MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE SZARLOTKA(...)Pomarańcze sparz lub dobrze wyszoruj. Otrzyj z nich skórkę. 2. Po otarciu skórki, pomarańcze obierz dookoła do miąższu i wy filetuj, wycinając elementy bez białych błonek. Z reszty wyciśnij sok. 3. Wszystkie składniki na ciasto, zmiksuj dokładnie. Smaż cienkie naleśniki najlepiej na patelni teflonowej. 4. Gotowe naleśniki złóż na trójkąty. 5. Na rozgrzaną suchą patelnię dodaj cukier, kiedy się
globuskulinarnyzrobić na śniadanie, póki są jagody! Ja uwielbiam eksperymentować w kuchni i dzisiejsze pieczenie gofrów uważam za udane. Chociaż chyba mówi się smażyć gofry niż piec, ale jakoś smażenie kojarzy mi się przede wszystkim z patelnią ;-). Najważniejsze, dzisiaj postanowiłam, że muszę wymyślić gofry chrupiące ale bez masła w składzie, bo się skończyło hahaha! Wiadomo gofry z masełkiem(...)która również dodaje chrupkości. SKŁADNIKI NA GOFRY Z JAGODAMI: - 220 g jogurtu nadburzańskiego lub greckiego - 1 duże jajo lub 2 małe - 100 g mąki kukurydzianej - czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 100 g mąki pszennej typ 480 - 130 g mleka - od 1 do 3 łyżek cukru wedle uznania - 4 czubate łyżki oleju kokosowego (oczywiście w zastępstwie masełko około 80 gram
SMYKWKUCHNICiasteczka śmietankowo-kakaowe są modyfikacją przepisu na ciastka śmietankowe z cukrem . W smaku przypominają ciasto francuskie, z zewnątrz chrupiące, w środku się rozwarstwiają. Co więcej, nie
WegePrzepisodzyskać naszą Polskę! Dzisiaj przepis banalnie prosty, gdyż tak naprawdę musimy przygotować tylko owsiany spód. Nadzienie stanowią skyry, które bez problemu dostaniecie w każdej sieciówce, do tego ulubione owoce i voilà pyszne ciasto schładzamy i podajemy. Do przygotowania ciasta możecie użyć skyry każdego smaku, a mogą również pozostać same o smaku naturalnym. Przepis na 10-12 porcji. Przy podziale(...)całe. Banany rozgniatamy, olej roztapiamy. Wszystkie składniki na spód dokładnie ze sobą mieszamy, całością wykładamy boki i dno natłuszczonej uprzednio formy. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni i pieczemy około 18 minut, studzimy. NADZIENIE: Skyry dokładnie ze sobą łączymy i wykładamy na ostudzony spód. Na wierzchu układamy borówki i schładzamy w lodówce co najmniej 30 minut. Smacznego! Artykuł Owsiana
Be Fit Be StrongCzas czytania: 2 min Zapraszam na wspaniałe gofry czekoladowe, które z pewnością posmakują wszystkim bez wyjątku! To już kolejny przepis na gofry z mojego menu, w którym znajdziecie przepis na gofry belgijskie , cynamonowe , czy ziemniaczane myślę, że jeszcze jeden przepis przyda się na pewno! Dzisiejsze gofry są fantastyczne mocno czekoladowe i bardzo, bardzo chrupiące! Gofry smakują wyśmienicie z różnymi(...)Time 30 minutes Total Time 40 minutes Servings 11 Author Anna Ingredients 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 60 g cukru kokosowego lub trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 g kakao dobrej jakości, gorzkie 2 łyżeczki kawy instant 2 średnie jajka 300 ml mleka 65 g oleju kokosowego płynny Składniki na karmelizowane banany 1 sztuka banan wystarczy
SprawdzonaKuchnia.plPyszny, leciutki biszkopt kakaowy, który zawsze się udaje. Nie zawiera proszku do pieczenia, rośnie dzięki dobrze ubitym białkom i delikatnemu wymieszaniu piany z mąką. Można
cool and mintytartę z takiej mąki mamy dwie pieczenie na jednym ogniu! :) Efekt? Dietetyczna, pełnoziarnista tarta razowa ze zmniejszonym dodatkiem masła! Słowo "dietetyczna" nie odnosi się bynajmniej to poniższego przepisu, bo stosuję w nim tłustą śmietankę. Jeżeli jednak przygotujesz spód według przepisu, a jako nadzienie zastosujesz same owoce - będzie dietetycznie, bez wyrzutów sumienia ;) Jak samodzielnie zrobić(...)miej w domu trochę ziarna i przygotowuj mąkę "na świeżo". Dzięki temu będziesz mógł najlepiej wykorzystać jej składniki odżywcze :) Razowa tarta orzechowa z jabłkami i kremem śmietankowym Składniki na ciasto: (porcja na 2 średnie tarty lub dużą i małą) 2,5 szklanki pszenicy zmielonej na mąkę (lub tyle samo mąki razowej) 3 garście zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru
Gary Bez dnaZosi :) Zrobione na maślance, bez jajek. Jest pyszne. Delikatne i wilgotne. Powiem nawet, że trochę przypomina brownie. Co jeszcze ważne, jest szybkie i proste w przygotowaniu. Można posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową. Ja zrobiłam polewę. Najlepiej kroić, po całkowitym wystudzeniu, ponieważ jest bardzo delikatne i może się rozpadać. Bardzo polecam to ciasto. Spróbujcie, a na pewno będziecie(...)łyżek śmietanki 30% Wykonanie: Margarynę roztopić i wystudzić. Składniki sypkie wsypać do miski. Wymieszać. Dodać składniki mokre. Zmiksować, żeby wszystko się połączyło. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy, wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni, 1 godzinę i 10 minut. Do suchego patyczka. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić
Agusiowe smakołykijednolite gładkie ciasto. Masło nadaje chrupkość ciastu więc go nie zamieniaj na olej. Ciasto jest dość gęste, nakładam łyżkę na wcześniej dobrze wysmarowaną olejem gofrownicę i tak jakby zgniatam całość gofrownicą i smażę. Gofry smażymy mniejsze, nie na całą powierzchnię gofrownicy, nie otwieramy gofrownicy przed upływem pieczenia. Gofrownica musi być o dużej mocy i musi być ustawiona na maximum(...)skrapiam oliwą z oliwek i grilluje z każdej strony. Plaster smaruje obficie burattą i zwijam. Na gofra możesz też po prostu położyć plaster bakłażana i posmarować burattą bez konieczności rolowania. Składniki układam na gofrze, trochę salsy, bakłażan i dwie krewetki, jemy od razu, ponieważ soki z salsy będą rozmiękczać gofry, więc robimy i jemy od razu. Polecam
SMYKWKUCHNIkefiru, za każdym razem miksując do połączenia składników. Pod koniec miksowania dodać barwnik. Piekarnik nagrzać do 180stC. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 20cm, wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec ok 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić na kilka minut w formie, następnie wyjąć i ułożyć do góry dnem(...)będzie jeszcze ciepłe, owinąć folią i włożyć do lodówki na kilka godzin (można na całą noc). Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, odkroić górkę, a resztę przekroić na 3 blaty. Ciasto można również upiec w dwóch formach o średnicy 18cm, czas pieczenia 25-30minut. Po upieczeniu i ostudzeniu każdy biszkopt przekroić na 2 blaty. Ściętą górkę pokruszyć, wstawić
Obiad gotowyTo ciacho zrobiłyśmy już kilka miesięcy temu... pół roku temu! Dziś nadszedł ten dzień aby ujrzał światło dzienne 😊 Ciacho było przygotowywane na 12ste urodziny ale polecamy
Candy Pandasolejek spirytusowy rumowy Przygotowanie: Ciasto - mąkę krupczatkę z cukrem pudrem przesiać. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka oraz śmietankę do kawy. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Odkroić kawałek ciasta i rozwałkować na grubość około 2 - 3 mm. Rozwałkowane ciasto przeciąć za pomocą radełka na paski(...)paska zależy od tego jak duże mamy foremki do robienia rurek). Paseczki ciasta nawinąć na foremkę do rurek zaczynając od wąskiej strony, tak aby ciasto nachodziło na siebie (do połowy już nałożonego paska). Ciasto nawijać do 2/3 wysokości foremek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu, gdy parę
Ciastka - domowe słodkościwersji to ciastka bezglutenowe i bez dodatku laktozy. Oczywiście jeśli chcesz możesz zamienić jogurt kokosowy na grecki, użyć zwykłej czekolady, zamiast tej wegańskiej i zamienić mąkę orkiszową na gryczaną. Przetestowałam wszystkie zamienniki i mogę zaświadczyć, iż w każdej wersji ciasteczka są przepyszne Uwierzcie, posmakują nawet największym miłośnikom słodkości i miłośnikom tradycyjnych słodyczy Pieczcie i dajcie znać jak Wam smakowały(...)miski przesiej mąkę orkiszową i ryżową, dodaj miód, olej kokosowy, jogurt grecki oraz jajko. Zagnieć. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto wyłóż na stolnicy, rozwałkuj na ok. 0,5 cm i wycinaj z niego okrągłe ciasteczka. Układaj je na blasze do pieczenia. Piecz ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle
365 dni dookoła kuchniW ramach weekendowego relaksu mam dla was taki wspaniały torcik. Nieskromnie wyznam, że ten tort naprawdę mi się udał :D Smakuje rewelacyjnie i okazał się prawdziwym
Healthy food explorer