czego ją wykorzystam gdy natknęłam się na ten przepis . Brakowało mi tylko cukru kokosowego ale zastąpiłam go równie zdrowym ksylitolem. Dodałam także czekolady słodzone cukrem brzozowym ( dla wegan- bez mleka ) i tak oto powstały suuuper zdrowe, bezcukrowe, bezglutenowe oraz bezmleczne przepyszne ciasteczka meeega kokosowe. Gorąco polecam, szczególnie wielbicielom kokosu i czekolady. :-) Składniki na ok.15 sztuk : - 160 ml mleka kokosowego(...)kawałki. Do miski wsypać mąkę , ksylitol, wiórki kokosowe i kawałki czekolady. Wymieszać razem. Następnie wlać mleko kokosowe i mieszać do połączenia składników. Z ciasta formować kulki, spłaszczać je i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180*C ok.30-35 minut ( termoobieg), do lekkiego zarumienienia. Smacznego
Smaczne ZdroweBabka kisielowa, to zdecydowanie nowe doznanie smakowe. Nigdy wcześniej nie jadłam takiej babki, nawet o takiej nie słyszałam... Więc, gdy tylko natknęłam się na
Smaczne ZdroweSernik z dodatkiem mleka skondensowanego to sernik, który przygotujecie naprawdę szybko. Sernik ten nie wymaga zbyt wielu kulinarnym umiejętności. To sernik, który pięknie wyrasta i nie
To co lubię - gotuję i polecamStyczeń to pierwszy miesiąc realizacji noworocznych postanowień, wśród których z pewnością znaczną część stanowią te, związane ze zdrowym stylem życia. Wraz z początkiem roku, wiele osób
codojedzeniaBardzo szybkie i proste do przygotowania paszteciki z mięsa, które pozostało nam np. z rosołu. Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDzisiaj mam dla Was przepis na bardzo smaczny i prosty chlebek. Nie wymaga on od nas wyrabiania, wystarczy wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać, odłożyć
Krakowskie smaki AniSzukacie przepisu na Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze? Mam coś dla Was Dzisiejszy przepis jest właśnie dla Ciebie: miłośnika włoskich smaków i słodkości. Zanim jednak przejdę do
365 dni dookoła kuchniJesienią, gdy jest na nie sezon, wprost kocham ciasta ze śliwkami . Ten przepis to mój rarytas. Ciasto cudownie pachnie migdałami, cynamonem i śliwkami, smakuje na prawdę
DietologDo upieczenia tego chleba zainspirowała mnie czytelniczka bloga. To dzięki niej zgłębiłam wiedzę na temat prowadzenia ciasta metodą trójfazową- bardzo dziękuję za inspirację. I
Smaczne ZdroweEklerki. Przepis krok po kroku. Eklerki. Składniki: Krem: 1 jajko 1 szklanka cukru cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki 500 ml mleka
kuron.com.plUdało się!!! Znalazłam w końcu najlepszy przepis na ciasto ucierane Bardzo mnie to cieszy, przepis ten zapiszę sobie na kartce i głęboko schowam, ale oczywiście najpierw
Relaxtimekolekcji Thermomixa (TM) trochę mnie zaskoczył. No dobrze, zaskoczył mnie na tyle, że postanowiłam po raz kolejny zrobić te drożdżowe zawijaski. Czym się zdziwiłam? Przede wszystkim tym, że ciasto przygotowuje się bez dodatku jajka. Zastanawiałam się, jak to będzie smakować? I wiecie co? Smakuje świetnie. Nie tylko w dniu wypieku, ale także następnego dnia. Polecam do wypróbowania tę wersję(...)mąkę, dodać sól, wlać lekko ciepłe mleko z drożdżami, cukrem i masłem. Wyrobić ciasto mikserem przez około 2 minuty. 4. Ciasto pozostawić w misce do wyrośnięcia na ok. 1 godz. lub do momentu, aż podwoi swoją objętość. W tym czasie 2 blachy wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić. 5. Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószony mąką blat, rozwałkować na prostokąt
W mojej kuchniwybranych sosów. Dobrze smakują z sosem czosnkowym, 1000 wysp, musztardą lub keczupem. Są też pyszne bez żadnych dodatków. Koniecznie wypróbujcie - to idealne, proste, sprawdzone danie na karnawał i każde spotkanie w większym w gronie. Smacznego:) Przepis na kiełbaski imprezowe (w cieście drożdżowym): ciasto drożdżowe: szklanka ciepłej wody, 1 i 1/2 łyżeczki suchych drożdży, 2 płaskie łyżeczki cukru, łyżeczka(...)koniec wyrabiania stopniowo dodawać olej lub oliwę. Zagniecione ciasto odstawić do wyrośnięcia na około 60 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie - prostokąt 35x25cm. Posmarować musztardą i keczupem, posypać ziołami i startym serem. Kiełbaski pokroić na małe kawałki (u mnie około 45-48 kawałków). Rozwałkowane ciasto pokroić na pionowe, długie paski - pasków ma być połowę mniej niż
Lekcje w kuchni