ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1997/2544)

Keto parówki w cieście (Paleo, LowCarb) 122

Wybierajcie takie z największą zawartością mięsa i bez żadnych dziwactw typu hydrolizat białka sojowego. Jeśli chodzi o ciasto, w którym znalazły się parówki, to składa się ono z mąki kokosowej , siemienia lnianego, babki jajowatej i jajek. Ci, którzy mieli okazję zajrzeć do mojego bożonarodzeniowego ebooka mogą skojarzyć przepis na to ciasto, bo było one użyte w pasztecikach(...)wodę, a następnie jajka i wymieszaj ciasto mikserem. Odstaw na 2-3 minuty, żeby zgęstniało. Podziel je na 6 równych części. Każdą część rozwałkuj na płaski prostokąt. Owiń każdą parówkę ciastem tak, aby powstał rulonik. Piecz przez ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu. Pod koniec pieczenia wierzch każdej parówki w cieście

Modern Cave Girl
NAJLEPSZE, BEZGLUTENOWE CIASTO KAKAOWE Z BORÓWKAMI 148

Ależ mnie cieszy, że tak uwielbiacie tą bezglutenową serię na blogu! Mam głowę wypełnioną nowymi pomysłami po brzegi, także z całą pewnością pojawiać się tu będą

Ostra na Słodko
Słodkie rybne pierogi z Bersuhl – Crossroads Inn 175

wszystko – nawet wirtualne jedzenie powinno także przyciągać wizualnie. W przypadku Crossroads Inn rysunki ikonek dań wykonane przez Jakuba Balewicza mają sporo detali i ciekawą kolorystykę, więc myślę, że bez problemu wywołają ślinotok u niejednego gracza Także zdecydowanie odradzam granie na tzw. głodniaka Trzymam kciuki, aby ekipie Crossroads Inn udało się stworzyć prawdziwe wysmakowany, wciągający tytuł. Jak gra wypada(...)kwaśnej marynacie i zamknięte w chrupkim, rustykalnym cieście tworzy prostą, acz uwielbianą przez wielu pożywną przystawkę. Czas, aby rozkochały się w nich także Wasze podniebienia! Do dzieła! SŁODKIE PIEROGI RYBNE Z BERSUHL pieczone rustykalne pierożki z łososiem w słodko-kwaśnej marynacie CZAS: 90 min PORCJE: 4 porcje POZIOM: średni POTRZEBUJESZ: papier do pieczenia piekarnik wałek patelnia deska i nóż

Nerds Kitchen
Przepis #143 Czekoladowy torcik - bez mąki, jajek i mleka 111

Wami przepisem na pyszne czekoladowe ciasteczka bez mąki, jajek i mleka - dokładny przepis znajdziecie tutaj . A przy okazji wpadłam na pomysł zrobienia zdrowej wersji tortu, który również będzie bez mąki, jajek i laktozy. Muszę się przyznać, że to był kolejny z moich eksperymentów i sama do końca nie wiedziałam co mi z tego wyjdzie. Jednak teraz mogę śmiało(...)formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-30 minut. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy na do wystudzenia.  Krem W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz masło orzechowe. Dodajemy mleczko kokosowe oraz syrop klonowy. Całość mieszamy do rozpuszczenia i połączenia się składników. Lekko przestudzony krem wylewamy na spód . Kiedy całkowicie przestygnie wkładamy ciasto do lodówki. Wierzch

Health-Fit-Life
Pizza na kalafiorowym spodzie 222

Mąż jedno, Dzieci drugie, ja trzecie...) jest czasem tak męczące, że aż się nie chce. No i zabiera sporo czasu, a ten przy najmłodszym jest na wagę złota. Nie bez powodu siedzę po nocach i piszę przepisy, w dzień po prostu się nie da :) Wracając do jedzenia... przygotowałam sobie ostatnio pizzę na kalafiorowym spodzie! A co ważniejsze... dało się(...)pizzę taką normalną dałby się pokroić, ale powiadam Wam, że można ją zjeść, nawet w całości! Przepis na spód zaczerpnięty z książki „Dieta fit”.   Składniki na ciasto:  1 średnia główka kalafiora 2 jajka po ½ łyżeczki soli himalajskiej, pieprzu, bazylii, oregano, ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku   Dodatki: 200g pieczarek 2 łyżki kaparów ½ czerwonej cebuli Ok 6 czarnych oliwek

Kuchnia w czekoladzie
Cały obiad w jednym, czyli schab w szpinakowej pierzynce, zapiekany w cieście francuskim 134

przypadku, pyszny obiad. Do przygotowania 4 porcji potrzebujecie: ok. 400 g schabu bez kości sporej ilości przypraw do marynaty: łyżeczki papryki słodkiej, łyżeczki papryki ostrej, łyżeczki majeranku, łyżeczki soli, lub innych ulubionych przypraw i ziół ok. szklanki oleju ciasta francuskiego (ok. 250 g) ok. 300 g świeżego szpinaku 3 ząbków czosnku dużej cebuli 120 g niebieskiego sera pleśniowego(...)słony, ja soli dodałam dosłownie szczyptę. Dobrze, żeby masa szpinakowa także lekko przestygła. Ciasto dzielimy na 4 części. Na każdą wykładamy szpinak oraz po kawałku mięsa. Całość szczelnie zawijamy w ciasto, a następnie układamy łączeniem ciasta do spodu, podwijając także brzegi,  by stworzyć szczelny pakunek. Pieczemy w 180 stopniach do momentu zrumienienia ciasta, czyli około 25 minut

Pichceniomania
O wyższości samochodu nad transportem publicznym. I urodzinowe ciasteczka 146

Jaki macie stosunek do samochodów, pociągów i autobusów? Szóstego października, późno w nocy, urodził się kolejny członek rodziny C. Jego siostra została szczęśliwą mamą malutkiego Willadsa, który bez trudu zdobywa serca wszystkich, którzy choćby raz na niego zerkną. Gdy dumna babcia wręczyła mi zawiniątko z maleństwem, po prostu rozpłynęłam się nad nim z rozkoszy. Jest przeuroczy, i aż wzdychałam(...)rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, podsypując mąką. Wykrawać kółka i serduszka, lub inne kształty. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec w 180 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Paszteciki na piwie. 172

szklanki zimnego piwa      Mąkę mieszamy z solą, dodajemy pokrojone masło i siekamy aż do otrzymania kruszonki, następnie dolewamy tyle piwa, aż otrzymamy zwarte, gładkie ciasto. Teraz ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. NADZIENIE: 1 duża cebula lub 2 małe 300 g pieczarek sól pieprz szczypta rozmarynu olej do smażenia(...)Schłodzone ciasto dzielimy na 2-3 części, każdą z nich wałkujemy na prostokąt o grubości około 3 milimetrów, Wzdłuż dłuższego boku rozkładamy część nadzienia i zwijamy jak roladę. Teraz rulon dzielimy na 8-10 cm kawałki lub na 2 cm plasterki. Gotowe paszteciki układamy na blasze, smarujemy rozmąconym żółtkiem, posypujemy sezamem, makiem, kminkiem lub czarnuszką i pieczemy do zarumienienia

Rozpustne gotowanie
CRUMBLE TRUSKAWKOWO-RABARBAROWE Z PEŁNOZIARNISTĄ KRUSZONKĄ 123

zielonych części rabarbaru, które często pozostają niewykorzystane po wypieku ciast lub po prostu są zbyt kwaśne. W tym przypadku, aby zrównoważyć smak z truskawkami, podgrzałam wcześniej rabarbar w syropie z wody i brązowego cukru, który ładnie się karmelizuje na patelni i otula słodyczą rabarbar.  Crumble podałam mojej Rodzinie bez żadnych dodatków, bo było tak pyszne, ale na pewno(...)jedno większe naczynie do zapiekania. KRUSZONKA: Wszystkie składniki umieść w miseczce i rozetrzyj dokładnie palcami, aż powstanie odpowiedniej grubości kruszonka. Posyp nią nadzienie, wsadź kokilki do piekarnika i piecz crumble około 35 minut do lekkiego zbrązowienia kruszonki. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE 148

Pyszne, chrupiące ciasteczka owsiane, bez dodatku białego cukru, bez pszenicy. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, pracy, na uczelnię..., ale nie tylko. Ja swoje przygotowałam z dodatkiem orzeszków, do połowy ciasta dodałam także pokruszoną czekoladę z jajka niespodzianki (tu już niestety cukier był... ale za to ten smak...), obydwie wersje były przepyszne. Baaardzo chrupiące i bardzo wciągające. Zasmakowały(...)mieszamy. Na końcu dodajemy bakalie (u mnie same orzeszki), mieszamy. Z masy odrywamy kawałki i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dłońmi rozpłaszczamy każdą kulkę, u mnie dość mocno, chciałam by były cienkie i chrupiące. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.17 minut, do lekkiego przyrumienienia

Smaczne Zdrowe
Guziki w trzech smakach 188

swoją cenę. Nawet czyste paznokcie (ani śladu czekolady; niesamowite! ). Dzisiaj mam dla Was naprawdę urocze ciasteczka. Guziczki zachwycały mnie od dawna; gdy więc znalazłam odpowiednią foremkę, kupiłam ją bez chwili wahania. Jeśli jednak takiej nie macie, nic straconego. Wystarczy zaopatrzyć się w dwie nieduże, okrągłe foremki (lub szklanki); większą wycinać ciastka, mniejszą przyciskać delikatnie w środku, formując kant. Dziurki(...)miękkie ciasto.  Podzielić je na 3 równe części. Do pierwszej dodać skórkę z cytryny, do drugiej kakao, a do trzeciej - kawę. Dokładnie zagnieść. Uformować z ciasta trzy kulki, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto wałkować na grubość 3 mm, wykrawać foremką ciastka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pierniczki "prawie jak alpejskie" cytrusowe z pomelo 134

jogurtu naturalnego bez laktozy 1,5 łyżeczki sody 4 łyżki przyprawy piernikowej/korzennej 100g masła 200g miodu skórka z 1 pomarańczy sok z 1 pomarańczy skórka z 1 cytryny sok z 1 cytryny 100g kandyzowanego pomelo mąka pszenna do podsypywania Składniki na lukier: 100g białka (3 białka) 600g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny kandyzowane pomelo Ciasto na pierniczki(...)gładki proszek i dodajemy do ciasta. Do gotowej masy dodajemy ostudzony miód i miksujemy do połączenia składników. Ciasto będzie gęste, ale nie zwarte. Dlatego powinno spędzić noc w lodówce. Następnego dnia wałkujemy ciasto na grubość ok. 0,5cm i wycinamy pierniczki - podsypujemy mąką ciasto, by wygodniej się wałkowało oraz wycinało ciastka. Pieczemy je w nagrzanym do 190*C piekarniku przez

Gotowanie i blogowanie
Crumble z jabłkami, truskawkami i kruszonka orzechowa czyli poWeekendowe Lakocie odc.91 162

kruszonką i upieczonych, to  ma jeszcze maślany spód co zdecydowanie ułatwia krojenie i  konsumpcję . Ciasto przetrwało w lodówce prawie 5 dni a potem się skończyło.  Mocno schłodzone jest  wręcz  genialne!!! Crumble z jabłkami, truskawkami i kruszonka orzechowa ciasto: 150 g schłodzonego masła, pokrojonego na kawałki 300 g maki pszennej 110 g cukru pudru 1 jajko(...)zwarte ciasto. Zawijamy je w folię i chłodzimy w lodówce 20 minut. Jabłka, truskawki, cukier puder i sok z limonki wkładamy do garnka. Dolewamy pół szklanki wody. Zagotowujemy i pyrkoczemy ok 20 minut. Jabłka powinny zmięknąć a płyn odparować. Całość studzimy a następnie miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C Formę wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort mazurkowy migdałowo-kawowy, ze śmietankowo-czekoladowym kremem i kawową galaretką 203

bądź do zamrażalnika na 10-15 min. 3. Po tym czasie należy ciasto rozprowadzić na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę, Delikatnie rozprowadzając palcami. Można nakłuć spód w kilku miejscach widelcem. Piec:  15-25 min w temperaturze 180 stopni Ciasto ostudzić Krem śmietankowy i krem czekoladowy: 1.Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder 2. Śmietanę(...)naczyniu aż zacznie tężeć, lecz nadal będzie płynna. 6. Tężejącą galaretkę rozlać na warstwę śmietany 36%. Chłodzenie: Chłodzić w lodówce aż do całkowitego stężenia galaretki. Można udekorować wierzch pokruszonymi bezami, bądź herbatnikami Smacznego

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania