ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1711/2544)

Chlebek bananowy 95

  Dziś zapraszam na kolejną pyszną wariację na temat chlebka bananowego. Tym razem użyłam połączenia mąki owsianej i ryżowej. W chlebku nie ma dodatku cukru, ja

Cynamonowe szczęście
Mazurek a’la jeżyki (bez glutenu, laktozy, wegańskie) 68

To nasz chyba pierwszy mazurek w formie przypominający ten tradycyjny. Oczywiście jego wykonanie już nie przypomina tego powszechnie znanego 😎 Ciacho jest wegańskie, zarówno kruche ciasto jak

Candy Pandas
KOKOSOWO – WIŚNIOWY NAKED CAKE – ” NA SŁODKO ZE SWEET DECOR „ 85

prześwitującymi blatami ciasta biszkoptowego. Przygotowałam go oczywiście w ramach weekendowego cyklu „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR”. Lekki i puszysty biszkopt przełożony lekko kwaśną frużeliną z wiśni i obłędnym kokosowym kremem tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Zrobiłam go w formie krok po kroku i bardzo prostej wersji – tak, by każdy z Was bez problemu(...)przy okazji zazdroszczę talentu! Do przygotowania tortu oczywiście wykorzystałam rzeczy dostępne w sklepie SWEET DECOR. M.in . Do upieczenia idealnie równego biszkoptu użyłam RANTU 16 cm. W rantach możemy zarówno piec biszkopty, jak i składać torty. Podczas pieczenia w wysokich rantach mamy możliwość upiec nawet bardzo wysoki biszkopt – co zdecydowanie ułatwi i uprawni nam zrobienie tortu. Składanie w rancie

Ostra na Słodko
Sernik z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi 171

Pieczony sernik na kruchym spodzie z herbatników z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi. To połączenie, które musi smakować. Oczywiście do galaretki można dodać inne ulubione owoce

Oryginalny smak
Ciasto ze śliwkami 89

szybki, prosty i sprawdzony przepis. Do ciasta zamiennie można dodać inne owoce, zarówno te świeże jak i te z puszki. Ciasto ze śliwkami jest niezwykle smaczne, maślane w smaku, warto sięgnąć po przepis i upiec je np. z sezonowymi owocami. Ciasto ze śliwkami SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 170 g drobnego cukru 2 łyżki(...)tartej skórki z cytryny – można pominąć 8 śliwek tłuszcz i mąka do formy lub papier do pieczenia Uwagi do przepisu: Przepis jest na tortownicę o wymiarach 22 cm. Jeśli wybierzesz innego rozmiaru formę, ciasto będzie wyższe lub niższe i czas pieczenia może się różnić od tego podanego w przepisie. Składniki mam w temp. pokojowej. Zamiast cukru

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowe i wegańskie brownie z czarnej fasoli z sosem malinowym 74

Bez zbędnego wstępu - to brownie jest ciastem idealnym - nie ma w nim mleka, jajek, orzechów czy mąki, więc prawie każdy będzie mógł je zjeść. Poza tym składa się głównie z fasoli i poza ogromną przyjemnością wynikająca z jego jedzenia, czujemy, że nasz organizm cieszy się z dostarczanego razem z fasolą białka, błonnika, witamin i minerałów. Do tego jest cudownie(...)przełamują maliny... Składniki (na formę o średnicy 23 cm): Ciasto  - 2 łyżki siemienia lnianego + 6 łyżek zimnej wody - 1 puszka czarnej fasoli (lub trochę ponad pół szklanki suchej) - 60 g kakao - 45 g oleju kokosowego - 110 g cukru  - szczypta soli - łyżeczka cukru waniliowego  - 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia  - 1 łyżka wody - kilkanaście malin Sos malinowy

Roślinożerni urlopowicze
Śniadaniowe bułeczki 131

wyrabiać ciasto. Przy cieście drożdżowym wytrawnym, za radą pewnej Włoszki, żeby za dużo mąki nie dawać smaruję przy wyrabianiu ręce oliwą lub olejem. Kiedy ciasto ładnie odchodzi od ręki i jest elastyczne , smaruję spód miski olejem i wkładam ciasto do rośnięcia. Przykrywam ściereczką i odkładam w ciepłe miejsce na ok.40 min. Po wyrośnięciu ciasta ( powinno dwukrotnie zwiększyć objętość) ciasto znów(...)wyrabiam i dzielę na równe kawałeczki . Z tych kawałeczków formuję bułeczki. Nacinam krzyżyki na wierzchu i smaruje bułeczki olejem. Odstawiam na 10-15 min do wyrośnięcia. Piekę w temp. 160C ( termoobieg) około 20 min. Po wyjęciu z pieca, najlepiej przełożyć bułki na jakąś kratkę, żeby spody nie były miękkie tylko kruche. Przepis dodaję do akcji

Kuchnia Pełna Emocji
Owsiane ciasteczka anzac 144

zanim je zjemy. To wszystko za sprawą pięknego zapachu, który unosi się w całym mieszkaniu podczas pieczenia. Owsiane ciasteczka anzac mają jeszcze jedną zaletę: można je długo przechowywać, ponieważ długo utrzymują swoją świeżość. Teraz jak o tym myślę to zupełnie bez sensu, że o tym piszę, bo jakim cudem miałyby długo leżeć w szafkach jak są takie dobre(...)łyżką gorącej wody i szybko dodaj do ciepłego masła i miodu. Następnie mokre składniki dodaj do składników suchych i dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta formuj niewielkie kulki, układaj je na blasze i delikatnie spłaszcz, formując ciasteczka. Ciasteczka piecz w temperaturze 160 stopni przez ok. 14 minut, aż ładnie się przyrumienią. Po upieczeniu zostaw

365 dni dookoła kuchni
Wiedeń – kawiarnie, słodkości i muzyka 141

dziewiętnastej codziennie od czterdziestu lat i piekli się okropnie, gdy ktoś nieświadomy zajmie jej ulubione miejsce) zajada się Tafelspitzem – gotowaną wołowiną. Bo wiedeńska kawiarnia, to także restauracja. Zamawiamy więc sznycla po wiedeńsku – wykrojonego z najlepszego kawałka cielęciny, rozbitego cieniutko i usmażonego na prawdziwym maśle. A na deser Apfelstrudel i Kaiserschmarrn – skrawki ciasta posypane cukrem pudrem i polane konfiturą, które zrozpaczony(...)pięknym, czystym tenorem. Dołącza do skrzypka i pianistki i wspólnie wykonują chwytającą za serce, cygańską pieśń. Starsza pani, znad swojego talerza, posyła kelnerowi całusa. Nie ma wizyty w Wiedniu bez Apfelstrudla z sosem waniliowym . Trześniewski – genialny pomysł naszego rodaka Piętnastominutowy spacer w zapadającym zmierzchu dzieli nas od samego centrum turystycznego Wiednia – placu Św. Szczepana. W pobliżu jest jeden

smakowitehistorie.com
Mazurek czekoladowy kruchy 94

czekolady (u mnie deserowa i mleczna po połowie) 30 g cukru, 2 łyżeczki śmietany 30 %, Ciasto : masło utrzeć na śmietanę. Dalej ucierając dodawać na przemian cukier i żółtka. Następnie dodawać roztopioną (w kąpieli wodnej) czekoladę. Następnie dodać mąkę, wymieszać, zagnieść ciasto, zawinąć w ściereczkę i odłożyć do lodówki na około godzinę. Na przełożenie : zemleć lub utrzeć migdały. Zagotować w rondelku(...)się wody wrzucić migdały. Dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do miski i utrzeć dodając cukier waniliowy (lub brandy waniliowe ) i sok z cytryny. Ciasto rozwałkować na dwa jednakowe prostokąty/kwadraty. Ciasto ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Na jednym placku rozsmarować masę migdałową, przykryć drugim plackiem. Docisnąć

królestwo garów
Bułki kajzerki 100

Chrupiące, pyszne i proste do zrobienia bułeczki, bez problemu zrobicie je w domu. Idealne na śniadanko czy kolację. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 8-10 bułek Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI: 200 ml ciepłej wody 500 g mąki pszennej 40 g masła 25 g świeżych drożdży (7 g suchych) 1 jajko 2 płaskie łyżeczki soli pół łyżeczki(...)masło. 2. Przesiewamy mąkę i całość dokładnie mieszamy wyrabiając jednolite ciasto. Formujemy w kulkę, przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 45 minut. 3. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę obsypaną mąką i dzielimy na części (od 8-10 wg uznania). Formujemy kulki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę lekko nacinamy nożem na krzyż i smarujemy roztrzepanym

karolgotuje
Sernik limonkowy z oreo 104

Sernik limonkowy z oreo Sernik to ciasto, albo deser (zdania są podzielone), z którym – trzymając się odpowiednich proporcji – możemy dowolnie eksperymentować. Ten przepis powstał właśnie ad hoc z produktów, które akurat były w domu . Twaróg i mascarpone w połączeniu z limonką, na spodzie z ciemnych ciasteczek oreo i z polewą z białej czekolady… to musi być pyszne(...)budyniu waniliowego (bez cukru) 4 jajka 800g zmielonego twarogu półtłustego (zmielonego minimum dwukrotnie) 500g serka mascarpone otarta skórka i sok z 3 limonek POLEWA 100g białej czekolady 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z limonki otarta skórka z 1 limonki 2 kostki czekolady gorzkiej Wykonanie SPÓD Tortownicę o średnicy 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka miksujemy

Tajemnice Smaku
Ślimaki z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi 98

laskowych, kakao, daktyli i masła - bez dodatku cukru. W sam raz na imprezę do ręki albo do śniadaniówki dla dziecka. Ślimaki z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi Składniki: kawałek ciasta francuskiego ( ok 250 g) 100 g orzechów włoskich  6 miękkich daktyli 2 łyżeczki kakao 1/3 łyżeczki cynamonu 3 łyżki miękkiego masła Ciasto rozmrozić. Jeżeli daktyle nie są miękkie(...)daktyle, kakao, cynamon i masło - zmiksować na gładką masę. Ciasto rozłożyć, na nim rozsmarować nadzienie (z jednej strony zostawić ok 2 cm do sklejenie). Ciasto zwinąć w rulon, skleić delikatnie bok i pokroić następnie na plastry o szerokości ok 1 cm. Plastry ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec ok 15-20 minut

Smaczny zeszyt
Bułki poznańskie (wrocławskie) - bułki z przedziałkiem 139

piecze się też bez dodatku jajka - ale skoro przy wypieku korzystałam z przepisu ze strony Przepisownia  więc niech na moich blogu będą pod nazwą poznańskie (wrocławskie). Bułeczki wychodzą mięciutkie, delikatne i bardzo smaczne :) Aby przedziałek po upieczeniu pozostał wciąż na swoim miejscu pamiętajcie o podwójnym odciśnięciu - najpierw po napuszeniu a później tuż przed pieczeniem - kształt wtedy gwarantowany(...)rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem cukru, odstawić na chwilkę aż ruszą i zaczną się pienić. W misie miksera umieścić mąkę, sól, jajko, wodę, dodać rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto. Na końcu dodać miękkie masło i ponownie wyrobić aż ciasto będzie elastyczne i nie będzie kleić się do rąk lub misy miksera. Z ciasta uformować kulę, misę przykryć lnianą ściereczką

Kocham..lubię..gotuję..
Wielkanocne babeczki kokosowe 110

Wasze nastroje przed świętami wielkanocnymi? Specjalnie dla Was przygotowałam lekkie i ekspresowe babeczki, które możecie śmiało wcinać bez większych wyrzutów sumienia. Ograniczyłam w nich ilość cukru i tłuszczu, wzbogaciłam za to dodatkową ilością białka. Sprawdzą się idealnie w wielkanocnym koszyczku i na świątecznym stole. Składniki: 4 jajka klasy M 1/2 szklanki cukru/ksylitolu 200g twarożku grani cukier kokosowy(...)szklanka mąki ryżowej 40g budyniu waniliowego miarka izolatu białkowego o smaku białej czekolady i ananasa (opcjonalnie) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Do jednej miski przesypujemy składniki suche - mąkę, budyń waniliowy, izolat białkowy i proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka ze szczyptą soli i cukrem (zwykłym i kokosowym) do uzyskania piany. Następnie do jajek

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania