ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1943/2544)

Chlebek ziołowy odrywany 1114

Bardzo aromatyczny, chrupiący z zewnątrz, w środku puszysty chlebek, który idealnie pasuje do mięs, serów, wędlin z grilla ale chyba najlepiej smakuje solo bez zbędnych dodatków jeszcze ciepły… A przepis ten pochodzi z jednej z grup kulinarnych @mojakuchnia, do której mam przyjemność należeć, gdzie wspólnie powstają oto takie pyszności i nie tylko…   Składniki: 600g mąki pszennej 30g świeżych(...)dodać sól, rozkłócone jajko, wyrośnięte drożdże i ciepłą wodę. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie miękkie masło wymieszać z zieleniną, solą i zmiażdżonym czosnkiem. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części wyłożyć na stolnicę, rozwałkować. Każdą z części posmarować przygotowanym masełkiem ziołowym, ciasto pokroić na paski. Każdy pasek zawinąć w nieciasny rulonik lub złożyć

W garach u Gosi
Chlebek ziołowy odrywany 98

Bardzo aromatyczny, chrupiący z zewnątrz, w środku puszysty chlebek, który idealnie pasuje do mięs, serów, wędlin z grilla ale chyba najlepiej smakuje solo bez zbędnych dodatków jeszcze ciepły… A przepis ten pochodzi z jednej z grup kulinarnych @mojakuchnia, do której mam przyjemność należeć, gdzie wspólnie powstają oto takie pyszności i nie tylko…   Składniki: 600g mąki pszennej 30g świeżych(...)dodać sól, rozkłócone jajko, wyrośnięte drożdże i ciepłą wodę. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie miękkie masło wymieszać z zieleniną, solą i zmiażdżonym czosnkiem. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części wyłożyć na stolnicę, rozwałkować. Każdą z części posmarować przygotowanym masełkiem ziołowym, ciasto pokroić na paski. Każdy pasek zawinąć w nieciasny rulonik lub złożyć

W garach u Gosi
Tartaletki z jagodami 162

pokrojone na małe kawałki. Zagniataj ciasto. Potem dalej zagniatając dodaj ocet winny oraz dodawaj powoli wodę. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Gotowe podziel na 5 części i wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. W międzyczasie przygotuj jagody: umyj je, osusz, przełóż do miski i otocz w mące ziemniaczanej i erytrolu. Schłodzone ciasto rozwałkuj tak aby powstały niewielkie okręgi(...)środku każdego z nich ułóż nadzienie jagodowe i przykryj je brzegami ciasta. Na koniec tartaletki ułóż na blasze do pieczenia. Piecz ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Artykuł Tartaletki z jagodami pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Drożdżowe ciasto japońskie z cynamonem / Tangzhong Method Cinnamon Milk Bread 125

ciasto japońskie z cynamonem  Ciasto japońskie , czyli maślane ciasto drożdżowe z cynamonem to łatwy przepis na pyszny podwieczorek. Jeśli chcecie wiedzieć, jak zrobić idealne ciasto drożdżowe , koniecznie wypróbujcie tego zawijanego, słodkiego chlebka. Jest idealny do kawy, herbaty i mleka. Zobaczcie przepis i wykonanie tego ciasta na poniższym filmie : Moje ciasto japońskie bazuje na tradycyjnej, japońskiej recepturze drożdżowego ciasta mlecznego(...)dokładnie takie samo ciasto, jakiego używam do wypieku moich bułeczek japońskich (przepis TUTAJ ) . Dzięki sekretnemu składnikowi, paście thangzhong, nasze cynamonowe ciasto drożdżowe jest idealne - puszyste, mięciutkie, wilgotne, długo zachowuje świeżość. Samo maślane ciasto nie jest słodkie, możecie wykorzystać je więc jako bazę do innych wypieków - słodkich i wytrawnych chlebków i bułek. Nasze zawijane ciasto drożdżowe jest słodkie wyłącznie dzięki nadzieniu

Lekcje w kuchni
Rogaliki z twarogiem 138

śniadanie. Rogaliki z twarogiem, oczywiście nadzienie może być wedle własnego gustu.Przepis na rogaliki pochodzi stąd .U mnie rogaliki bez czarnuszki, bo wg mnie jakoś ona nie pasowała do takich rogalików, ale to oczywiście moja opinia i każdy robi tak jak lubi.Do ciasta drożdżowego dałam ciut więcej cukru i do twarogu dodałam także zwykły cukier bo sam cukier waniliowy(...)kilka minut.Resztę mąki  przesiać wraz z solą.Do mąki dodać jajko, żółtko , olej  oraz pozostałe ciepłe mleko i wyrośnięte drożdże.Wyrobić ciasto, nakryć i odstawić do wyrośnięcia.Następnie  ciasto   ponownie przez chwilę wyrobić i podzielić na 9-12 części. Z każdej części rozwałkować placek, połowę naciąć nożem lub radełkiem

Moje domowe kucharzenie
Pszenno-zytni chleb ze slonecznikiem, na zakwasie 179

Domowe pieczywo zaczęłam piec dzięki blogowi Pracownia Wypieków  Liski . Jest ona dla mnie bez dwóch zdań autorytetem w tej dziedzinie dlatego też bardzo się ucieszyłam widząc nowy przepis na chlebek na Whiteplate. Pieczenie go zaplanowałam na weekend bo to chleb z gruntu tych długo rosnących. Udał się nieźle. Był wilgotny, z ładnymi dziurkami, z początku skórka była(...)bardzo twarda ale zmiękła. Przepis wart wypróbowania. Pszenno-zytni chleb ze slonecznikiem, na zakwasie wieczorem, dnia poprzedzającego pieczenie: 3 łyżki aktywnego zakwasu 80 g mąki żytniej typ 720 100 g wody Mieszamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 12-16 godzin następnego dnia dodajemy: 280 g dowolnej mąki pszennej 160 g wody 8 g soli morskiej okruszek świeżych

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rogaliki drożdżowe z jagodami 172

śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na drożdżowe rogaliki z jagodami. 5 dkg drożdży 20 dkg jogurtu naturalnego (bez laktozy) 15 dkg margaryny (bez laktozy) szczypta soli 10 dkg cukru pudru 45 dkg mąki 3 jajka 25 dkg jagód 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Rogaliki drożdżowe(...)ciasto przez kilka minut do dokładnego połączenia się wszytkich składników. Ciasto włożyć do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu z lodówki ciasto pozostawić do wyrośnięcia. Powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Do małej miseczki włożyć jagody, mąkę ziemniaczaną oraz cukier brązowy. Wymieszać. Wyrośnięte ciasto podzielić na kilka części. Ciasto rozwałkować na stolnicy na grubość kilku milimetrów. Na środek rozwałkowanego ciasta położyć

mecooks
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 126

soli, cukru, oliwy z oliwek i wody zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Szpinak rozmrozić. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Dusić na małym ogniu do odparowania wody. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na cztery części. Z każdej uformować kulę(...)cienko. Na połowie ułożyć porcję szpinaku, na wierzch położyć plasterki mozarelli (jeżeli jest tarta - można ją wcześniej wymieszać z ostudzonym farszem szpinakowym). Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogi. Piec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 703,1 kcal Tłuszcz: 23,4g Białko: 28,2g Węglowodany

Zielona Kuchnia
Sernik dyniowy 189

Lubicie serniczki? Ja powiem szczerze nie jestem wielką miłośniczką ale co jakiś czas mam ochotę właśnie na takie ciasto ostatnio zainspirowałam się serniczkiem z dodatkiem dyni Pobiegłam do sklepu, kupiłam składniki i raz, dwa, trzy serniczek gotowy Oj jaki on dobry Polecam przepis bo to prawdziwa „petarda” dobrego smaku Składniki /średnica(...)nimi tortownicę o średnicy 24 cm (w większej sernik będzie trochę niższy i będzie wymagał krótszego pieczenia) Następnie wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1h i 10 minut. Podawać na zimno z ulubioną konfiturą, musem czekoladowym lub bez dodatków Smacznego. *Wskazówka Jak upiec dynię: umyć dynię i pokroić na kilka części, usunąć pestki. Położyć

I LOVE LIFE
Pierogi z dynią, wędzonymi śliwkami i białą kaszą gryczaną 265

wszyscy, pomyślałem, że może by tak połączyć sezon na dynię z pierogami. I to był bardzo dobry pomysł. Pieróg ma w sobie ten plus, że przyjmuje praktycznie każde nadzienie. Bez względu na to, czy chcemy je zrobić w wersji wytrawnej czy słodkiej. Zwłaszcza teraz, kiedy częściej po przepisy sięgamy do internetu niż do książek kucharskich, okazuje się, że znane(...)gorącą wodę. Mieszamy ciasto, a następnie zagniatamy ostrożnie, aby się nie poparzyć. Zawijamy w ściereczkę i odstawiamy na około 20-30 minut. Wodę możemy dolewać partiami. Niestety bardzo ciężko jest dobrać odpowiednią proporcję wody do mąki, gdyż każda mąka ma inną chłonność płynów Dynię obieramy ze skóry, wykrawamy nasiona i kroimy w kostkę. Skrapiamy oliwą i pieczemy około

Jacob Tastes
Paszteciki z marchewki z chrzanem 122

Lubię piec, ale kiedy robię ciasto i nie zamrożę od razu połowy, to część zawsze mi się marnuje. Dlatego postanowiłam zrobić sobie pasztet warzywny. Można go zjeść na obiad, zabrać do pracy i zrobić z niego zdrową przekąskę, więc na pewno nam się nie zeschnie. Z tych samych składników można upiec duży pasztet w keksówce, ale ja wolę indywidualne porcje(...)Marchewkę i kalafiorą misujemy. Do dużej miski przekładamy zmieloną marchew z kalafiorem, kaszkę, surowe jajka, cebulę, czosnek i przyprawy. Mieszamy mikserem. Następnie dodajemy dynię i groszek z puszki. Mieszamy bez miksowania. Przekładamy masę do wysmarowanej masłem lub olejem keksówki. Bardzo dobrze sprawdzą się też indywidualne porcje upieczone w foremkach do muffinów lub foremkach do tartaletek. Po upieczeniu smarujemy chrzanem

Ugotowane pozamiatane
Fit Muffinki bananowe z masłem orzechowym 335

słodki smak zawdzięczają bananom i miodowi. Jeśli jesteś na diecie, to możesz bez większych wyrzutów sumienia spałaszować taką muffinkę. Wiecie, co jeszcze fajne jest w tych babeczkach? Nie smakują jak styropian, co niekiedy zdarza się dietetycznym słodyczom i długo pozostają wilgotne. Do wszystkich ciast z bananami polecam te bardzo dojrzałe banany, takie które fragmentami zaczynają nam czarnieć. Nie nadają(...)serka śmietankowego, wymieszanego z miodem. Drukuj Fit Muffinki bananowe z masłem orzechowym Składniki Składniki suche 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki mokre 2 duże dojrzałe banany 3 czubate łyżki miodu 1 łyżka oleju kokosowego (można wcześniej rozpuścić) 1 jajko kilka kropel aromatu

Mieszam w Garnku
Sernik wiedeński z rodzynkami 508

cóż, nie jest to ciasto dietetyczne, ale za to nad wyraz smaczne. Puszysty sernik wiedeński jest po prostu ciastem idealnym na każdą okazję. Składniki - proporcje na formę prostokątną o wymiarach 28x19x7 cm lub okrągłą o średnicy 26 cm Jako miarki używałam szklanki o pojemności 250 ml Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 1 kg tłustego, 2-3 krotnie zmielonego(...)jeszcze chwilę ucierać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,  połączyć z masą serową i bardzo delikatnie wymieszać. Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenie formy. Piec bez termoobiegu w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60-70 minut. Po upieczeniu pozostawić lekko uchylonym piekarniku na około 15 minut, a kiedy już całkowicie wystygnie schłodzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Duńskie orzeszki z różowym pieprzem 134

już jest. I choć słynne pieprzne orzeszki piekłam już nie raz, tym razem w Mad og bolig , nr 11/2016 znalazłam przepis, obok którego nie mogłam przejść obojętnie. Bez jajek i amoniaku; szczególnie to drugie przemawia na jego korzyść. Za to z dodatkiem pieprzu w optymistycznej, różowej barwie. Tradycyjnie używa się pieprzu białego, najczęściej czarnego, więc taka odmiana bardzo(...)pieprzu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Cały czas ucierając, powoli wlewać kremówkę. Pieprz utrzeć w moździerzu. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wymieszać z przyprawami. Partiami wsypywać do masy maślanej, miksując na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto podzielić na równe części, z każdej uformować wałeczek grubości małego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto marlenka -pyszne i rozpływające się w ustach :-) 130210

pudru -3/4 łyżki sody oczyszczonej -1 łyżka octu -2 jajka masa  -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3 szklanki mleka -400g masy kajmakowej -250g margaryny lub masła dodatkowo -garść orzechów włoskich do dekoracji Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od ugotowania budyniu na masę. Gdy będzie stygł przygotujemy spody. 2 szklanki mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy(...)ciasto. Jak się klei trzeba podsypać mąką. Ciasto ma być elastyczne i błyszczące. Dzielimy je na 6 równych części, każdą wałkujemy cienko na podsypany blacie i nawijamy na wałek i przenosimy do blaszki wyłożonej papierem. można też wałkować na papierze, ale mi lepiej robiło się na blacie i potem ubytki doklejałam ręcznie-i wszystko pięknie wyszło :-) Każdy spód pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dietetyczny chleb bez mąki 217

Chleb bez mąki czyli dietetyczna propozycja dla odchudzających się :) i unikających pszenicy. Chlebek samo zdrowie, dziś w wersji wytrawnej z czosnkiem i ziołami, na bazie płatków i otrębów owsianych, które możecie zastąpić orkiszowymi lub żytnimi. Pieczywo banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, z dużą porcją błonnika. Skropione oliwą lub obłożone plastrami awokado może być znakomitą bazą do kanapek(...)gładką masę. Ciasto rozlej do dwóch silikonowych foremek, wstaw do nagrzanego piekarnika 180'C na 40 minut. Lekko przestudź, wyjmij z foremek na kratkę. Wersja na thermomix Przygotowanie: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Płatki owsiane zmiksuj 20 s/obr.5.  Dodaj pokruszone drożdże i pozostałe składniki, zmiksuj 25s/obr.6 (nie powinno być grudek). Nagrzej piekarnik do 180'C , piecz chleby 40 minut

SzczyptaSmaQ
Pomarańczowa tarta z marakują 153

masło z cukrem i dopiero dodaje resztę składników. Dla mnie Pâte Sucrée świetne jest na wszelkiego rodzaju ciasteczka, natomiast do tej tarty wolę wersję ciasta bez cukru, ze względu na słodkie nadzienie. Składniki ciasta: 220 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli (używam domowej soli waniliowej) 110 g zimnego masła (82% tłuszczu) 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 żółtko   Pomarańczowe(...)minut do lodówki . Po tym czasie ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 3 mm i wyłożyć nim spód i boki formy do tarty o średnicy 21-23 cm. Idealnie by było zostawić ok. 1 cm ciasta wystający ponad brzeg foremki (dzięki temu boki tarty nie obniżą się podczas pieczenia). Ciasto gęsto ponakłuwać widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia

Moja Delicja
Chlebek pszenny z ryżem i tang zhong 217

dawno beztrosko oddawałam się bez reszty, jeszcze nie wróciły na pierwszy plan. Ale wrócą. Tak, jak ja wracam tutaj, najpierw raz w tygodniu zaglądając na Wasze komentarze, później po jakiś przepis, który wyleciał z głowy, a teraz z pysznym chlebkiem. A teraz spójrzcie, w jakim doborowym towarzystwie dane było mi dane piec! Oprócz Amber , udział wzięły: Anna - Życie(...)domu Kamila - Ogrody Babilonu Kaprysia - Kapryśnik Kasia - Rozważania o kuchni i nie tylko Lidia - Kucharzenie i pieczenie Magda - Konwalie w kuchni Magda - Magda testuje Marta - Co dziś zjem na śniadanie Marzena - Zacisze kuchenne Monika - Moni w kuchni Mysia - Pieczarka mySia Olimpia - Pomysłowe pieczenie Paulina - W kuchni na Stalowej Wiewiórka - Dzieje kuchennej Wiewióry Wisła - Zapach chleba

Kuchnia Prezydentowej
Chleb pszenny z siemieniem lnianym 159

naszego brzucha.  Szkoda, że nasze dzieci nie znają już smaku i zapachu takiego chleba, choć wcale nie musi tak być. Pieczenie chleba, szczególnie w warunkach domowych, bez chlebowego pieca lub specjalnej maszyny do chleba wydaje się rzeczą bardzo trudną, dla niektórych nawet niewykonalną.  Postaram się jednak udowodnić i przekonać Was, że upiec chleb wcale nie jest(...)żaden chleb, kupiony choćby w najlepszej piekarni w mieście. Szkoda tylko, że nie jestem w stanie dodać do tego przepisu zapachu, jaki unosi się w całym domu podczas jego pieczenia ... Składniki (na dużą blachę o wymiarach 36 cm x 8 cm): 700 gram mąki pszennej 700 gram / 700 ml letniej wody 70 gram świeżych drożdży 150 gram siemienia lnianego

Garniec Magalie
Let's twist! Precle z dynią. 156

takcie na 3/4, niespiesznie wyrabiam ciasto drożdżowe. Myśli i ruchy ponownie układają się do tańca.  To walc angielski. Bez pośpiechu. Wszystko jest wyważone, umiarkowane. Pozwala myślom unosić się swobodnie i gładko.  Delikatne piruety dłoni. Ciasto oddycha cichutko, miarowo. Powoli dosypuję mąkę, obracam, pozwalam odpocząć.  A w myślach widzę tiulową suknię, która jak mgiełka otula tancerkę przy(...)piekł chleb. Zostało mu trochę ciasta, więc postanowił zrobić z niego przekąskę dla dzieci, które nauczyły się nowej modlitwy. Ciasto uformował na kształt rąk złożonych do modlitwy (w tamtych czasach modlono się z rękami skrzyżowanymi na piersi), stąd charakterystyczny wygląd precli. Stworzone przez mnicha precle były miękkie.  Historia tzw. precli twardych jest o wiele młodsza. Ponoć podczas pieczenia

KUCHARNIA
Chleb żytnio-gryczany z suszonymi pomidorami 198

każdym razem można dodać do niego inne dodatki albo zmienić rodzaj mąki, pomieszać z inną itd. Ja osobiście najbardziej lubię chleby bez mąki pszennej, z suszonymi owocami albo ziarnami. Czasami piekę je w automacie do wypieku chleba albo w piekarniku gdy chcę aby miały inny kształt. Tym razem upiekłam chleb z suszonymi pomidorami, oregano i bazylią. Również bardzo smaczny(...)przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. W tym czasie formy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Jeśli używacie foremek silikonowych pomijacie ten krok. Ciasto przelać do keksówek, wyrównać i odstawić do wyrośnięcia na ok 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec dwa chleby jednocześnie przez ok 60-65 minut aż skórką będzie

Ze smakiem i z pasją
Empanada gallega, hiszpański "kulebiak" 153

tuńczykiem i jajkiem na twardo. Bardzo smaczna też jest empanada z chorizo. Natomiast moja dzisiejsza wersja jest bez tuńczyka. Inspirację czerpałam z bloga Vanesy  Mis recetas mas caseras . Empanada gallega, hiszpański "kulebiak" Składniki: Ciasto 500 g mąki 200 ml letniej wody 25 g świeżych drożdży 10 łyżek oliwy  z oliwek (można użyć oliwę, która(...)posiekanej natki pietruszki sól pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 surowe jajko do posmarowania ciasta Wykonanie: Do miski wsypujemy przesianą mąkę, przyprawy, dodajemy wodę, oliwę i rozkruszone drożdże.Mieszamy wszystko dokładnie i wyrabiamy elastyczne ciasto, dodając odrobinę wody, jeśli zajdzie taka potrzeba. Ciasto wkładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do fermentacji

Kulinarne przygody Gatity
TOTALNIE MOKRE brownie z batata z truskawkami | bez laktozy, bezglutenowe, dietetyczne | 337

zamienników i padło na to cudo. MEGA wilgotne, wręcz mokre, lekko rozwalające się. Mocno czekoladowe, słodkie i zdrowe. W połączeniu z truskawkami - obłędne. Bez cukru, bez mąki, bez laktozy. Ktoś chętny na kawałek? :) Hello! Witam Was już czerwcowo. Niedługo lato, wakacje, więcej słońca.. plaża, woda, przejrzyste niebo. Aż chce się żyć. Nareszcie się rozjaśniło.  Ostatnio(...)następnie kroimy w kostkę. Dorzucamy do masy i blenderujemy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i równomiernie rozprowadzamy. Truskawki myjemy, pozbawiamy ogonka i kroimy. Dekorujemy nimi brownies. Pieczemy ok. 70 min w 180 stopniach. Po wyjęciu piekarnika dobrze chłodzimy i dopiero wtedy kroimy. Ciasto jest bardzo mokre i łatwo się rozwala, dlatego należy uważać

Czarnawisienka
Mufinki z kremem 178

Niedzielne leniuchowanie postanowiłem uczcić muffinkami z budyniem. Uwielbiam muffinki za ich prostotę w przygotowaniu, niezliczoną ilość kombinacji smakowych, a także szybkość z jaką znikają ze stołu

Mechanik w kuchni
Ciasto z truskawkami na maślance 86

Ciasto z truskawkami na maślance to moja kontynuacja sezonu na truskawki. Co prawda w miejscu w którym obecnie żyję są one strasznie drogie. No ale nie

Relaxtime
Szybka i dobra sałatka z ananasem 117

Szybka i dobra sałatka z ananasem   najlepsza sałatka na imprezę Szybka i dobra sałatka z ananasem - przepis, który powstał spontanicznie z tego co, akurat było

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zapiekanka chłopska (bezglutenowa) 170

Przedstawiam pomysł na bardzo smaczną zapiekankę, prostą, niewiele składników, a moc smaków i oczywiście bezglutenową. Przepis jest z gatunku tych, co go wszyscy znają, ale każdy

Kawa z mlekiem
Tarta z ciasta filo z kozim serem i marynowanym truskawkami z oliwkami 87

Ciasto filo jest bardzo uniwersalnym ciastem, możemy je, tak jak ciasto francuskie serwować zarówno na słodko, jak i na słono. Kilka wskazówek, jak obchodzić się z

Tajemnice Smaku
MARCHEWKOWE BABECZKI OZDOBIONE KREMEM Z SERKA TWAROGOWEGO 132

Marchewkowe babeczki. Zanim dostałam babeczkowego fioła  to właśnie one najczęściej gościły w moim piekarniku. Mogę śmiało powiedzieć, że to od nich zaczęła się moja miłość

Upiecz sobie babeczkę
Świąteczna beza orzechowo-cynamonowa 146

Dzisiaj mamy propozycję świątecznej bezy z kremem orzechowym i cynamonowo-czekoladowym Najpierw składniki: Beza: - 5 jajek (białka) - 300g cukru - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 1

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania