad 193

innymi z szałwią, melisą cytrynową, miętą czekoladową, estragonem, rozmarynem i chilli oregano. Tak, tak - jest taka odmiana. Smakuje jak oregano z ostrą papryczką - rewelacja. C. zakochał się w nim bez pamięci.  W koszyku wylądowała cała masa różności, również z innych działów. Zaopatrzyłam się więc w niezbędne do życia liofilizowane jagody, a także cukrową posypkę w kształcie dinozaurów, melasę(...)następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.  Po tym czasie rozwałkować na okrąg nieco większy od średnicy formy. Ułożyć ciasto w formie, formując brzegi. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, wysypać kuleczkami do pieczenia lub suchą fasolą.  Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowa vegeta 111

Domowa vegeta mieszanka suszonych warzyw Domowa vegeta czyli suszona włoszczyzna doda smaku niemal każdej potrawie i jest super prosta do przygotowania. Dzięki temu przepisowi możesz zrobić

Cztery Fajery
Shawarma z kurczaka 688

Prosty przepis na arabską shawarmę z kurczaka Shawarma z kurczaka po raz drugi pojawia się na naszym blogu. W porównaniu do pierwszej wersji wprowadziłam kilka drobnych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czekoladowy sernik na spodzie z pistacji i orzechów laskowych 156

Sernik na wysokim spodzie bez mąki. To jest ten malutki powód ,dla którego kawałek może być trochę większy. Sernik jest treściwy, banalnie prosty, pyszny... zamykasz

Z Kuchni Do Kuchni
Pełnoziarniste muffinki z malinami i morelami 145

Wakacje mijają tak szybko.. stanowczo za szybko. Dziś już połowa sierpnia, a na palcach mogę zliczyć dni, w których pogoda w Trójmieście dopisała tak, by

Be Fit Be Strong
Sernik dyniowy 294

Sernik dyniowy to jesienny sernikowy klasyk. Dynia nadaje wypiekowi słodki smak i piękny, żółty kolor. Jest to sernik dość zwarty, raczej z tych cięższych w stylu

Poezja smaku
Kurczak po Ustrzycku 603

Kurczak po Ustrzycku to świetne danie obiadowe, które pokochacie już po pierwszym kęsie. Idealnie sprawdzi się na rodzinne obiadki, czy różnego rodzaju domowe uroczystości, jako danie

Przepiski.pl
Pyszne ciasto przekładane z czekoladową chrupką i budyniem – PRZEPIS 73

ciasto sprawdzi się na niedzielę, na imieniny, a także na Święta. Jakie ciasto upiec na niedzielę, na imprezę lub na Święta? Najlepiej sprawdzi się ciasto, które nie wymaga dużo pracy, a wygląda przyciągająco i przede wszystkim jest pyszne! Oprócz standardowej szarlotki, brownie lub sernika sprawdzą się również ciasta biszkoptowe przekładane kremem budyniowym. Przepis na takie ciasto znajdziesz poniżej. Dodatkowo ciasto(...)odstaw do wystudzenia. Odczekaj, aż masa wystygnie, zanim będziesz przekładać ciasto, aby chrupka nie zmiękła od ciepłego kremu.   Przełożenie ciasta: Biszkopt przekrój na pół, tworząc dwa blaty ciasta. Każdy z blatów naponczuj wodą wymieszaną z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Dolny blat ciasta ułóż w rancie do ciasta lub formie. Wyłóż połowę wystudzonego kremu budyniowego. Rozsmaruj równomiernie

Via Gusto
Chleb pszenno razowy ze słonecznikiem. 88

Chleb pszenno razowy ze słonecznikiem. Kto powiedział, że chleb pszenno razowy musi być gęsty, suchy i bez smaku? Ten bochenek chleba w 100% pełnoziarnisty zawiera rozkoszny smak pszenicy i słonecznika . Chleb pełnoziarnisty z ziarnami słonecznika , który pokochamy. Jest bardzo zdrowy i naprawdę łatwy do wykonania. Obfity, smaczny, pożywny i zdrowy chleb z domowej piekarni. Chleb jest miękki i idealny(...)drożdże. Zaczynamy wyrabiać ciasto na chleb. Następnie z ciasta formujemy kulkę, miskę przykrywamy folią spożywcza i ściereczką. Miskę odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę lub do momentu aż ciasto podwoi swoją objętość. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do formy przekładamy ciasto na chleb, wyrównujemy i posypujemy słonecznikiem. Odstawiamy na kolejne 30 minut by ciasto odpoczęło. Piekarnik nastawiamy

Zdrowy Styl Joanny
TORT POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWY 95

szklanki cukru 1 łyżeczka cukru pomarańczowego 0,5 litra mleka 250 g margaryny 1 olejek spirytusowy pomarańczowy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy Masa waniliowo - czekoladowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 litra mleka 250 g margaryny 1 olejek spirytusowy waniliowy 50 g startej gorzkiej czekolady Nasączenie pomarańczowe: około 1 litra(...)wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze

Ciastka - domowe słodkości
Chleb na suszonym zakwasie z płatkami owsianymi i reaktywacja suszonego zakwasu 162

nawet i dłużej. Dodawała letnią wodę, zeskrobywała ze ścianek płaty ususzonego ciasta i najpierw przy pochylonej dzieży czekała aż wysuszone ciasto dobrze połączy się z wodą. Potem dodawała świeżą mąkę i w ten oto sposób robiła zaczyn na nowy chleb. Wszystko robiła na wyczucie. Z nowego ciasta na chleb ponownie zostawiała kawałek w dzieży przysypując mąką i ta czynność była(...)Czemu teraz trzymamy zakwas w lodówce? Piekąc chleb raz w tygodniu można przecież tak to robić. Nie przypominam sobie aby ciasto było odejmowane przed użyciem soli. Ten kawałek ciasta był zostawiany już po wyłożeniu ciasta do foremek, czyli ciasto było posolone. Reaktywacja suszonego zakwasu  Proporcje przy ożywianiu suszonego zakwasu do przepisu poniżej. Zakwas dokarmiany, co około 12 godzin. Pierwszy

Leśny Zakątek
Churros 201

Idealna propozycja dla niemających sił lub czasu na pieczenie pączków ani faworków, ale coś domowego i pysznego schrupaliby w ten Tłusty Czwartek.  W tym roku nie ma opcji, bym zabrała się za domowe pączki, a marzą mi się od dawna... Cóż, ale sił nie mam na długie stanie przy kuchni. Gdy przypadkiem trafiłam wczoraj na przepis na churros(...)Znalazłam kilka różnych przepisów (m.in.  Słodka Strona , Słodka magia od kuchni ,  30 minut w kuchni ), ale w sumie i tak zrobiłam po swojemu. ;) Churros robi się z ciasta parzonego i jest to hiszpański przysmak, jednak przepisów na churros jest mnóstwo. Sprawdź różne i znajdź swój idealny. :) Ja mam póki co jeden, ale na pewno będę jeszcze testować inne

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania