ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1752/2544)

Sernik puszysty z kajmakiem Helio 172

Dziś sernik na herbatnikach, z kajmakiem Helio posypany płatkami migdałów. Puszysty, prosty w przygotowaniu, a ile radości. Mój sernik nie tylko od święta, jest delikatny i

Zasmakuj Kuchni
Muffiny bananowe z masłem orzechowym... 98

masła orzechowego. Albo spróbować opcji PB&J - nadziać je dodatkowo 1/2 łyżeczki dżemu... Przepis z bloga  Piece of me . Składniki: (na 7-8 sztuk) 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru (użyłam białego) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 średniej wielkości banan 1 duże jajko 1/4 szklanki mleka  1/4 szklanki oleju masło orzechowe Rozgrzej(...)papilotkami. W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce rozgnieć widelcem banana, dodaj jajko, mleko i olej- całość wymieszaj. Mokre składniki wlej do suchych i połącz mikserem do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek nakładaj na przemian: łyżkę ciasta, łyżeczkę masła orzechowego i kolejną łyżkę ciasta. Piecz przez około 20-25 minut. Zostaw

Lejdi of the house
Szybki piernik świąteczny z powidłami 150

wyobrażam sobie Świąt bez pachnącego, aromatycznego piernika. Szczególnie upodobałam sobie ten przekładany powidłami i oblany czekoladą. Cudowny zapach korzennych przypraw, kwaskowate powidła i ciemna czekolada - dla mnie połączenie doskonałe. Tradycyjny piernik świąteczny przygotowuje się na długi czas przed świętami. Ja jednak mam dla Was przepis zdecydowanie szybszy i łatwiejszy w przygotowaniu , co wcale nie umniejsza jego smakowi. Piernik(...)sięw tym wypieku doskonale. A już niebawem, zamierzam jej użyć do przepysznego ciasta drożdżowego. PRZEPIS  NA SZYBKI PIERNIK ŚWIĄTECZNY  Z POWIDŁAMI Składniki: 250 g mąki Luksusowej Lubella 200 g miodu prawdziwego 100 g masła 50 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika Do przełożenia

kolorowotorcikowo
O pierwszym śniegu i bezie z czerwonymi owocami 145

wiśnie i świeżą żurawinę - ciasto z pewnością by na tym zyskało. Do tego kandyzowane listki mięty, które pięknie się mienią w świetle choinkowych lampek - i do całkowitego błogostanu potrzeba już tylko mocnej, czarnej kawy... Jacyś chętni na taki zestaw...? Przepis znaleziony u Doroty . Bezowy wieniec z czerwonymi owocami Składniki: (na 1 duży wieniec) beza: 5 białek 250 g cukru(...)łyżki drobnego cukru Białka ubić, pod koniec partiami dodając najpierw cukier, a następnie cukier puder. Na końcu dodać ocet i mąkę kukurydzianą, połączyć. Na blasze ułożyć papier do pieczenia, odrysować na nim okrąg o średnicy 20 cm. Bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z odciętą końcówką, wyciskać duże bezy po okręgu, jedna obok drugiej. Piec w 160 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka fit z ziarnami ekspandowanymi 380

chrupkami) i zachowują swoje wartości odżywcze. Są doskonałym dodatkiem do koktajli, sałatek, ciast, ciasteczek lub do jedzenia prosto z torebki. Nam bardzo posmakowały ekspandowane jagły (proso), quinoa (komosa biała) i gryka. Soligrano ma w ofercie również ekspandowane zboża z dodatkami (miodem, owocami), bez cukru, bez soli, produkty bezglutenowe i z ekologicznych upraw. Bardzo przypadły nam do gustu ziarna(...)ziarnach. Jeśli jest go za mało, można nieco dolać. Konsystencja ciastek jest dość sypka, ale taka ma być. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Na dużą blachę pokrytą papierem do pieczenia wykładać masę za pomocą łyżki i formować w kształt okrągłych ciasteczek. Piec ok 15 minut w 150 stopniach, wystudzić. Miód powinien stwardnieć i ciasteczka będą ładnie usztywnione i delikatnie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Muffinki jagodowe 155

Muffinki to jak wiecie nasze ulubione ciasteczka - dziś przygotowałam wersję z jagodami. Sezonowe, letnie, na bazie mleczka kokosowego. Szybkie w przygotowaniu, świetne dla dzieci, podczas wizyty

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kurki zwane doryjkami 120

słodkości jest już dużo bardziej realne. Tym razem przedstawiamy Wam przepis na przepyszne ciasteczka, bez których w naszym domu nie ma świąt. Kurki, bo o nich mowa są łatwe i szybkie w wykonaniu, a co najważniejsze dobre dla osób nieunikających cukru, bo ciasto samo w sobie nie zawiera go ani grama. SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki  pół kostki(...)drożdży  3 łyżki śmietany 18 % cukier puder marmolada - najlepiej twarda Z podanych składników szybko wyrabiamy ciasto i od razu wałkujemy na 3 mm placek. Radełkiem lub nożem do pizzy tniemy go w kwadraty o bokach 4-5 cm. Robimy to krojąc ciasto w paski. Najpierw wzdłuż, a następnie wszerz. Na każdy kwadracik wykładamy pół łyżeczki marmolady. Przeciwległe końce kwadracików

Kuchnia od dwojga
Babeczki dyniowe 127

łyżek dobrego oleju roślinnego) 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez fosforanów) 1 łyżeczka sody oczyszczonej śliwki (po jednej na babeczkę) lub mrożone wiśnie. Przygotowanie: Około 1 kg dyni, kroimy na 4 części, układamy na blaszce miąższem do góry i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 50-60 minut. Następnie obieramy ze skórki i blendujemy. Odmierzamy(...)proszek do pieczenia. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i skórkę z pomarańczy. W oddzielnym naczyniu mieszamy dyniowy mus z jajkami. Następnie dodajemy masło i mleko. Mieszamy. Do miski z sypkimi składnikami dodajemy mokre i delikatnie mieszamy (tylko do połączenia składników, nie za długo). Foremki na babeczki wykładamy papilotkami i do tak przygotowanych łyżką nakładamy ciasto. Na wierzchu układamy pokrojone

Moja Mama Gotuje
Pizzerinki na dzień pizzy 160

Dziś światowy dzień pizzy, więc nie mogło się obyć bez tego u mnie w domu. Polecam dziś wersję mini, ale wyszło równie smacznie. Wyszło mi 10 sztuk na grubym cieście, ale spokojnie można zrobić 12-14 sztuk, wtedy ciasto będzie cieńsze. Ciasto: 50 dag mąki 42 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju Dodatki(...)wymieszać i odstawić na około 15-20 minut do wyrośnięcia. Następnie do pozostałej mąki dodać rozczyn, olej, sól i wszystko dokładnie zagnieść. Z ciasta uformować 10 okrągłych placuszków. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Placuszki posmarować dżemem z dyni lub koncentratem pomidorowym, ułożyć pokrojoną w paski szynkę, pokrojoną cebulkę, paprykę i pieczarkę. Całość posypać ziołami prowansalskimi, kukurydzą

Ewusiowe Smaki
Biszkopt z masą z mleka skondensowanego i owocami w galaretce 623

stopniowo cukier, potem pojedynczo żółtka. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać przesiane mąki - nie ubijać zbyt długo, tylko do połączenia składników. Ciasto wyłożyć do formy kwadratowej (23x23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Piec 35 minut w temperaturze 175 stopni. Odstawić do wystudzenia. Biszkopt podzielić na 3 blaty. OWOCE W GALARETCE: 400 g kwaśnych owoców (u mnie(...)400g) 500 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Mleko skondensowane chwilę zmiksować, następnie dodać serek mascarpone, miksować aż masa stanie się gładka (bez grudek) Do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżki ubitej masy, wymieszać i połączyć z całą masą. Uwaga , szybko tężeje wiec dobrze by galaretka była już gotowa (tężęjąca) PONCZ: pół szklanki

coolinarny
Rustykalna tarta z rabarbarem 166

dżemem. Postanowiłam wykorzystać te kwaśne łodygi i upiekłam szybką tartę. Kruche ciasto i rabarbarowe nadzienie. Tylko tyle. Bez kremu patissiere, choć taka wersja też mi bardzo smakuje, bez słodkiego waniliowego śmietankowego nadzienia, które w połączeniu z kwaśnym rabarbarem tworzy duet doskonały.  Zatem hasło na dziś: prosto, szybko i pysznie:) Składniki: 2/3 szklanki mąki 1/2 szklanki krupczatki(...)zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Rabarbar wymieszać z cukrem, podgrzewać, aż puści sok, ale się nie rozpadnie. Ostudzić. Ciasto rozwałkować na grubość ok 5mm, posypać bułką tartą i wyłożyć rabarbar, zostawiając ok 4cm brzegi. Nadzienie wyrównać, a brzegi zawinąć na nadzienie. Ciasto na brzegach posypać brązowym cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

Obiad gotowy
Tort Rafaello 192

gładka i sztywna. • Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet i ubić je na biały puch. • Połączyć żółtka z białkami i cukrem waniliowym. • Wsypać obie mąki i delikatnie wymieszać łyżką. • Podzielić ciasto na 2 części i piec każde osobno w średniej tortownicy w temp. 180 st.C(...)cukier puder. • Cały czas mieszać, aby wiórki nie przypaliły się tylko lekko zrumieniły. Składanie tortu • Każdy blat ciasta skropić wymieszanymi składnikami ponczu i przełożyć blaty masą budyniową z płatkami migdałowymi. • Wierzch i boki tortu posmarować pozostałą masą bez płatków, po czym obsypać wystudzonymi wiórkami kokosowymi dociskając je do masy. • Tort wstawić do lodówki

To co kocham
Jaglany murzynek z orzechami 160

kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo często, jako dodatek do obiadu, do zup, do deserów, koktajli i ciast. Jest to praktycznie uniwersalny składnik, który można łączyć ze wszystkim, na słono, słodko czy kwaśno. O tym, że jest zdrowa wiedzą pewnie wszyscy(...)delikatnie posolić i gotować 15 minut na małym ogniu, bez przykrycia. • Ostudzić kaszę i zblendować na papkę. • Dodać po kolei wszystkie składniki i wymieszać mikserem. Na końcu wmieszać orzechy. • Blaszkę ok. 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę do formy. • Piec ok. 45 minut

To co kocham
Piernik dyniowy z orzechami pieczony w foremkach PapilArt. 143

Witajcie:) zapraszam dzisiaj na przepyszny piernik dyniowy z orzechami, można go przełożyć powidłami lub kremem, ja zrobiłam bez niczego bo moje dzieci taki najbardziej lubią.Ciasto upiekłam  w Foremkach Wesołych Świąt PapilArt.  Zapraszam do wypróbowania bo jest bardzo mięciutki i delikatny :)  Składniki: 2 pełne szklanki mąki tortowej Młynomag 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru waniliowego(...)kogel mogel.Następnie dodajemy olej, startą dynię i posiekane orzechy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół i przekładamy do foremek.Jeśli nie macie takich małych możecie upiec w keksówce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, moje piekło się około 50 minut. Letnie ciasto polewamy lukrem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO Z PIERNIKAMI 145

ciasto z piernikami , z budyniową masą , w sam raz na przyszłe rodzinne spotkania. Biszkopt: ~~~~~~~~~~ 1 i 1/4 szkl.cukru 1 szkl.mąki tortowej 6 jajek 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczka proszku do pieczenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Białka ubijamy na sztywną pianę.Ubijając dodajemy po jednym żółtku,po trochu cukru,a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlewamy do formy i pieczemy(...)ostudzonym budyniem dodając go po łyżce.   Polewa: ~~~~~~~~~~~~~~ 6 dag .margaryny 4 łyżki wody 4 łyżki cukru 4 łyżki kakao   Ponadto: ~~~~~~~~~~~~ 290 g.dowolnego dżemu 40 dag.pierników bez polewy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wodę zagotowujemy z cukrem.Dodajemy margarynę i kakao.Mieszamy tak aby wszystko się połączyło.   Biszkopt przekrawamy wzdłuż.Jedną część placka smarujemy dżemem np.porzeczkowym,układamy na nim pierniki a na pierniki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania